7/4/10

Κανονικά χρίσματα στην Νέα Δημοκρατία

Θα δοθούν κανονικά τα χρίσματα από την Νέα Δημοκρατία στις επόμενες δημοτικές εκλογές όπως τελικά και συμπερασματικά διαπιστώσαμε από την συνέλευση των στελεχών της Αττικής και την ομιλία του γραμματέα αυτοδιοίκηση κ. Μιχαλολιάκου. Ο κ. Μιχαλολιάκος επεσήμανε ότι οι επόμενες εκλογές είναι και προσωπική του υπόθεση.

Κοινοποίησε ότι όταν ο Αντώνης Σαμαράς του πρότεινε να αναλάβει την συγκεκριμένη γραμματεία έβαλε πρώτον όρο να μιλάνε απευθείας μεταξύ τους και χωρίς μεσάζοντες και δεύτερον όρο να συστήσει γραμματεία που θα επιλέξει αυτός. Αναλαμβάνει δηλαδή πλήρως την ευθύνη του εκλογικού αποτελέσματος.

Τόνισε ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση με την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θα είναι «ο πρώτος πρωθυπουργός της νέας μεταπολίτευσης».

Προειδοποίησε ότι τα χρίσματα δεν θα δοθούν ούτε από τις κομματικές οργανώσεις αλλά ούτε από τους βουλευτές.

Διευκρίνισε ότι «θα επιλέξουμε τους άξιους και τους έντιμους» χωρίς να έχουν σκληρή κομματική ταυτότητα απαραίτητα.

Σημείωσε ότι Θα δοθεί στήριξη και όχι χρίσμα που είναι παρωχημένη έννοια, στις περιφέρειες, στις μεγάλες πόλεις και «όπου αλλού χρειαστεί».

Απείλησε ότι θα χαρακτηριστούν «υπονομευτές» αυτοί που θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις κομματικές επιλογές.

Δεν ξεκαθάρισε ποια θα είναι η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα είναι ενιαία. Αλλού θα δοθούν απ’ ευθείας χρίσματα, αλλού θα γίνει δημοσκόπηση και αλλού θα υπάρξουν τοπικές κομματικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: