31/7/13

Αναζητούνται δύο ίδιοι δήμοι

Ψάχνω να βρω δυο δήμους που να τηρούν την ίδια διαδικασία στην πληρωμή των τιμολογίων. Πάντως Αθήνα, Ζωγράφος, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Παπάγος Αγία Παρασκευή, Παλλήνη δεν χρησιμοποιούν την ίδια διαδικασία.

Δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και δεν υπάρχει πρόβλημα


Επειδή λοιπόν το ΙΚΑ και συγκεκριμένα η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚHTIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ & ΠΑΡ/ΤΑΣ με Ταχ. Δ/νση : Μενάνδρου 41 - 43 Ταχ. Κώδικας: 104 37 ΑΘΗΝΑ
έβγαλε εγκύκλιο με Αριθμ. Πρωτ. Γ41/37 Πληροφορίες : Μ. Ελευθεριάδου Τηλέφωνο FAX E-mail : 210-52.39.972 : 210-52.22.994 : dieforga@ika.gr με  Αποδέκτες του Πίνακα Α ́
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Γραφείο Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2. Γραφεία Υποδ/τών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 3. Γραφεία Γεν. Δ/ντών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Αγ. Κων/νου 8 /10241-ΑΘΗΝΑ
Θ Ε Μ Α :«Υποχρέωση ανταπόκρισης υπηρεσιών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε τηλεφωνικές κλήσεις».
Σχετικά: 1.Γεν. έγγραφα-Γ99/39/20-10-2003 & Γ99/16/28-6-2012-. 2.Εγκύκλιοι- 15/2000 & 8/2011-.

όπου αναφέρει:
Με αφορμή τις συνεχιζόμενες καταγγελίες πολιτών στη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναφορικά με τη μη ανταπόκριση των υπαλλήλων των υπηρεσιών μας στις τηλεφωνικές κλήσεις, παρά τις οδηγίες που έχουν δοθεί, επαναλαμβάνουμε τα ακόλουθα:
Η ποιότητα των υπηρεσιών του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη στάση και συμπεριφορά των υπαλλήλων απέναντι στους συναλλασσόμενους, το επίπεδο της οποίας καθορίζει αντίστοιχα και τη στάση και συμπεριφορά των πολιτών απέναντί τους. Καθένας από εμάς με τη συμπεριφορά του είναι υπεύθυνος για τον τρόπο με τον οποίο οι συναλλασσόμενοι αντιλαμβάνονται το επίπεδο υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η τηλεφωνική πληροφόρηση των πολιτών κρίνεται σήμερα ιδιαιτέρως επιβεβλημένη, λόγω των σημαντικών αλλαγών που έχουν επέλθει στο ασφαλιστικό σύστημα τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό, εφιστούμε την προσοχή όλων των υπαλλήλων να απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις, επειδή είναι ένας ταχύς τρόπος εξυπηρέτησης, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των πολιτών στις Υπηρεσίες μας (Σχετ. τα ανωτέρω έγγραφα της Διεύθυνσής μας).
Επειδή η άρνηση παροχής πληροφόρησης συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα (άρθρο 107 παρ. 1 περ. ιβ ́ του Ν.3528/2007 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 2 του Ν.4057/2012), σας γνωρίζουμε ότι εφεξής θα εξετάζονται όλες οι καταγγελίες που περιέρχονται στη Διοίκηση και θα αποδίδονται οι ανάλογες ευθύνες.
Οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Τμημάτων καθίστανται υπεύθυνοι για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της αδυναμίας τηλεφωνικής επικοινωνίας των πολιτών με τις υπηρεσίες μας.
και με υπογραφή
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΛΟΥΡΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
έτσι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και είναι όλα εντάξυ

28/7/13

Εντυπωσιακές αποκαλύψεις (!)

Επίθεση δέχτηκε σήμερα το βράδυ από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο δήμος Γλυφάδας για την ολιγωρία του στο θέμα της αναδάσωσης. 
Το ρεπορτάζ αφορούσε τη εκστρατεία ποτίσματος και ξαφνικά αρχίζουν οι καταγγελίες από διάφορα μέη εθελοντικών οργανώσεων με σχολιασμό της παρουσιάστριας η οποία βέβαια δεν γνώριζε ούτε τι σημαίνουν τα αρχικά του ΣΠΑΥ.
Περίεργα παιχνίδια την στιγμή μάλιστα που προηγουμένως ο ΣΚΑΙ είχε ανακαλύψει με αποκάλυψη στα προηγούμενα λεπτά και στο ίδιο δελτίο ότι υπάρχουν παράνομες χωματερές΄ς και οτι ιδιώτες που αναλαμβάνουν την αποκομιδή των σκουπιδιών από δήμους τα πηγαίνουν σ΄αυτές για να γλιτώσουν περίπου 1700 ευρώ για κάθε φορτηγό. Σώπα! Εντυπωσιάστηκα. 


27/7/13

Δεν τους έπεισε ο Παπαμιμίκος


Συναντήθηκε λέει με στελέχη της Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Βόρειας Ελλάδας ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος για να τους πείσει για τις μεταρρυθμίσεις που θα αποδώσουν καρπούς, αφού βέβαια αναγνώρισε ότι βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος.
Πώς μπορείς βέβαια να πείσεις έναν λάτρη της εξουσίας ότι είναι καλό να τους αφαιρείς χρήματα, μέσα και αρμοδιότητες 10 μήνες πριν από τις εκλογές είναι ένα άλλο θέμα.
Εξού και οι αιρετοί δεν φάνηκε να πείθονται.

26/7/13

Πάλι με τους μετακλητούς τα βάλανε



Ξεκίνησαν πάλι τους εξυπνακισμούς με τους μετακλητούς υπαλλήλους. Από την Βουλή και πάλι στην Αυτοδιοίκηση. Δηλαδή επιδιώκουν να λειτουργούν βουλευτές και δήμαρχοι χωρίς συμβούλους, αλλά να παράγουν έργο. Και μετά θα διαμαρτύρονται γιατί δεν το “διαβάσανε” αυτό που ψηφίζουνε. Εδώ με συμβούλους και δυσκολεύονται, φαντάσου το μπάχαλο αν δεν έχουν συμβούλους. Εδώ μιλάμε για τον άκρατο λαϊκισμό των δημοσιογράφων που τους αρνήθηκαν να τους κάνουν κι αυτούς μετακλητούς.

25/7/13

Εξυπνούληδες δήμαρχοι


Έξυπνο το κόλπο κάποιων δημάρχων. Για να μην πεταχτούν έξω τα ρουσφέτια τους απέφυγαν να δώσουν πολλές επιδοτούμενες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς και έβαλαν εκατοντάδες γονείς να πληρώσουν από την τσέπη τους.
Πολύ καλό το κόλπο, αρκεί να μη τους ανακαλύψουν οι γονείς που πληρώνουν αδίκως. Οχι δεν θα τους μαυρίσουν στην κάλπη. Θα τους μαυρίσουν στο ξύλο!

Πάει και η πλειοψηφία

Εχασε και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκεύης κ. Βασίλης Ζορμπάς την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Και ίσως πολύ κράτησε.
Με την νοοτροπία του "αποφασίζω και διατάσω" όπως φάνηκε δεν άντεξε και πολύ. Και να ήταν κάποιος παλιός δήμαρχος με κύρος και εμπειρία να πούμε οκ. Αλλά που πάς ρε φίλε ως νεοσύλεκτος και να το παίξεις και στρατηγός;

Προσοχή! Δελτίο Τύπου


Μας στέλνουν ρε παιδί μου κάτι άσχετα δελτία τύπου. Πήγε λέει ο αντιπεριφερειάρχης στον Προφήτη Ηλία και παρακολούθησε την δοξολογία. Δεν λέω καλό το brand name, αλλά βάλε και καμιά χρήσιμο πληροφορία μέσα ρε παιδάκι μου να σε παίξουμε.Φοράδα και αλώνι η παρουσία σου στην δοξολογία.

ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Μεγάλη απογοήτευση και μούδιασμα επικρατεί στην τοπική αυτοδιοίκηση εν' όψη δημοτικών εκλογών. Οι εκπρόσωποι των δημάρχων σε απόγνωση καθώς βλέπουν κεκτημένα να χάνονται, δημοφιλείς δομές να απαξιώνονται, μια κοινή γνώμη πολύ δύσπιστη και τα οικονομικά να στενέυουν. Οσο επινοούν νέες μεθόδους για να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά, τόσο τους κόβουν κονδύλια.