28/2/10

Σχέσεις διοίκησης εργαζομένων

Συνεχίζεται όπως φαίνεται η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ εργαζομένων στην καθαριότητα και δήμου Πειραιά. Οι σχέσεις είναι πολύ κακές και η συνεργασία σχεδόν αδύνατη. Οι εργαζόμενοι διατείνονται ότι κόπηκαν δεδουλευμένα μεροκάματα από μερικούς εργαζόμενους και ότι τα απορριμματοφόρα είναι ανασφάλιστα. Ετσι προχώρησαν σε στάση των οχημάτων στα εργοτάξια. Οπως φαίνεται η διοίκηση του Πειραιά έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Τα προβλήματα με τους εργαζόμενους επανεμφανίζονται σε εβδομαδιαία βάση και παρά το γεγονός ότι πριν από δύο εβδομάδες τα πράγματα έδειχναν να εξομαλύνονται, η αντιπαράθεση αναζωπυρώθηκε.
Οπως αποδεικνύεται τελικά η σύγκρουση δημοτικών αρχών και εργαζομένων καταλήγει πάντα σε ήττα και υποχώρηση των πρώτων. Απλά είναι θέμα χρόνου. Το ίδιο συνέβη και στο Χαλάνδρι, το ίδιο συμβαίνει τώρα, στην Κηφισιά στο Ηράκλειο και στο Μαρούσι, το ίδιο συνέβη πέρσι το καλοκαίρι και στο Χολαργό. Οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι πολίτες.
Και βέβαια δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι που φέρνουν ακόμη και στα συλλογικά του όργανα την υπόθεση. Τι θα γίνει με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων. Πρόσφατα ο κ. Ζαφειρόπουλος έφερε το θέμα στην ΚΕΔΚΕ. Δεν βρήκε όμως καμία ανταπόκριση. Το ίδιο και ο κ. Πατούλης στην ΤΕΔΚΝΑ. Σιγή ιχθύος. Ο καθένας προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα ατομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: