11/1/10

Η πρώτη σοβαρή αναμέτρηση

Μπαστούνια τα βρήκε ο Ραγκούσης στο υπουργικό συμβούλιο. Αγρια η επίθεση για το θέμα των Περιφερειαρχών. Οπως είπε και ο Πάγκαλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής θα είναι δεύτερος πρωθυπουργός αφού πάνω κάτω τα ίδια κονδύλια θα διαχειρίζεται. Για να μην τον συγκρίνουμε με τους βουλευτές, που ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι δεν θα τον φτάνουν.
Το πρόβλημα δε ξεπεράστηκε, απλά παραπέμφθηκε στην δημόσια διαβούλευση.
Σήμερα έχει νέο γύρο με την αντίδραση Κακλαμάνη και ΚΕΔΚΕ. Εδώ να δεις τι θα γίνει. Αν δεν τους πει ακριβώς τα θεσμοθετημένα κονδύλια που θα πάρουν δεν τους παίρνει το ΟΚ που να χτυπιέται κάτω.
Το απόγευμα έχει νέο γύρο με τους δημάρχους του κόμματος και τους προέδρους των Νομαρχιακών της Αττικής. Εδώ να δεις τι θα γίνει. Αν δεν τους πει ποιοί θα πάνε με ποιούς δεν συναινούν ούτε με σφαίρες.
Μόνο τα ΜΜΕ τον πήγαν καλά και χαλαρά. Από ασχετοσύνη ίσως περισσότερο. Οπως είναι γνωστό ελάχιστοι είναι οι δημοσιογράφοι του "Εσωτερικών" που γνωρίζουν από αυτοδιοίκηση και έχουν γνώση της λειτουργίας των δήμων. Οι εξαγγελίες ήταν ευφάνταστες και δείχνουν από μακριά ωραίες και λειτουργικές.
Ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Δείχνει να έχει τσαγανό, αλλά χρειάζονται και οι πολιτικοί συσχετισμοί. Ο πολιτικός Ραγκούσης για πρώτη φορά καλείται να αναμετρηθεί πολιτικά με βουλευτές, Υπουργούς, δημάρχους και συμφέροντα. Τώρα είναι μόνος του. Ακόμη και αν έχει την προσωρινή στήριξη του προέδρου, το μαγαζί είναι πολύ μεγάλο και θα χρεωθεί τα λάθη. Αν βγει σώος από αυτή τη δοκιμασία, επενδύστε. Το άλογο είναι πολύ καλό και θα μιλήσει πολύ δυνατά στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: