20/6/10

Υπόθεση Βατοπεδίου στον Γέρακα

Ο Δήμος αποχαρακτήρισε δημόσια γη, δίνοντας συντελεστή δόμησης
Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του Γέρακα Αττικής από την περίεργη υπόθεση αποχαρακτηρισμού δημόσιας γης και μάλιστα πλατείας, στο κέντρο της πόλης, από το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής. Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι που βλέπουν τους κοινόχρηστους χώρους να «αποκτούν» ξαφνικά συντελεστή δόμησης, έχουν καταφύγει στις αρμόδιες αρχές ενώ είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι την δικαιοσύνη μιας και θεωρούν τις αποφάσεις του Δήμου παράνομες.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιερέας της πλατείας του Αγίου Ιωάννη - μιας πλατείας που ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει παραχωρηθεί ως κοινόχρηστη στον Δήμο - θέλησε να υποβάλλει αίτημα για να κατασκευάσει , αν είναι δυνατόν - πνευματικό κέντρο και αποθήκες της εκκλησίας ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ. Χωρίς κανείς να ρωτήσει τους κατοίκους γύρω από την πλατεία και με κάποιες ψεύτικες υπογραφές «δήθεν» κατοίκων ο Δήμαρχος έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ως κατεπείγον και με αλλεπάλληλες παράνομες αποφάσεις, αρχικά μετέτρεψαν την δημόσια πλατεία από κοινόχρηστη σε κοινωφελή, μετέπειτα άλλαξαν την ρυμοτομική γραμμή παρανόμως χωρίς να ειδοποιηθούν τουλάχιστον οι κάτοικοι των όμορων οικοπέδων και τέλος με μια απόφαση σκάνδαλο, ψήφισαν και έδωσαν συντελεστή δόμησης , σε μια πλατεία. Ναι καλά διαβάσατε, σε μια υπόθεση που μυρίζει Βατοπέδι, έδωσαν συντελεστή δόμησης 2, σε μια κοινόχρηστη πλατεία η οποία ανήκει στους κατοίκους και στους Έλληνες πολίτες.
Όλα αυτά έγιναν εν κρυπτό, αλλά κάποια στιγμή οι κάτοικοι το έμαθαν από κάποιους δημοτικούς συμβούλους, που κατάλαβαν το σφάλμα και την παρανομία που είχαν διαπράξει και αρχικά απευθύνθηκαν στον Δήμαρχο. Δυστυχώς εκείνος παρά το ότι κατάλαβε το λάθος του, τους ζήτησε να προσφύγουν οι ίδιοι στις αρμόδιες υπηρεσίες γιατί ο ίδιος λέει ότι δέχεται πιέσεις από την εκκλησία. Τι παρανομίες κάνουν οι μαυρογιαλούροι για λίγες ψήφους δεν λέγεται. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι έχει το ΟΚ και την πλήρη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών. Κάτι που μάλλον δεν ισχύει.
Οι πολίτες που έμπλεξαν με το κυκεώνα της γραφειοκρατίας, της ισχύος των κολλητών, των κουμπάρων και της αδιαφάνειας, κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης στην περιφέρεια Αττικής, όμως δεν περιμένουν σπουδαία πράγματα παρά το μέγεθος του σκανδάλου. Οι κάτοικοι επικοινώνησαν και με την πολεοδομία της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, η οποία είναι αρμόδια να επικυρώσει τιε αποφάσεις του Δήμου και η απάντηση που πήραν ήταν πως πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο και παρανομία από την πλευρά του Δήμου και πως αν ερχόταν οι αποφάσεις στην αρμόδια επιτροπή θα τις απέρριπτε αμέσως.
Πρόκειται για μια πολύ περίεργη υπόθεση που όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι είναι πιθανόν να υπάρχουν συμφέροντα, καθώς αν τελικά κατασκευαστεί ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ το πνευματικό κέντρο, θα έπεφταν τόνοι μπετόν και φυσικά πολλά χρήματα.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΚΙ ΑΝ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

Κολοβάτσιος Γεώργιος gkolovatsios@star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: