17/1/19

Τα 22 πλεονεκτήματα των αστικών δενδροφυτεύσεων


Το TreePeople εμπνέει και υποστηρίζει τους ανθρώπους του LA να έρθουν μαζί για να φυτέψουν και να φροντίσουν τα δέντρα, να συλλέξουν τη βροχή και να ανανεώσουν τα εξαντλημένα τοπία. Συνενώνονται με τις κοινότητες για να αναπτύξουν μια πόλη πιο πράσινη, σκιασμένη και πιο ασφαλής από νερό σε σπίτια, γειτονιές, σχολεία και στα τοπικά βουνά. Εργάζονται με εκπροσώπους εθελοντών χρησιμοποιώντας το μοναδικό μοντέλο Citizen Forester και επηρεάζουμε κυβερνητικές υπηρεσίες για ένα υγιές, και βιώσιμο Λος Άντζελες.

Το TreePeople κατέγραψε τα 22 πλεονεκτήματα των αστικών δενδροφυτεύσεων.

16/1/19

Καθαρά από τον πάγο πεζοδρόμια στο Καρπενήσι


Αντίμετρα στα κύματα κακοκαιρίας, όπως αυτά που έχει επιφυλάξει για τους Έλληνες μέχρι στιγμής το 2019, μπορεί να παρέχει η τεχνολογία και δη η τεχνολογία που με οικολογικό πρόσημο εκμεταλλεύεται τις τεχνικές και τις αρχές της γεωθερμίας. Η αξιοποίηση της γεωθερμίας, που ήδη εδώ και χρόνια είναι κοινή πρακτική και σε πολλά ελληνικά σπίτια, "μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους δημότες μας άνετη διέλευση στο κέντρο της πόλης" τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 'Πρακτορείο 104,9 FM' ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ενώ περιέγραψε πως στον εν λόγω δήμο της Στερεάς Ελλάδας έχει υλοποιηθεί ένα τεχνικό έργο, που με ένα ελάχιστο κόστος λειτουργίας και συντήρησης δεν επιτρέπει τον σχηματισμό πάγου σε πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης.

Τα πλεονεκτήματα των αστικών δέντρων

Η Δασική Υπηρεσία USDA περιγράφει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα των αστικών δέντρων:

Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Η εξοικονόμηση ενέργειας προέρχεται από τη σκίαση των κτιρίων, τη μείωση των θερμοκρασιών του περιβάλλοντος και τη μείωση της ταχύτητας του ανέμου. Τα δέντρα και η άλλη βλάστηση μπορούν να μειώσουν τις θερμοκρασίες του αέρα κατά 5 ° F σε σύγκριση με την εξωτερική περιοχή που καλύπτεται από δέντρα. Ένα καλά τοποθετημένο μεγάλο δέντρο παρέχει μέση εξοικονόμηση 31 δολαρίων για το κόστος θέρμανσης στο σπίτι κάθε χρόνο.

14/1/19

Μόλυνση και υψηλές θερμοκρασίες VS δενδροφύτευση


Σκοτώνοντας περισσότερους από 12.000 ανθρώπους κάθε χρόνο οι αστικοί καύσωνες είναι μια από τις πιο υποτιμημένες απειλές στον κόσμο, - περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο γεγονός που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες. Η θερμότητα γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη στις πόλεις, οι οποίες γίνονται σήμερα πολύ πιο ζεστές από τις γύρω λιγότερο εξελιγμένες περιαστικές περιοχές. Επιπλέον, οι πόλεις αναπτύσσουν σήμερα τα υψηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα οποία συμβάλλουν σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Με το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού να προβλέπεται να ζει στις πόλεις μέχρι το 2050, η θερμότητα και η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελούν ένα απο τα βασικά προβλήματα δημόσιας υγείας που συνδέονται άμεσα με την καρδιά, τους πνεύμονες, τα αγγεία και την ψυχική υγεία.