23/12/09

Χαμός στην καθαριότητα

Έκρυθμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον τομέα καθαριότητας στο δήμο Περιστερίου. Αφορμή των επεισοδίων που προκλήθηκαν, η απόφαση της Νομαρχίας να κλείσει το συνεργείο οχημάτων του Δήμου. Η διοίκηση κωλυσιεργεί και οι εργαζόμενοι πιέζουν. Πρώην εργαζόμενος απομακρύνθηκε βιαίως ενώ γράφτηκαν και συνθήματα στους τοίχους... υπέρ της διοίκησης. Το θέμα ήρθε με ένταση και στο Δημοτικό Συμβούλιο με καταγγελίες.
Τώρα βλέπετε μυρίστηκαν Διοικητική Μεταρρύθμιση και εκλογές. Οχι ότι δεν έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, αλλά αναρωτιέται κανείς που βρίσκονταν τόσα χρόνια. Οι απολαβές και τα ωράρια είναι και εκεί προκλητικά. Με τρεις ώρες την ημέρα φτάνουν τα 3.000 ευρώ το μήνα. Μέχρι επιχειρήσεις διαθέτουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων, στις οποίες βρίσκονται ανελλιπώς. Η γενιά των 700 ευρώ είναι παντελώς ξένη προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Και δεν μιλάμε για το Περιστέρι μόνο. Σε όλους τους δήμους το ίδιο γίνεται. Μπαίνουν με τα ρουσφέτια και μετά ζητάνε και νομιμοποίηση.
Είναι αλήθεια ότι οι δήμαρχοι είναι όμηροι των εργαζομένων της καθαριότητας. Τα μισά απορριμματοφόρα είναι ακατάλληλα για κυκλοφορία. Αν πάσα στιγμή μπορεί να γίνει επίκληση των όρων ασφάλειας και να ακινητοποιηθούν. Μια μέρα απεργίας διαλύει τη εικόνα του Δημάρχου.
Ακόμη και στο Χαλάνδρι που ο κ. Ζαφειρόπουλος πραγματικά προσπάθησε να τους τρίξει τα δόντια, του έβαλαν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Τους ζήτησε να τηρούν το ωράριο και έγινε χαμός. Τώρα κάνουν και πάλι ότι θέλουν.
Μ' αυτά και μ' αυτά όμως η καθαριότητα θα περάσει στους ιδιώτες. Με το μισό κόστος θα γίνεται η διπλάσια δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: