8/3/10

Ασκήσεις επί χάρτου στις αξιολογήσεις

Πολύ ωραίος και αντικειμενικός θεωρητικά λοιπον ο νέος νόμος αξιολόγησης προϊσταμένων που παιρνάει στη βουλή. Ομηρος και αυτός της κακοδαιμονίας της δημόσιας διοίκησης. Ενας νόμος στραμένος στην αντικειμενικότητα αλλά όχι στην αποτελεσματικόητα. Το μεγάλο πρόβλημα δεν βρίσκεται ούτε στους στους Γενικούς Διευθυντές, ούτε στους Διευθυντές. Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στους προιστάμενους των τμημάτων και στην αξιολόγησή τους. Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια παραμένουν ώς έχουν. Και βέβαια και η αξιολόγησή τους θα παραμείνει ως έχει. Ολοι 10 θα παίρνουν όπως και σήμερα. Μπορεί η Δημόσια Διοίκηση να νοσεί αλλά κάθε τμήμα ξεχωριστά λειτουργεί τέλεια όπως διαπιστώνει κανείς από τις αξιολογήσεις.
Η λύση βρίσκεται καθαρά στην μισθοδοσία. Μόνο με bonus και με μεγάλη διαφορά μισθού στους προϊσταμένους θα ανοίξει σοβαρή συζήτηση.
Επίσης η λύση βρίσκεται στην αξιολόγηση από τους πολίτες. Οταν γεμίσει ο φάκελος με παρατηρήσεις πολιτών και όταν αυτό έχει επίπτωση στην ανέλιξή τους και στον μισθό τους, τότε να δεις πως δουλεύουν οι υπάλληλοι.
Αλλιώς στην θεωρία όλα ωραία είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: