7/1/10

Καμία αλλαγή στην Αθήνα

Κακή η πολιτική της σιωπής κατά τη γνώμη μας από το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της Μεταρρύθμισης. Αν είχε σκοπό να μην γυρίσουν όλοι στην τελευταία σελίδα του χωροταξικού αλλά να συζητηθεί πρώτα και εκτενώς η ουσία της μεταρρύθμισης των οικονομικών και των αρμοδιοτήτων... απέτυχε παταγωδώς. Να μας συγχωρήσετε αλλά το μόνο που πέτυχε είναι κάθε πικραμένος δημοσιογράφος που θέλει να πουλήσει φύλλα να βγαίνει και να λέει την μπούρδα του. Το προχθεσινό φαινόμενο να βγαίνει τηλεοπτικός δημοσιογράφος και να "αποκαλύπτει¨το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον Καποδίστρια 2 τα λέει όλα. Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα για ένα σχέδιο που είχε κυκλοφορήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Μάιο. Εξού και η "τρομερή πληροφορία" (!) ότι και η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση έχει συμφωνήσει.
Η ασφυκτική ανάγκη πωλήσεων των ΜΜΕ έχει οδηγήσει στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση από αυτήν που επιδιώκει ο Υπουργός Εσωτερικών. Ο κάθε δημοσιογράφος που βλέπει όραμα, βγαίνει και λέει το σενάριό του.
Και το λέμε αυτό διότι γνωρίζουμε ότι στην Νομαρχία Αθηνών δεν πρόκειται να γίνει σχεδόν καμία αλλαγή. Οπως εμπιστεύεται ο κ. Ραγκούσης στους συνεργάτες του, οι δήμοι της Β' Αθήνας θα μείνουν όπως έχουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως ο Αγιος Στέφανος κλπ. Από εκεί και πέρα θα ακούσει και κάποιες ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για εθελούσιες συνενώσεις όπως αυτή της Νέας Ερυθραίας και θα τις εξετάσει.
Ομως τα δημοσιογραφικά γραφεία έχουν πάρει φωτιά και όπως μαθαίνουμε δεν έχουν και καμία επαφή με τον Υπουργό. Ο καθένας στήνει συμπερασματικά το δικό του σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: