5/1/10

Σιωπή και τάφος

Τώρα εσείς βλέπετε καλό και έξυπνο το κόλπο της σιωπής με τα χιλιάδες φανταστικά και ευφάνταστα σενάρια να κυκλοφορούν και να ζυμώνουν τον κόσμο; Ακρα του τάφου σιωπή επικρατεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν. Ούτε το Mega δεν άντεξε ρε παιδιά που σας διαβεβαιώ διαθέτει πολύ σοβαρό διαπιστευμένο. Πίεζε όμως η διεύθυνση και έβγαλαν σενάριο. Σενάριο δηλαδή που λέει ο λόγος. "Ναι θα είναι κάποιοι μικροί δήμοι, θα γίνουν 350, θα παιχτεί αυτό στην Μακεδονία, μπορεί να ενωθούν στην Ηπειρο" κλπ. Πραγματικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Αφού δεν υπάρχει τίποτα ρε παιδιά.
Το πιθανότερο είναι ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του ο κ. Ραγκούσης και θα δώσει στον Κακλαμάνη το πρώτο κείμενο. Η παλιά πρόβλεψη "πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων πάει περίπατο. Γι αυτό ο Κακλαμάνης έριξε την προειδοποιητική περί αναβολής του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.
Στις 13 Ιανουαρίου υπάρχει συνάντηση των πασόκων δημάρχων με τον Ραγκούση. Μην περιμένετε ούτε από εκεί τίποτα. Η μόνη έγκυρη είδηση είναι ότι δεν υπάρχει έγκυρη είδηση. Οι πληροφορίες μας λοιπόν λένε ότι το Υπουργείο επιδιώκει συμφωνία στα θεσμικά. Παίζουν λίγο τα κριτήρια. Και όταν υπάρξει η συμφωνία θα πάρει ο Νικολακόπουλος τα σενάρια, θα τα βάλει στο μοντέλο και θα δώσει τις συνενώσεις. Ο κ. Ραγκούσης γνωρίζει ότι όσο κι αν έχει την κάλυψη του προέδρου στις 15 Νοεμβρίου του 2010 θα πέσουν να τον φάνε. Αν υπάρξει δυσαρέσκεια τις έχασε τις Περιφέρειες. Και τότε χαιρετίσματα ΕΣΠΑ που θα λήγει σε δύο χρόνια. Ασε που τον Απρίλιο εν μέσω διαβούλευσης θα πέσουν και οι πρώτες μπιστολιές για τις ελλείψεις στις υπηρεσίες και κυρίως στους δήμους. Τότε θα λήξουν οι παρατεταμένες συμβάσεις.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο οι πολιτευτές μιλάνε για παιδική χαρά. Και βέβαια η υπόθεση θα αποτελέσει και μια δικλείδα ασφαλείας για την άρνηση της αλλαγής του εκλογικού νόμου με τις μονοεδρικές και την λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: