15/7/10

Πολύς τσαμπουκάς πέφτει

Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε την έκβαση της υπόθεσης με τα κουπόνια. Θέλουμε να δούμε την κυβέρνηση να ακυρώνει όλους τους συνδυασμούς του ΚΚΕ πανελλαδικά μετά από τις κατηγορηματικές δηλώσεις.
Σκυλάκος: Διαφωνούμε με τη διάταξη του νομοσχεδίου η οποία απαγορεύει τις εισφορές σε συνδυασμούς και υποψηφίους μέσω κουπονιών, οριζόντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται πλέον μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Θα πάνε οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ στην Τράπεζα; Θα κόψουν δρόμο. Δεν πάνε. Δεν θέλουν να καταγραφεί το όνομά τους. Εμείς στηριζόμαστε στο κουπόνι. Αν καταργήσετε το κουπόνι μας πνίγετε. Θέλετε να πνίξετε το ΚΚΕ; Εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές με αυτό το νόμο. Εμείς θα συμμετέχουμε αλλά δεν θα τηρήσουμε τις διατάξεις και πάρτε ότι μέτρο θέλετε. Λάβετέ το σοβαρά υπόψη.
Ραγκούσης: Εμείς θα κάνουμε ότι προβλέπει ο νόμος. Θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα το νόμο. Θα ζητήσουμε να τηρηθεί αυστηρά και απαρέγκλιτα απ’ όλους.
Σκυλλάκος: Θα μας βάλετε φυλακή, δηλαδή;
Ραγκούσης: Όσο ρητή είναι η δική σας δήλωση τόσο ρητή είναι και η δική μας.
Σκυλλάκος: Θα το δούμε αυτό……

Πολύς τσαμπουκάς έχει πέσει. Δεν λέμε ότι η ανυπακοή του ΚΚΕ είναι σωστή. Ομως όταν κατεβάζεις νομοσχέδια να βάζεις και λίγο το μυαλό να στροφάρει. Και όταν πας να τα βάλεις με το ΚΚΕ να στροφάρει ακόμη περισσότερο. Κατά μέτωπο με το ΚΚΕ δεν συγκρούστηκε ούτε ο Καραμανλής το ’74. Και όντος το ΚΚΕ επισήμως μόνο με κουπόνια λειτουργεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: