23/2/10

Σιγή ασυρμάτου

Συνεχίζεται η σιγή ασυρμάτου από το Υπ. Εσωτερικών για τον Καλλικράτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη ασχολούνται με την περιφέρεια και δεν έχουν μπει στην Αθήνα. Ομως τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και δημιουργούν έναν τεράστιο εκνευρισμό που οδηγούν σε γραμμές άμυνας. Ετσι όλο και περισσότεροι αυτοδιοικητικοί που φοβούνται αιφνιδιασμούς διατυπώνουν όλο και πιο έντονα τις επιφυλάξεις τους για παν ενδεχόμενο.
Δυστυχώς ο κ. Ραγκούσης δεν διδάχτηκε από το επικοινωνιακό λάθος του μεταναστευτικού. Απείχε επί μακρόν από κάθε ενημέρωση των δημοσιογράφων και άφησε την κοινή γνώμη να διαμορφώνεται αδίκως εναντίον του νόμου. Το ίδιο λάθος επαναλαμβάνεται και πάλι. Τα διαφαινόμενα σενάρια για τελική πρόταση τον Μαϊο έχουν ξεσηκώσει ήδη τεράστιες αντιδράσεις και απαισιοδοξία επιτυχίας ακόμη και στους πιο φιλικά διακείμενους.
Πέραν του περιεχομένου του Καλλικράτη, η κριτική τώρα στρέφεται στην προχειρότητα της σύνταξης της τελικής πρότασης. Και το Υπουργείο που συνεχίζει να μην ενημερώνει ούτε τους δημοσιογράφους, κάνει ότι μπορεί για να επιβεβαιώσει αυτήν την κριτική.
Το σημαντκότερο όμως είναι ότι ως προς το χωροταξικό η κοινή γνώμη έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει άποψη. Οποιαδήποτε διαφοροποίηση θα δημιουργήσει κι άλλους κραδασμούς. Τεράστιες επικοινωνιακές αδυναμίες από Ραγκούση κατά την γνώμη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: