8/4/10

Συγκέντρωση Δημάρχων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν οι δήμαρχοι της Αττικής στην πλατεία Κλαθμώνος και στην συνέχεια πορεία ως το Υπουργείο Εσωτερικών όπου συναντήθηκαν με τον υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση. Στην συγκέντρωση μίλησαν πολλοί δήμαρχοι από όλες τις παρατάξεις πλην ΠΑΣΟΚ που όπως γράψαμε δεν συμμετείχε.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ κ. Δ. Καλογερόπουλος επεσήμανε ότι με τις καθυστερήσεις της κρητικής επιχορήγησης αλλά και με την μείωση που φτάνει έως και 35% σε πολλούς δήμους παρουσιάζεται αδυναμία πληρωμής ακόμη και των μισθών.

Απέδωσε όμως και ευθύνες στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε για συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται απαξίωσης και ενοχοποίησης της Αυτοδιοίκησης κυρίως από τα ΜΜΕ. Η προσπάθεια αυτή έχει σκοπό όπως είπε να μειώσει την δυναμική της αυτοδιοίκησης στην διεκδίκηση κονδυλίων στην διαδικασία της μεταφοράς αρμοδιοτήτων εν’ όψει του Καλλικράτη.

Κατά την συνάντηση με τον Υπουργό υπήρξε ένταση σε πολλές στιγμές. Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι ο Υπουργός προσπάθησε να τους διαβεβαιώσει ότι πλην του 10% δεν θα υπάρξει άλλη μείωση και ότι τα χρήματα θα δοθούν κανονικά τους προσεχείς μήνες αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις.

Επίσης μάθαμε ότι οι δήμαρχοι παραπονέθηκαν διότι ο Υπουργός κρατάει αποστάσεις και μυστικότητα στις αποφάσεις του. Χαρακτηριστικό όπως είπαν είναι ότι δεν έχει δεχτεί ακόμη τους εκπροσώπους της ΤΕΔΚΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: