31/8/10

Megales προεδρικές επιθυμίες

Καλό το κόλπο με την συνέντευξη Ραγκούση στο MEGA. Την ημέρα που άρχιζε το γκάλοπ για τα πρόσωπα που είχε παραγγείλει το Μεγάλο Κανάλι στην GPO ο υπουργός ήταν προσκεκλημένος στην πρωινή εκπομπή.
Οχι ότι αμφισβητείται η δημοτικότητά του, ούτε ότι υπάρχει καμία υπόνοια συναλλαγής με τον Υπουργό. Γνωρίζουμε το τεράστιο άγχος του κ. Ραγκούση για το MEGA ειδικά αλλά μέχρι εκεί.
Απλά τις τακτικές σημειώνουμε κυρίως του καναλιού που έχει αναλάβει εργολαβία την υπεράσπιση της κυβέρνησης. Επιθυμία του προέδρου είναι ο Ραγκούσης να βγαίνει ψηλά και η Ξενογιαννακοπουλου χαμηλά.

Θυμάστε;

Θυμάστε έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που είχε βάλει στην ουρά του σε όλους τους δήμους της Β’ Αθήνας για να έχει και καλά υποστηριχτές παντού και τελικά έμεινε εκτός βουλής στις προηγούμενες εκλογές; Η Ξενογιαννακοπούλου φαίνεται δεν το θυμάται. Προσπάθησε κι εκείνη να απλώσει παντού πλοκάμια και τώρα της ζητάνε χρίσματα. Δυστυχώς όμως και αυτή είναι εκτός κέντρων αποφάσεων. Οτι έπαιξε μέχρι στιγμής της κάηκε.

Προσπαθεί στον Γέρακα

Προσπαθεί ο κακομόιρης ο Ζούτσος να πείσει ότι θα πάει καλά στον νέο δήμο Παλήνη, Ανθούσα, Γέρακα, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει με τίποτα. Με Κωνσταντά και Εξαρχο απέναντι μπορεί να ζεσταίνεται ήδη για τις θέσεις της αντιπολίτευσης.
Με τα καλύτερα λόγια μιλάνει οι άνθρωποι του Εξαρχου και στις τρεις εκλογικές περιφέρειες. Και οι κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ μια χαρά με τον Κωνσταντά. Ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μιλάνε ήδη για το μετεκλογικό σχήμα. Μεγάλη επιτυχία.

Με το εκλεκτό του Καψάνη

Με το εκλεκτό του Καψάνη πάει τελικά το ΠΑΣΟΚ στο Φάληρο. Οτι και να πει κανείς μια καλύτερη υποψηφιότητα από την προηγούμενη. Τουλάχιστον η οργάνωση θα πάει ενωμένη. Οχι ότι θα χτυπήσει τον Χατζηδάκη, μην τρελαθούμε και τελείως. Αλλά σε τρεισήμισι χρόνια μπορεί να υπάρξει και φως στο τούνελ.

Ενδοοικογενειακή σφαγή

Κάνε παιδιά να δεις καλό. Επιμένει η Αλεξάνδρα Πάλη να κατέβει στην Γλυφάδα και δεν κάνει πίσω με τίποτα. Τίποτα δεν σέβεται αυτή η κοπέλα. «Βρε παιδάκι μου» της λέει η Φάνη. «Αν βγει ο Μιλτιάδης δήμαρχος, θα γίνω κι εγώ βουλευτής» της λέει. Ανέδοτη η Αλεξάνδρα. Η καριέρα της μαμάς τελείωσε και αρχίζει η δική της.
Πληροφορίες μας όμως αναφέρουν ότι η δυναμική κόρη είχε αποσπάσει υπόσχεση από τη μαμά ότι αν έβλεπε ότι ξεφούκωνε ο πολιτικός της όγκος, πράγμα το οποίο συνέβει στις τελευταίες εκλογές, σειρά θα έπαιρνε η κόρη. Κι ενώ είχαν ήδη καταστρώσει το σχέδιο για την Γλυφάδα, ξαφνικά προέκυψε η κάθοδος Μιλτιάδη. Ετσι άλλωστε το σκέφτηκε και η οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Δεν θα τολμήσει η Πάλη, αφού

Ούτε σκέψη δεν υπήρξε

Σας είχαμε πει τίποτα για Γερουλάνο; Αν και γινότανε χαμός στα blogs και στα site η πληροφορία δεν επιβεβαιωνότανε από πουθενά. Δεν βγήκαμε να την διαψεύσουμε από σεβασμό στους συναδέλφους, αλλά δεν γράψαμε και τίποτα από σεβασμό στους αναγνώστες. Τώρα μπορούμε να το πούμε με σιγουριά. Ουτε καν σκέψη δεν υπήρξε από τον πρόεδρο.

Πάμε για εκπλήξεις

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO, το 55,3% λέει πως θα ψηφίσει με αυτοδιοικητικά κριτήρια, το 22,8% με κριτήριο τη διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση, το 10,9% θα ψηφίσει τον υποψήφιο του κόμματός του και το 4,6% για να στηρίξει την κυβέρνηση.
Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις στις εκλογές παιδιά.
Επίσης η Φώφη Γεννηματά, απολαμβάνει 40,9% θετικών προτιμήσεων για το δήμο Αθηναίων έναντι 27,7% του Γιώργου Καμίνη, τον οποίο έχει προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.
Ο Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος περιφερειάρχης με τη ΝΔ έχει 25,7% θετικές γνώμες, 29% αρνητικές ενώ δεν ξέρω απάντησε το 45,3% των ερωτηθέντων.
Για να δούμε τι θα απαντήσει το ΠΑΣΟΚ και τότε να δούμε μετρήσεις.
Επίσης να σας δώσουμε και μια πληροφορία. Η Φώφη ομολόγησε σε πρόσφατη συζήτηση στενού περιβάλλοντος στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Κρήτη ότι εκτιμά ότι το όνομά της δεν παίζει για την Αθήνα. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει πράσινο φως για να συναντήσει το Γιώργο.

Καλλιεργούν αντάρτικα;

Ούτε πληρωμένους να τους είχε ο Σαμαράς αυτούς του περιβάλλοντος Τσούρα. Καλούν στην Ιπποκράτους επίδοξους υποψήφιους δημάρχους που δεν θα πάρουν το χρίσμα και τους ανακοινώνουν ότι όλα πάνε καλά και να συνεχίσουν δυνατά.
Για τέτοια τρέλα μιλάμε προσωπικών παιχνιδιών. Για να φανούνε αρεστοί στους υποψήφιους που τυγχάνει να είναι και κομματάρχες τοπικών περιφερειών τους διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην επιτυχία την στιγμή που γνωρίζουν ότι η επιτροπή αξιολόγησης έχει δώσει αλλού το χρίσμα. Θα φάνε τη σφαλιάρα από την τηλεόραση σκέφτονται και την αγανάκτηση θα την φάει ο πρόεδρος ο οποίος δήθεν άλλαξε τελευταία στιγμή την απόφαση.
Ειδικά με την συνεργασία με την Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη έχουν δυναμιτίσει σχεδόν από τώρα όλες τις συνεργασίες. Οπως στην περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας φαίνεται ότι η τακτική αυτή καλλιεργεί αντάρτικα εκ προοιμίου. Το κόμμα τους ήθελε και τους ενέκρινε, αλλά ο πρόεδρος έκανε άλλες συμφωνίες.

Τους έβρισε αλλά πήρε το χρίσμα

Με βαριές κατηγορίες και ύβρεις προς τον κ. Μιχαλολιάκο γέμισε την επιστολή του υποψήφιος για το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας σε δήμο της Βορείου Ελλάδος και την έστειλε στο κόμμα, όταν έχασε πια την υπομονή του από την αργοπορία και τις αόριστες απαντήσεις που έπαιρνε. Οταν μάλιστα βγήκε η φήμη ότι το χρίσμα πάει αλλού, το ποτήρι ξεχείλισε, έλουσε στην κυριολεξία τον πρόεδρο και τα όργανα, δήλωσε ότι κατεβαίνει ούτως ή άλλως και.. απέστειλε την βόμβα.
Δυστυχώς όμως δεν γνώριζε ότι μέχρι να φτάσει η επιστολή στα χέρια του κ. Μιχαλολιάκου εκείνος του είχε δώσει το χρίσμα και είχε βγάλει και σχετική ανακοίνωση. Ετσι ο κ. Μιχαλολιάκος διάβασε στην επιστολή ότι τα παίρνει, ότι άγεται και φέρεται από διαπλεκόμενα και ότι δίνει το χρίσμα σε ανίκανους της παρέας του.
Ετσι μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και από το κόμμα, αντιμετωπίζει δύο μεγάλα προβλήματα.
Πρώτα πρέπει να πείσει την τοπική κοινωνία, ότι πήρε το χρίσμα που του έδωσε ο κ. Μιχαλολιάκος, αλλά εκείνος δεν το πήρε με τον τρόπο που περιγράφεται στην επιστολή του.
Και δεύτερον πρέπει να πείσει τον ανθυποψήφιό του από τον δεξιό χώρο ότι πρέπει να πειθαρχήσει στις αποφάσεις του κόμματος, την στιγμή που στην επιστολή του δηλώνει ανυπακοή.
Μαντάρα τα έκανε ο ανυπόμονος υποψήφιος δήμαρχος.

29/8/10

Τα δυο Μ. Μιχαλολιάκος, Μαντάρα

Οτι μπορεί κάνει ο Μιχαλλολιάκος για να γίνουν όλοι οι Μανιάτες γιατροί δήμαρχοι. Ακόμη και αυτούς που δεν θέλουν τους παρακαλάει. Βρετάκος στην Νίκαιο, Βλασταράκο πρότεινε στου Παπάγου, Ζορμπά στην Αγία Παρασκευή, και ο κατάλογος καλά κρατεί και προχωράει. Οπως φαίνεται ζήλεψε τον Αλέκο Παπαδόπουλο του 2006 και προσπαθεί και αυτός να διασπάσει τις γαλάζιες τοπικές κοινωνίες. Εξού και όπου δίνει χρίσμα, την άλλη μέρα το πρωί βγαίνουν και άλλες δύο γαλάζιες υποψηφιότητες.

Ποιός θα είναι απέναντι;

Ποιόν θα έχει απέναντί του ο υποψήφιος δήμαρχος Γυλαφάδας Μιλιτάδης Βαρβιτισώτης; Οι πιέσεις του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στην κετεύθυνση του Γιάννη Σγουρού ο οποίος όμως δεν δείχνει να αποδέχεται αυτόν τον ρόλο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης και ότι τελικά θα αναγκαστεί να περιοριστεί στην Γλυφάδα. Από την άλλη όμως με την αργοπορία και με τις αρνήσεις του έχει δημιουργήσει μια αίσθηση σνομπισμού. Συζητιέται έντονα το όνομα του προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμη Μπαλασσόπουλου. Αντιδρά όμως ο υποψήφιος Κώστας Κόκκορης που μιλάει για εργατοπατέρες.

Δεν θέλει χρίσμα

Δεν θέλει χρίσμα ο Χιωτάκης στην Κηφισιά. Οπως μάθαμε η πληροφορία ότι ο Χιωτάκης τα έχει πάρει στο κρανία γιατί δεν του δίνουν το χρίσμα δεν ευσταθεί. Ο ίδιος έχει επιλέξει να μην πάρει την στάμπα μετά από τα γκάλοπ που πήρε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κάνει τις συνεννοήσεις του κυρίως για την δεύτερη Κυριακή που φοβάται ότι θα έχει τον υπερκομματικό Βάρσο απέναντι. Τώρα κατά πόσο θα τα καταφέρει να αποτινάξει την κομματική του ταυτότητα από την συνείδηση των ψηφοφόρων είναι άλλο πράγμα.

Αντιφατικές οι πληροφορίες

Δύο αντιφατικές πληροφορίες είδαμε αυτές τις ημέρες. Τα κανάλια ήθελαν τον κ. Τσούρα να έχει παραδώσει στον πρόεδρο την τελική λίστα των χρισμάτων με τους υποψήφιους δημάρχους που απομένουν. Οι δικές μας όμως πληροφορίες λένε ότι στους επίμαχους δήμους ξεκινάει γκάλοπ σήμερα και τα τελικά αποτελέσματα θα τα έχουν την Τετάρτη. Κηφισιά, Χαλάνδρι και Μαρούσι δεν υπάρχει πρόταση ακόμη είναι σίγουρο.
Οπως είδατε παρά το χαμό που έγινε δεν δημοσιεύσαμε τίποτα για την υπόθεση Γερουλάνου στην Περιφέρεια. Τελικά μάλλον επιβεβαιωνόμαστε. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν παίζει το όνομα.

Στη μάχη της Γλυφάδας

Το τόλμησε τελικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτισιώτης και σήμερα δίνει συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της Γλυφάδας ως υποψήφιος δήμαρχος. Ολα δείχνουν ότι θα κατορθώσει να κλείσει τελικά τα πολλά μέτωπα της παράταξης και θα συσπειρώσει αρκετούς επίδοξους δημάρχους. Θα το δούμε σήμερα παό τις παρουσίες που θα έχει.

26/8/10

Συνέντευξη Τάκη στον Ραγκούση

Πολύ ωραία και στημένη η συνέντευξη του κ. Ραγκούση σήμερα το πρωϊ στο MEGA. Ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Τακης δεν βρήκε κανένα πρόβλημα να ρωτήσει τον Υπουργό Εσωτερικών. Ούτε στο θέμα των προσλήψεων και της κάλυψης των κενών θέσεων γνωρίζει κανένα πρόβλημα, ούτε στο θέμα των οικονομικών των δήμων, ούτε στην διάρθρωση των υπηρεσιών με το νέο σύστημα αξιολόγησης διευθυντών, ούτε στις μετατάξεις των Νομαρχιακών υπαλλήλων, ούτε στα ΚΕΠ που έκλεισαν, ούτε στην αποτελεσματικότητα του νόμου για τις εκλογικές δαπάνες, ούτε στον Καλλικράτη με 73 προεδρικά διατάγματα να εκκρεμούν, ούτε στις μαζικές συνταξιοδοτήσεις.
Του θύμιζε μάλιστα πολλές φορές και το έργο του όπου το ξέχναγε. Ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε οκτώ φορές τη λέξη «ακριβώς» επιβεβαιώνοντας τις «δηλώσεις» του κ. Τάκη.
Οι μόνες ειδήσεις βγήκανε ήταν ότι δεν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, ότι μένει ανοιχτό το θέμα Καμίνη, όπως κα το θέμα Τατούλη.

Τι θα κάνουν;

Είμαστε πολύ περίεργοι λοιπόν για το τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία στην Νέα Σμύρνη. Αν βάλει και δεύτερο υποψήφιο δίπλα στον Κούπα, χάνει τις εκλογές. Αν αφήσει τον Κούπα χωρίς χρίσμα τότε θα στεγάσει και όλους τους υποψήφιους της Κατσέλη που έμειναν άστεγοι. Αν πάλι δώσουν το χρίσμα στον Κούπα, τον έκαψαν τον άνθρωπο και θα υποχρεώσουν τους άστεγους της Κατσέλη στην δημιουργία νέας παράταξης. Θα το πάρουν χαμπάρι; Είμαστε πολύ περίεργοι. Σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει κάθε κόμμα, ο κόσμος την έχει τούμπανο αλλά τα κεντρικά επιτελεία έχουν πέσει σε λάθος συμβούλους. Για να δούμε;

24/8/10

Αυριο κληρώνει

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει την Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010 και ώρα 18:00, η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Ρηγίλλης).

Τα ρουσφέτια τώρα δικαιώνονται

Ο πασύγνωστος πια τέως πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Γιώργος Βερναδάκης πήρε χθες το βράδυ το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για το Ιλιον. Θέλει βέβαια ο κ. Σαμαράς να απαλλαγεί από το κακό προφίλ του παρελθόντος αλλά υπάρχουν και υποχρεώσεις που τρέχουν. Και ο ίδιος ως υπουργός πολιτισμού δεν ήταν λίγες οι φορές που σήκωσε το τηλέφωνο για να δώσει κάποια ονόματα στον ΟΑΕΔ. Το ζήτημα είναι ότι και η κα Πετραλιά ήταν προϊστάμενη του κ. Βερναδάκη αλλά πήγε άπατη στις εκλογές της Β’ Αθήνας. Για να δούμε τι θα κάνει τώρα ο τέως. Ο κ. Ζενέτος πάντως δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για τις δραστηριότητες του τέως. Οι προσληφθέντες είναι πάντα αγνώμονες. Και αυτοί που έμειναν απ’ έξω ουκ ολίγοι.

Για καλό;

Περίεργες πληροφορίες διοχέτευσε το Υπουργείο Εσωτερικών για την μείωση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων και των νομαρχιακών μέσω του φιλοκυβερνητικών εφημερίδων.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι λέει από 16.150 που είναι σήμερα, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου θα ανέρχονται σε 9.257, στους 325 νέους δήμους, ενώ οι περιφερειακοί (νυν νομαρχιακοί) σύμβουλοι από 1.496 θα μειωθούν στους 713. Πρόκειται, δηλαδή, για μείωση κατά 53% των περιφερειακών συμβούλων και κατά 43% των δημοτικών συμβούλων.
7.700 λιγότερα άμισθα στελέχη θα ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση από την 1.1.2011. Αυτό το λένε για καλό;

23/8/10

Ανησυχεί ο Χιωτάκης

Πυρ και μανία φαίνεται να είναι ο κ. Χιωτάκης της Κηφισιάς που βλέπει να τρέχουν οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας με τις υποψηφιότητες δημάρχων, χωρίς να βλέπει το όνομά του. Οι καταγγελίες για διάφορες ατασθαλίες στον ΕΣΔΚΝΑ και η ακύρωση του πρόσφατου διαγωνισμού των προσλήψεων λόγω μαγειρεμάτων έχει οδηγήσει σε σκεπτικισμό την πενταμελή επιτροπή του κόμματος. Οσο περνάει ο χρόνος, τόσο τον ανησυχεί η υπόθεση.

Μετεμψύχωση στο Καρπενήσι

Ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ερωτηθείς από το ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και τη δημοσιογράφο Μαριάννα Πυργιώτη, σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Κ. Μπακογιάννη για το Δήμο Καρπενησίου, δήλωσε:
« Στην καινούργια Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος ούτε για υποκρισία, ούτε για οικογενειοκρατία. Παρά ταύτα, όμως, η καινούργια Νέα Δημοκρατία σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, στη γενέτειρά του δηλαδή το Καρπενήσι, δεν θα στηρίξει ούτε θα προτείνει άλλον υποψήφιο ».
Τι σας λέγαμε εχθές; Οι καρπενησιώτες θα αποκτήσουν δήμαρχο με μετεμψύχωση.

Με Κουβέλη οπωσδήποτε

Τεράστια ευκαιρία συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν βρει τις δημοτικές εκλογές και οι δύο όχθες. Ο Φώτης Κουβέλης δηλώνει ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι πεδίο επίλυσης των πολιτικών οικονομικών διαφορών ενώ το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να δώσει το χρίσμα σε Αμπατζόγλου, Ιωακειμίδη και Κόντο σε ένδειξη καλής θελήσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ετοιμάζεται ένα νέο πακέτο στήριξης από το ΠΑΣΟΚ των υποψηφίων που ήταν στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Αριστεράς σε δήμους που δεν έχει και πολλές ελπίδες να κερδίσει.

Πονοκέφαλος ο Μητρόπουλος

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε όπως φαίνεται η δημοσκόπηση που έγινε στην Περιφέρεια Αττικής για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν αυτό που οραματιζότανε ο πρόεδρος και αυτό που ευχότανε η επιτροπή αξιολόγησης. Πρώτος με διαφορά ο Αλέξης Μητρόπουλος άρχισε να συσπειρώνει αριστερούς και δεξιούς. Από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Αυτιά και από τον Μανώλη μέχρι τον Σγουρό. Πολύ μεγάλο το μέτωπο για να το αντιμετωπίσει μια ήπιας μορφής υποψηφιότητα τύπου Κομίνη.
Πήρε θάρρος και ο Σγουρός και βαράει αλύπητα. Ο Μητρόπουλος άρχισε ήδη τις περιοδείες του ανά την Αττική και δηλώνει ότι θα προκαλέσει την έγκριση του προέδρου. Οι πιέσεις όμως από Σακοράφα, Οικονόμου, ακόμη και από το κύκλωμα του Μεϊμαράκη είναι ασφυκτικές. Για πολλούς ήρθε η ώρα για εκδίκηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε τηλέφωνο και από Λαλιώτη. Ο Παναγιωτακόπουλος ενεργοποιήθηκε επίσης. Ολοι οι άστεγοι από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία περιμένουν το ΝΑΙ του Μητρόπουλου. Ο ίδιος επιμένει να συναντήσει τον πρόεδρο. Η νομιμιμοποίησή του όμως είναι αμφίβολη. Παράγοντες εκτιμούν ότι η επιμονή του να συναντήσει τον Γιώργο Παπανδρέου εντάσσεται στην μάχη των εντυπώσεων.
Το στίγμα όμως που δίνει ο Μητρόπουλος προς τα έξω είναι της κοινωνικής υποψηφιότητας εναντίον των ανάλγητων μέτρων του ΔΝΤ. Κάτι που θα παίξει γερά τον Οκτώβριο και θα δυσχεράνει και την θέση της κυβέρνησης.

22/8/10

Κώστα ή Παύλο;

Τώρα για να καταλάβουμε. Στο Καρπενήσι θα ψηφίσουν Κώστα ή Πάυλο Μπακογιάννη. Μέχρι τώρα είδαμε όλους του παράγοντες να εκθειάζουν τον ρόλο και τη προσφορά του Παύλου Μπακογιάνη στον τόπο και στην Δημοκρατία για να δικαιολογήσουν την υποστήριξή τους στον Κώστα. Μήπως θα δούμε και μεταμψ΄χωση στην Αυτοδιοίκηση; Μόνο αυτό δεν έχουν δει ακόμη στο χώρο.

Αρχίζουν τα γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ

Η δυστοκία συνεχίζεται και οι κόντρες επίσης στο χώρο των δύο μεγάλων κομμάτων και οι επίσημες ανακοινώσεις αναβάλλονται η μια μετά την άλλη. Μετά την υποψηφιότητα Κικίλια που θεωρείται στο ΠΑΣΟΚ υποδεέστερη του αναμενόμενου, ο Σγουρός δεν κάνει πίσω με τίποτα για την Περιφέρεια Αττικής. Ασχετο αλλά η λύση Κόκκορη στη Γλυφάδα δείχνει έτσι μονόδρομος.
Στις υπόλοιπες περιοχές αρχίζουν τα γκάλοπ του ΠΑΣΟΚ ακόμη και σε ορισμένες που δεν υπάρχουν πολλοί σοβαροί υποψήφιοι και πολλές υποψηφιότητες. Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης πάντως εχθές σχολίαζε ότι είναι πολύ κρίμα. Υπάρχουν όλες οι προοπτικές να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ πολλούς δήμους αλλά δεν υπάρχουν στελέχη. Τη μεγάη ζημιά την έκαναν οι κομματικές οργανώσεις που δεν άφησαν να αναδειχτούν προσωπικότητες που δεν ανήκουν στο στενό κύκλωμα.

Τυχαίο;

«Καταγγέλλω δημόσια το δήμαρχο Νέας Ιωνίας, ότι ο ίδιος και αντιδήμαρχοί του
υπόσχονται διορισμούς και προσλήψεις σε στελέχη της παράταξής μας ή σε
συγγενικά τους πρόσωπα 1ου βαθμού, προκειμένου τα στελέχη αυτά να
διαφοροποιηθούν από τον συνδυασμό μας και στη συνέχεια να είναι υποψήφιοι
δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό της σημερινής δημοτικής αρχής». Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Κουκουλάρης.
Τυχαίο, δεν νομίζω.

Κι άλλη πόρτα στον Μαστοράκο

Ασχημη πόρτα τρώει την μια μετά την άλλη ο Γιώργος Μαστοράκος στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας σε συνάντηση που είχε με τον κ. Βλασσόπουλο έφαγε και δεύτερη άρνηση. Ο επικεφαλής της νέας παράταξης του είπε ευγενικά ότι μπορεί να υπάρξει μια μετεκλογική συνεργασία. Προεκλογικά όμως δεν το βλέπει. Ετσι και πάλι ο κ. Μαστοράκος έφυγε άπρακτος από την συνάντηση στην οποία όπως άφησε να διαφανεί, το κόμμα δεν τον υπολογίζει ούτε για την Περοφέρεια.

Διαγραφές στην Νέα Φιλαδέλφεια

Για διαγραφή πάνε όπως μαθαίνουμε τα μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια μετά την ανακοίνωση της στήριξης του κόμματος στον κ. Κόντου και τις αντιδράσεις. Η συντονιστική ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα και ότι πάει για αντάρτικο. Ετσι και το μήνυμα ήρθε άμεσα από την Ιπποκράτους. «Πάτε για διαγραφή».