29/7/10

Η Λούλα Καρατζά στο Χαλάνδρι

Η Λούλα Καρατζά θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που στηρίζει το ΚΚΕ στον Δήμο Χαλανδρίου. Η κ. Καρατζά είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), ενώ διατελεί για πέμπτη τετραετία δημοτική σύμβουλος του Χαλανδρίου (επικεφαλής της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ). Παράλληλα, είναι πρόεδρος του παραρτήματος Χαλανδρίου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) καθώς και υπεύθυνη του τμήματος κατά των ναρκωτικών της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Κρίση τοπικά στον πρώην ΣΥΡΙΖΑ

Οπως σας το είχαμε γράψει από τη πρώτη στιγμή ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά δεν τα βρίσκουν στα τοπικά δρώμενα. Βλαντής και Συνασπισμός διαχώρισαν τις θέσεις τους στο Νέο Ηράκλειο. Το ίδιο συμβαίνει και στο Χολαργό με την Πολυκαλά. Εχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό με τον Κουτελάκη στην Νέα Σμύρνη. Μαγειρεύεται με το Σταθόπουλο στην Αγία Παρασκευή και με τον Ιωακειμίδη στου Ρέντη. Σε κρίση από καιρό βρίσκεται και η υπόθεση Καφατσάκη στου Ζωγράφου. Το ίδιο βλέπουμε με Γκορτζίδη στο Ελληνικό και Κόντο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Οι τοπικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευνοούν συνεργασίες με άλλους χώρους και διαμορφώνεται ένα κλίμα αντιπαλότητας με τους πρώην συντρόφους που επιδιώκουν στήριξη ευρύτερων δυνάμεων.
Αυτή η αντιπαλότητα θα μεταφερθεί σίγουρα και σε κεντρικό επίπεδο παρά τις δηλώσεις Παπαδημούλη.

28/7/10

Πράσινα άλογα από την Περιφέρεια

Εκθετη και μπερδεμένη φαίνεται η Περιφέρεια Αττικής αφού χρηματοδότησε όπως φαίνεται ένα πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ με τον τίτλο “Πράσινη Ζωή στην Πόλη” για να αυξήσει το τσιμέντο της Αθήνας. Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι και δημοτικές παρατάξεις σε πολλά μέρη της Αττικής με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά του Χολαργού και της Νέας Ιωνίας με το πρόγραμμα αυτό κόπηκαν δέντρα, γέμισαν τσιμέντα οι δρόμοι και μειώθηκαν τα πεζοδρόμια. Εχουν γίνει και προσφυγές στο ΣτΕ με το αιτιολογικό της προσβολής του περιβάλλοντος, οι οποίες όμως θα εκδικαστούν μετά από χρόνια όταν τα έργα θα έχουν τελειώσει. Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά τα έργα που ενοχοποιούνται για την υποβάθμιση των περιβαλλοντικών όρων έχουν πάρει απαλλαγή από την υποχρέωση εκπόνησης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων λόγω του περιβαλλοντικού τους σκοπού. Οι έγγραφες απαντήσεις που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στους πολίτες είναι αόριστες και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Τους επισυνάπτει απλά τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Οι ίδιοι που ενέκριναν τα έργα πριν από δύο χρόνια, οι ίδιοι καλούνται να ελέγξουν την εγκυρότητα των εγκρίσεων. Η διαχειριστική αρχή που ελέγχει την Περιφέρεια της Αττικής υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Λέμας που είναι πρϊστάμενος της ελεγκτικής αρχής που ελέγχει τον περιφερειάρχη κ. Λιακόπουλο, έχει προϊστάμενό του τον Περιφερειάρχη κ. Λιακόπουλο. Αν και άλλαξε η διοίκηση η Περιφέρεια Αττικής φοβάται απένταξη των έργων από την χρηματοδότηση της Ε.Ε. αφού μόνο πράσινη ζωή στην πόλη δεν προσφέρουν τα έργα που γίνονται. Στο Χολαργό μειώνουν τα πεζοδρόμια από 4 μέτρα σε 1,4 και κόβουν 63 δέντρα για να φτιάξουν θέσεις στάθμευσης. Σε πολλά σημεία μάλιστα ο πεζός θα υποχρεώνεται να κατέβει στο δρόμο για να περάσει.

Οχι και έτσι;

Δεν θα ξεμπλέξει εύκολα η αυτοδιοίκηση από το ΔΝΤ και είναι κακή η επιλογή της κυβέρνησης να την δίνει κάθε φορά στην Τρόικα. Τι προσπαθεί να αποδείξει τελικά ο κ. Ραγκούσης με το να αποδέχεται την εικόνα της διαφθοράς και να μειώνει τον προϋπολογισμό της; Δεν είναι σωστή η αποδοχή άνευ όρων της παθογένειας. Η τρόικα πιέζει όλο και περισσότερο για περιορισμό της πίτας αφού και η κυβέρνηση αποδέχεται ότι η αυτοδιοίκηση είναι άντρο της διαφθοράς.
Αυτή η αντίληψη και η ενδοτικότητα δεν βγάζει πουθενά. Παρά τις μεγάλες διαρθρωτικές και περιοριστικές αλλαγές η τρόικα βαθμολόγησε τον κ. Ραγκούση ως μέτριο υπουργό. Και όσο εκείνος δεν υπερασπίζεται την αυτοδιοίκηση, τόσο θα τον βαθμολογούν ως ελλειμματικό, μέχρι τον τελικό μαρασμό της αυτοδιοίκησης. Το ΔΝΤ δεν ενδιαφέρεται ούτε για τοπική δημοκρατία, ούτε για τοπική ανάπτυξη, ούτε τα συνυπολογίζει στην λειτουργία του κράτους. Το ΔΝΤ ενδιαφέρεται μόνο να πάρουν τα λεφτά οι πιστωτές. Δεν λέμε να μην ενδίδουμε έτσι όπως μπλέξαμε. Οχι όμως και να τους δίνουμε επιπλέον επιχειρήματα για να δείξουμε ότι είμαστε καλά παιδιά!

Με το ερώτημα της παύσης

Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ντόλιου συγκροτήθηκε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 147 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ, Ν. 3463/ 2006, Α’ 114) προκειμένου να αποφασίσει για την παύση για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος του Προέδρου της Κοινότητας Καφηρέως κ. Γεωργίου Χουντάση και της Προέδρου της Κοινότητας Αντιπάρου, κας Βαρβάρας Φαρούπου- Μανέτα, αντίστοιχα.
Επισημαίνεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την προαναφερθείσα νομοθεσία, αποτελείται στην πλειοψηφία του από τακτικούς δικαστές που ορίστηκαν από τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών.

27/7/10

Αδεια δημοτικού συμβουλίου για να πληρώνεται

Αναγνωρίζοντας το «σημαντικό της έργο ως προέδρου του Α’ Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Γλυκών Νερών και την προσφορά της προς τα παιδιά» ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Σιώκος αποφάσισε να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο την εξαίρεση της; Μπαλκανά-Ντούγια για το 2010 από την προεκλογική του δέσμευση που ήθελε τους προέδρους και αντιπροέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου να μην πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους.
Σκεφτείτε λοιπόν, υπάρχουν και αυτοί που δεν πληρώνονται

Μαρία Ανδρούτσο στον Αγιο Δημήτριο

Κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης, αλλά και αέρα νίκης στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου μετέφερε η Μαρία Ανδρούτσου στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Τετάρτη 21-7-2010 στο κατάμεστο από δημότες δημοτικό θέατρο Αγ. Δημητρίου "Μελίνα Μερκούρη". Η Μαρία Ανδρούτσου αναφέρθηκε στο ιστορικό της εκλογής της ως επικεφαλής της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, στο πλαίσιο αρχών που διέπει την παράταξη, στον αγώνα που ξεκινάει για να απαλλαγεί η πόλη από τη σημερινή δημοτική αρχή και να πνεύσει νέος άνεμος δημιουργίας στον Άγ. Δημήτριο, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων του τοπικού τύπου σχετικές με την υποψηφιότητά της και το πρόγραμμα της παράταξης της οποίας πλέον ηγείται.
από το http://www.epik.gr/portal

Υποψήφιος Θανάσης Βάσιος στον Αγιο Δημήτριο

Ο εκπαιδευτικός Θανάσης Βάσιος θα ηγηθεί το ψηφοδέλτιο της «Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Αγίου Δημητρίου». Αυτό αποφασίστηκε σε ανοικτή συνέλευση της παράταξης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, στον Άγιο Δημήτριο. Για το ήθος του κ. Βάσιου αλλά και την καταλληλότητα της επιλογής προσώπου, μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Έξαρχος και οι κύριοι Χρήστος Σαμπρίκης, Πάνος Κωσταντίνου και Νίκος Καϊμάκης. Ακόμα ξεκαθάρισαν πως ο συνδυασμός είναι αυτόνομος και ανεξάρτητος και δεν υποστηρίζεται από κανένα κόμμα.

Παιχνίδια με την εναπόθεση μπαζών

Οταν ο εργολάβος δεν υποχρεώνεται να απομακρύνει τα προιόντα εκσκαφής από τους δ΄ρομους και ο δήμος του παραχωρεί δημόσιους χώρους για την προσωρινή εναπόθεση, κάποιος κερδίζει πολλά λεφτά. Το φαινόμενο είναι σύνηθες και γίνεται για λόγους επίσπευσης των εργασιών. Κάποιος όμως κερδίζει πολλά λεφτά καθώς ο νόμος υποχρεώνει τον εργολάβο να απομακρύνει άμεσα τα προϊόντα εκσκαφής και να τα μεταφέρει σε νόμιμο χώρο αποθήκευσης μπαζών. Οταν δε ο εργολάβος συμμετέχει στον διαγωνισμό συνυπολογίζει ένα μεγάλο κόστος ταυτόχρονης απομάκρυνσης. Οταν όμως ο δήμος του παραχωρεί χώρο για την καθημερινή εναπόθεση των μπαζών και τον απαλλάσσει από την καθημερινή μεταφορά τους σε μεγάλη απόσταση τότε ουσιαστικά του χαρίζει χρήματα. Η πρακτική αυτή είναι παράνομη και ακόμη και στην περίπτωση που δεν το γνωρίζει ο δήμαρχος, το γνωρίζει ο επιβλέπον μηχανικός. Άγνοια νόμου δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Π.Φαλήρου κ. Χατζιδάκις σε σχετική ερώτηση που του έγινε. Αγνοια νόμου όμως δεν δικαιολογείται. Ο εργολάβος κερδίζει πολλά λεφτά με χρήση της δημοτικής περιουσίας. Τα κερδίζει όμως μόνος του;

Εμμεση εμπολκή Καζάκου στην δωροδοκία

Περίεργη τροπή φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας για την βίλα Ζωγράφου καθώς τα τοπικά blogs εμπλέκουν ευθέως τον νυν δήμαρχο Καζάκο. Οπως αποκαλύπτεται η δημοτική αρχή είχε εμμέσως αναγνωρίσει τα δικαιώματα των κληρονόμων, είχε εντάξει στα τεχνικό πρόγραμμα αποζημίωση για τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και είχε μάλιστα και προκαταλάβει απόφαση του ΣτΕ υπέρ των κληρονόμων ή οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Το ΣτΕ δεν αναγνώρισε τελικά τα δικαιώματα των κληρονόμων και είχε παραπέμψει την απόφαση σε αξιολόγηση του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Η νέα τροπή των πραγμάτων αποδίδει κίνητρο τώρα πια στον δήμαρχο Καζάκο αφού τον κατηγορούσαν για ολιγωρία και λάθος χειρισμούς την στιγμή που αποκαλύφθηκαν παράνομες πρακτικές δωροδοκίας των ιδιοκτητών. Επίσης ο κ. Καζάκος κατηγορείται από τα τοπικά blogs ότι γνώριζε για την δωροδοκία αλλά δεν είχε αποκαλύψει τίποτα στο δημοτικό συμβούλιο. Ετσι ο δήμαρχος ζωγράφου εμπλέκεται εμμέσως σε μια βρόμικη υπόθεση να βάζει πλάτες έστω και άθελά του σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν ύποπτες μεθόδους.

26/7/10

Τι να κάνουμε στις Αχαρνές;

Εχετε μήπως να προτείνετε τίποτα στο ΠΑΣΟΚ για το δήμο Αχαρνών; Υποψηφιότητες υπέβαλαν οι Φωτιάδης, Λέκκας, Πήττας και Κατσούρας. Τις περισσότερες όμως πιθανότητες εκλογής έχει ο Κασσαβός που τους έφτυσε στην κυριολεξία. Και τι να κάνουν τώρα;
Το ωραίο είναι ότι σε αρκετές περιοχές οι τοπικές έβγαλαν πόρισμα, οι Νομαρχιακές και το Περιφερειακό εναρμονίστηκαν και νομίζουν ότι «το κόμμα κατέληξε», όμως η Επιτροπή Αξιολόγησης δεν συμφωνεί καθόλου με τις επιλογές και ψάχνουν γι’ άλλα.
Η επίκληση του αντάρτικου είναι ένα σοβαρότατο επιχείρημα που ακυρώνει στην κυριολεξία την όποια πρόθεση για ευρύτερης εμβέλειας υποψηφιότητες.

Βήμα λόγου ο Σπίνος

Υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία ο Αρης Σπίνος και έχει ξεκινήσει δυνατά τις επαφές του. Καθημερινά τα ραντεβού του με τους υποψήφιους δημάρχους της Νέας Δημοκρατίας από τους οποίους ζητάει την υποστήριξή του και τους προσφέρει βέβαια απεριόριστη προβολή στην εκπομπή του. Και πως να του αρνηθούν; Είναι καιρός για ρίσκα σε προεκλογική περίοδο; Οι περισσότεροι δέχονται ευγενικά και αποφεύγουν. «Να μπλέξω τώρα με το Σπίνο» εκμυστηρεύονται στους συνεργάτες τους.

Βίλα Ζωγράφου υπόθεση πολιτών

Θέμα με την δωροδοκία της κληρονόμου της βίλας Ζωγράφου στην Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού. Μια υπόθεση που ταλανίζει το δήμο του Ζωγράφου εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι και αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Ο Καζάκος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα «ευνοϊκή ρύθμισης» υπέρ της κληρονόμου στην υπόθεση, όπως και ότι «κάνει κακές παρέες». Ο ίδιος βέβαια το αρνείται.
Είναι όμως μια συνηθισμένη υπόθεση καθώς οι δήμαρχοι έχουν την δυνατότητα με κάποιους χειρισμούς αδράνειας να δώσουν την ευκαιρία στους ιδιώτες να δικαιωθούν με δικαστικές αποφάσεις. Εδώ μιλάμε για μια υπόθεση που την έσωσαν στην κυριολεξία οι πολίτες που ανάγκασαν την δημοτική αρχή να προσφύγει στα δικαστήρια.

Ακίνδυνος ο Γκίνης

Μεγάλο δώρο για τον Φιλλίπου στα Καλύβια (τώρα δήμος Σαρωνικού) η υποψηφιότητα Γκίνη από τον Κουβαρά. Ο ακίνδυνος νέος αντίπαλος ακυρώνει τις ανησυχίες Φιλίππου για αντιεξουσιαστική δεξιά υποψηφιότητα. Τώρα ότι και να γίνει ο Φιλίππου εξασφάλισε τον 2ο γύρω απέναντι στην κα Παγκάλου. Και βέβαια και την εκλογή του αφού η γυναίκα του αντιπροέδρου θα φάει χοντρό χώμα την δεύτερη Κυριακή. Τον παρακαλάει λένε να αποσυρθεί από την κυβέρνηση για να πάρει το δήμο. Γιατί ρε παιδιά θα αλλάξει τίποτα; Ο αντιπρόεδρος διόρισε την γυναίκα του ως υποψήφια δήμαρχο. Αλήθεια εξετάστηκε το ενδεχόμενο από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Φιλίπππου να είναι ένας από τους ικανούς που αναζητούσε ο πρόεδρος για να μπορέσει να φέρει σε πέρας τον Καλλικράτη; Η μήπως εξετάστηκε και κρίθηκε ότι η κα. . Χριστοφάκη – Παγκάλου είναι πιο ικανή και πιο έμπειρη; (!)

Σήμερα κληρώνει;

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ για να δώσει τα πρώτα χρίσματα. Το μέγεθος όμως των προβλημάτων και των αδιεξόδων είναι μεγάλο. Από το ποσοστό των χρισμάτων θα καταλάβουμε και το μέγεθος του προβλήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται μπάχαλο. Οι επιλογές της επιτροπής δεν συνδυάζονται σε καμία περίπτωση με αυτές των κομματικών οργανώσεων με τις οποίες εναρμονίστηκαν τελικά και οι νομαρχιακές και το περιφερειακό. Να δούμε!

Μπάχαλο στην Ηλιούπολη

Γερή κόντρα ανανέωσης και κομματαρχών γίνεται και στην Ηλιούπολη. Το χρίσμα πέφτει στον Βαλασσόπουλο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αλλά ο Πανταζόπουλος έχει όλη σχεδόν την κομματική οργάνωση. Απ’ ότι γνωρίζουμε το χρίσμα στον Βαλασσόπουλο θα σημάνει αντάρτικο Πανταζόπουλου. Τη στιγμή μάλιστα που όπως φαίνεται είναι και ο Γεωργάκης πίσω από τον Πανταζόπουλο.

Με γκάλοπ στον Αγίο Δημήτριο

Σε γκάλοπ όπως μαθαίνουμε προσανατολίζεται η επιτροπή αξιλόγησης του ΠΑΣΟΚ στον Αγιο Δημήτριο ο Οικονομάκος του Παναγιωτακόπουλου επικράτησε στα όργανα και στην κομματική οργάνωση αλλά η επιτροπή αξιλογεί καλύτερα την Μαρία Ανδρούτσου. Δεν θέλουν όπως φαίνεται να σπάσουν αυγά. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν έχει νόημα να πας κόντρα στην τοπική οργάνωση γιατί ουσιαστικά θα πας σε επιλογή ήττας. Στο γκάλοπ λέει θα βάλουν και Φουντά και Παπαδακάκη. Να δούμε και εκεί τι συμπέρασμα θα βγάλουν.

Μηχανισμοί ήττας στη Δάφνη

Πάλι πρακτικές ήττας ακολουθούν στην Δάφνη στην μεριά του ΠΑΣΟΚ. Ενώ υπάρχει η λαμπρή υποψηφιότητα του Βασίλη Λύκου η τοπική οργάνωση και το Περιφερειακό με την Δημοπούλου και τον Πρωτόπαπα προωθούν Σταυρακάκη. Ο δεύτερος θα στηριχτεί από τους παλιούς καλούς και γνώριμους κομματάρχες. Ο πρώτος και απο την αδερφή του γνωστή υποψήφια του ΣΥΝ που θα είναι και στο ψηφοδέλτιό του, και απο τους Οικολόγους. Και βέβαια σε επίπεδο βιογραφικού δεν συγκρίνονται τα μεγέθη. Κι όμως τα καλά κα συμφέροντα επικρατούν και πάλι όπως φαίνεται. Σε αδιέξοδο η επιτροπή αξιολόγησης θέλει να κάνει γκάλοπ. Τι γκάλοπ να κάνεις και τι να σου δείξει; Ούτε το συνδυασμό δεν ξέρεις ακόμη.

22/7/10

Μόνοι τους φτιάχνουν τα αντάρτικα

Πολύ γκρίνια έχει πέσει στη Νέα Δημοκρατία και έχουν αγριέψει και οι βουλευτές που ξεθάρεψαν και στηρίζουν τους τοπικούς κομματάρχες τους. Εκτός από τον Μιχαλολίακο που δεν δείχνει πια να το ελέγχει το καράβι και οι υποπλοίαρχοι έχουν αρχίσει να παίζουν τον παραδοσιακό ρόλο τους και να μοιράζουν χρίσματα. Οι υποψήφιοι έχουν αρχίσει να εκτίθενται ο ένας μετά τον άλλον, να νοικιάζουν εκλογικά κέντρα και να συγκροτούν ψηφοδέλτια. Σε πολλές περιπτώσεις δύο και τρεις υποψήφιοι στον ίδιο δήμο έχουν ξεκινήσει μετά από διαβεβαιώσεις για το χρίσμα. Όπως διαπιστώνεται ο μηχανισμός της Ν.Δ. αυτή τη φορά κατόρθωσε να φτιάξει μόνος του και τα αντάρτικα. Έχε χάρη που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση.

Δεν πληρώνω δεν πληρώνω

Χιλιάδες προμηθευτές των δήμων δινοπαθούν χωρίς κανένας να νοιάζεται γι αυτούς ούτε βέβαια για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους. Οι δήμαρχοι ούτως ή άλλως αυτήν την εποχή επιθυμούν να έχουν όσο γίνεται περισσότερους εξαρτημένους πολίτες. Οι εργαζόμενοι στους δήμους μαζεύουν το χρήμα για να εξασφαλίσουν τους μισθούς και τις άδειες. Και το κράτος κάνει το κορόιδο με υποσχέσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην εθνική συμμετοχή του ΕΣΠΑ. Έτσι οι προμηθευτές σχηματίζουν ουρές στα δημοτικά ταμεία για να φύγουν μετά από ώρες άπραχτοι ή ξοδεύουν εκατοντάδες ώρες στο τηλέφωνο χωρίς ανταπόκριση. Είναι πάγια πια η τακτική των υπαλλήλων να μην σηκώνουν τα δημοσιευμένα τηλέφωνα, όπως είναι και σύνηθες πια το φαινόμενο των τσακομών στα γκισέ των δήμων. Δεν σπανίζουν ούτε οι περιπτώσεις τραυματισμών. Χτες πάλι είχαμε ανάλογο περιστατικό στο Γαλάτσι. Ειδικά αυτήν την εποχή που πλησίζουν οι μέρες του ΦΠΑ η ένταση μεγαλώνει. 
Και οι καθυστερήσεις πληρωμών συνεχίζουν στην κατεύθυνση της συγκράτησης των δανειακών εκροών λόγω ΔΝΤ. 

20/7/10

Και αντάρτικο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

Είχαν που είχαν τα προβλήματά τους με Μαστοράκο και Μπάμπαλο στο Ηράκλείο βγήκε και νέος συνδυασμός του Κουτρούλη για να τα μπλέξει ακόμη περισσότερο. Στο Ηράκλειο λοιπόν θα ασχοληθούν με του Κουτρούλη το γάμο αφού αυτός είναι που θα χαρακτηρίζει το γενικό σκηνικό αλλά και σε συνένευξή του άφησε και το ενδεχόμενο γάμου με κάποιον συνδυασμό την δεύτερη Κυριακή.

Ανατροπή σε Σπάτα - Αρτέμιδα

Μεγάλη ανατροπή έγινε στο δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας με την ανακοίνωση του δημάρχου Αντώνη Τούντα ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του μέχρι σήμερα νομαρχιακού συμβούλου του Λ. Κουρή κ. Δημήτρη Μάρκου
Η ανακοίνωση ξάφνιασε πολλούς από τα Σπάτα- που θεωρούσαν σίγουρη την αυτόνομη κάθοδο του κ. Τούντα στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Τώρα το σχήμα φαίνεται να μην χάνει με τίποτα.

Τζιλάβης στο Μαραθώνα

Ανακοίνωσε συνδιασμό και προχωράει δυνατά ο Σάββας Τζιλάβης στο νέο Δήμο Μαραθώνος, που δημιουργήθηκε από τη συνένωση των Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού και των Δήμων Νέας Μάκρης και Μαραθώνα που καταργήθηκαν. Την ανακοίνωσή του υπογράφουν πολλές και σημαντικές προσωπικότητες από όλους του καταργούμενους πρώην ΟΤΑ. Δείχνει να έχει προϋποθέσεις. Στον ίδιο δήμο βέβαια καταβαίνουν Ζάγαρης από τη Νέα Δημοκρατία και Λουίζος από το ΠΑΣΟΚ.

Τι θα κάνε ο Μπάμπης;

Το είχαμε γράψει εδώ και καιρό για τον Χάρη Πασβαντίδη. Είναι εκτός μηχανισμού ΠΑΣΟΚ. Η ανακοίνωση εξαίρεσης από την διαδικασία της αξιολόγησης ήταν φυσικό επακόλουθο. Ο Χάρης θα προχωρήσει μόνος του. Ανακοίνωσε ήδη συνδυασμό σε Αργυρούπολη Ελληνικό και προχωράει ως αντάρτης. Η δικαιολογία για την συμπεριφορά του στο ασφαλιστικό μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Η σ΄τηριξη στον Γιάννη Κωνσταντάτο ήταν δρομολογημένη εδώ και καιρό όπως το έχουμε γράψει. Οι σχέσεις του με το κύκλωμα Παπανδρέου ήταν πολύ κακές παρά τις προσπάθειές του να το κρύψει. Ξεκίνησε από την παραίτησή του στην Νομαρχία, προχώρησε με τον άκομψο εκτοπισμό του από το ψηφοδέλτιο της Β’ Αθήνας και κατέληξε στην αυτόνομη κάθοδό του. Απ’ ότι μαθαίνουμε τον στηρίζουν γερά οι κομματικές οργανώσεις Αργυρούπολης και Ελληνικό. Για να δούμε τι θα δούμε!

Τα κουπόνια μας μαράνανε

Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε το σκεπτικό της νέας ρύθμισης Ραγκούση για τα κουπόνια. Επιτρέπονται λέει τα διπλότυπα εισιτήρια εκδηλώσεων, τα οποία όμως θα πρέπει να αναγράφουν τα στοιχεία του αγοραστή (ονοματεπώνυμο, ταυτότητα και ΑΦΜ) και ο καθορίζεται ως ανώτατο όριο χρηματοδότησης από φυσικό πρόσωπο σε συνδυασμό τα 2000 ευρώ και σε υποψήφιο 500 ευρώ.
Οτι καταλάβατε από τη διαφορά καταλάβαμε κι εμείς. Το πρόβλημα του ΚΚΕ απ’ ότι ξέρουμε είναι τα ονόματα. Δεν δέχονται να δώσουν ονόματα. Τώρα αν θα λέγονται κουπόνια ή εισιτήρια εκδηλώσεων λίγο μετράει. Και η ουσία ποια είναι; Στους συνδυασμούς του ΚΚΕ εντοπίσανε τη διαφθορά στην αυτοδιοίκηση; Ο Δήμαρχος που απελευθερώνει οικόπεδα, ή που δίνει άδεια λειτουργίας καταστημάτων, σε κουπόνια προεκλογικά θα τα πάρει;

19/7/10

Τούντας στο Γαλάτσι

Τέσσερις ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του κ. Τσίρου στο Γαλάτσι και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Ο κ. Τούντας όπως φαίνεται ετοιμάζεται για την αντεπίθεση. Οχι ότι δεν σέρνει πίσω του το βάρος του χαμένου με την πρώτη δημάρχου! Σπάνια η περίπτωσή του. Το 90% των δημάρχων επανεκλέγεται. Πρέπει να συμβούν πολλά για να χάσεις με τη μία και να σε απορρίψει έτσι γρήγορα η κοινωνία που σε ψήφισε. Οι του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι είδαν τα χειρότερα. Ετσι σιγά – σιγά το κοπάδι μαζεύεται πίσω στο μαντρί και οι ελπίδες για τον κ. Τούντα φαίνεται ότι δυναμώνουν από τη στιγμή που ξεπέρασε το φράγμα του χρίσματος τοπικά. Τώρα του μένει να μαζέψει και κάποιες ομάδες ακόμη για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο.
Οσο για τον κ. Τσίρο νόμισε όπως φαίνεται ότι κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές. Δεν κατάλαβε ότι ο Τούντας τις έχασε. Αυτό το παθαίνουν πολλοί.

Ο λαός με τη Φώφη εμείς με το Νικήτα

Στο Φώφη – Νικήτας κλείνει τελικά η μάχη της Αθήνας και επειδή στην Ελλάδα ζούμε η μάχη θα είναι αμφίρροπη. Η Ιπποκράτους έχει γκάλοπ στα χέρια της που δείχνει νίκη. Δυστυχώς εμείς που είμαστε με το κόμμα της Αυτοδιοίκησης θα σας απογοητεύσουμε. Εμείς θα ταχτούμε και το λέμε ανοιχτά με τον Νικήτα. Μην περιμένετε αντικειμενική κρίση από αυτό εδώ το blog για την Αθήνα. Διαφωνήσαμε σε πολλά με τον Κακλαμάνη αλλά ο άνθρωπος αυτός άλλαξε την φυσιογνωμία της ΚΕΔΚΕ και της Αυτοδιοίκησης στην κυριολεξία. Και επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Τα περί λαϊκής δεξιάς δεν τα ενστερνιζόμαστε αλλά σε επίπεδο αυτοδιοίκησης όποιος θέλει να πάει μπροστά ο Καλλικράτης με τον Νικήτα θα συμπορευτεί. Και αυτό θα πρέπει να δει και ο Παπανδρέου. Οχι μόνο λόγια για ενεργές δυνάμεις και προοδευτικούς ανθρώπους ικανούς κλπ. Στην πράξη φα΄νεται το πράμα. Αν θέλεις να πείσεις για τις προθέσεις σου κάνεις το άλμα. Βγαίνεις ως ΠΑΣΟΚ και στηρίζεις την θετική πορεία του Κακλαμάνη. Και άσε και το αντάρτικο να εκφραστεί άμα θέλει. Η υπεύθυνη όμως γνώμη αντιστοιχεί σε υπεύθυνη στάση.

Ξαφνικά το ανακύλυψαν

Και ξαφνικά ανακάλυψε η Ελευθεροτυπία ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην Αυτοδιοίκηση με το νέο νόμο των προσλήψεων και των αξιολογήσεων στο δημόσι τομέα και τους δήμους. Εμείς τα λέγαμε εδώ και έξι μήνες περίπου ακόμη κια σαν πρόβλεψη. Οχι μόνο υπολειτουργούν οι μονάδες των ΟΤΑ, Παιδικοί Σταθμοί. Καθαριότητα, Δομές Πρόνοιας αλλά συνεχίζονται και τα ρουσφέτια. Η επιχείρηση ΑΣΕΠ απέτυχε παταγωδώς το έχουμε ξαναγράψει. Προσλαμβάνουν πάλι οκτάμηνα και δωδεκάμηνα χωρίς αξιόπιστα κριτήρια. Αυτοί που ξέρουν από μαγειρέματα μεγαλουργούν. Οι εργαζόμενοι έχουν βρει ευκαιρία και ζητάνε επιπλέον προσωπικό. Στις Νομαρχίες δεν ασχολούνται με τίποτα άλλα από τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις. Στους δήμους περιμένουν τον Καλλικράτη για να ξαναδουλέψουν. Και η κυβέρνηση βέβαια έχει βρει ευκαιρία για μειώσεις κονδυλίων. Μόνο η τρόικα δείχνει ευχαριστημένη από την κατάσταση.

Απέναντι στον Αρη

Με τον Αρη θα κατέβει τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα η Νέα Δημοκρατία στην Αττική και θα επιμείνει ο Παπανδρέου στην κάθοδο Ραγκούση. Μετά από διαβουλεύσεις με τους συναγωνιστές του ο Β. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε, έστω και σε κλειστό κύκλο, ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε ιστορίες για αγρίους. Ετσι η μόνη επιλογή Σαμαρά είναι ο Αρης. Αντίστοιχα στριμώχνεται και ο Παπανδρέου που θα ήθελε μια αυτοδιοικητική μάχη αλλά βλέπει το σκηνικό να σοβαρεύει πολύ. Από την άλλη ο Ραγκούσης προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποφύγει «την υποβάθμιση». Ετοιμάζει σειρά νομοσχεδίων μπας και τη γλιτώσει. Σύμμαχός του ο Σκανδαλίδης για τον οποίο ούτε κουβέντα δεν θέλει να ακούσει ο πρόεδρος.

Εκτός και αν...

Ο Γιώργος Βλαντής, υποψήφιος Δήμαρχος στο Νέο Ηράκλειο του 2006, αποφάσισε - με τη δημοτική κίνηση "Επόμενη Μέρα"- να στηρίξει τον Παντελή Βλασσόπουλο ως υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που σαφώς δίνει προβάδισμα στην υποψηφιότητα Βλασσόπουλου και θέτει νέα ζητήματα στις υπόλοιπες δημοτικές κινήσεις. Η απόφαση ελήφθη σε ολομέλεια της κίνησης του Γιώργου Βλαντή και ενώ υπήρχε πρόταση του Γιώργου Μαστοράκου να συνεργαστούν με επικεφαλής το Γιώργο Βλαντή! Εμείς επιμένουμε στον Μπάμπαλο. Εκτός αν αποφασίσει να χάσει το θεσμικό του ρόλο ο Μαστοράκος.

Καλός δημοσιογράφος ο νεκρός δημοσιογράφος

Ολοι σκοτώθηκαν να βγάλουν δήλωση για τον άδικο χαμό του Γκιόλια. Ολοι αυτοί που τον έβριζαν καθημερινά και τον απαξίωναν συνειδητά φοβούμενοι μην δουν ξαφνικά το όνομά τους γραμμένο στο blog του. Το πρόβλημα φίλοι μου δεν είνα να στηρίζετε μετά θάνατον έναν ακίνδυνο νεκρό. Το πρόβλημα είναι να στηρίζετε την ελευθεροτυπία εν ζωή. Αλλιώς πάμε στο καλός δημοσιογράφος ο νεκρός δημοσιογράφος

Που πας ρε Καραμήτρο

Το 80% περίπου των ερωτηθέντων στην δημοσκόπηση που έκανε η τοπική εφημερίδα ΕΚΦΡΑΣΗ στο Ηράκλειο δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τη δημοτική αρχή, με μόλις το 18,1% να είναι ικανοποιημένο! Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ικανοποίησης που έχει σημειωθεί στις έρευνες της Έκφρασης, όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και στους πέριξ Δήμους. http://www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=779
Κι όμως κύριοι ο κ. Γεωργόπουλος επιμένει να κατέβει. Σύμφωνα βέβαια με μια άλλη δημοσκόπηση ο κ. Βλασόπουλος βρίσκεται κάτω από τα ποσοστά του Γεωργόπουλου με πρώτο από όλους τον Μπάμπαλο.

Τα βάζουν με τις τοπικές εφημερίδες

Για άλλη μια φορά όπως βλέπουμε από την απάντηση της εκδότριας κ. Δήμητρας Κάσσου στο
http://www.energosdimotis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1202:-1-&catid=84:2008-10-17-23-48-59&Itemid=201, οι τοπικές εφημερίδες πέφτουν θύματα των τοπικών οργανώσεων που δεν θέλουν να δημοσιοποιούνται οι διαδικασίες τους ή που δεν τους βολεύουν τα ρεπορτάζ. Το www.atticanet.gr δημοσιεύει την απάντηση της κας Κάσσου και τα συμπεράσματα δικά σας. Σημειώνουμε μόνο ότι η συγκεκριμένη διαφωνία είναι ένα απλό παράδειγμα που κατά εκατοντάδες παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες από όλες τις τοπικές όλων των κομμάτων.
Απάντηση στην Τ.Ο.1 ΠΑΣΟΚ Αγίου Δημητρίου
Αγαπητέ Κε Σιούλα. Σαν παλιός εκδότης θα γνωρίζετε τον τρόπο που γίνετε το ασφαλές ρεπορτάζ και δεν πιστεύω να το αμφισβητείτε δεδομένου ότι και σεις με τον ίδιο τρόπο λειτουργούσατε όσο καιρό εκδίδατε την «Επικοινωνία».
Μπορεί να μην έγινε ψηφοφορία στη διαδικασία της 18/6/2010 που αναφέρεσθε αλλά δεν παύουν να αθροίζονται οι προτάσεις που έγιναν απ’ τον καθένα και στο σύνολό τους ανταποκρίνεται πλήρως το ρεπορτάζ μας. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμη και το ποιος πρότεινε ποιον αλλά και το ποιος έκρινε ποιον και ήταν ένας και μόνο, αλλά αυτό δεν είναι ρεπορτάζ είναι «κουτσομπολιό» και γι’ αυτό και δεν αναφερθήκαμε. 
Αν έλλειπαν μέλη της Σ.Ε. της ΤΟ1 από τη συνεδρίαση ή όχι δεν είναι θέμα της εφημερίδας να το κρίνει. Εμείς γνωρίζουμε ότι κλήθηκαν όλοι και σεις θα πρέπει να απαντήσετε σαν υπεύθυνος Γραμματέας της ΤΟ1 αν αδιαφόρησαν ή είχαν προσωπικούς λόγους να μη παρευρεθούν. 
Το αν ήταν αποφασιστικής σημασίας ή όχι όποια απόφαση και να παίρνατε σ’ αυτή τη συνεδρίαση εμάς δεν μας πέφτει λόγος μάς αρκεί ότι πρoβλέπετε να γίνει από τη σχετική εγκύκλιο του Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 
Αντίθετα οι δυο εναλλακτικές ομόφωνες προτάσεις της Σ.Ε. της Τ.Ο.1 ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αγ. Δημητρίου τις οποίες αναφέρετε στην επιστολή σας είναι έξω από το πνεύμα της εγκυκλίου. Το γεγονός ότι άθροισμα των προτάσεων δεν συμφωνεί με τον αριθμό των παρόντων είναι όπως καλά γνωρίζετε γιατί κάποιοι πρότειναν εναλλακτικά δύο υποψήφιους και ήσαν τρεις αυτοί. 
Κλείνοντας θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι σεβόμαστε τους αναγνώστες μας και δεν τους παραπληροφορούμε αυτό άλλωστε αποδεικνύετε και από την επιστολή σας αφού δεν σχολιάζετε άρα και δεν αμφισβητείτε το ρεπορτάζ μας το οποίο αναφέρετε στα αποτελέσματα των σχετικών διαδικασιών στη Ν.Ε & Π.Ε του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Τώρα όσο για το πρόβλημα που λέτε ότι υπάρχει στο τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε, αλλά και ούτε μας αφορά.
Για τον Ενεργό Δημότη
Δήμητρα Κάσσου

Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων

Πως γίνεται ρε παιδάκι μου ορισμένες υποθέσει δημάρχων να πηγαίνουν μέσα σε τρεις μήνες στον εισαγγελέα και να τους θέτουν και σε αργία και άλλες υποθέσεις να εξετάζονται πάνε και έξι χρόνια δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Στον Βύρωνα στη Θεσσαλονίκη, στην Νέα Μάκρη, στην Αγία Παρασκευή, και στη Ζαχάρω η δικαιοσύνη δουλεύει φουλ. Στον Μαραθώνα, στο Χολαργό, στο Μενίδι, στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη, στο Μαρούσι και στην Γλυφάδα η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει προβλήματα στελέχωσης, υπερπληθώρα καταγγελιών και χρονοβόρες διαδικασίες. Δύο διαφορετικές Ελλάδες και δύο διαφορετικές δικαιοσύνες.
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η διαφοροποίηση υπάρχει και μέσα στους ίδιους τους δήμους. Πρώτα δικάζεται η καταγγελία ως συκοφαντική δυσφήμιση και ύστερα το αντικείμενο της καταγγελίας.

110 Αξιωματούχοι στο σκαμνί;

110 αξιωματούχους δημάρχους και παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου στέλνει ο δημοσιογράφος Μάκης Βραχιολύδης στο δικαστήριο στις 29 Σεπταμβρίου. Η υπόθεση αφορά παράνομη χρηματοδότηση κτιρίου για την εγκατάσταση του Ελεγκτικού Συνδρίου δέκα δήμων της Δυτικής Αθήνας. Οι δήμαρχοι όπως φαίνεται έσπαυσαν να εξυπηρετήσουν του παρέδρους και να τους εγκαταστήσουν σε super lux κτίριο με όλες τις ανέσεις τους. Και βέβαια οι πάρεδροι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να υπογράψουν τα εντάλματα στην περίπτωση αυτή. Στις 29 Σεπτεμβρίου θα δούμε τα αποτελέσματα. Αν η υπόθεση είναι όπως την παρουσιάζει ο Βραχιολύδης θα γίνει το έλα να δεις. Εν μέσω προεκλογική εκστρατείας ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα τρέχουν να βρουν υποψηφίους σε όλη τη Β’ Αθήνα. Λέμε τώρα.

16/7/10

Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Τον Οικονόμου όπως είδαμε όλοι τον διώξανε στον Ωρωπό. Τώρα γίνεται προσπάθεια να διώξουν και τον Δημαρά στο Περιστέρι. Αν καταφέρουν και βάλουν και την Σακοράφα στο Μαρούσι μια χαρά θα τους βγει. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Βέβαια Οικονόμου και Δημαράς έχουν ελπίδες να βγουν δήμαρχοι και να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες. Η Σακοράφα όμως δύσκολο. Λέτε γι αυτό να μη το παλεύουν;

15/7/10

Πολύς τσαμπουκάς πέφτει

Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε την έκβαση της υπόθεσης με τα κουπόνια. Θέλουμε να δούμε την κυβέρνηση να ακυρώνει όλους τους συνδυασμούς του ΚΚΕ πανελλαδικά μετά από τις κατηγορηματικές δηλώσεις.
Σκυλάκος: Διαφωνούμε με τη διάταξη του νομοσχεδίου η οποία απαγορεύει τις εισφορές σε συνδυασμούς και υποψηφίους μέσω κουπονιών, οριζόντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται πλέον μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Θα πάνε οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ στην Τράπεζα; Θα κόψουν δρόμο. Δεν πάνε. Δεν θέλουν να καταγραφεί το όνομά τους. Εμείς στηριζόμαστε στο κουπόνι. Αν καταργήσετε το κουπόνι μας πνίγετε. Θέλετε να πνίξετε το ΚΚΕ; Εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές με αυτό το νόμο. Εμείς θα συμμετέχουμε αλλά δεν θα τηρήσουμε τις διατάξεις και πάρτε ότι μέτρο θέλετε. Λάβετέ το σοβαρά υπόψη.
Ραγκούσης: Εμείς θα κάνουμε ότι προβλέπει ο νόμος. Θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα το νόμο. Θα ζητήσουμε να τηρηθεί αυστηρά και απαρέγκλιτα απ’ όλους.
Σκυλλάκος: Θα μας βάλετε φυλακή, δηλαδή;
Ραγκούσης: Όσο ρητή είναι η δική σας δήλωση τόσο ρητή είναι και η δική μας.
Σκυλλάκος: Θα το δούμε αυτό……

Πολύς τσαμπουκάς έχει πέσει. Δεν λέμε ότι η ανυπακοή του ΚΚΕ είναι σωστή. Ομως όταν κατεβάζεις νομοσχέδια να βάζεις και λίγο το μυαλό να στροφάρει. Και όταν πας να τα βάλεις με το ΚΚΕ να στροφάρει ακόμη περισσότερο. Κατά μέτωπο με το ΚΚΕ δεν συγκρούστηκε ούτε ο Καραμανλής το ’74. Και όντος το ΚΚΕ επισήμως μόνο με κουπόνια λειτουργεί.

14/7/10

Αλλού είναι το πρόβλημα

Πολύ δίκαιη και δικαιολογημένη η αντίδραση του ΚΚΕ για την απαγόρευση του κουπονιού στις εκλογικές δαπάνες. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται κάποιος φωστήρας να καταργεί παραδοσιακή πρακτική δεκάδων ετών χωρίς καμία δικαιολογία. Ούτε βέβαια είναι δυνατόν να υποχρεώνεις το άλλον να δημοσιοποιεί το όνομά του όταν συνεισφέρει οικονομικά σε ένα κόμμα. Εγώ ρε φίλε θέλω να ενισχύσω το ΚΚΕ αλλά δεν θέλω να το μάθει κανένας, έχεις πρόβλημα;
Αυτά είναι επιπολαιότητες. Ας βάλουν ένα όριο στο κουπόνι. Και στο κάτω – κάτω αυτά είναι και ανούσια πράγματα. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να χρηματοδοτήσεις μια καμπάνια και να υποχρεώσεις έναν υποψήφιο δήμαρχο ή πολύ περισσότερο δημοτικό σύμβουλο. Εκεί είναι το πρόβλημά σας; Τις εκδηλώσεις δωρεάν στα μπαρ που ζητούνε παράνομες άδειες πως θα τις σταματήσουν; Τις υποτιμολογήσεις πως θα τις σταματήσουν; Την μαύρη εργασία «εθελοντών» πως θα την σταματήσουν; Και το κυριότερο, την χρησιμοποίηση των δημοτικών μηχανισμών από τους νυν δημάρχους για προεκλογικούς λόγους πως θα τις σταματήσουν; Εκεί βρίσκεται η ουσία. Ηδη τα τηλεφωνικά κέντρα των δήμων έχουν ανάψει. Οχι από τους πολίτες που τηλεφωνούν στους δήμους για παράπονα. Από υπαλλήλους του δήμου που καλούν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις τους πολίτες. Εκεί είναι το πρόβλημα.

13/7/10

Απογοήτευση στο ΠΑΣΟΚ

Μόνο απογοήτευση εξέπεμψε η συνάντηση που είχε η επιτροπή αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες των δημάρχων με τους βουλευτές της Β’ Αθήνας. Εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες αλλά δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις καθώς δεν υπήρξαν και ουσιαστικές προτάσεις. Κοινή διαπίστωση όλων ότι δεν υπάρχουν υποψηφιότητες που να μπορούν να δώσουν ελπίδα.
Οπως το έχουμε γράψει οι τοπικές οργανώσεις δεν δείχνουν διατεθειμένες να βοηθήσουν στην επιχειρούμενη νέα αντίληψη για τα ευρύτερα και αξιόλογα σχήματα που θα υλοποιήσουν τον Καλλικράτη. Ακόμη και στις ελάχιστες περιπτώσεις όπου θα μπορούσανε να έχουν κάποιες καλές υποψηφιότητες αντιδρούν και δεν θα βοηθήσουν. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα θα αναδείξουν ή θα υποβοηθήσουν αντάρτικα όπως φαίνεται.
Οι όποιες σοβαρές περιπτώσεις ακούγονται σε διάφορους δήμους δεν δείχνουν και αυτές διατεθιμένες να εμπλακούν σε δινέξεις και αντιπαλότητες κομματικής εσωστρέφειας. Ετσι παντού κυριαρχούν οι καριερίστες που ικανοποιούνται με τον τίτλο του υποψήφιου δημάρχου. Η συνάντηση βρέθηκε ουσιαστικά σε αδιέξοδο και η απογοήτευση κυρίεψε τα συμπεράσματα.

Πετυχημένες διαμαρτυρίες

Επί τέλους όπως το γράφαμε τον προηγούμενο μήνα. Οι καταλήψεις των δημαρχείων πέτυχαν. Επρεπε να βρεθεί ένας εναλλακτικός τρόπος διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους δήμους που στενάζουν κάτω από δυσμενέστατες οικονομικές συνθήκες και δεν αντέχουν ούτε απεργίες ούτε στάσεις εργασίας. Οι απεργίες έστω και οι 24ωρες δεν πήγαιναν καλά. Τα δημαρχεία ήταν γεμάτα με κόσμο. Σήμερα όμως οι κορδέλες και οι εργαζόμενοι απ’ έξω ήταν μια καθολική εικόνα. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

8/7/10

Αρεστοί και άριστοι

Με μια επιστολή γεμάτη πίκρα η Ντόρα Κατσέλη ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή της να αποσυρθεί από τα δημοτικά πράγματα της Νέας Σμύρνης. Καταγγέλλει συμφέροντα εσωκομματικά και εξωτερικά. Αλλο ένα πρόσωπο που έφαγαν οι κομματάρχες που συνδέονται με την διοίκηση Κουτελάκη. Αδειασμένο λοιπόν το ΠΑΣΟΚ σε πολλές περιοχές. Στους περισσότερους δήμους βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ο πρόεδρος όμως δεν φαίνεται να το παίρνει το μήνυμα. Η με τους κομματάρχες, ή με την κοινωνία θα πας πρόεδρε. Με την κοινωνία μέσων των μηχανισμών που οργιάζουν σε κάθε δήμο, δεν γίνεται.

Για καλό μας το λένε;

Σε αργία τέθηκε ο Δήμαρχος της Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εσωτερικών, για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο Δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/2006 και βάση της υπ’ αριθ. 262/2010 γνωμοδότησης της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Την απόφαση υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Και με τα άλλα λαμόγια που δεν βγήκαν στην τηλεόραση τι γίνεται ρε παιδιά. Από τη μία μας λένε ότι είναι πολύ χρονοβόρες οι διαδικασίες, από την άλλη με συνοπτικές διαδικασίες θέτουν σε αργία αυτούς που βγάζουν στη τηλεόραση. Για καλό μας το λένε ή δίνουν συγχωροχάρτι στους υπόλοιπους;

7/7/10

Σήμερα αύριο κληρώνει

Συνεδριάζει σήμερα στις 2 μ.μ. η επιτροπή αξιολόγησης για τα χρίσματα της Νέας Δημοκρατίας. Επιθυμία του προέδρου είναι να δείξει την ανανέωση στην αυτοδιοίκηση. Η Ντόρα όμως καιροφυλακτεί για να μαζέψει τη δυσαρέσκεια. Ετσι με την δαμόκλειο σπάθη της διάσπασης, η επιτροπή καλείται να κάνει την πρώτη εκτίμηση και να βγάλει τα πρώτα χρίσματα σε δήμους άνω των 20.000 δημοτών.
Από το πλήθος των δήμων που θα βγουν στον αέρα, θα καταλάβουμε και το μέγεθος του προβλήματος.

Νέα παράταξη στα Μελίσσια

Κάτι νέο γεννιέται… στον νέο Δήμο Πεντέλης, την Πέμπτη 8 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Μελλισίων. Το κοινό όραμα, αλλά και η αγωνία για το «τι μέλλει γενέσθαι» στον νέο Δήμο Πεντέλης (Μελίσσια - Νέα Πεντέλη - Πεντέλη), οδήγησαν τον αντιδήμαρχο Νέας Πεντέλης Αντώνη Φειδοπιάστη, τους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Κωνσταντοπούλου και Άννε Δούρου (Ν. Πεντέλη), Φώτη Χρυσικό και Βασίλη Βαρδουλάκη (Μελίσσια), καθώς και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο την προηγούμενη 4ετία Αλέξανδρο Αργυρόπουλο, στην κοινή κάθοδο με έναν νέο συνδυασμό.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου, τονίστηκαν τα μεγάλα προβλήματα και οι προκλήσεις για την Πεντέλη, ειδικά στο νέο τοπίο του Καλλικράτη: η οικονομική κατάσταση των Δήμων και ειδικότερα τα «προβληματικά» οικονομικά Μελισσίων και Πεντέλης, το «βουνό της αγωνίας», το ίδιο το Πεντελικό, αλλά και η καθημερινότητα των δημοτών ειδικά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «η γειτονιά μας μεγάλωσε, το ίδιο και οι ευθύνες». Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε από το σύνολο των ομιλητών στην διαφάνεια και την δημοκρατικότητα της λειτουργίας της νέας κίνησης, καθώς δίνει και το στίγμα, αναφορικά με το πως πρέπει να διοικηθεί ο νέος Δήμος.
Στις 8 Ιουλίου θα τεθεί προς ψήφιση η Διακήρυξη Αρχών του νέου συνδυασμού και η ονομασία του, ενώ παράλληλα θα εκλεγεί ο επικεφαλής του σχήματος.
(από τον ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ)

Ζαφειρόπουλος ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Την πρόθεσή του να μη διεκδικήσει τη δημαρχία για τρίτη τετραετία ανακοίνωσε, σε συγκέντρωση της παράταξής του, στις 5 Ιουλίου, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου στρέφει το βλέμμα «ψηλότερα», κοιτάζοντας προς τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής.

Με 50%+1 και στην Νέα Ιωνία

Αγκάθι για τον Χαραλάμπους γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο ο Αρης Χατζησαβίδης στην Νέα Ιωνία. Ολοι απέναντι. Η αλαζονεία εδώ πληρώνεται. Ξαφνικά ο Κουκουλάρης θα αρχίσει να μαζεύει ψήφους για το δεύτερο γύρο από εκεί που δεν το περίμενε. Κι άλλοι δήμαρχοι ήταν εντελώς σίγουροι στις προηγούμενες εκλογές και πήγαν εντελώς άπατοι. Δικαίως ο δήμαρχος αγωνίστηκε και πιέζει ακόμη για την επαναφορά του 42%. Στην αρχή η υπόθεση πήγαινε πολύ καλά. Τώρα όμως φαίνεται ότι οι αντιδράσεις των πασόκων της αντιπολίτευσης αντιστρέφουν το κλίμα. Ετσι όπως δίεχνουν τα πράγματα ο Χαραλάμπους θα χρειαστεί τελικά 50%+1. Πού θα το βρει;

6/7/10

Και τη Λυκόβρυση

Δεν παίζεται επικοινωνιακά ο Θεοδωρόπουλος στην Πεύκη. Εβαλε στα νέα προγράμματα του δήμου του και την Λυκόβρυση για να βάλει πόδι. Οπως μάθαμε ξαγχώθηκε και από την υπόθεση Καμάρα. Ο πρώην δήμαρχος εκτίμησε ότι η ένωση με την Λυκόβρυση δυσκολεύει πολύ το τοπίο. Ισως όμως και να κάνει λάθος. Ο Θεοδωρόπουλος δεν ξεμπέρδεψε με το Φωκιανό. Και τα παράπονα για την αποτελεσματικότητα του δήμου στα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολλά.
Τώρα βέβαια το τοπίο είναι ελεύθερο. Οι κόντρες στη Νέα Δημοκρατία θα είναι μεγάλες και έντονες έτσι ώστε να ισορροπήσει το πρόβλημα Φωκιανού.

Θύελλα αντιδράσεων για τους Επιθεωρητές

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί για την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Οι δήμαρχοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και τα λαμόγια του χώρου είναι έξαλλοι. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η πρόκληση Κακλαμάνη για να ονοματιστούν τα λαμόγια.
Οι δήμαρχοι μεταξύ τους γνωρίζουν ότι από τη μία οι επιθεωρητές και οι πάρεδροι κολλάνε σε λεπτομέρειες και αφήνουν να περάσουν τραγικές καταστάσεις μίζας και απ’ ευθείας αναθέσεων. Τη στιγμή μάλιστα που βγήκαν στην δημοσιότητα δήμοι για παρανομίες προηγούμενων διοικήσεων σε προεκλογική περίοδο μιλάμε για εικονική πραγματικότητα.
Ούτε ήταν τυχαίο ότι βγήκαν διάφορα λαμόγια και πανηγύριζαν που δεν ήταν στη λίστα, αφού οι υποθέσεις τους δεν έχουν κριθεί ακόμη και στοιβάζουν στα γραφεία της Συγγρού.
Ο κ. Ρακιτζής πρόσφερε τις χειρότερες υπηρεσίες στην υπόθεση της διαφθοράς. Κάλυψε τα λαμόγια εκθέτοντας συλλήβδην την αυτοδιοίκηση.

Καλό ξεκίνημα για Τομπούλογλου

Μεγάλη επιτυχία είχε όπως μάθαμε η πρώτη συγκέντρωση του Χάρη Τομπούλογλου για τον νέο Καλλικρατικό δήμο Νέα Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα. Πλήθος κόσμους αλλά και παραγόντων με το παρόν τους έδειξαν ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Εντύπωση προκάλεσε κα η παρουσία των κ. Κοπελούσου και Γατσούλη. Φαίνεται ότι η παράταξη ξεκινάει με πολύ καλές προοπτικές τη στιγμή μάλιστα που αντίπαλο στρατόπεδο υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Και βέβαια δεν ήταν τυχαίο το άνοιγμα στον νυν δήμαρχο κ. Κόντο. Η προσδοκία του δεύτερου γύρου είναι μεγάλη.

5/7/10

Μπέρδεμα και στο Κορωπί

Μεγάλο πρόβλημα και στο Κορωπί με την άρνηση της υποψηφιότητα του Σεραφείμ Κόλλια στην θέση του Θεόδωρου Αθανασόπουλου. Η παράταξη που επί οκτώ χρόνια διοικούσε το δήμο φαίνεται να μην μπορεί να καταλήξει σε αξιόπιστη λύση. Δεν έχουν χαθεί όμως όλες οι ελπίδες. Αναμένεται μεγάλη κόντρα μεταξύ Αυγερινού και Στεριώτη. Η ιστορία δηλαδή, πολύ πιθανόν να επαναληφθεί στο Κορωπί. Ο Αθανασόπουλος όμως ίσως αποδειχτεί αναντικατάστατος.

Δυσκλολα για όλους στην Κηφισιά

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ, πρόβλημα τώρα φαίνεται να αντιμετωπίζει και η Νέα Δημοκρατία στην Κηφισιά με την ανακοίνωση της καθόδου του Βασίλη Βάρσου. Ο Βάρσος έγραψε 27 και 26% στον πρώτο γύρο στις εκλογές 2002 και 2006 στην Κηφισιά. Τώρα με την Νέα Ερυθραία είναι σίγουρο ότι ευνοείται και ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι πολύ δύσκολο αντίπαλος ειδικά φέτος που ο κόσμος έχει την τάση να στείλει αδιάβαστους τους κομματικούς. Μην ξεχνάτε άλωστε ότι ο κ. Βάρσος ξεκίνησε από δημοτικός σύμβουλος της Νέας Ερυθραίας