22/6/10

Οι πρώτες διαμαρτυρίες στο ΠΑΣΟΚ

Πρόχειρη, μεροληπτική και στημένη διαδικασία εγκλωβισμού και διεκπεραίωσης συγκεκριμένης «αποστολής», επ’ ευκαιρία των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών, διαπιστώνει ο επικεφαλής της Π.Α.Κ Ν. Ιωνίας


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κυκλοφόρησε η εγκύκλιος του ΠΑΣΟΚ που προσδιορίζει τις διαδικασίες σε συνέχεια του πολιτικού πλαισίου που θέτει τα πολιτικά κριτήρια των υποψήφιων Δημάρχων. Ξεκίνησε σε τοπικό επίπεδο και η «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ»!!!
Πρόχειρη, μεροληπτική και στημένη διαδικασία εγκλωβισμού και διεκπεραίωσης συγκεκριμένης «αποστολής», επ’ ευκαιρία των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ευθέως ρωτήθηκε η τοπική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στη σχετική συνάντηση που ζήτησε η ίδια, από τον Αριστείδη Χατζησαββίδη αν αξιολογήθηκε το έργο του Δημάρχου και αν τηρεί τις προδιαγραφές του πολιτικού πλαισίου.
Η Απάντηση ήταν: τώρα γίνεται αξιολόγηση!!!!
Η πρώτη προβοκατόρικη ερώτησή τους ήταν αν αυτοπροτάθηκα, ενώ γνωρίζουν άριστα ότι προτάθηκα. Τέτοια πληροφορία μεταφέρθηκε σε εκδότη τοπικού εντύπου (αυτοπρότασης), που προς τιμή του με πήρε τηλέφωνο για διασταύρωση. Ευθέως , χωρίς κανέναν ενδοιασμό, υπονόμευσαν την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που επικαλείται πάρα πολύ συχνά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού γνώριζαν όλα τα στοιχεία της πρότασης για μένα, μέσα από το ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερη προβοκατόρικη ερώτηση μετά την ενημέρωση που τους έκανα για τις συναντήσεις μας με τις άλλες παρατάξεις. «Αν πάρεις εσύ το χρίσμα θα συνεργαστούν οι άλλες παρατάξεις μαζί σου;»
Υποτιμούν τον συνομιλητή τους και παρέβλεψαν σκόπιμα την διατύπωσή μου πως μιλάμε με τις άλλες παρατάξεις ως Πρωτοβουλία Αυτοδιοικητικής Κίνησης. Τους έκανα καθαρό πως ο συγκεκριμένος Δήμαρχος δεν συγκεντρώνει κανένα κριτήριο του πολιτικού πλαισίου ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να βρεθούμε μαζί.
Αντιγράφω μόνο μια παράγραφο του πλαισίου που όρισε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. « Όσοι επιλεγούν για να είναι υποψήφιοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να διαθέτουν το ήθος για να διαχειριστούν με δημοκρατικότητα, εντιμότητα και διαφάνεια τις τοπικές υποθέσεις, τη γνώση για να τις σχεδιάσουν και να τις υλοποιήσουν αποτελεσματικά και τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν όλες τις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών. Είναι αυτοί που με τη δημόσια παρουσία τους και την εμβέλειά τους στην κοινωνία, θα κάνουν το πολιτικό μας όραμα και σχέδιο υπόθεση του Ελληνικού Λαού και θα μετουσιώσουν σε πρακτικό αποτέλεσμα για την ποιότητα ζωής του πολίτη και την ανάπτυξη του τόπου τους, τη νέα μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση.»
Αναρωτιόμαστε στην Πρωτοβουλία Αυτοδιοικητικής Κίνησης (Π.Α.Κ.) Νέας Ιωνίας Αττικής και ελπίζουμε όλοι, όσοι ανησυχούν για το μέλλον του τόπου, πόσοι από τους σημερινούς εκλεκτούς Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτού του πλαισίου, πότε αξιολογήθηκαν και τι μέτρα ελήφθησαν μέχρι σήμερα;
Είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων τους; Ασφαλώς τα ερωτήματα αυτά δεν αφορούν μόνο το κεντρικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και το τοπικό, το οποίο περιορίζει εντελώς τυπικά την δράση του, στην καλλίτερη περίπτωση, στην διεκπεραίωση των εγκυκλίων που δέχονται από τα κεντρικά, ή στην χειρότερη, συμμετέχει σε μηχανισμούς που ο καθένας ιδιοτελώς και με αντιπαροχή υποστηρίζει.
Δεν είναι τυχαίο που οι δύο «φερέλπιδες» Δημοτικοί Σύμβουλοι ως Κυβερνητικοί παράγοντες σήμερα, κάνουν ρουσφέτια και υπόσχονται προσλήψεις για να ανεβάσουν το προσωπική τους εικόνα και τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Δήμαρχο. Δεν γνωρίζουμε βέβαια, αν αυτή τους η δράση είναι σε γνώση των Υπουργών τους (Ξενογιαννακοπούλου και Διαμαντοπούλου) που μονίμως και υποκριτικά, επικαλούνται την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!
Πότε αλήθεια, αυτήν την τελευταία τετραετία ασχολήθηκε το τοπικό ΠΑΣΟΚ με τις Αυτοδιοικητικές εξελίξεις, τί παρεμβάσεις έκανε, όταν στο μέσο της χρονιάς παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος ο Πέτρος Μπουρδούκος και όταν δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία Αυτοδιοικητικής Κίνησης; Καμία απολύτως.
Ήρθαν σήμερα οι μεγάλοι ΑΠΟΝΤΕΣ να δια-βολευτούν. Τους απασχολεί καθόλου αν οι πολιτικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες τον Νοέμβριο του 2010 θα είναι καλλίτερες ή χειρότερες για την οικονομία της χώρας και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων;
Τους απασχολεί καθόλου η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που γίνονται και ξοδεύονται τεράστια ποσά, για την ποιότητα ζωής στην πόλη που ζούμε;
Ασφαλώς όχι.
Ασφαλώς γνωρίζουμε όλοι άριστα τους λόγους που μας οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση. Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, φταίει για αυτό.
Είναι δύσκολο έως αδύνατο, σε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ, να φέρουν την εξυγίανση.
Είναι δύσκολο με τέτοια παλικάρια να πάει μπροστά ο τόπος.
Είναι ανακόλουθο να σε εμπιστεύονται οι πολίτες, όταν άλλα λες προεκλογικά και άλλα κάνεις μετεκλογικά.
Είναι αλαζονικό να υποτιμάς την αντίληψη, κατανόηση, δυσφορία του κόσμου και να περιφρονείς την αντίδρασή του.
Είναι δύσκολο για αυτούς που παίρνουν φανερά (10.000) δέκα χιλιάδες ευρώ τον μήνα, να καταλάβουν αυτούς που παίρνουν 700 ευρώ τον μήνα, τους συνταξιούχους και τους άνεργους.
Είναι δύσκολο να προκόψει ο τόπος, με τεμπέληδες, καιροσκόπους, ευκαιριακούς, Υπουργούς, Δημάρχους, Διοικητές Νοσοκομείων κ.α, που το ενδιαφέρον τους περιορίζεται στην ιδιοτέλειά τους.
Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ στις προμήθειες, στα έργα, στην υπερωριακή απασχόληση, στις προσλήψεις με πλαστογραφίες, στην Διοίκηση, εξυπηρετεί τον πλουτισμό συγκεκριμένων ατόμων, υπονομεύει και ακυρώνει οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας.
Η υπογραφή του μνημονίου και η επιτήρηση από την τρόικα αποδεικνύουν την δεινή κατάσταση που περιήλθε η χώρα μας, στην οποία συνέβαλε σημαντικά η κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στην Αυτοδιοίκηση. Θα αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα για την πόλη μας, ώστε να μην επικαλεστεί ουδείς άγνοια, για τις επιλογές που θα κάνει:
1) Γίνεται διασπάθιση και συναλλαγή δημόσιου χρήματος σε πλασματικές υπερωρίες συγκεκριμένων υπαλλήλων. Ζητήσαμε τις υπερωρίες ανά υπάλληλο και δεν μας τις δώσανε επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα.
2) Ξοδεύουν τεράστια ποσά για να ξηλώνουν καλές πλακοστρώσεις και ανερυθρίαστα τις ονομάζουν «πράσινη ανάπτυξη».
3) Ζητήσαμε το ακριβές κόστος κατασκευής και λειτουργίας της ηλεκτρονικής πύλης και δεν μας δίνουν εξηγήσεις. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες βρίσκεται ανάμεσα στις 350.000 – 500.000 ευρώ. Στον ιδιωτικό τομέα δεν θα κόστιζε πάνω από 50.000 ευρώ.
4) O κινηματογράφος ΑΣΤΕΡΑΣ κόστισε πάνω από (2) δύο εκατομμύρια ευρώ και ενοικιάστηκε με αμφισβητούμενα έσοδα 10.000 ευρώ ανά έτος.
5) Το Παναιτώλιο που έγιναν συγκεκριμένες παρεμβάσεις κόστισε πάνω από 350.000 ευρώ
6) Το κτήριο του Πνευματικού Κέντρου επί της Ηρακλείου δόθηκε σε εργολάβο με έκπτωση 37% και το κόστος ξεπέρασε τον αρχικό προϋπολογισμό, χωρίς την έκπτωση και χωρίς να δίνουν σαφείς ξεκάθαρες απαντήσεις
7) Πρόσφατα νοίκιασαν κτήριο για Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Καλογρέζα με διαδικασίες εξπρές, με 900 ευρώ τον μήνα. ΥΠΟΠΤΗ είναι αυτή η πράξη που δηλώνει δύο πράγματα: α) Δεν έκαναν έρευνα αγοράς στην περιοχή, γιατί οι πραγματικές τιμές είναι στο μισό αυτής ή β) κάποιοι τα πήρανε. Το δεύτερο σκέλος δεν αποδεικνύεται, όμως αποδεικνύεται το πρώτο σκέλος Τρίτη περίπτωση δεν υπάρχει. Αν ο Δήμαρχος έχει άλλη άποψη, προτείνουμε να ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο διαπαραταξιακή επιτροπή για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.
8) Για να μην μακρηγορήσουμε σε ατέλειωτο κατάλογο παρόμοιων πρακτικών σας αναφέρουμε το γεγονός, των έξι περιοδικών της ΠΑΚ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, που τα έχετε πάρει, δεν γνωρίζουμε αν τα έχετε διαβάσει, υπάρχουν στην διάθεσή οποιουδήποτε, σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα www.hatzisavvidis.gr και στο μπλοκ που στοίχισε μηδέν ευρώ, στην διεύθυνση http://pakneasionias.blogspot.com στην οποία μπορεί να διατυπώσει ο καθένας σχόλια και προτάσεις. Επίσης στο διάστημα αυτό, πάρα πολλά επίκαιρα άρθρα δημοσιεύσαμε στον τοπικό τύπο. Ορισμένα μάλιστα κυκλοφόρησαν σε πολλά αντίγραφα στην πόλη, όπου καταγγέλλονται τέτοια γεγονότα, απάντηση δεν δίνεται ή όταν δίνεται από τον Δήμαρχο είναι: «Αυτά είναι χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Νομαρχίας. Να μην τα παίρναμε;». Λες και αυτά τα χρήματα δεν είναι δικά μας, του Ελληνικού Λαού. Αυτή είναι η κυρίαρχη αντίληψη αυτής της Δημοτικής Αρχής.
9) Το Ιούνιο του 2007 ο πρώην Δήμαρχος Πέτρος Μπουρδούκος παραιτήθηκε από την θέση του Αντιδημάρχου και πρόσφατα παραιτήθηκε και από Δημοτικός Σύμβουλος. Ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ είναι ενημερωμένο για όλα αυτά τα γεγονότα, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση. Και τέλος
10) Όταν συμβαίνουν όλα αυτά και δεν αξιολογούνται ως γεγονότα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στην πορεία των γεγονότων για τις πολιτικές και τα πρόσωπα, κανένας δεν πείθεται ότι αυτή η διαβούλευση θα κάνει τις ποιο σωστές επιλογές.
Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι είναι τεράστιο λάθος αυτή, η επί τη ευκαιρία των εκλογών διαδικασία.
Επειδή την θεωρούμε λάθος, επειδή πιστεύουμε ότι τα κόμματα έχουν μείνει πολύ πίσω από την κοινωνία, αφού τα κομματικά στελέχη που έχουν δημόσιες θέσεις, δεν αξιολογούνται καθημερινά, ανεξάρτητα από τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, εμείς αμφισβητούμε αυτήν την διαδικασία.
Αξιολογήσαμε από καιρό το ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, στον Δήμο
μας, το διατυπώσαμε σε πανό και ανοίγουμε δρόμους, για το μέλλον.
Αγωνιζόμαστε για την βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής, της ποιότητας ζωής, στην πόλη που ζούμε και αγαπάμε όπου θα την κρίνουν και θα αποφασίσουν, οι πλέον ΑΡΜΟΔΙΟΙ, συμπολίτες μας. Όσον αφορά την πρόταση που μου έγινε, ευχαριστώ τον σύντροφο που την έκανε.
Ήδη έχουμε προσκλητήριο για τις 30/6/2010 στο Συνεδριακό Κέντρο Πατριάρχου Ιωακείμ 4 όπου θα ανακοινώσουμε την μετατροπή της Κίνησης σε παράταξη.
Παράλληλα αρχίσαμε συναντήσεις, συσκέψεις με άλλες παρατάξεις για ευρύτερη συνεργασία και προοπτική.
Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εξαπατημένων μη ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ, για την πρόοδο - ανάπτυξη του τόπου, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Δημοσιεύουμε την παρούσα επιστολή για να μην αφήσουμε περιθώρια προβοκαρίσματος σε ορισμένους που μόνο αυτό γνωρίζουν άριστα να πράττουν.

Για το Π.Α.Κ. Νέας Ιωνίας
Αριστείδης Χατζησαββίδης
Νέα Ιωνία 20/6/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: