17/4/10

Αγωνία σήμερα για τον Καλλικράτη

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει ο Καλλικράτης σήμερα Κυριακή καθώς η κυβέρνηση δοκιμάζει τις αντοχές του κράτους και των διαδρόμων. Ισχυρότατες οι πιέσεις βουλευτών, μητροπολιτών και επιχειρηματιών που δεν συμμετείχαν σε καμία διαβούλευση και δεν έχουν γνώση του τελικού σχεδίου. Μεταξύ πρωθυπουργού και βουλευτών ο Υπουργός κ. Ραγκούσης προσπαθεί από τη μία να διατηρήσει τα αντικειμενικά κριτήρια από την άλλη να πείσει ή να ικανοποιήσει βουλευτές που πολλές φορές προβάλουν ορθά επιχειρήματα πολύ απλά διότι η η Ελλάδα δεν είναι ενιαία.
Ενα τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την Χίο όπου γίνεται ένας ενιαίος δήμος ενώ τα ψαρά παραμένουν αυτόνομα. Το ίδιο σχεδόν γ΄νετια και σε πολλές άλλες περιοχές όπως στην Αχαϊα.
Η μακροχρόνια μυστικότητα φέρνει και τα ανάλογα προβλήματα παραμονή που υποτίθεται ότι θα παραδοθεί ο Καλλικράτης στην ΚΕΔΚΕ.
Δεν έγινε ζύμωση, οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν πειστεί και βέβαια οι τοπικοί βουλευτές δεν έχουν καμία διάθεση να αντιπαρατεθούν με τους ψηφοφόρους τους.
Από χθες το πρωί λοιπόν έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων για να πειστούν οι βουλευτές να υιοθετήσουν έναν ενιαίο χαρακτήρα του Καλλικράτη.
Οι πληροφορίες μας όμως αναφέρουν ότι οι περισσότερες υποχωρήσεις έχουν γίνει από πλευράς υπουργού με τρανταχτό παράδειγμα αυτό της Μεταμόρφωσης που φημολογείται ότι θα ενωθεί με το Νέο Ηράκλειο χωρίς να συντρέχει κανένα από τα αντικειμενικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: