30/6/10

Και στην παράταση δεν του βλέπω καλά

Τι σας λέγαμε για την καθαριότητα; Οταν κάνεις ασκήσεις επί χάρτου και υπόσχεσαι κατάργηση χωρίς να ξέρεις τι γίνεται στην πραγματικότητα και ποιές συνθήκες επικρατούν αυτά παθαίνεις. Από παράταση σε παράταση πάνε οι προθεσμίες για την κατάργηση των συμβάσεων. Τώρα φάγανε και ερώτηση από τον Ψαριανό για τα κρατικά αυτοκίνητα. Θυμάστε που θα γινόντουσαν υβριδικά και οικολογικά; Καμία σχέση. Σε λίγο θα αρχίσουν τις παρατάσεις για την υποχρεωτική ανάρτηση στο διαδίκτυο.

29/6/10

Προεκλογικό υλικό... από την Ανακύκλωση

Φωτοκυκλώστε, ανταποδοτική ανακύκλωση και άλλα πολλά έχουν μπει στο καταναλωτικό λεξιλόγιό μας. Οι δήμοι έχουν βρει άλλοθι στην απραξία τους και οι επιτήδειοι έχουν πέσει από δίπλα τους και αγοράζουν δωρεάν πρώτη ύλη.
Οι πολίτες πληρώνουν και για τα σκουπίδια που πετάνε ενώ κάποιοι θησαυρίζουν από αυτά και επιδοτούνται κιόλας. Εδώ ήταν ο ρόλο της ΤΕΔΚΝΑ και της ΚΕΔΚΕ. Εδώ θα ήταν μαγκιά η πρωτοβουλία να συγκροτήσουν δικό τους σύστημα ανακύκλωσης ή αν απαιτήσουν μεγαλύτερη συμμετοχή και με την κρίση να επιστρέψουν και μερικά λεφτάκια στους δημότες.
Στο Λονδίνο μπήκαν σε νέα διαπραγμάτευση και σπάσανε τα συμβόλαια με τις εταιρείες ανακύκλωσης αφού τα κέρδη πια είναι πολύ μεγάλα. Στην Ελλάδα δεν έχουν πάρει χαμπάρι του τι γίνεται με την αγορά ανακύκλωσης. Η κάνουν ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι για να μην ανοίξουν οι συζητήσεις. Προς το παρόν οι εταιρείες τους παρέχουν προεκλογικό υλικό.

Θετική υποψηφιότητα

Υποψηφιότητα για Αντιπεριφερειάρχης κατάθεσε στο ΠΑΣΟΚ η Ηρώ Ζερβάκη. Μια πολύ δύσκολη απόφαση για τους επιτελείς αφού από τη μία ξέρουν ότι πρόκειται για την ραχοκοκαλιά της Αυτοδιοίκησης στο ΠΑΣΟΚ της Δυτικής Αθήνας, από την άλλη βέβαια δεν γράφει στο γυαλί για να προσελκύσει ψηφοφόρους.
Εμείς θα την επιλέγαμε. Καλό είναι το γυαλί αλλά κάποιος πρέπει να βγάζει και τη δουλειά. Μην την πατήσουνε σαν τον Φασούλα! Βέβαια για να πούμε του στραβού το δίκιο και ο Μίχας αποτελεί εγγύηση δουλειάς.

28/6/10

Ζαφειρόπουλος Καλογερόπουλος χωρίς πρόβλημα

Χωρίς πρόβλημα όπως φαίνεται περνάνε οι Καλογερόπουλος στο Αιγάλεω και Ζαφειρόπουλος στο Χαλάνδρι. Και οι δύο έχουν γκάλοπ στα χέρια τους σύμφωνα με πληροφορίες μας που δείχνουν να εξασφαλίζουν πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο.
Στο Αιγάλεω το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόβλημα θα το παλέψει και φαινομενικά με καλές προοπτικές. Στο Χαλάνδρι όμως τα πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει υποψήφιο. Και η παράσταση νίκης για τον Ζαφειρόπουλο ξεπερνάει το 80%.

27/6/10

Μαζεύτε τον Εξαρχο STOP

Ο Ζούτσος θα το πάρει το χρίσμα σε Γέρακα Παλλήνη είναι βέβαιο. Αυτό που δεν είναι καθόλου βέβαιο είναι ότι θα πάρει το δήμο. Με Κωνσταντά και Εξαρχο απέναντι όχι δήμαρχος δεν βγαίνει αλλά ούτε κλητήρας. Αν δεν γίνουν οι ανάλογες κινήσεις να μαζευτεί ο Εξαρχος δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Ούτε ο Γκοτσόπουλος δεν τον σώζει κι ας ανήκει στους ανανεωτικούς.
Ο Εξαρχος έχει κάνει σοβαρή δουλειά σε Γέρακα και κυρίως Παλλήνη και ο Κωνσταντάς περιμένει την εμφύλια σύγκρουση.

Πρόβλημα ο Χαραλάμπους

Την επαναφορά του 42% μετά μανίας κυνηγάνε ορισμένοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ όπως μαθαίνουμε με πρωτοστάτη τον Χαραλάμπους της Νέας Ιωνίας. Μετά μάλιστα και την ανακήρυξη της παράταξης του Αριστείδη Χατζισαββίδη το 50% +1 φαντάζει άπιαστο όνειρο γι αυτόν. Το 42% όμως δεν είναι καθόλου απίθανο. Απομονωμένος όπως είναι φοβάται ότι στον δεύτερο γύρο κινδυνεύει να πάρει λιγότερους και από τον πρώτο. Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει να θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Λέτε να δούμε τον Κουκουλάρη Δήμαρχο; Ο επιμένων νικά καμιά φορά.

Με εξώδικα μιλάνε οι δήμαρχοι

Στα εξώδικα το έριξαν Γεωργόπουλος του Ηρακλείου και Πατούλης του Αμαρουσίου για το θέμα κοινού χώρου που χρησιμοποιεί ο δήμος Ηρακλείου για γκαράζ απορριμματοφόρων. Συναδελφικότητα και αλληλεγγύη αλλά ο Πατούλης δεν καταλαβαίνει από τέτοια σε προεκλογική. Οταν μάλιστα τον πιέζουν οι κάτοικοι να απομακρύνει τις οχλούσες δραστηριότητες του Ηρακλείου, η συναδελφικότητα πάει περίπατο. Αλήθεια συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης να στέλνουνε οι δήμοι εξώδικα ο ένας στον άλλον;
Αυτά τα φαινόμενα διενέξεων στα όρια των δήμων θα τα λύσει ο Καλλικράτης;

25/6/10

Γιανακάκος ή έκλπληξη

O Ηλίας Γιαννακάκος θα είναι τελικά ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι απέναντι από τον Γιώργο Πατούλι. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες μας μετά από την σύσκεψη της Νομαρχιακής του Κόμματος. Η πρόταση θα κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στη συνέχεια στην Επιτροπή Αξιολόγηγησης η οποία και δεν δεσμεύεται. Είναι σίγουρο ότι η Επιτροπή δεν θα αινθουσιαστεί με την πρόταση. Ομως είναι επίσης σίγουρο ότι δεν θα διακινδυνεύσει ανατροπή αφού δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στα σκαριά.
Αν και το Μαρούσι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αν και οι προσπάθειες για εξεύρεση μιας καλής πρότασης είναι μεγάλες σε κεντρικό επίπεδο, δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος προς το παρόν. Δεν αποκλείονται όμως και εκπλήξεις που ακούνε στο όνομα Καραμέρος.

Πόλωση στο ΣΥΡΙΖΑ

Ασχημο σκηνικό δημιουργείται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ μετά την χθεσινή δημοσκόπηση που δίνει 5,9% στο νέο κόμμα του Φώτη Κουβέλη και 1,4 στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αβρότητες και οι ευγένειες άρχισαν να υποχωρούν και γκρίζα σύννεφα μαζεύονται πάνω από τους σκληρούς του χώρου. Στις τοπικές οργανώσεις παρά το καλό κλίμα των πρώτων ημερών η δημοσκόπηση άρχισε να σπέρνει την πόλωση.
Η καινούργια εικόνα φαίνεται να έχει αντίχτυπο και στις δημοτικές εξελίξεις. Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά του Αλαβάνου όπου υπάρχει ανανεωτικός επικεφαλής άνοιξαν δίαυλους επικοινωνίας με το ΚΚΕ. Αλλα πάλι στελέχη των ανανεωτικών όπου υπάρχει επικεφαλής προεδρικός άνοιξαν συζητήσεις με τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Επισήμως βέβαια δηλώνουν σχεδόν όλοι ότι οι παρατάξεις θα μείνουν αρραγείς. Παλιό όμως το παιχνίδι. Οι κομματικοί μηχανισμοί θα χρειαστούν ερείσματα και στελέχη να αναδείξουν στις ερχόμενες εκλογές.

Διαχρονική απορία

«Είναι να απορεί κανείς» είπε ο κ. Ραγκούσης στην ομιλία του στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο «πώς υπάρχει ακόμη το ελληνικό κράτος, όταν επί σειρά ετών η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια έγιναν συνώνυμο της δημόσιας διοίκησης στο μυαλό των πολιτών. Όταν για κάθε συναλλαγή με το δημόσιο οι πολίτες πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να έχεις κάποιο κονέ κι εάν δεν έχεις να δημιουργήσεις με κάποιο φακελάκι, με κάποιο γρηγορόσημο.
Είναι να απορεί κάποιος πώς ακόμη υπάρχει το ελληνικό κράτος. Όταν επί σειρά ετών ο ανορθολογισμός και η απερισκεψία συνόδευσαν τις επιλογές του. Αλλά και όσων συναλλάσσονταν με εκείνο. Γιατί επί σειρά ετών είχε γίνει κυρίαρχη η αντίληψη ότι όλοι μπορούν να ζουν εις βάρος του κράτους. Είτε με το να φοροδιαφεύγουν, είτε με το να υπερτιμολογούν, είτε με το να ζητούν χαριστικές προσλήψεις, είτε με το να υπόσχονται χαριστικές προσλήψεις, είτε με το να ζητούν επιδόματα, είτε με το να χορηγούν επιδόματα, είτε με το να ζητούν προμήθεια, είτε με το να δίνουν.
Υπουργέ μου και το εγγόνι σου όταν γίνει Υπουργός την ίδια απορία θα έχει.

Η φάρσα με τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις

Υποχρεωτική ανάρτηση στο διαδίκτυο λέει. Να το εκλάβουμε ως ανέκδοτο; Εδώ υποχρεούνται σε αναρτήσεις στον πίνακα ανακοινώσεων του δημαρχεί και δεν τις κάνουν. Εδώ υποχρεούνται σε δημοσιεύσεις στις τοπικές εφημερίδες και δεν τις κάνουν. Και μιλάμε για πέντε - δέκα αποφάσεις. Τώρα που τους υποχρεώνει σε χιλιάδες αναρτήσεις και στην συγκρότηση ολόκληρων υπηρεσιών και συστημάτων; Τι περιμένουν να γίνει;
Εχουν υπόψη τους πως λειτουργούν οι δήμοι ή μας κάνουν πλάκα. Εχουν υπόψη τους από δημόσιες υπηρεσίες ή κατέβηκαν από τον Αρη. Θα επανέλθουμε ως φάρσα.
Βάζουμε και στοίχημα για την πρώτη παράταση των προθεσμιών.

Σαφείς οι στόχοι, λάθος η πορεία

Κυβέρνηση καλών προθέσεων περιορισμένων δυνατοτήτων λοιπόν. Αλαλούμ να το πούμε; Χάος να το πούμε; Μετά την παλινδρόμηση με τις προσλήψεις με στόχο την αναβάθμιση του προσωπικού όπου καταλήξανε να ζητάνε υπαλλήλους χωρίς προσόντα έχουμε κι άλλο κρούσμα. Στα πλαίσια τη αποκέντρωση του Καλλικράτη παίρνουν τα κονδύλια από τις περιφέρειες και τα πάνε στα Υπουργεία. Καταγγελία σχετική ερώτηση κατέθεσε ο ανεξάρτητος πια βουλευτής Βασίλης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου αναφέρει το αναθεωρημένο ΠΕΠ Αττικής. Το προηγούμενο περιελάμβανε 3 δις ευρώ για καινοτομίες ανάπτυξη και εκπαίδευση και το αναθεωρημένο 2. Το 1 δις μεταφέρθηκε στα αρμόδια Υπουργεία. Ετσι για ένα δείγμα του επιτελικού κράτους και της αποκέντρωση που θα δούμε.

24/6/10

Χωρίς αντίπαλο ο Γιαννακόπουλος

Στην Αγία Παρασκευή δεν δείχνει να έχει πρόβλημα ο κ. Γιαννακόπουλος. Η ιερά συμμαχία των τριών υποψηφίων Ζορμπά, Χάρχαρου και Αλιφαντή φαίνεται πως έσπασε πολύ γρηγορότερα απ’ ότι περιμέναμε. Πλησιάζοντας προς την τελική κρίση βγήκαν τα μαχαίρια. Ετσι η υπόθεση υποστήριξης του κ. Σταθόπουλου από τη Νέας Δημοκρατία αναβιώνει αλλά παραμένει κατά την άποψή μας ένα μακρινό όνειρο.
Αν και ο κ. Γιαννακόπουλος έχει μεγάλο πρόβλημα με την Αγίου Ιωάννου εντούτοις παραμένει δυνατός και ακλόνητος. Προς το παρόν δείχνει να πηγαίνει στις εκλογές χωρίς αντίπαλο.

Αγιος Δημήτριος η ρεβάνς

Στον Αγιο Δημήτριο το πρόβλημα βρίσκεται στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας. Από τον νυν δήμαρχο κ. Λαζαρόπουλο έχουν αποχωρήσει 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Ο άνθρωπος διαγκωνίζεται στην πρώτη θέση με τον ομοϊδεάτη του κ. Γεωργόπουλο του Ηρακλείου για την πρώτη θέση στις αποχωρήσεις. Να δούμε ποιές θα είναι οι επιλογές εκεί. Από την άλλη μεριά του ΠΑΣΟΚ η Μαρία Ανδρούτσου φαίνεται η επικρατέστερη. Μετά το πάθημα της παράταξης να τους γίνει μάθημα και να διαφωνούν σε λογικά επίπεδα. Η τοπική κοινωνία του έδειξε ότι δεν πρέπει να την θεωρούν δεδομένη. Ας βάλουν λοιπόν μυαλό και ας ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.

23/6/10

Δάφνη Υμηττός σημειώσατε Χ

Αδιέξοδο που δίνει διέξοδο στον Σταυριανουδάκη αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ στο νεοσύστατο δήμο Δάφνης – Υμηττού. Μετά την αποχώρηση του Δαουλάρη, έχουν ανοίξει οι ορέξεις χωρίς μεγάλες ελπίδες. Ο Βασίλης Λύκος σίγουρα ξεχωρίζει καθώς η αδερφή του ως πρώην υποψήφια του Συνασπισμού μπορεί να του μαζέψει κόσμο. Από την άλλη μαθαίνουμε ότι ο Σταυριανουδάκης τα έχει βρει με τον Κωστάκη του άλλου δήμου. Ομως ο νυν δήμαρχος έχει να αντιμετωπίσει τις κακές φήμες περί ατασταλιών και την φθορά του.
Επίσης ο Βενιζέλος δεν πιστεύουμε ότι έχει καμία τύχη χρίσματος ΠΑΣΟΚ. Οχι λόγω ονόματος, αλλά λόγω έλλειψης βιογραφικού όπως λένε στις τοπικές κοινωνίες.
Θα παίζαμε Βασίλη Λύκο ή Χ

Σγουρός στη Γλυφάδα

Σίγουρη επιτυχία εξασφαλίζει όπως φαίνεται ο Γιάννη Σγουρός στη Γλυφάδα. Οι βλέψεις του προς το παρόν αφορούν την Περιφέρεια αλλά αν πάρει εντολή να κατέβει στο δήμο θα το κάνει όπως εμπιστεύεται σε κάποιους δικούς του. Μετά μάλιστα την ραγδαία αλλαγή του κλίματος για τον Μ. Βαρβιτσιώτη, η πιθανότητα καθόδου στην Γλυφάδα μεγαλώνει. Ο Μ. Βαρβιτσιώτης φαίνεται ότι το έπαιξε λίγο αλλαζονικός. Ενώ στην αρχή οι παράγοντες ευχόντουσαν την έλευσή του στο δήμο, τώρα δεν εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια.
Ο Κόκκορης δήλωσε και επισήμως ότι δεν θα σεβαστεί τις διαδικασίες του κόμματος και θα κατέβει ούτως ή άλλως. Ο Λανδράκης επίσης επιμένει. Για τον γιο Σπονδυλίδη όλοι πιστεύουν ότι μπορεί να περιμένει λίγο ακόμη. Η υπόθεση Διαμαντοπούλου φαντάζει απίθανη.
Ετσι ο Σγουρός θα παίξει μπάλα μόνος του και πιστεύουμε ότι θα τα βρει και με τον Κόκκορη μέχρι το τέλος. Αντιθέτως στην δεξιά σηκώνεται θύελλα αρκετών υποψηφίων.

22/6/10

Ανεξάρτητους υποψήφιους προκρίνει το ΠΑΣΟΚ

Με πολλούς αιφνιδιασμούς ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες μας να παίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές. Στους περισσότερους δήμους θα ανακοινωθούν ονόματα που δεν υπέβαλαν αιτήσεις στην ηλεκτρονική διαδικασία. Στο κεντρικό επιτελείο θέλουν νέο προφίλ και άφθαρτους. Επίσης αναζητούν μη κομματικούς που δεν θα εισπράξουν την δυσαρέσκεια του κόσμου για τα οικονομικά μέτρα.
Από την άλλη βέβαια οι κομματικές οργανώσεις δεν θα κάτσουν με δεμένα τα χέρια και σε πολλές περιπτώσεις θα αντιδράσουν με τους δικούς τους υποψηφίους. Συχνό αναμένεται το φαινόμενο όπου θα έχουμε δύο υποψηφιότητες. Μία του κόμματος και μία της τοπικής.

Ανατροπή με Αυγερινό στο Κορωπί

Το κενό του Αθανασόπουλου δημάρχου Κρωπίας έρχεται όπως φαίνεται να καλύψει με την υποψηφιότητα του ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Θανάσης Αυγερινός. Σε συνέντευξή του επιτίθεται στον κ. Κιούση επί δύο τετραετίες αντιπολίτευση και κρατάει ισορροπίες με τον νύν δήμαρχο που αποχωρεί. Πολλοί λένε ότι ήρθε η ώρα του κ. Κιούση να κάνει περίπατο στο Κορωπί. Αλλοι λένε όμως ότι ο κ. Αυγερινός θα ταράξει τα νερά. Είναι έλλωστε τόσα χρόνια από τους πρώτους Νομαρχιακούς Συμβούλους και το έχει το άθλημα των εκλογών.

Θα κατέβουν ούτως ή άλλως στην Αργυρούπολη

Σκληρή η μάχη μεταξύ Κωνσταντάτου και Πασβαντίδη στην Αργυρούπολη αν και κατά τη γνώμη μας πολύ λίγο ρόλο θα παίξει το χρίσμα αν δοθεί. Η εκτίμησή μας είναι ότι και οι δύο θα κατέβουν στις εκλογές ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις του κόμματος. Εκεί έχει σαφές προβάδισμα ο Κωνσταντάτος. Πολύ περισσότερα κοινωνικά ειρείσματα. Ο Πασβαντίδης φαίνεται να έχει καλύτερες προσβάσεις στις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ Ελληνικού και Αργυρούπολης. Το κατά πόσο αυτό θα είναι καλό τον Νοέμβριο θα μας επιτρέψετε να αμφιβάλουμε. Μάλλον θα είναι καλό για τον Κωνσταντάτο να πάρει το χρίσμα ο Πασβαντίδης αν και δεν το θεωρούμε πιθανόν.
Το ότι ο Τσαρπαλής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ δεν το σχολιάζουμε.

Αντιδράσεις για τους αλεξιπτωτιστές στο Περιστέρι

Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει η φήμη στο Περιστέρι για την υποψηφιότητα του προπονητή Αργύρη Πεδουλάκη στο ΠΑΣΟΚ. Λαλένης και Κελάφας τρέχουν και δεν φτάνουν. Η φαντασία βλέπετε έχει στερέψει πλήρως στην εξουσία. “Εμείς τρέχαμε τέσσερα χρόνια” σου λέει και ξαφνικά έρχεται ο δικός σου να μας πάρει τα πρωτεία. Τι θα πουν όμως στην υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου που απολαμβάνει και την αγάπη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος; Τι θα πουν και για την Μαρία Ζερβάκη Αντινομάρχη Αθηνών που έχει σοβαρά ερείσματα στο δήμο;
Εμείς ψηφίζουμε γυναίκα.

Μείωση 60% στα σχολεία

Τεράστιο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές επιτροπές καθώς η μείωση της χρηματοδότησης από το υπουργείο αγγίζει το 60%. Τα χρήματα της προηγούμενης χρονιάς δεν έχουν έρθει ακόμη εξ’ ολοκλήρου και τα φετινά της πρώτης δόσης ήταν μειωμένα κατά 35%. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν οι σχολικές επιτροπές να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους και βέβαια ούτε λόγος για τις επισκευές του καλοκαιριού.
Επιπρόσθετη στο φαινόμενο μείωσης είναι και η παράνομη παρακράτηση μέρους του σχετικού ποσού από κάποιους δήμους. Το φαινόμενο μάλιστα επιδεινώθηκε με την μείωση των οικονομικών δεδομένων και στους δήμους και λόγω της προεκλογικής περιόδου όπου ένα μέρος των χρημάτων πάνε σε εκδηλώσεις.
Το πιο επικίνδυνο όμως που ακούγεται είναι οι προτάσεις περί χορηγών. Ορισμένα σχολεία έχουν καταφέρει να βρουν χορηγούς γονείς ή να βάλουν τους ίδιους τους γονείς να κάνουν εργασίες. Μια δράση που πριν από λίγα χρόνια ούτε θα μπορούσε κανείς να την ξεστομίσει, τώρα αρχίζει να φαίνεται φυσιολογική.

Και εκτός οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια

Αληθής ήταν τελικά η διάψευση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν για την Περιφέρεια Αττικής. Οι υποψήφιοι που δήλωσαν μέσα απο το διαδίκτυο ενδιαφερόμενοι είναι:
1. Κώστας Ασκούνης (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, δήμαρχος Καλλιθέας), προτάθηκε από τρίτους
2. Κατερίνα Διαμαντοπούλου (περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος), προτάθηκε από τρίτους
3. Γιάννης Μίχας (νομάρχης Πειραιά)
4. Κωνσταντίνα Μπέη (υπερνομάρχης Αθηνών)
5. Δημήτριος Παπαδάκης
6. Γιάννης Σγουρός (νομάρχης Αθηνών)
7. Παναγιώτης Φασούλας (δήμαρχος Πειραιά).
Βέβαια από την άλλη η επιτροπή αξιολόγησης διατηρεί το δικαίωμα να βάλει κι άλλα πρόσωπα στο τραπέζι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η επιτροπή, όσο και ο πρόεδρος δεν εντυπωσιάστηκε από τις προσφορές.

Παγκόσμιο ρεκόρ παραιτήσεων στο Ηράκλειο

Με την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Οικονομίδη ο δήμαρχος Γεωργόπουλος του Ηρακλείου πιάνει αισίως τις 10 παραιτήσεις σε μία θητεία και όπως πληροφορούμαστε διεκδικεί επάξια πια μια θέση στο βιβλίο γκίνες.
Αυτά κάνει ο άτιμος και ανοίγει τις ορέξεις στους αντιπάλους του. Ποιός δεν θα ήθελε να βάλει γκολ σε κενή εστία; Μαλιά κουβάρια τους έχει κάνει στο ΠΑΣΟΚ. Και νεκρούς ανέστησε.

Οι πρώτες διαμαρτυρίες στο ΠΑΣΟΚ

Πρόχειρη, μεροληπτική και στημένη διαδικασία εγκλωβισμού και διεκπεραίωσης συγκεκριμένης «αποστολής», επ’ ευκαιρία των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών, διαπιστώνει ο επικεφαλής της Π.Α.Κ Ν. Ιωνίας


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κυκλοφόρησε η εγκύκλιος του ΠΑΣΟΚ που προσδιορίζει τις διαδικασίες σε συνέχεια του πολιτικού πλαισίου που θέτει τα πολιτικά κριτήρια των υποψήφιων Δημάρχων. Ξεκίνησε σε τοπικό επίπεδο και η «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ»!!!
Πρόχειρη, μεροληπτική και στημένη διαδικασία εγκλωβισμού και διεκπεραίωσης συγκεκριμένης «αποστολής», επ’ ευκαιρία των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ευθέως ρωτήθηκε η τοπική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στη σχετική συνάντηση που ζήτησε η ίδια, από τον Αριστείδη Χατζησαββίδη αν αξιολογήθηκε το έργο του Δημάρχου και αν τηρεί τις προδιαγραφές του πολιτικού πλαισίου.
Η Απάντηση ήταν: τώρα γίνεται αξιολόγηση!!!!
Η πρώτη προβοκατόρικη ερώτησή τους ήταν αν αυτοπροτάθηκα, ενώ γνωρίζουν άριστα ότι προτάθηκα. Τέτοια πληροφορία μεταφέρθηκε σε εκδότη τοπικού εντύπου (αυτοπρότασης), που προς τιμή του με πήρε τηλέφωνο για διασταύρωση. Ευθέως , χωρίς κανέναν ενδοιασμό, υπονόμευσαν την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που επικαλείται πάρα πολύ συχνά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού γνώριζαν όλα τα στοιχεία της πρότασης για μένα, μέσα από το ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερη προβοκατόρικη ερώτηση μετά την ενημέρωση που τους έκανα για τις συναντήσεις μας με τις άλλες παρατάξεις. «Αν πάρεις εσύ το χρίσμα θα συνεργαστούν οι άλλες παρατάξεις μαζί σου;»
Υποτιμούν τον συνομιλητή τους και παρέβλεψαν σκόπιμα την διατύπωσή μου πως μιλάμε με τις άλλες παρατάξεις ως Πρωτοβουλία Αυτοδιοικητικής Κίνησης. Τους έκανα καθαρό πως ο συγκεκριμένος Δήμαρχος δεν συγκεντρώνει κανένα κριτήριο του πολιτικού πλαισίου ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να βρεθούμε μαζί.
Αντιγράφω μόνο μια παράγραφο του πλαισίου που όρισε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. « Όσοι επιλεγούν για να είναι υποψήφιοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να διαθέτουν το ήθος για να διαχειριστούν με δημοκρατικότητα, εντιμότητα και διαφάνεια τις τοπικές υποθέσεις, τη γνώση για να τις σχεδιάσουν και να τις υλοποιήσουν αποτελεσματικά και τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν όλες τις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών. Είναι αυτοί που με τη δημόσια παρουσία τους και την εμβέλειά τους στην κοινωνία, θα κάνουν το πολιτικό μας όραμα και σχέδιο υπόθεση του Ελληνικού Λαού και θα μετουσιώσουν σε πρακτικό αποτέλεσμα για την ποιότητα ζωής του πολίτη και την ανάπτυξη του τόπου τους, τη νέα μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση.»
Αναρωτιόμαστε στην Πρωτοβουλία Αυτοδιοικητικής Κίνησης (Π.Α.Κ.) Νέας Ιωνίας Αττικής και ελπίζουμε όλοι, όσοι ανησυχούν για το μέλλον του τόπου, πόσοι από τους σημερινούς εκλεκτούς Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτού του πλαισίου, πότε αξιολογήθηκαν και τι μέτρα ελήφθησαν μέχρι σήμερα;
Είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων τους; Ασφαλώς τα ερωτήματα αυτά δεν αφορούν μόνο το κεντρικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και το τοπικό, το οποίο περιορίζει εντελώς τυπικά την δράση του, στην καλλίτερη περίπτωση, στην διεκπεραίωση των εγκυκλίων που δέχονται από τα κεντρικά, ή στην χειρότερη, συμμετέχει σε μηχανισμούς που ο καθένας ιδιοτελώς και με αντιπαροχή υποστηρίζει.
Δεν είναι τυχαίο που οι δύο «φερέλπιδες» Δημοτικοί Σύμβουλοι ως Κυβερνητικοί παράγοντες σήμερα, κάνουν ρουσφέτια και υπόσχονται προσλήψεις για να ανεβάσουν το προσωπική τους εικόνα και τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Δήμαρχο. Δεν γνωρίζουμε βέβαια, αν αυτή τους η δράση είναι σε γνώση των Υπουργών τους (Ξενογιαννακοπούλου και Διαμαντοπούλου) που μονίμως και υποκριτικά, επικαλούνται την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!
Πότε αλήθεια, αυτήν την τελευταία τετραετία ασχολήθηκε το τοπικό ΠΑΣΟΚ με τις Αυτοδιοικητικές εξελίξεις, τί παρεμβάσεις έκανε, όταν στο μέσο της χρονιάς παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος ο Πέτρος Μπουρδούκος και όταν δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία Αυτοδιοικητικής Κίνησης; Καμία απολύτως.
Ήρθαν σήμερα οι μεγάλοι ΑΠΟΝΤΕΣ να δια-βολευτούν. Τους απασχολεί καθόλου αν οι πολιτικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες τον Νοέμβριο του 2010 θα είναι καλλίτερες ή χειρότερες για την οικονομία της χώρας και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων;
Τους απασχολεί καθόλου η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που γίνονται και ξοδεύονται τεράστια ποσά, για την ποιότητα ζωής στην πόλη που ζούμε;
Ασφαλώς όχι.
Ασφαλώς γνωρίζουμε όλοι άριστα τους λόγους που μας οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση. Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, φταίει για αυτό.
Είναι δύσκολο έως αδύνατο, σε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ, να φέρουν την εξυγίανση.
Είναι δύσκολο με τέτοια παλικάρια να πάει μπροστά ο τόπος.
Είναι ανακόλουθο να σε εμπιστεύονται οι πολίτες, όταν άλλα λες προεκλογικά και άλλα κάνεις μετεκλογικά.
Είναι αλαζονικό να υποτιμάς την αντίληψη, κατανόηση, δυσφορία του κόσμου και να περιφρονείς την αντίδρασή του.
Είναι δύσκολο για αυτούς που παίρνουν φανερά (10.000) δέκα χιλιάδες ευρώ τον μήνα, να καταλάβουν αυτούς που παίρνουν 700 ευρώ τον μήνα, τους συνταξιούχους και τους άνεργους.
Είναι δύσκολο να προκόψει ο τόπος, με τεμπέληδες, καιροσκόπους, ευκαιριακούς, Υπουργούς, Δημάρχους, Διοικητές Νοσοκομείων κ.α, που το ενδιαφέρον τους περιορίζεται στην ιδιοτέλειά τους.
Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ στις προμήθειες, στα έργα, στην υπερωριακή απασχόληση, στις προσλήψεις με πλαστογραφίες, στην Διοίκηση, εξυπηρετεί τον πλουτισμό συγκεκριμένων ατόμων, υπονομεύει και ακυρώνει οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας.
Η υπογραφή του μνημονίου και η επιτήρηση από την τρόικα αποδεικνύουν την δεινή κατάσταση που περιήλθε η χώρα μας, στην οποία συνέβαλε σημαντικά η κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στην Αυτοδιοίκηση. Θα αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα για την πόλη μας, ώστε να μην επικαλεστεί ουδείς άγνοια, για τις επιλογές που θα κάνει:
1) Γίνεται διασπάθιση και συναλλαγή δημόσιου χρήματος σε πλασματικές υπερωρίες συγκεκριμένων υπαλλήλων. Ζητήσαμε τις υπερωρίες ανά υπάλληλο και δεν μας τις δώσανε επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα.
2) Ξοδεύουν τεράστια ποσά για να ξηλώνουν καλές πλακοστρώσεις και ανερυθρίαστα τις ονομάζουν «πράσινη ανάπτυξη».
3) Ζητήσαμε το ακριβές κόστος κατασκευής και λειτουργίας της ηλεκτρονικής πύλης και δεν μας δίνουν εξηγήσεις. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες βρίσκεται ανάμεσα στις 350.000 – 500.000 ευρώ. Στον ιδιωτικό τομέα δεν θα κόστιζε πάνω από 50.000 ευρώ.
4) O κινηματογράφος ΑΣΤΕΡΑΣ κόστισε πάνω από (2) δύο εκατομμύρια ευρώ και ενοικιάστηκε με αμφισβητούμενα έσοδα 10.000 ευρώ ανά έτος.
5) Το Παναιτώλιο που έγιναν συγκεκριμένες παρεμβάσεις κόστισε πάνω από 350.000 ευρώ
6) Το κτήριο του Πνευματικού Κέντρου επί της Ηρακλείου δόθηκε σε εργολάβο με έκπτωση 37% και το κόστος ξεπέρασε τον αρχικό προϋπολογισμό, χωρίς την έκπτωση και χωρίς να δίνουν σαφείς ξεκάθαρες απαντήσεις
7) Πρόσφατα νοίκιασαν κτήριο για Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Καλογρέζα με διαδικασίες εξπρές, με 900 ευρώ τον μήνα. ΥΠΟΠΤΗ είναι αυτή η πράξη που δηλώνει δύο πράγματα: α) Δεν έκαναν έρευνα αγοράς στην περιοχή, γιατί οι πραγματικές τιμές είναι στο μισό αυτής ή β) κάποιοι τα πήρανε. Το δεύτερο σκέλος δεν αποδεικνύεται, όμως αποδεικνύεται το πρώτο σκέλος Τρίτη περίπτωση δεν υπάρχει. Αν ο Δήμαρχος έχει άλλη άποψη, προτείνουμε να ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο διαπαραταξιακή επιτροπή για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.
8) Για να μην μακρηγορήσουμε σε ατέλειωτο κατάλογο παρόμοιων πρακτικών σας αναφέρουμε το γεγονός, των έξι περιοδικών της ΠΑΚ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, που τα έχετε πάρει, δεν γνωρίζουμε αν τα έχετε διαβάσει, υπάρχουν στην διάθεσή οποιουδήποτε, σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα www.hatzisavvidis.gr και στο μπλοκ που στοίχισε μηδέν ευρώ, στην διεύθυνση http://pakneasionias.blogspot.com στην οποία μπορεί να διατυπώσει ο καθένας σχόλια και προτάσεις. Επίσης στο διάστημα αυτό, πάρα πολλά επίκαιρα άρθρα δημοσιεύσαμε στον τοπικό τύπο. Ορισμένα μάλιστα κυκλοφόρησαν σε πολλά αντίγραφα στην πόλη, όπου καταγγέλλονται τέτοια γεγονότα, απάντηση δεν δίνεται ή όταν δίνεται από τον Δήμαρχο είναι: «Αυτά είναι χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Νομαρχίας. Να μην τα παίρναμε;». Λες και αυτά τα χρήματα δεν είναι δικά μας, του Ελληνικού Λαού. Αυτή είναι η κυρίαρχη αντίληψη αυτής της Δημοτικής Αρχής.
9) Το Ιούνιο του 2007 ο πρώην Δήμαρχος Πέτρος Μπουρδούκος παραιτήθηκε από την θέση του Αντιδημάρχου και πρόσφατα παραιτήθηκε και από Δημοτικός Σύμβουλος. Ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ είναι ενημερωμένο για όλα αυτά τα γεγονότα, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση. Και τέλος
10) Όταν συμβαίνουν όλα αυτά και δεν αξιολογούνται ως γεγονότα, δεν γίνεται καμία παρέμβαση στην πορεία των γεγονότων για τις πολιτικές και τα πρόσωπα, κανένας δεν πείθεται ότι αυτή η διαβούλευση θα κάνει τις ποιο σωστές επιλογές.
Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι είναι τεράστιο λάθος αυτή, η επί τη ευκαιρία των εκλογών διαδικασία.
Επειδή την θεωρούμε λάθος, επειδή πιστεύουμε ότι τα κόμματα έχουν μείνει πολύ πίσω από την κοινωνία, αφού τα κομματικά στελέχη που έχουν δημόσιες θέσεις, δεν αξιολογούνται καθημερινά, ανεξάρτητα από τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, εμείς αμφισβητούμε αυτήν την διαδικασία.
Αξιολογήσαμε από καιρό το ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, στον Δήμο
μας, το διατυπώσαμε σε πανό και ανοίγουμε δρόμους, για το μέλλον.
Αγωνιζόμαστε για την βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής, της ποιότητας ζωής, στην πόλη που ζούμε και αγαπάμε όπου θα την κρίνουν και θα αποφασίσουν, οι πλέον ΑΡΜΟΔΙΟΙ, συμπολίτες μας. Όσον αφορά την πρόταση που μου έγινε, ευχαριστώ τον σύντροφο που την έκανε.
Ήδη έχουμε προσκλητήριο για τις 30/6/2010 στο Συνεδριακό Κέντρο Πατριάρχου Ιωακείμ 4 όπου θα ανακοινώσουμε την μετατροπή της Κίνησης σε παράταξη.
Παράλληλα αρχίσαμε συναντήσεις, συσκέψεις με άλλες παρατάξεις για ευρύτερη συνεργασία και προοπτική.
Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εξαπατημένων μη ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ, για την πρόοδο - ανάπτυξη του τόπου, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Δημοσιεύουμε την παρούσα επιστολή για να μην αφήσουμε περιθώρια προβοκαρίσματος σε ορισμένους που μόνο αυτό γνωρίζουν άριστα να πράττουν.

Για το Π.Α.Κ. Νέας Ιωνίας
Αριστείδης Χατζησαββίδης
Νέα Ιωνία 20/6/2010

Σταμάτησαν οι παράνομες εργασίες στο χώρο

Διαβάσαμε λοιπόν στην εφημερίδα ΕΚΦΡΑΣΗ της Νέας Ιωνίας: "Ένα πρώτο μάθημα του τι μπορεί να πετύχει η εγρήγορση των πολιτών είχαμε στην περίπτωση της αυθαίρετης επέκτασης της δημοτικής καφετέριας στο Κτήμα Δηλαβέρη.
Κάτω από τη συνεχή πίεση των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής, αναγκάστηκε η -απούσα στην αρχή- Τεχνική Υπηρεσία(δηλαδή ο Δήμος) να υποχρεώσει τον ενοικιαστή στο σταμάτημα των εργασιών και στο κόψιμο μέρους όσων είχε κατασκευάσει. Φυσικά, μεγάλο τμήμα των κατασκευών παραμένουν ακόμα. Προφανώς δεν τα είδαν οι άνθρωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως δεν είχαν δει στις αρχικές τους επισκέψεις και την καραμπινάτη παρανομία. Οι κάτοικοι, δια των συλλόγων της περιοχής, είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τη νομιμότητα και το χώρο και να μην επιτρέψουν την παράνομη επέκταση της καφετέριας ακόμα και τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου.
Σχετικά άρθρα: Τι συμβαίνει στο Δηλαβέρη;
http://www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=711
Συνεχίζεται το κρυφτούλι στο Δηλαβέρη
www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=719
Και πόσα ανάλογα δεν διαβάζουμε σε όλες τις τοπικές εφημερίδες καθημερινά για το ρόλο των υπηρεσιών και για τον ρόλο των τοπικών συλλόγων! Είχαμε μια ελπίδα με το Γιώργο Παπανδρέου να παραχωρήσει αρμοδιότητες στις ΜΚΟ και να ελέγξει το δημόσιο. Και καταλήξαμε στη γραφειοκρατία του Καλλιράτη.

Ρίσκο το χρίσμα στη Ραφήνα

Σοβαρότατο πρόβλημα έχει η Νέα Δημοκρατία με τον νέο δήμο Ραφήνα – Πικέρμι. Αν και ο νυν δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ κ. Κεχαγιόγλου δεν δείχνει να έχει τα κοινωνικά ερείσματα του παρελθόντος και την αποδοχή του κόσμου ο δικός της κ. Χριστόπουλος όχι μόνο δεν εισπράττει τίποτα, αλλά φυλλορροεί κι όλας. Δεν είναι λίγοι οι δημοτικοί του σύμβουλοι που εξετάζουν το ενδεχόμενο νέου σχήματος. Ρίσκο η απόδοση του χρίσματος στον κ. Χριστόπουλο όπως βλέπουμε.

Χωρίς χρίσμα ο Βλασσόπουλος

Δεν θέλει χρίσμα ο Βλασσόπουλος στο Ηράκλειο όπως δήλωσε σε μια μεγάλη σε όγκο και πολυποίκιλη πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε. Ο κ. Βλασσόπουλος τείνει να γίνει το κοινωνικό πείραμα απέναντι στον εναγκαλισμό των κομμάτων. Δημοτικός Σύμβουλος του Γεωργόπουλου, την έκανε γρήγορα και έδειξε την ανεξαρτησία του την οποία επιδιώκει και μέχρι σήμερα. Για να δούμε θα μπορέσει να ξεπεράσει τις κομματικές συμπληγάδες και να δικαιωθεί από την κοινωνία;
Την ίδια στιγμή βέβαια ο κ. Μπάμπαλος επιμένει στην κάθοδό του.

Βαρύ το κλίμα στην Νέα Ιωνία

Αρνητικές αλλά άστοχες φαίνεται να είναι οι κρητικές που δέχεται ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Χαραλάμπους τον τελευταίο καιρό από δικούς του, από την αντιπολίτευση και από τον τοπικό τύπο.
Η κριτική που δέχεται όπως αυτή για τη μεταστέγαση του ΚΕΠ είναι περισσότερο τυπικού χαρακτήρα.
Ολο όμως το σκηνικό δείχνει μια απομόνωση. Ανεξάρτητα αν έχει δίκιο ή άδικο, το κλίμα είναι βαρύ. Θα του βγει; Η θα τον δούμε κι αυτόν στα αζήτητα; Κάποιος μεγάλος και μακρόβιος δήμαρχος κάποτε είχε πει. «για να βγεις δήμαρχος πρέπει να το θέλουν πολλοί» Στην προκειμένη περίπτωση μάλλον συμβαίνει το αντίθετο.

21/6/10

Ενας καταραμένος δήμος

Ενας από τους καταραμένους δήμους για το ΠΑΣΟΚ και η Ηλιούπολη όπου γίνεται μεγάλη μάχη. Στις τελευταίες εκλογές το ΠΑΣΟΚ έλαβε 40,98% έναντι 24,88 της Νέας Δημοκρατίας. Κι όμως ο δήμος ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και στον κ. Αναγνώστου που έλαβε 32,45% στον πρώτο γύρο και 50,82% στον δεύτερο. Ο κ. Γεωργάκης έλαβε 38,94% στον πρώτο γύρο και 49,18% στον δεύτερο.
Για τους επιτελείς ο δήμος είναι εφιάλτης. Αν χάσουν και πάλι την Ηλιούπολη τότε είναι άξιοι της μοίρας τους. Υποψήφιοι έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική διαδικασία οι Αχιλλέας Αδαμαντίδης, Γιώργος Αναστόπουλος, Βασίλης Βαλασόπουλος, Ευάγγελος Γιωργάκης, Κωνσταντίνος Λύτρας, Δημήτρης Πανταζόπουλος, Σπύρος Προβιάς με επικρατέστερο τον κ. Βαλασόπουλο που όμως πρέπει να λάβει το οκ των κ. Πανταζοπουλου και Γεωργάκη. Αλλιώς κλάφτα Χαράλμπε.


Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2006
Αναγνωστου Ι 32,45% και 50,82% στο δεύτερο γύρο
Γεωργακης Θ. 38,94% και 49,18% στο δεύτερο γύρο
Κονδυλης Κων. του ΣΥΡΙΖΑ 14,57%
Μακρυκωστας Ελ. του ΚΚΕ 10,55%
και Σοφης Γ. Ανεξάρτητος 3,50%

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Ηλιούπολη πήρε 40.98 % και 35.27 % το 2007
Η Νέα Δημοκρατία 24.88 % και 33.03 % το 2007
Το Κ.Κ.Ε. 11.37 % και 12.95 % το 2007
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 8.52 % και 10.10 % το 2007
Το ΛΑ.Ο.Σ 6.35 % και 4.50 %
Και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4.46 % 1.78 % αντίστοιχα.

Μην το ψάχνετε στη Νέα Σμύρνη

Μην το ψάχνετε πολύ. Η λύση του ΠΑΣΟΚ στην Νέας Σμύρνη λέγεται Παναγιώτης Τσιάπης. Ρωτάτε αν θα πάρει το χρίσμα; Αποκλείεται. Αν τα κόμματα είχαν τη δυνατότητα να δουν τι συμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ο κ. Τσιάπης δεν είανι κομματικός. Είναι απλά κοινωνικός και για αυτό εκλέγεται εδώ και χρόνια δημοτικός σύμβουλος χωρίς καμία στήριξη. Αυτό άλλωστε είναι και το κόλπο. Να δεις ποιος δεν είναι κομματικοί και εκλέγονται. Με μια μικρή συνέντευξη το έλυσες το πρόβλημα.
Ανταγωνιστές του είναι οι Παναγιώτης Γιαντζίδης, Κωνσταντίνος Καλογιώργος, Πολύδωρας Συρρίγος και Σταύρος Τζουλάκης.

Επιβεβαίωση προβλήματος

Τι σας λέγαμε για Γέρακα Παλλήνη; Πρίνα αλέκτωρ λαλήσει τρεις διαβάστε για την συγκέντρωση του Εξαρχου. http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3080 Η εκτίμησή μας είναι ότι δεν βλέπουμε χρίσμα ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Είναι που είναι δύσκολη η μάχη, υπάρχει και εμφύλιος. Πολλά πάντως τα στελέχη σε επίπεδο κοινοβουλίου που θα υποστηρίξουν το αντάρτικο.

20/6/10

Το δράμα της Μεταμόρφωσης

Σαν τεθλιμμένες χήρες γυρίζουν στην πόλη τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Μεταμόρφωση. Δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι οι διελκυστίνδες μεταξύ των υποψηφίων τους θα φέρουν πάλι τον Τζίτζιφα στο δημαρχιακό θώκο. Καρπετάς, Μέτος, Χαρίσης και Χρυσανθίδης

ετοιμάζονται πάλι για εμφύλιο πόλεμο. Αντε να βγάλεις άκρη.

Υποψηφιότητα βόμβα στη Νέα Μάκρη

Μια νέα υποψηφιότητα βόμβα προανήγγειλε ο «Δημότης Ανατολικής Αττικής» στην Νέα Μάκρη και με το σχόλιο «τόπο στα νιάτα». Οπως διαβάζουμε εδώ και καιρό ο κ. Λουίζος έχει αρκετά προβλήματα στην παράταξή του. Επιπλέον έχουν εμφανιστεί και οι Καρινός και Κατσαρός. Ο Ζαγάρης συνεχίζει ακάθεκτος. Η κόντρα σχηματισμού ψηφοδελτίου στους δύο δήμους Μαραθώνα και Νέας Μάκρης θα συνεχιστεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Δεν είναι εύκολο το ψηφοδέλτιο σε Καλλικρατικούς δήμους.

Ολοι με τον Καπλάνη στην Αγία Βαρβάρα

Ψάχνουν για υποψήφιους στην Αγία Βαρβάρα μετά την αλλαγή φρουράς. Και η προσπάθεια διεμβολισμού μέσω Φράγκου από την Παπακώστα απέτυχε. Ακόμη και οι Τσεκούρας (Δημ. Σύμβ της Νέας Δημοκρατίας) και Κραουνάκης Υπ. Δήμαρχος ψάχνουν τρόπο να τρουπώσουν στο σχήμα. Τώρα που έφυγε το ταμπού που λεγότανε Μίχος προσπαθούν να ανέβουν στο τρένο της νίκης.
Δεν είναι κακό. Ετσι πρέπει να λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση. Το καλύτερο σχήμα να προσελκύει κόσμο από παντού. Το ζήτημα είναι ότι τόσα χρόνια δεν έμπαιναν με τον δημιουργό αυτού του σχήματος. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Προβλήματα και από το Γέρακα

Τεράστια προβλήματα μαθαίνουμε έχει το ΠΑΣΟΚ στον νέο δήμο Γέρακα – Παλλήνη – Ανθούσα. Ο Εξαρχος όχι μόνο δεν μαζεύεται, αλλά συνεχίζει να απλώνεται και να μεγαλώνει. Οι 113 υπογραφές που μάζεψε από σημαντικά στελέχη και τον προηγούμενη δήμαρχο Γέρακα τους έχει καθηλώσει όλους. Από την μία μιλάει για Καλλικράτη και επιτυχημένους δημάρχους όπως ο Ζούτσος και από την άλλη οι τοπικές οργανώσεις βράζουν. Οπως το μεθόδευσε δεν θα του μείνει δήμος για δήμο.

Ο αδερφός τον αδερφό

Τον αδερφό του όπως μάθαμε ετοιμάζεται να βάλει ο Βύρωνας Πολύδωρας στο νέο δήμο Παπάγου – Χολαργού ως υποψήφιο δήμαρχο για να κλείσει συμφωνία με τον Μιχαλολιάκο και τον Σαμαρά. Αλλιώς απειλεί με φλερτάρισμα με Ντόρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Μιχαλολιάκος βολιδοσκοπεί παράγοντες των δύο πρώην δήμων για το πρόσωπο του αδερφού. Ρίσκο η υπόθεση για τη Νέα Δημοκρατία αν κια όπως μαθαίνουμε το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη διάλυση.

Υπόθεση Βατοπεδίου στον Γέρακα

Ο Δήμος αποχαρακτήρισε δημόσια γη, δίνοντας συντελεστή δόμησης
Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του Γέρακα Αττικής από την περίεργη υπόθεση αποχαρακτηρισμού δημόσιας γης και μάλιστα πλατείας, στο κέντρο της πόλης, από το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής. Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι που βλέπουν τους κοινόχρηστους χώρους να «αποκτούν» ξαφνικά συντελεστή δόμησης, έχουν καταφύγει στις αρμόδιες αρχές ενώ είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι την δικαιοσύνη μιας και θεωρούν τις αποφάσεις του Δήμου παράνομες.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιερέας της πλατείας του Αγίου Ιωάννη - μιας πλατείας που ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει παραχωρηθεί ως κοινόχρηστη στον Δήμο - θέλησε να υποβάλλει αίτημα για να κατασκευάσει , αν είναι δυνατόν - πνευματικό κέντρο και αποθήκες της εκκλησίας ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ. Χωρίς κανείς να ρωτήσει τους κατοίκους γύρω από την πλατεία και με κάποιες ψεύτικες υπογραφές «δήθεν» κατοίκων ο Δήμαρχος έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ως κατεπείγον και με αλλεπάλληλες παράνομες αποφάσεις, αρχικά μετέτρεψαν την δημόσια πλατεία από κοινόχρηστη σε κοινωφελή, μετέπειτα άλλαξαν την ρυμοτομική γραμμή παρανόμως χωρίς να ειδοποιηθούν τουλάχιστον οι κάτοικοι των όμορων οικοπέδων και τέλος με μια απόφαση σκάνδαλο, ψήφισαν και έδωσαν συντελεστή δόμησης , σε μια πλατεία. Ναι καλά διαβάσατε, σε μια υπόθεση που μυρίζει Βατοπέδι, έδωσαν συντελεστή δόμησης 2, σε μια κοινόχρηστη πλατεία η οποία ανήκει στους κατοίκους και στους Έλληνες πολίτες.
Όλα αυτά έγιναν εν κρυπτό, αλλά κάποια στιγμή οι κάτοικοι το έμαθαν από κάποιους δημοτικούς συμβούλους, που κατάλαβαν το σφάλμα και την παρανομία που είχαν διαπράξει και αρχικά απευθύνθηκαν στον Δήμαρχο. Δυστυχώς εκείνος παρά το ότι κατάλαβε το λάθος του, τους ζήτησε να προσφύγουν οι ίδιοι στις αρμόδιες υπηρεσίες γιατί ο ίδιος λέει ότι δέχεται πιέσεις από την εκκλησία. Τι παρανομίες κάνουν οι μαυρογιαλούροι για λίγες ψήφους δεν λέγεται. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι έχει το ΟΚ και την πλήρη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών. Κάτι που μάλλον δεν ισχύει.
Οι πολίτες που έμπλεξαν με το κυκεώνα της γραφειοκρατίας, της ισχύος των κολλητών, των κουμπάρων και της αδιαφάνειας, κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης στην περιφέρεια Αττικής, όμως δεν περιμένουν σπουδαία πράγματα παρά το μέγεθος του σκανδάλου. Οι κάτοικοι επικοινώνησαν και με την πολεοδομία της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, η οποία είναι αρμόδια να επικυρώσει τιε αποφάσεις του Δήμου και η απάντηση που πήραν ήταν πως πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο και παρανομία από την πλευρά του Δήμου και πως αν ερχόταν οι αποφάσεις στην αρμόδια επιτροπή θα τις απέρριπτε αμέσως.
Πρόκειται για μια πολύ περίεργη υπόθεση που όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι είναι πιθανόν να υπάρχουν συμφέροντα, καθώς αν τελικά κατασκευαστεί ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ το πνευματικό κέντρο, θα έπεφταν τόνοι μπετόν και φυσικά πολλά χρήματα.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΚΙ ΑΝ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

Κολοβάτσιος Γεώργιος gkolovatsios@star.gr

Διαψεύδουν στο ΠΑΣΟΚ για Μπέη και Φώφη

Διαψεύδουν από το ΠΑΣΟΚ τις φήμες περί κόντρας μεταξύ Μπέη και Φώφης για το δήμο Αθήνας. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι από την μία η Φώφη θα κάτσει στο Υπουργείο της και ίσως αναβαθμιστεί και από την άλλη η Μπέη δεν θα πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για την Αθήνα. Ηεπιλογή λένε θα είναι άλλη. Οχι πάντως ο Φώτης Κουβέλης. Από την ανανεωτική πτέρυγα σχολιάζουν ότι ο Φώτης θα ασχοληθεί με το νέο κόμμα και δεν θα αναλωθεί με τα δημοτικά της Αθήνας. «Αν θέλουν λένε μπορούμε να συζητήσουμε για Χατζησωκράτη»

Μόνο θα σκάβουν στα ΚΕΠ

Ο κακός χαμός γίνεται με τα ΚΕΠ ανά την Ελλάδα. Μόνο οι στόχοι της κυβέρνησης δεν επιτεύχθηκαν. Εκατοντάδες ΚΕΠ έχουν κλείσει και περιμένουν τις εγκρίσεις του ΑΣΕΠ για την αντικατάσταση των συμβασιούχων που θα γίνουν με νέους συμβασιούχους. Εντωμεταξύ τρέχουν τα ενοίκια, τρέχουν τα κοινόχρηστα και τα ΚΕΠ είτε είναι άδεια, είτε έχουν έναν υπάλληλο, τέως προϊστάμενο, που αρνείται βέβαια να εξυπηρετήσει τον κόσμο, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Για τις νέες προσλήψεις βέβαια καλύτερα να μην αναφερθούμε. Κεραυνός η νέα γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ που για λόγους φωτογραφικών προσλήψεων επιβάλει προσλήψεις χωρίς προσόντα. Οι νέες προκηρύξεις προσωπικού δεν απαιτούν ούτε κομπιούτερ, ούτε αγγλικά. Οι νέοι συμβασιούχοι των ΚΕΠ για λόγους διαφάνειας θα ξέρουν μόνο να σκάβουν.

Ολομέτωπη επίθεση στο Ελεγκτικό

Ολομέτωπη επίθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο ετοιμάζει η ΤΕΔΚΝΑ με απόφασή της. Είναι προφανές ότι δεν πάει άλλο. Οι πάρεδροι υπογράφουν ότι να ‘ναι. Αλλα εγκρίνει ο ένας, άλλα εγκρίνει ο άλλος και όλοι μαζί τα αντίθετα. Δεν υπάρχει καμία λογική και κανένας κανόνας πια. Ζητάνε ακόμη και χαρτιά που δεν υπάρχουν. Τώρα έφτασαν να ζητάνε και τιμολόγια από τις δημοτικές επιχειρήσεις για να εγκρίνουν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οι δήμαρχοι έχουν σοβαρές υποψίες πια ότι υπάρχει εντολή να κόβεται ότι είναι δυνατόν για να μειωθούν οι δαπάνες. Τα γραφεία των παρέδρων είναι γεμάτα από δημάρχους που κόβουν τιμολόγια.
Στο τελευταίο Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ ο κ. Ασκούνης δήμαρχος Καλλιθέας ανέλαβε να μαζέψει όλες τις κραυγαλέες περιπτώσεις και να τις πάνε στον Ραγκούση.
Προσοχή όμως το επικοινωνιακό πεδίο είναι βαρύ. Δεν το έχουν χειριστεί καλά οι δήμαρχοι και η κοινωνία είναι εχθρική.

19/6/10

Διάσπαση τοπικά και στον ΣΥΡΙΖΑ

Παγώσανε τα σχήματα του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν σε όλους τους δήμους μετά την διάσπαση και εν´ όψη της ανακύρηξης του νέου κόμματος των ανανεωτικών στις 30 του μηνός. Οι αλαβανικοί έχουν ήδη διακόψει κάθε συζήτηση και οι τσιπρικοί αναμένουν οδηγίες. Στους περισσότερους δήμους οι ανανεωτικοί ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν έχουν την πλειοψηφία στις τοπικές επιτροπές, διαθέτουν τα πιο δημοφιλή στελέχη. Έτσι οι συνεργασίες δυσκολεύουν καθώς το ρεύμα φοβάται το καπέλωμα. Οδηγίες από το κόμμα δεν έχουν δοθεί ακόμη και οι συζητήσεις έχουν παγώσει ακόμη και εκεί που θα έπρεπε να έχουν ανακυρηχθεί ήδη συνδιασμοί. 
Υπάρχουν βέβαια και οι δήμοι όπου έχει επέλθει πλήρης διάλυση. Οι ανανεωτικοί πήραν το δρόμο για την συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και οι Αλαβανικοί για το ΚΚΕ.

Μπέρδεμα στη Ριγίλλης

Επίθεση νεοδημοκρατικών ψηφοδελτίων που διεκδικούν το χρίσμα δέχεται το κόμμα καθώς πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις παρουσίασης των συνδυασμών λίγο πριν και λίγο μετά το συνέδριο. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι όχι μόνο προσπαθούν να προκαταλάβουν τον Μιχαλολιάκο αλλά απειλούν κιόλας με μεταγραφές στο κόμμα της Μπακογιάννη.
Το κεντρικό επιτελείο της Ρηγίλλης φαίνεται να εισέρχεται σε κατάσταση πανικού αφού όλο και περισσότερες ανησυχίες εκφράζονται και οι κρητικές που δέχεται ο κ. Μιχαλολιάκος όλο και πληθαίνουν. Είναι βέβαια γεγονός ότι οι χειρισμοί που προηγήθηκαν δεν ήταν και οι καλύτεροι δυνατοί. Σε πολλές περιοχές υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν πάρει άτυπα το πράσινο φως αν και βρίσκονται στους ίδιους δήμους. Σε κάποιους απο αυτούς μάλιστα το χρίσμα για τους πάνω από τους 20.000 δήμους δεν θα ισχύσει από ότι φαίνεται και εκεί θα γίνει πανικός και σκοτωμός.

Δεν βάζουν μυαλό

265.000 ευρώ θα χαλάσουν λέει στην Νέα Σμύρνη για τις Ιωνικές Γιορτές που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι. Μια απόφαση που ξεσήκωσε την αντίδραση σύσσωμης της Αντιπολίτευσης και έκανε το δημοτικό συμβούλιο να κοχλάζει.
Οι άνθρωποι φαίνεται ότι δεν πήραν χαμπάρι τι γίνεται στην Ελλάδα και τον Κόσμο και συνεχίζουν απτόητοι να σπαταλούν δημόσιο χρήμα. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, ειδικά στον συγκεκριμένο δήμο δοκιμάζονται άγρια από το ερώτημα της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Ούτε καν την λαϊκή εντολή δεν διαθέτουν οι συγκεκριμένοι.
Θέλουμε να δούμε πως αισθάνονται στο ΠΑΣΟΚ που διαβουλεύονται μαζί τους. Με αυτούς θα υλοποιήσουν τον Καλλικράτη;

Σε αδιέξοδο οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ

Εγκλωβισμένο φαίνεται το ΠΑΣΟΚ από τις διαδικασίες του καθώς αν αμφισβητηθούν οι αποφάσεις των τοπικών οργανώσεων από τα κεντρικά όργανα κινδυνεύουν να δημιουργήσουν μεγάλα ρήγματα. Το κεντρικό επιτελείο έχει τονίσει ότι η διαδικασία θα γίνει χωρίς ψηφοφορίες αλλά στην πραγματικότητα σε πολλές περιοχές διαμορφώνονται πλειοψηφίες. Από την άλλη όμως βλέπει ότι η διαδικασία περιορίζεται σε πρόσωπα που αναδεικνύονται από τις τοπικές οργανώσεις τα περισσότερα των οποίων απέτυχαν στις προηγούμενες εκλογές να βρουν επαρκή κοινωνικά ερείσματα. Ετσι οδηγούνται και πάλι σε πανωλεθρία ή σε πλήρη σύγκρουση με τις τοπικές οργανώσεις.

1/6/10

Σκέψεις για το 42%

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο Ραγκούσης για την εφαρμογή του 42%. Οι μετρήσεις λένε ότι σύμφωνα με το νέο χωροταξικό με το 42% το ΠΑΣΟΚ κερδίζει συν 70 δήμους ενώ με το νέο 50%+1 συν 25. Μαζί με τις μεγάλες πιέσεις των νυν δημάρχων του κόμματος οι πιθανότητες διατήρησης του συστήματος είναι μεγάλες.
Είναι δέσμευση του ΠΑΣΟΚ αλλά όταν πιέζει από την άλλη η Νέα Δημοκρατία η πρόκληση είναι μεγάλη.
Η ηγεσία του Υπ. Ες. Το σκέφτεται σοβαρά.