16/1/19

Τα πλεονεκτήματα των αστικών δέντρων

Η Δασική Υπηρεσία USDA περιγράφει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα των αστικών δέντρων:

Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Η εξοικονόμηση ενέργειας προέρχεται από τη σκίαση των κτιρίων, τη μείωση των θερμοκρασιών του περιβάλλοντος και τη μείωση της ταχύτητας του ανέμου. Τα δέντρα και η άλλη βλάστηση μπορούν να μειώσουν τις θερμοκρασίες του αέρα κατά 5 ° F σε σύγκριση με την εξωτερική περιοχή που καλύπτεται από δέντρα. Ένα καλά τοποθετημένο μεγάλο δέντρο παρέχει μέση εξοικονόμηση 31 δολαρίων για το κόστος θέρμανσης στο σπίτι κάθε χρόνο.


Αύξηση των τιμών των ακινήτων. Ερευνα που συγκρίνει τις τιμές πώλησης κατοικιών υποδεικνύει ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν 3 έως 7% περισσότερο για τα ακίνητα με πολλά δέντρα σε σχέση με τις ιδιοκτησίες με λίγα ή καθόλου δέντρα.

Μείωση της απορροής των ομβρίων. Τα φύλλα και οι κλαδιά κρατούν προσωρινά την βροχή στις επιφάνειές τους. Αυτό μειώνει τους όγκους απορροής και επιβραδύνει τη διάβρωση του εδάφους. Οι ρίζες των δέντρων βοηθούν τη βροχή να απορροφάται από το έδαφος και αυξάνουν τη συνολική ποσότητα βροχής που απορροφά το χώμα.

Βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Τα φύλλα αναστέλλουν και συγκρατούν μικρά σωματίδια στις επιφάνειές τους - όπως σκόνη, τέφρα, γύρη και καπνό - και απορροφούν τα αέρια ρύπανσης. Τα επίπεδα όζοντος στο έδαφος μειώνονται επειδή οι θερμοκρασίες του αέρα στις περιοχές που είναι γεμάτες με δέντρα είναι πιο χαμηλές.

Μείωση του CO2 στον αέρα. Τα δέντρα απομονώσουν το CO2 στους μίσχους και τα φύλλα τους ενώ μεγαλώνουν. Τα δέντρα κοντά στα κτίρια μπορούν να μειώσουν τη ζήτηση για θέρμανση και κλιματισμό, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας.

Υγιέστερες κοινότητες. Οι γεμάτες με δέντρα γειτονιές αναφέρουν χαμηλότερα επίπεδα ενδοοικογενειακής βίας, είναι ασφαλέστερες και πιο κοινωνικές, μειώνουν το άγχος του σώματος και του νου, μειώνουν την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή και τους χρόνους ανάκαμψης.

ΠΗΓΗ: https://www.pca.state.mn.us/living-green/benefits-trees

Δεν υπάρχουν σχόλια: