22/8/13

Εγκληματικότητα

H δημοσκόπηση της “MRB” για τη “Real News” παρουσιάζει ακόμη ένα ενδιαφέρον εύρημα, στον τομέα των λεγόμενων ποιοτικών χαρακτηριστικών. Οι πολίτες, προσπερνούν μάλλον αδιάφορα το θέμα το οποίο κυριάρχησε στην ενδοκυβερνητική ατζέντα των προηγούμενων εβδομάδων, δηλαδή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, και στέλνουν το μήνυμα ότι εκείνο το οποίο πρωτίστως τους αφορά, έχει να κάνει με την εγκληματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, το 67,7% θεωρεί ως πιο σημαντικό πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία σήμερα την εγκληματικότητα και τις έκνομες πράξεις παράνομων μεταναστών, ενώ τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας απασχολούν μόλις το 19,9% των πολιτών.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το 47,1% δεν θεωρεί ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο προωθούν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, θα περιορίσει τη δράση της Χρυσής Αυγής, έναντι ποσοστού 33% που πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

ysterografa.gr

crime reports

Ολα τα αμερικάνικα τοπικά sites έχουν στο μενου τους crime reports. Εντυπωσιακό;
Εχουν Community, έχουν City, έχουν Neighbohood Council, Local Development βεβαίως και απαραίτητα crime reports.
Τι ζωή κι αυτή!

16/8/13

Περί απόδοσης ευθυνών πρόκειται

Τώρα τι εννοούν με την έκθεση των δομών περί πλεονάζοντος προσωπικού; Περιμένουν οι διευθύνσεις προσωπικού να κάνουν κάτι τέτοιο;
Οχι βέβαια! Απλά θα χρεώσουν ευθύνες κατά την οριζόντια απόλυση

Πρότυπα μοντέλα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δυο υπουργοί μετέβησαν σήμερα στη Σαντορίνη με εντολή πρωθυπουργού για να αποκαταστήσουν την βλάβη τροφοδοσίας του νησιού με ρεύμα.
Επίσης για την επίλυση του προβλήματος χρειάστηκε να προσφύγει στην δικαιοσύνη ο δήμαρχος.
Αυτό κατά την διάρκεια της διοικητικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.

8/8/13

Επόμενη κόντρα η αξιολόγηση

Η αξιολόγηση των δήμων θα είναι το επόμενο θέμα οξίσς αντιπαράθεσης κυβέρνησης ΚΕΔΕ. Προφανώς και οι δήμαρχοι προσδοκούν μέσω αξιολόγησης των δομών να αποδείξουν ότι οι δήμοι ειναι υποστελεχωμένοι. Η κυβέρνηση όμως επιδιώκει να παιξει με διεθνή στανταρτς, όπου οι δήμοι λειτουργουν με υπερσύχρονα ψηφιακά και μηχανικά μέσα.

7/8/13

Αντίσταση ανοιχτού κώδικα

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο εδώ και έναν χρόνο, και ο οποίος είναι αυστραλός υπήκοος, κατεβαίνει υποψήφιος για την Γερουσία, μαζί με άλλα έξι μέλη του WikiLeaks, στις εκλογές της 7ης Σεπτεμβρίου. Οι δημοσκοπήσεις του δίνουν μεταξύ 25-28% στην πρόθεση ψήφου και 40% μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στο αυστραλιανό κανάλι SBS.
Ο κ. Ασάνζ υποσχέθηκε ότι θα είναι «ένας ανεξάρτητος ερευνητής της δραστηριότητας της κυβέρνησης» σε πολλά θέματα, όπως είναι η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η χορήγηση ασύλου και η περιβαλλοντική πολιτική όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.
Μία από τις προτεραιότητές του θα είναι να δώσει στους άλλους βουλευτές ένα εργαλείο που θα τους επιτρέπει να μεταφέρουν στο WikiLeaks πληροφορίες για τη διαφθορά και για «πράγματα που έχουν δει αλλά δεν μπορούν να αποκαλύψουν».
Εφόσον αυτή η πολιτική πρακτική λειτουργήσει στην Αυστραλία, ο κ. Ασάνζ ελπίζει να εξάγει το μοντέλο του στις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και αλλού.
Αυτή είναι μια είδηση από το μέλον. Ειναι η αντίσταση ανοιχτού κώδικα που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη διεθνή καθεστικία τάξη.

Μετρα αποτρεπτικού χαρακτήρα

Σχετικά με την συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στα ΜΜΕ του ΚΚΕ 902 κλπ. Θα ήθελα να μου πει κάποιος τι σχέση έχει να εργαζεσαι για βιοπορισμό ή για κέρδος και να προσφέρεις εργασία για τις ιδέες σου, το κόμμα σου και ειδικότερα όταν αυτό προσδοκά την ανατροπή των εργασιακων σχέσεων και νόμων που επικρατούν σήμερα.
Αυτή η αντηψη οδηγεί στην εξομοίωση συλλόγων και επιχειρήσεων και στην λογική όπου οι σύλογοι γονέων πληρώνουν ΦΠΑ και κάνουν εκκαθαριστικές στην προσπάθειά τους να αγοράσουν έναν υπολογιστή για να καλύψουν τις ελλείψεις του κράτους.
Εθελοντές που δίνουν από το χρόνο που δεν τους περισσεύει συμπληρώνοντας μια τεράστια γραφειοκρατεία όπου παραμονεύουν και τα πρόστιμα από πάνω.
Τυχαίο, δεν νομίζω! 
Μετρα αποτρεπτικού χαρακτήρα λέγονται.
Αν θες να είσαι εθελοντής, τότε είσαι υποχρεωμένος να καλύπτεις αναλγκες για τις οποίες οι εταιρείες δίνουν χιλιάδες ευρώ γι να τις καλύψουν.

Και βέβαια απαράδεκτη και η πώληση της συχνότητας σε ιδιώτη. Κάτι που σου το χάρισε το κράτος ώς κόμμα και που το διεκδικησες ως αξία υπεράσπισης της ελεύθερης διακινησης ιδεών, δεν το μετατρέπεις σε εμπόρευμα.
Η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία δεν μπορεί να έχουν ανταλλακτοκή αξία

Χρειάζεται κώδικας για να πάρεις τα λεφτά

Λεφτά υπάρχουν αλλά υπάρχει και μυστικός κώδικας για να τα πάρεις. Απαιτείται και ενημέρωση για το πώς δουλεύει το σύστημα και τί προετοιμασία πρέπει να γίνει. 
Οι περισσότεροι δήμαρχοι πέσανε θύματα των δημοσχίων σχέσεων, αλλά και των άχρηστων υπηρεσιών τους. Νομίζανε ότι γλείφοντας υπουργούς θα παιρνανε το πακέτο αγνοώντας τις διαχειριστικές αρχές. Από την άλλη εμπιστεύτηκαν τις επίσης ασχετες Υπηρεσίες τους που τους διαβεβαίωναν ότι χρηματοδοτήσεις δεν υπάρχουν.
Και μέσα σε όλα αυτά δεν είναι καθόλου προφανες πως φτιάχνεις κολυμβητήριο με περιβαλλοντικό πρόγραμμα, ούτε πως φτιάχνεις πεζοδρόμια μέσω της ψηφιακής σύγκλισης. 

6/8/13

Σημειώστε το

Σημειώστε τον Δημήτρη τον Μαραβέλια στο Χαιδάρι. Ενας από τους καλύτερους Δημάρχους. Με το κάζο που έπαθε με τους χρηματισμούς και τις καντίνες δυσκολέψανε πολύ τα πράγματα γι αυτόν. Σε μια περιοχή μάλιστα όπου η εθνική κακοδαιμονία έχει πέσει πολύ βαριά και ο λαός ζητάει αίμα και κρεμάλες.
Οκτώ μήνες μας έμειναν για να δούμε το πείραμα.

Τα μεγάλα ερωτηματικά

Αυτές οι δημοτικές εκλογές αποτελούν πολιτικό πείραμα.
Τι θα γίνουν οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ; Θα τους φάει όλους η μαρμάγκα ή θα επιβιώσουν οι καλοί;
Τι θα γίνει με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ; Θα εισπράξουν την γενική πολιτική άνοδο ή θα φανούν ανάξιοι να δημιουργήσουν τοπικά κοινωνικά ρεύματα;
Τι θα γίνει με τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας; Θα επιβιώσουν ή θα τους πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αμπάριζα στο δεύτερο γύρο;
Τι θα γίνει με τους καλούς δημάρχους; Θα ξεχωρίσουν στην κοινή συνείδηση ή θα τους συμπαρασύρει το πνεύμα της εποχής και το κυνήγι των λαμογιών;

5/8/13

Άλλος ένας ελέφαντας

Κι άλλη υπόθεση έσκασε με την σύληψη του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ξανθης για χρέη προς το δημόσιο, και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. 
"Συνελήφθει αντιδήμαρχος για χρέη προς το Δημόσιο" ο τίτλος σε ένα πεινασμένο για εκδίκηση κοινό.
Ουδείς ενδιαφέρεται για το ότι δεν είναι δικά του τα χρέη. Ούτε βέβαια ότι δεν τα δημιούργησε αυτός. 

ΙΚΑ.... ΔΕ

Εκείνες τις ημέρες μας είπαν να μετακινηθούμε στην Μενάνδρου καθώς το σύστημα της ρύθμισης θα γινόταν από κει. Πολλοί δεν άντεξαν μες στο λιοπύρι. Οι λιγοστοί που βρήκαν το κουράγιο, με τα λίγα υπάρχοντα που τους απέμεινα κίνησαν να εξαντλήσουν και την τελευταία του ελπίδα. 
Μόλις φτάσαμε στη Μενάνδρου καθώς καί πάλι το σύστημα δεν δούλευε, ήρθε νέα διαταγή να μετακινηθούμε και πάλι στην Αγία Παρασκευή να μας πούν τι χρωστάμε και να αποδωθουν οι τιμωρίες μας και παλι να επιστρέψουμε στην Μενάνδρου.
Στην Αγία Παρασκευή μάθαμε νέα διαταγή πως θα έπρεπε να δώσουμε όλο το αρχείο μας καταγωγή, χρέη των συγκενών, ομάαδα αίματος, τετραγωνικά των σπιτιών των ξαδέρφων μας και ότι αρυθμους ξέρουμε. Αριθμό αυτοκινήτου, ταυτότητας, ΑΜΚΑ, ΑΜΕ, ΑΤΕ, ΤΣΙΟΥ, ΔΙΚΕΠΕ, ΛΑΣΙΤΕ, ΚΟΝΤΟΛΕ και ΙΛΦΑΛΕ ΟΝΤΟΝΖΕ ΔΕ ΓΑΜΙΕ.
Και πάλι θα παιζότανε αν θα μπεις στη ρύθμιση.
Η προιστάμενη ως απολύτως αρμόδια μας είπε ότι άκουσε από την τηλεόραση, αλλά της είπαν και κατι πολίτες ότι θα ληφθουν νέα μέτρα. Μας ειπαν να κανουμε αίτηση και άμα έρθουν τανέα μέτρα τότε θα ξανακάνουμε αίτηση. 
Εντωμεταξύ μας είπαν να μαζέψουμε τα χαρτιά

Πού πήγε η παραγωγικότητα;

Συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων, δεκαδες συνεντεύξεις και για την ταμπακέρα που λέεγεται αξιολόγηση, επιβράβευση και τιμωρία, παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα στο δημόσιο τομέα, ούτε λέξη. 
Και πάλι θα πάμε σε οριζόντιες επιλογές, και παλι θα φύγουν ικανοί και παλι θα μείνουν άχρηστοι.
Και πάλι θα του φταίει ο δημόσιος τομέας.

1/8/13

Ενοικιάζονται αστυφύλακες και περιπολικά


Σχολιάζοντας την παροχή επί πληρωμή υπηρεσιών φύλαξης σε ιδιώτες από την Ελληνική Αστυνομία, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Βάσω Νάκου, δήλωσε:

«Με φθηνές δικαιολογίες τύπου "απόσβεση του κόστους της αστυνομίας για τη φύλαξη ιδιωτών" επιχειρεί η κυβέρνηση να μετατρέψει επίσημα την ΕΛΑΣ σε εταιρεία φύλαξης ιδιωτών. Και μάλιστα ιδιωτών με μεγάλα εισοδήματα, που αντί να προσλάβουν φύλακες, επωφελήθηκαν τόσα χρόνια με τις δωρεάν παροχές της ΕΛΑΣ σε βάρος του δημοσίου και τώρα έρχονται να πληρώσουν ψίχουλα για την ενοικίαση οχημάτων και ενστόλων. Ενστόλων που έχουν, όμως, προσληφθεί για την προάσπιση του νόμου και του δημοσίου συμφέροντος και όχι για τις υπηρεσίες του κάθε ιδιώτη.
Η συγκεκριμένη απόφαση προσβάλλει το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΛΑΣ, αντιτίθεται με τα καθήκοντα των υπηρετούντων σε αυτή, δεν λύνει το οικονομικό πρόβλημα της υπηρεσίας - όπως επικαλείται - και δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα διαθεσιμότητας των αστυφυλάκων και των οχημάτων στις καθημερινές ανάγκες της υπηρεσίας, οι οποίες είναι αυξημένες. Επομένως, μόνο ως δωράκι σε "τζαμπατζήδες" ιδιώτες μπορεί να εκληφθεί και ποιος ξέρει τι ακόμα θα εμπνευστεί η κυβέρνηση για να τους εξυπηρετήσει».

 Τί κουλό είναι πάλι ετούτο;

Περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Νάκου, τηλ 6974263564