23/12/09

Δημοτικές αναταράξεις

Σε αναμμένα κάρβουνα όλοι οι δήμαρχοι και υποψήφιοι εν΄όψη Καποδίστρια 2. Αντιφατικές οι πληροφορίες και κυρίως επικίνδυνα τα πράγματα καθώς η συμμετοχή των αυτοδιοίκητικών στο τελικό σχέδιο είναι μικρή έως ανύπαρκτη.
Χαμός γίνεται στο υπόλποιπο Αττικής. Εκεί έχουν συνειδητοποιήσει πραγματικά την αναδιάρθρωση που έρχεται. Εχουν ξεκινήσει ήδη συνομιλίες ειδικά στις περιοχές Νέα Μάκρη, Μαραθώνας κλπ όπως και στις περιοχές Γέρακας, Παλήνη κλπ. Βλέπετε εκεί τα πράγματα παίζον πολύ πολιτικά. Η σύνθεση των δήμων μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Στην Β' Αθήνας τα πράγματα είναι πολύ πιο ήσυχα. Τουλάχιστον επιφανειακά. Ολοι σχεδόν οι δήμαρχοι ελπίζουν να τη γλιτώσουν. Μόνο ο Πατούλης στο Μαρούσι διεκδικεί κάτι παραπάνω και βέβαια ο Γραφάκος στα Μελίσσια που ελπίζει να σωθεί από τις συνενώσεις. Ανησυζχία βέβαια επικρατεί και στο επιτελείο του Μαραβέλια στο Χαϊδάρι. Είναι που είναι δύσκολη η περίπτωση αν του την πέσει και άλλος δήμος την έκατσε την βάρκα.
Ιδιαίτερα κινητικός παρουσιάζεται και ο γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ κ. Νικολάου που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να προσεταιριστεί τον Παπάγο. Πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να κάνει και μελέτη για να αποδείξει ότι η σωστή συνένωση είναι Χολαργός, Παπάγος και Ψυχικό.
Αντιθέτως ο κ. Χατζηδάκης του Φαλήρου δεν θέλει να ακούσει λέξη για συνενώσεις. Ελληνικό, Νέα Σμύρνη και Αλιμος θα τον πεθάνουν.
Τέλος ήσυχοι παρουσιάζονται και οι κ. Ασκούνης της Καλλιθέας και Χιωτάκης της Κηφισιάς. Οτι και να τους βάλουνε δίπλα τους, καλό θα τους κάνουν. Ξαναμοιράζεται η τράπουλα όπως λένε και ανανεώνεται η εντολή.
Εκείνος τον Καλογερόπουλο να δούμε τι θα τον κάνουμε στο Αιγάλεω. Ούτως ή άλλως το 50%+1 θα τον πεθάνει. Ούτως ή άλλως η μεγάλη του ευκαιρία για την ευρωβουλή χάθηκε μέσα από τα χέρια του. Τώρα μάλλον ζηλεύει την τύχη του αδελφικού του φίλου, Λάμπρου Μίχου. Και ελπίζει στις μονοεδρικές και στην ανάκαμψη της Ν.Δ. στις επόμενες ή τις μεθεπόμενες εκλογές. Μπορεί να μην έχει και αδικο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: