7/8/13

Μετρα αποτρεπτικού χαρακτήρα

Σχετικά με την συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στα ΜΜΕ του ΚΚΕ 902 κλπ. Θα ήθελα να μου πει κάποιος τι σχέση έχει να εργαζεσαι για βιοπορισμό ή για κέρδος και να προσφέρεις εργασία για τις ιδέες σου, το κόμμα σου και ειδικότερα όταν αυτό προσδοκά την ανατροπή των εργασιακων σχέσεων και νόμων που επικρατούν σήμερα.
Αυτή η αντηψη οδηγεί στην εξομοίωση συλλόγων και επιχειρήσεων και στην λογική όπου οι σύλογοι γονέων πληρώνουν ΦΠΑ και κάνουν εκκαθαριστικές στην προσπάθειά τους να αγοράσουν έναν υπολογιστή για να καλύψουν τις ελλείψεις του κράτους.
Εθελοντές που δίνουν από το χρόνο που δεν τους περισσεύει συμπληρώνοντας μια τεράστια γραφειοκρατεία όπου παραμονεύουν και τα πρόστιμα από πάνω.
Τυχαίο, δεν νομίζω! 
Μετρα αποτρεπτικού χαρακτήρα λέγονται.
Αν θες να είσαι εθελοντής, τότε είσαι υποχρεωμένος να καλύπτεις αναλγκες για τις οποίες οι εταιρείες δίνουν χιλιάδες ευρώ γι να τις καλύψουν.

Και βέβαια απαράδεκτη και η πώληση της συχνότητας σε ιδιώτη. Κάτι που σου το χάρισε το κράτος ώς κόμμα και που το διεκδικησες ως αξία υπεράσπισης της ελεύθερης διακινησης ιδεών, δεν το μετατρέπεις σε εμπόρευμα.
Η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία δεν μπορεί να έχουν ανταλλακτοκή αξία

Δεν υπάρχουν σχόλια: