25/2/10

Αδύνατη η καθολική εφαρμογή των κριτηρίων

Σε σταυρόλεξο για πολύ ικανούς λύτες έχει εξελιχθεί η υπόθεση Καλλικράτης όπως πληροφορούμαστε και γι αυτό ακριβώς το λόγο έχει επιτευχθεί τελικά η άκρα μυστικότητα της τελικής πρότασης. Με λίγα λόγια κανείς δεν ξέρει τι προβλέπει η πρόταση γιατί πολύ απλά ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί.
Ο κ. Ραγκούσης επιμένει σε αντίθεση με τον κ. Σκανδαλίδη στην εφαρμογή αποκλειστικά και μόνο αντικειμενικών μη αμφισβητήσιμων κριτηρίων στις συνενώσεις, προκειμένου να αποφύγει τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Με την υπάρχουσα όμως δομή και την πρώτη πρόταση που του έφερε φίλος του τεχνοκράτης, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να χαρίζει στην κυριολεξία δήμους στην Νέα Δημοκρατία. Αυτό αποτελεί ένα ισχυρό αντεπιχείρημα για τους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος που ούτως ή άλλως δεν βλέπουν με καλό μάτι την υπόθεση των συνενώσεων.
Από την άλλη όπως πληροφορηθήκαμε η καθολική εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων είναι σχεδόν αδύνατη και δημιουργεί τεράστια ακόμη και διοικητικά προβλήματα.
Υπάρχουν περιοχές που αν συνενωθούν θα έχουν διαφορετικές εφορίες, διαφορετικές πολεοδομίες και διαφορετικές ασφαλιστικές διευθύνσεις μέσα στον ίδιο δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: