1/8/13

Ενοικιάζονται αστυφύλακες και περιπολικά


Σχολιάζοντας την παροχή επί πληρωμή υπηρεσιών φύλαξης σε ιδιώτες από την Ελληνική Αστυνομία, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Βάσω Νάκου, δήλωσε:

«Με φθηνές δικαιολογίες τύπου "απόσβεση του κόστους της αστυνομίας για τη φύλαξη ιδιωτών" επιχειρεί η κυβέρνηση να μετατρέψει επίσημα την ΕΛΑΣ σε εταιρεία φύλαξης ιδιωτών. Και μάλιστα ιδιωτών με μεγάλα εισοδήματα, που αντί να προσλάβουν φύλακες, επωφελήθηκαν τόσα χρόνια με τις δωρεάν παροχές της ΕΛΑΣ σε βάρος του δημοσίου και τώρα έρχονται να πληρώσουν ψίχουλα για την ενοικίαση οχημάτων και ενστόλων. Ενστόλων που έχουν, όμως, προσληφθεί για την προάσπιση του νόμου και του δημοσίου συμφέροντος και όχι για τις υπηρεσίες του κάθε ιδιώτη.
Η συγκεκριμένη απόφαση προσβάλλει το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΛΑΣ, αντιτίθεται με τα καθήκοντα των υπηρετούντων σε αυτή, δεν λύνει το οικονομικό πρόβλημα της υπηρεσίας - όπως επικαλείται - και δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα διαθεσιμότητας των αστυφυλάκων και των οχημάτων στις καθημερινές ανάγκες της υπηρεσίας, οι οποίες είναι αυξημένες. Επομένως, μόνο ως δωράκι σε "τζαμπατζήδες" ιδιώτες μπορεί να εκληφθεί και ποιος ξέρει τι ακόμα θα εμπνευστεί η κυβέρνηση για να τους εξυπηρετήσει».

 Τί κουλό είναι πάλι ετούτο;

Περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Νάκου, τηλ 6974263564

Δεν υπάρχουν σχόλια: