27/1/22

Φυσικές καταστροφές: ο Βίαιος τρόπος αξιολόγησης της Δημοτικής Αρχής

 

Οι φυσικές καταστροφές είναι ο πιο σκληρός και βίαιος τρόπος να μάθουν οι τοπικές κοινωνίες σε ποιους  έχουν αναθέσει την διαχείριση των κοινών πόρων. Εμείς που γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, τους είχαμε πάρει χαμπάρι από την αρχή. Από το 2015 όπου η Περιφέρεια διαπραγματευόταν το ΕΣΠΑ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που φτιάξανε, από την διάρθρωση της καθαριότητας, από την Μελέτη Βιώσιμης Κινητικότητας, από την παντελή άγνοιά τους για τα Ανταγωνιστικά Προγράμματα, από εκατοντάδες λεπτομέρειες της καθημερινότητας, από την χρήση του ΚΑΠΗ και από την εκπόνηση των προγραμμάτων Βορέας, Δάρδανος, Ιόλαος κλπ μέχρι το δάνειο 9,5 εκατομμυρίων ευρώ που φόρτωσαν στους δημότες για τον οδοφωτισμό για ένα έργο 3 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να καταλάβουν τι έκαναν. Η ομάδα ήταν για τα μπάζα. 

Η μοναδική διάσταση της ικανότητας τους, περιοριζόταν στο καθημερινό ρουσφετάκι. Ο κόσμος όμως που πληρώνει πολύ ακριβά, όλη αυτήν την ανεπάρκεια δεν παίρνει χαμπάρι από όλα αυτά. Ακόμη και την Μήδεια, ή την Ελπίδα σε δύο χρόνια θα την έχει ξεχάσει. Όπως δεν πήρε χαμπάρι και τι έγινε με την πανδημία. Όπως δεν έχει πάρει χαμπάρι και τις Ενεργειακές Κοινότητες. Ο πολύς ο κόσμος αύριο το πρωί θα πάει στην δουλειά του, θα προγραμματίσει τις διακοπές του, θα του έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Θα ταλαιπωρηθεί γιατί δεν βρίσκει να παρκάρει, αλλά ποιος γνωρίζει την πρόσκληση ΑΤ 06 του Υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση υπόγειων χώρων στάθμευσης με 10 εκατομμύρια ευρώ; Ποιος γνωρίζει ότι βγήκε 3η πρόσκληση από το Πράσινο Ταμείο για αγορά οικοπέδων και δημιουργία χώρων στάθμευσης;

Με κύριο εργαλείο την άγνοια η σημερινή δημοτική αρχή πήρε 54,5% στις προηγούμενες εκλογές. Ο κόσμος ψήφισε το απόλυτο τίποτα ή το απόλυτο ρουσφέτι που το πλήρωσε όμως πολύ ακριβά. Αυτός που πήρε πρόσκληση για το κηποθέατρο, τώρα έμεινε πέντε μέρες χωρίς ρεύμα, γιατί κάποιος άλλος εξυπηρετήθηκε. 

Η ευθύνη πέφτει στους ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες που ανησυχούν, που δεν σκύβουν το κεφάλι και που πιστεύουν ότι αξίζουν μια καλύτερη διαχείριση των κοινών πόρων. Να διαβάσουν, να βγουν να ενημερώσουν, να εξηγήσουν στους ανυποψίαστους γειτονές τους πια είναι η διακύβευση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: