29/12/18

Βιώσιμη – Πράσινη Αρχιτεκτονική και Έξυπνες Πόλεις

Η Βιώσιμη – Πράσινη Αρχιτεκτονική των πόλεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πλαίσιο των ‘Εξυπνων Πόλεων. Η νέα ψηφιακή τεχνολογία και τα Big Data μας επιτρέπουν πια να δίνουμε λύσεις πολεοδομικού χαρακτήρα σε εμπόδια που μέχρι χθες θεωρούνταν ανυπέρβλητα. Η επεξεργασία δεδομένων και οι καινοτόμες καλές πρακτικές που έχουν ήδη εφαρμοστεί ως μοντέλα σε πρωτοπόρους δήμους αποτελούν πια τυφλοσούρτη. Μοναδικό εμπόδιο είναι η αρτηριοσκληρωτική και συντηρητική Δημόσια Διοίκηση που αρνείται σθεναρώς και φοβάται να ακολουθήσει και να ξεβολευτεί.

Οι άτολμοι πολιτικοί βρίσκονται ανάμεσα σε δύο γίγαντες που παλεύουν. Από τη μία η κοινωνία που θέλει να φύγει μπροστά και από την άλλη η δημόσια διοίκηση που είναι πακτωμένη στο παρελθόν. 
Ενώ... όλο και περισσότερο οι stakeholders της Αυτοδιοίκησης κατανοούν και αφομοιώνουν την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ Βιώσιμης και Πράσινης Αρχιτεκτονικής των Πόλεων και Εξυπνων Εφαρμογών Ψηφιακής Τεχνολογίας. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στα προεκλογικά προγράμματα και στον δημόσιο διάλογο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: