15/9/10

Ειδού ο στρατός σου

Τι του βγάλανε πάλι του Χαραλάμπους ρε παιδιά. Η κόρη της Γενικής Γραμματέως έλαβε 11.000 ευρώ με απ’ ευθείας ανάθεση για εξειδικευμένη νομική εργασία σε υπόθεση του Κτηματολογίου. Η εικοσιεπτάχρονη «κόρη» θεωρήθηκε εξειδικευμένη μετά από τρία χρόνια άσκησης του επαγγέλματος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η μαμά υπέγραψε ότι το παιδί δούλεψε 170 ώρες.
Ετσι είναι αυτά κύριε δήμαρχε. Οταν θέλεις να κάνεις απ’ ευθείας ανάθεση σε πέντε δικηγόρους για μια υπόθεση κτηματολογίου, για να του υπογράψει η Γ.Γ. πρέπει να υποστείς και την μικρή κορούλα που τώρα ανοίγει τα φτερά της και χρειάζεται μια οικονομική ενίσχυση και βιογραφικό.
Αρε πρόεδρε. Τον έχεις και στην ΚΕΔΚΕ και δεν έχει ανοίξει μια φορά το στόμα του επί τέσσερα χρόνια. Ειδού ο στρατός σου για να υλοποιήσεις τον Καλλικράτη.
Γι αυτό σου λέμε: Μείνει και λίγο Ελλάδα να δεις τι γίνεται!

Το χρίσμα θέλει και γλύψιμο

Βάλτε ρε παιδιά τον Βαλασσόπουλο στην Γλυφάδα να τελειώνουμε. Ο άνθρωπος τουλάχιστον ξέρει από οργάνωση και από αυτοδιοίκηση. Με τον Κόκκορη που θα πάτε ρε παιδιά; Εχετε τρεις δεξιούς απέναντι, υπάρχει κάποια ελπίδα. Να ήταν κα τίποτα ποιοτική πρόταση του Κόκκορη να πούμε ας πάει το παλιάμπελο. Εδώ μιλάμε για τους ελάχιστους. Ο Βαλασσόπουλος σας ξύνισε;
Στο κάτω – κάτω εργασιακή ειρήνη δεν θέλετε;
Από την άλλη βέβαια θα μου πείτε με τις ανακοινώσεις για το ΔΝΤ και το μνημόνιο που βγάζει ο Βαλασσόπουλος κάθε εβδομάδα, θέλει και χρίσμα;
Ο Ραγκούσης θα παίζει νταρτς με την φωτογραφία του. Εδώ έφτασε σε σημείο να τον απειλεί με αποχή των εργαζομένων από τις εκλογές. Και θέλει και χρίσμα; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα παιδιά. Αν δεν γλύψεις και λίγο τον υπουργό, γίνεται να πάρεις χρίσμα;

Μάχη στον Αγίο Δημήτριο

Σήμερα κληρώνει και για τον Αγιο Δημήτριο. Να δούμε τελικά ποιοι βουλευτές θα επικρατήσουν. Η μάχη σώμα με σώμα μέχρι τα ξημερώματα.

Οχι άλλο Λαλένη

Οχι άλλο Λαλένη ρε παιδιά, δεν αντέχουμε άλλο Λαλένη έλεος. Καλός άνθρωπος δεν λέω αλλά δεν μπορεί ρε παιδιά. Από μια πόλη 180.000 κατοίκων μόνο Λαλένη βρήκαμε; Τον είδαμε την πρώτη, τον είδαμε την δεύτερη αλλά νισάφι πια. Εντάξει ο άνθρωπος είναι αγαπητός στην Νομαρχιακή αλλά δεν αντέχουμε άλλο πια. Πήξαμε στους γιατρούς που δεν παίρνουν ούτε τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ ρε παιδιά.

Αρε πρόεδρε

Αρε πρόεδρε που να ήξερες τι σου φτιάξανε στην επιτροπή! Τους ικανούς λέει θα βάζανε για πάει μπροστά ο Καλλικράτης. Ποιους ικανούς ρε πρόεδρε, τους δικούς τους βάλανε και δεν πήρες χαμπάρι. Οχι Καλλικράτη δεν βλέπεις, αλλά ούτε ρούπι ανάπτυξης. Οι αντιδραστικές κομματικές οργανώσεις ξαναμίλησαν και επιβλήθηκαν. Αχνα δεν έβγαλαν τα μέλη της επιτροπής που επέλεξες. Ασε που στις περισσότερες φορές δεν είχαν ιδέα ποιον επιλέγανε και τι γίνεται στις τοπικές κοινωνίες. Διέπρεψε και πάλι ο εκλεκτός σου κ. Τσούρας. Ιδέα δεν είχε τι έλεγε στις εισηγήσεις του. Τον έβρισκαν πέντε στους διαδρόμους τυχαία, του έλεγαν την δική τους άποψη και αυτός την υιοθετούσε. Ασε που τα τηλέφωνα των βουλευτών για τους κομματάρχες τους, που ήθελαν να τους κάνουν δήμαρχους πήραν φωτιά. Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Με αυτούς του υποψήφιους που δεν εμπνέουν κανένας θα δεις σε λίγο τι θα γίνει.
Αναρωτιόμαστε όμως... Μετά τις εκλογές, θα την πληρώσει κανένας; Θα δοθούν εξηγήσεις, θα γίνει απολογισμός; Θα κληθούν οι Νομαρχιακοί και οι Περιφερειακοί να δώσουν εξηγήσεις βάση αποτελεσμάτων;

12/9/10

Ολα τα παλτά της Β2

Αναυδοι έχουν μείνει στα Μελίσσια με το ψηφοδέλτιο Γραφάκου. Γι αυτό ο τύπος τους είχε γραμμένους τόσο καιρό. Φοβερό αισθητήριο αντιπολιτευσης του Παπακωνσταντίνου. Εκεί που υποστήριζαν ότι ο Δήμαρχος είναι πεθαμένος, εκεί τους μάζεψε όλο το χαρτί.
Και διαβάζουμε στο δελτίο τύπου: «Η υποψηφιότητα Παπακωνσταντίνου για τον ενιαίο Δήμο Πεντέλης κέρδισε τη στήριξη της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αθήνας και της Β2 Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αθήνας, η οποία ανακοινώθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου». Τώρα δέσαμε. Αυτή η Β2 τις καλύτερες υποψηφιότητες έχει βγάλει. Γι αυτό τους έχει γραμμένους ο Τσούρας. Λες και δεν ξέρει ότι έχουν προτείνει όλα τα παλτά για να μην τα σπάσουν με τους φίλους τους. Ούτε μια αξιόπιστη λύση δεν έχουν προσφέρει στο κόμμα τους.

Σκληρή μάχη

Ήμασταν βέβαια αναφανδόν με Κακλαμάνη στην Αθήνα. Οταν μας προτείνανε Γενηματά. Τώρα βέβαια με Καμίνη αλλάζει το τοπίο. Οπως άλλαξε και η αίσθηση μετά τις δημοσκοπήσεις. Πάθανε πλάκα στη Νέα Δημοκρατία όπως χεστήκανε και από τη χαρά τους στο ΠΑΣΟΚ. Η γκρίνια για την απόφαση του προέδρου μεταλλάχτηκε σε επιθετικότητα. Ακου 27% ο Καμίνης και 31% ο Νικήτας! Η μάχη του 2ου γύρου σκληρή.

Μακάρι Μπουτάρι

Πολύ καλή και τολμηρή η καμπάνια που ξεκίνησε ο Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη. Ετσι γιατί το πολύ κυριλέ “ντεμέκ” που λένε και οι Θεσσαλονικείς το βαρεθήκαμε ειδικά στην Αυτοδιοίκηση Να δούμε βέβαια αν θα αρέσει στους ντόπιους. Με Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλο το στυλ Μπουτάρη κινδυνεύει. Οπως κινδυνεύει και η ανάπτυξή της.
Πολλές φορές οι φίλοι μας από την συμπρωτεύουσα μας παραπονιούνται με το αθηνοκεντρικό σύστημα. Με αυτούς που ψηφίζετε ρε παιδιά τι περιμένετε;
Για πάρτε μια ιδέα: στο http://www.my-town.gr/otanews/index.php?option=com_content&view=article&id=233:me-tolmi-sto-diadiktyo-o-mpoytaris&catid=65:genika&Itemid=98

11/9/10

Νέος συνδιασμός στο Μαρούσι

«Ζεσταίνεται» το προεκλογικό κλίμα στο Μαρούσι. Έστω κι αν ακόμη -δυο μήνες πριν στηθούν οι αυτοδιοικητικές κάλπες- δεν έχουμε εικόνα για τον «εκλεκτό» εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, που θα διεκδικήσει τον Δήμο από τον νυν δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, ωστόσο οι «ζυμώσεις» καλά κρατούν...

Κάποιες από αυτές τις «ζυμώσεις» βρίσκονται ήδη σε τελικό στάδιο και μέσα στις επόμενες μέρες, όπως λένε οι πληροφορίες που φθάνουν στα γραφεία της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ, θα έχουμε και τα... γεννητούρια.

Ο λόγος για έναν νέο, ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό, ο οποίος θα επιχειρήσει να μπει «σφήνα» μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων, που διαχρονικά εναλλάσσονται και στο τοπικό πολιτικό σκηνικό. Τον νέο συνδυασμό έχουν ήδη πλαισιώσει στελέχη από διάφορους πολιτικούς χώρους, τα οποία δεν φαίνεται να εκφράζονται από τις δημοτικές παρατάξεις που έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα ότι θα δώσουν το «παρών» στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου.
από την www.amarysia.gr

8/9/10

Περιέργες καταγγελίες για Σπυρτζη

Γράμμα αναγνώστη:
Ο κ. Χ.Σπυρτζης, πρόεδρος του Τεχνικού επιμελητήριου Ελλάδος(ΤΕΕ) παει να τιναξεί στον αέρα την συμφωνία ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Αριστερά.
Ο κ. Χ.Σπυρτζης, πρόεδρος του Τεχνικού επιμελητήριου Ελλάδος(ΤΕΕ)είναι παράλληλα μέλος της επιτροπής ανάδειξης υποψήφιων δήμαρχων του ΠΑΣΟΚ. Έχει χριστεί μάλιστα και υπεύθυνος λεκανοπεδίου. Ο Συγκεκριμένος κύριος, χωρίς καμία σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανακατέψει παρά πολλές κομματικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα.
Υποστηρίζει ότι είναι Πολύ σκληρός παπανδρεικός αλλά κάθε άλλοπαρά ακούει τον πρόεδρο του κινήματος. Το μόνο που κάνει είναι να δέχεται παρεμβάσεις για χρίσματα από κομματικούς φθαρμένους δεινοσαύρους, γενικούς γραμματείς και πρώην συμβούλους του Σιμήτη. Καταπαύει την γραμμή του κόμματος και του Παπανδρέου για συνεργασία με προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, και έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι.
Καλεί υποψηφίους στην Ιπποκράτους να τους ανακοινώσει ότι δεν περνούν το χρίσμα, αυτοί του φωνάζουμε και αυτός μαζεύετε τα γυρνάει και τους δίνει χρίσματα…
Πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκετε ακόμα στην επιτροπή?
Μετά από τους τραγικούς χειρισμούς του στο χρίσμα νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, που με την ολιγωρία του «έστησε» ανταρτικό στην περιοχή. Συνεχίζει την ιδία καταστροφική πορεία σε δυο συνεννοημένους δήμους της ανατολικής Αθηνάς. Έχει δεχτεί παρεμβάσεις από κάθε είδους παραγοντίσκο και Γενικό γραμματέα να δώσει το χρίσμα σε έναν υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ , που έχει χάσει ειδή δυο φορές, Φανατικό υποστηρικτή του Βενιζέλου, και κολλητό φίλο του στενού πυρήνα του Σημίτη, άφαντο από την περιοχή που θέλει να ξανακατέβει για δήμαρχος, και χωρίς να έχει κανέναν υποστηρικτή στην κοινωνία, ενώ υπάρχει συμφωνία με την Δημοκτρατική Αριστερα.


Άραγε αυτός ο ανθρώπους ακούει όταν μιλεί ο Παπανδρέου για κομματικά ρουσφέτια?

Άραγε αυτός ο άνθρωπος ακόλουθη την γραμμή του Παπανδρέου??

Άραγε αυτός ο άνθρωπος θα αναλάβει μετά της ευθηνές του??

Άραγε υπάρχει κόπιας να τον στείλει σπίτι του??

Αναβολή χρισμάτων στο ΠΑΣΟΚ

Χωρίς αποτέλεσμα συνεδρίασε και πάλι η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι τα δύσκολα είναι και άλυτα. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις μέχρι τώρα επιδόσεις του και στα δύσκολα δεν θέλει να συνεχίσει με συμβιβασμούς και λάθη. Σήμερα αναμένονται νέα ονόματα. Αν δεν βγούνε σημαίνει ότι δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα.
Πάντως είναι σίγουρο ότι σε πολλούς δήμους υπήρξε εμπλοκή και η επιτροπή θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

2/9/10

Χωρίς χρίσμα σε Χολαργό και Ψυχικό

Την παλιά καλή τακτική που αποδίδει μεν εσωκομματικά αλλά πολλές φορές οδηγεί σε εκλογικές καταστροφές επέλεξε τελικά η Νέα Δημοκρατία σε Παπάγου – Χολαργού και Ψυχικό – Φιλοθέη. Και πάλι το σκεπτικό ήταν ότι σε δεξιούς δήμους δεν μπαίνεις και δεν ανακατεύεσαι αλλά κρατάς ουδέτερη στάση. Οποιος και να βγει δικός μας είναι. Και αν στο Ψυχικο – Φιλοθέη είναι κάπως έτσι τα πράγματα, στο Παπα΄γου – Χολαργό δεν είναι και τόσο ακριβείς οι πληροφορίες που πήραν. Ο εμφύλιος πόλεμος είναι ο χειρότερος πόλεμος

1/9/10

Γεμάτος επιτυχίες ο Μιχαλολιάκος

Δεν είναι και πολύ ευχαριστημένος ο Σαμαράς από τον Μιχαλολιάκο όπως φαίνεται, αλλά τι να κάνει τώρα πια. Κατόπιν εορτής φτάνουν στ’ αφτιά του οι διαμαρτυρίες και η αντεπιχειρηματολογία και συνειδητοποιεί το μέγεθος των ελλειμμάτων. Μετά την ανακοίνωση όπως μάθαμε, έμαθε για την κατάσταση στο Νέο Ηράκλειο. Και όταν έκανε την ερώτηση «και πως θα φτιάξει ψηφοδέλτιο αυτός;» και δεν πήρε απάντηση έγινε χαμός. Τον άκουσε όλη η Ρηγίλης και έτσι το ακούσαμε κι εμείς.
Αλλη μια χθεσινοβραδινή υπόθεση με βορειοανατολικό δήμο της Αττικής. Οταν το πήγε ο Μιχαλολιάκος τον φάκελο και είδε το όνομα τον ρώτησε: «Καλά εσύ δεν ήσουνα που τον έλεγες λωποδύτη;» Και όταν ο Μιχαλολιάκος του εξήγησε τους λόγους που πρέπει να δώσουν το χρίσμα στον «λωποδύτη» έγινε τούρμπο ο πρόεδρος. Τον άκουσε όλη η Ρηγίλης και έτσι το ακούσαμε κι εμείς.

Αναβλήθηκαν οι ανακοινώσεις

Σφαγή γίνεται με τα χρίσματα του ΠΑΣΟΚ. Αναβλήθηκε και εχθές το πακέτο των 70 δήμων που θα έβγαινε στην δημοσιότητα. Ο κ. Σκίρτζης πρόεδρος οργανωτικού ανέλαβε να καλέσει τους υποψήφιους που δεν παίρνουν το χρίσμα και να αποσβέσει τους κραδασμούς. Οπως όμως φάνηκε δεν τα πήγε και πολύ καλά. Καλούσε τους υποψήφιους χωρίς να γνωρίζει ούτε καν που πέφτει ο δήμος τους. Χωρίς επιχειρηματολογία τι να πείσεις άνθρωπέ μου; Ετσι έφυγαν όλοι άπρακτοι και με την δήλωση ότι ούτως ή άλλως κατεβαίνουν. Τρομαγμένος ο Σκιρτζής από τις αντιδράσεις, ζήτησε και πήρε αναβολή για μια δυο μέρες. Αυτό βέβαια είναι χειρότερο.