22/6/10

Σταμάτησαν οι παράνομες εργασίες στο χώρο

Διαβάσαμε λοιπόν στην εφημερίδα ΕΚΦΡΑΣΗ της Νέας Ιωνίας: "Ένα πρώτο μάθημα του τι μπορεί να πετύχει η εγρήγορση των πολιτών είχαμε στην περίπτωση της αυθαίρετης επέκτασης της δημοτικής καφετέριας στο Κτήμα Δηλαβέρη.
Κάτω από τη συνεχή πίεση των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής, αναγκάστηκε η -απούσα στην αρχή- Τεχνική Υπηρεσία(δηλαδή ο Δήμος) να υποχρεώσει τον ενοικιαστή στο σταμάτημα των εργασιών και στο κόψιμο μέρους όσων είχε κατασκευάσει. Φυσικά, μεγάλο τμήμα των κατασκευών παραμένουν ακόμα. Προφανώς δεν τα είδαν οι άνθρωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως δεν είχαν δει στις αρχικές τους επισκέψεις και την καραμπινάτη παρανομία. Οι κάτοικοι, δια των συλλόγων της περιοχής, είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τη νομιμότητα και το χώρο και να μην επιτρέψουν την παράνομη επέκταση της καφετέριας ακόμα και τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου.
Σχετικά άρθρα: Τι συμβαίνει στο Δηλαβέρη;
http://www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=711
Συνεχίζεται το κρυφτούλι στο Δηλαβέρη
www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=719
Και πόσα ανάλογα δεν διαβάζουμε σε όλες τις τοπικές εφημερίδες καθημερινά για το ρόλο των υπηρεσιών και για τον ρόλο των τοπικών συλλόγων! Είχαμε μια ελπίδα με το Γιώργο Παπανδρέου να παραχωρήσει αρμοδιότητες στις ΜΚΟ και να ελέγξει το δημόσιο. Και καταλήξαμε στη γραφειοκρατία του Καλλιράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: