23/8/10

Πονοκέφαλος ο Μητρόπουλος

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε όπως φαίνεται η δημοσκόπηση που έγινε στην Περιφέρεια Αττικής για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν αυτό που οραματιζότανε ο πρόεδρος και αυτό που ευχότανε η επιτροπή αξιολόγησης. Πρώτος με διαφορά ο Αλέξης Μητρόπουλος άρχισε να συσπειρώνει αριστερούς και δεξιούς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Αυτιά και από τον Μανώλη μέχρι τον Σγουρό. Πολύ μεγάλο το μέτωπο για να το αντιμετωπίσει μια ήπιας μορφής υποψηφιότητα τύπου Κομίνη.
Πήρε θάρρος και ο Σγουρός και βαράει αλύπητα. Ο Μητρόπουλος άρχισε ήδη τις περιοδείες του ανά την Αττική και δηλώνει ότι θα προκαλέσει την έγκριση του προέδρου. Οι πιέσεις όμως από Σακοράφα, Οικονόμου, ακόμη και από το κύκλωμα του Μεϊμαράκη είναι ασφυκτικές. Για πολλούς ήρθε η ώρα για εκδίκηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε τηλέφωνο και από Λαλιώτη. Ο Παναγιωτακόπουλος ενεργοποιήθηκε επίσης. Ολοι οι άστεγοι από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία περιμένουν το ΝΑΙ του Μητρόπουλου. Ο ίδιος επιμένει να συναντήσει τον πρόεδρο. Η νομιμιμοποίησή του όμως είναι αμφίβολη. Παράγοντες εκτιμούν ότι η επιμονή του να συναντήσει τον Γιώργο Παπανδρέου εντάσσεται στην μάχη των εντυπώσεων.
Το στίγμα όμως που δίνει ο Μητρόπουλος προς τα έξω είναι της κοινωνικής υποψηφιότητας εναντίον των ανάλγητων μέτρων του ΔΝΤ. Κάτι που θα παίξει γερά τον Οκτώβριο και θα δυσχεράνει και την θέση της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: