27/5/10

Απογοήτευσε ο πρόεδρος

Μπορεί η παρέμβαση του προέδρου της βουλής να αντιμετωπίστηκε με ήπιο τρόπο από τις εφημερίδες και τα site λόγω των κακών σχέσεων που έχει αναπτύξει ο κ. Ραγκούσης με τους δημοσιογράφους, όμως μεταξύ μας η κίνηση του προέδρου της βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου να κατέβει από την έδρα για να μας πει για το χωριό του, ήταν περίπτωση ρόμπας. Τόσο πια δεν μπορούσε να συγκρατηθεί ο άνθρωπος και τόσο πια αγχωμένος είναι για την επανεκλογή του. Πολύ σωστή η παρατήρηση Ραγκούση. «Δεν νομίζω να το εννοούσε ο πρόεδρος» Αλίμονο αν το εννοούσε ο πρόεδρος.

Εμπλοκή στα χρίσματα

Τεράστιο προβληματισμό αντιμετωπίζει ο κ. Μιχαλολιάκος καθώς ο κλοιός των υποψηφίων κλείνει και δεν μπορεί από ότι φαίνεται να χαράξει κοινή πολιτική για το θέμα των χρισμάτων.
Οπως έλεγε σε στενό του φίλο υπάρχουν υποψήφιοι που είναι χαμένοι ούτως ή άλλως και δεν συμφέρει το χρίσμα αλλά υπάρχουν και περιοχές όπου αν δεν δοθεί χρίσμα θα διαλυθούν οι παρατάξεις. Εντονος μάλιστα είναι και ο προβληματισμός του σε καλλικρατικούς δήμους όπου υπάρχουν πολλοί απερχόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι. Αλλού πάλι αποτελεί πρόκληση το αντάρτικο πασόκων υποψηφίων. Αυτά και άλλα πολλά έλεγε εχθές το βράδυ εκφράζοντας την απόγνωσή του. Από την άλλη όμως δήλωσε με το γνωστό του ύφος ότι το παιχνίδι είναι προσωπική του υπόθεση και θα το κερδίσει.
Κι άλλη μια πληροφορία: Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται σειρά συναντήσεων με στελέχη που θα πάρουν διαβεβαίωση για το χρίσμα για να προχωρήσουν.

25/5/10

Ενσταση κ. Πρωθυπουργέ

Ενσταση κ. Πρωθυπουργέ. Θα έπρεπε να ήσουν καλύτερα διαβασμένος για τον Καλλικράτη. Δεν είναι σαν όλα τα άλλα νομοσχέδια! Δεν μιλάς σε άσχετο κόσμο! Αναπτύξεις και αναδιαρθρώσεις που θα απελευθερώσουν την δυναμική της Ελλαδας και άλλα όμορφα. Εδώ μιλάμε για τεχνική ιστορία. Διευθύνσεις που καταργούνται και μεταβιβάζονται, αρμοδιότητες και κόστη.

5 οι εξής 4

Εμείς κύριοι δεν είμαστε κλέφτες. Και σεβόμαστε την δουλειά των άλλων και χαιρόμαστε όταν έχουν καλές και σωστές πληροφορίες για την αυτοδιοίκηση. Είναι αλήθεια το άρθρο για τον Βαρβιτσιώτη στη Γλυφάδα το έγραψε πρώτο το www.otanews.gr.
Καλά δεν είμαστε και πολλοί. Τέσσερα blog και site είμαστε όλα κι όλα. Και μια που το έφερε η κουβέντα. Αυτό το www.ota.gr θα ενεργοποιηθεί ποτέ; Δεν είναι λίγο ντροπή να μασάνε κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και να μην βγαίνει τίποτα; Αλήθεια πόσο στοιχίζει όλη αυτή η ιστορία μαϊμού του ΑΠΕ;

Διαμαρτύρεται πάλι ο Καμάρας

Του τα χώνει του Καμάρα το ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ στην Πεύκη για το ότι τώρα θυμήθηκε ύστερα από 12 χρόνια το υπόγειο γκαράζ στην κεντρική πλατεία. Εμ δεν έκανε τροποποίηση του σχεδίου πόλης, εμ φωνάζει για το γκαράζ που αν γίνει θα είναι παράνομο.
Διαμαρτύρεται ο Καμάρας που του τα χώνει το ΑΘΜΟΝΙΟΝ. Μα τι περίμενε; Οταν ήταν δήμαρχος δεν είχε ανάγκη τις τοπικές εφημερίδες. Τώρα ξαφνικά τον έπιασαν οι ευαισθησίες; Οταν ήταν δήμαρχος έλεγε ότι κανείς δεν διαβάζει τοπικές εφημερίδες. Τώρα ξαφνικά ανακάλυψε αναγνωσιμότητα

Τι δουλειά έχουν στους παρέδρους;

Λοιπόν σε όποιο γραφείο παρέδρου κα να πήγαμε, βρήκαμε μέσα τουλάχιστον πέντε δημάρχους. Τι δουλειά έχουν οι δήμαρχοι στους παρέδρους; Δεν ξέρουν οι πάρεδροι να διαβάζουν ελληνικά; Δεν ξέρουν να ζητήσουν από τις υπηρεσίες τα απαραίτητα έγγραφα; Η΄ μήπως με το μπλα – μπλα κάτι γίνεται; Αν οι δήμαρχοι γνώριζαν ότι οι πάρεδροι κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα βρίσκονταν όλη την ώρα εκεί; Η’ μήπως έχουν καταλάβει ότι με την κουβεντούλα απαλύνουν και λιγάκι το γράμμα του νόμου και περνάει και κανα ξόφαλτσο τιμολόγιο;
Αρε καημένε Ραγκούση. Καλλικράτη περιμένεις να φτιάξεις. Βάζε ελέγχους εσύ. Οι νόμοι στην Ελλάδα ερμηνεύονται.

Που είναι η ΤΕΔΚΝΑ;

Που είναι ΤΕΔΚΝΑ ρε παιδιά; Μπλοκάρουν θέματα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις δεν μπορούν να πάρουν ούτε ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, έργα σταματάνε, λεφτά δεν έρχονται και ο κάθε δήμαρχος φωνάζει μόνος του και κατά περίπτωση. Που είναι η ΤΕΔΚΝΑ τώρα που χρειάζεται; Με ισορροπίες και εκδηλώσεις δεν γίνεται τίποτα. Τώρα θέλει παραστάσεις α κινητοποιήσεις που υπάρχει δίκιο. Να καταλάβει ο κόσμος τη διαφορά μεταξύ διαφθοράς κα γραφειοκρατίας. Η μήπως δεν θέλουμε να αποκαλυφθεί ούτε το ένα, ούτε το άλλο;

Δείγμα κοινοβουλευτικού έργου

175 βουλευτές γράφτηκαν ομιλητές για την συζήτηση για τον Καλλικράτη και μας έδωσαν πολύ καλά συμπεράσματα.
Πρώτα από όλα πλην ελαχίστων κανείς δεν γνώριζε το αντικείμενο και το μόνο ουσιαστικό που είπαν ήταν για το χωροταξικό της περιοχής τους.
Δεύτερον ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν μιλήσει τελικά με τον Υπουργό. Η μέθοδος που ακολουθήθηκε ήταν η εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων χωρίς εξαιρέσεις. Οπως αποδείχτηκε όμως από τη συζήτηση υπάρχουν ιδιαιτερότητες και εξαιρέσεις. Και εκεί ο Καλλικράτης έχει έλλειμμα.
Τρίτον εκατοντάδες παρατηρήσεις πολιτών στις συζητήσεις και στην διαβούλευση δεν ακούστηκαν στην βουλή. Ο νόμος θα ψηφιστεί ερήμην.

Στον αέρα ο Καλλικράτης

Είναι σίγουρο ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αν μετά τον Καλλικράτη γίνει ένσταση από κάποιο δήμο για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων χωρίς τους ανάλογους πόρους. Ο κ. Ραγκούσης θωράκισε το νομοσχέδιο βάζοντας συμβούλους της επικρατείας στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή ακριβώς για να μην έχει τέτοιου είδους προβλήματα. Οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι προσπάθησαν να θωρακίσουν και αυτοί το νόμο και να δώσουν λύσεις. Το πρόβλημα όμως της ασάφειας και της παραπομπής σε μελλοντικό προεδρικό διάστημα δεν μπορούσαν σίγουρα να το προβλέψουν. Ο Καλλικράτης είναι προχειρογραμμένος και με χιλιάδες κενά. Μόνο το γεγονός ότι σε 270 άρθρα χρειάζονται 95 διευκρινιστικά και καθοριστικά προεδρικά διατάγματα φτάνει. Για όσους ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση γνωρίζουν ότι πολλά από τα άρθρα του Καλλικράτη δεν λειτουργούν. Είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα μετά το 2011 θα βγει νέος νόμος που θα διορθώνει τον Καλλικράτη. Οπως είναι σίγουρο ότι η πρώτη θητεία μέχρι το 2014 θα είναι εντελώς άσφαιρη. Οχι ανάπτυξη και εξυπηρέτηση στον πολίτη δεν θα φέρει αλλά πλήρη αδρανοποίηση και των υπαρχουσών μεταβατικών υπηρεσιών. Μάλλον η ένταξη του Καλλικράτη στο πρόγραμμα σταθερότητας θα αποδειχτεί ένα τεράστιο λάθος.

Ποιός θα πληρώσει τη «Ρικομέξ»;

Αποζημιώσεις μέχρι και 200.000 ευρώ, καλείται να καταβάλει η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, στους συγγενείς των θυμάτων της «Ρικομέξ» έντεκα χρόνια μετά. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχθηκε ότι τα αρμόδια όργανα της Νομαρχίας έχουν ευθύνες και απέρριψε τους ισχυρισμούς της ότι η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στον ιδιώτη μελετητή της «Ρικομέξ».
Οι δικαστές επικύρωσαν τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών -με μια από αυτές υποχρεώνεται η Νομαρχία να καταβάλει 200.000 ευρώ στους γονείς και τον αδερφό θύματος- σύμφωνα με τις οποίες: Σύμφωνα με τη απόφαση “Οι υπεύθυνοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είχαν υποχρέωση να ασκήσουν προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο κατά την κατασκευή του εργοστασίου της «Ρικομέξ», άσκησαν πλημμελώς τον προληπτικό έλεγχο, αφού εξέδωσαν τις σχετικές οικοδομικές άδειες παρά τις ελλείψεις και ανακρίβειες που υπήρχαν στα υποβληθέντα από την εταιρεία στοιχεία, ενώ παρέλειψαν να ασκήσουν και τον προβλεπόμενο κατασταλτικό έλεγχο. Το ΣτΕ τονίζει ότι οι πολεοδομικές υπηρεσίες υποχρεούνται τουλάχιστον μία φορά κατά το στάδιο κατασκευής και αποπεράτωσης οικοδομής να διενεργούν αυτοψία, να επισημαίνουν οποιεσδήποτε παραλείψεις και σφάλματα και να διατάσσουν τη λήψη των κατάλληλων μέτρων προς επανόρθωσή τους, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε. Και το ερώτημα που μπαίνει τώρα είναι: Ποιός θα πληρώσει τελικά το μάρμαρο; Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής διαλύεται και οι συγκεκριμένες υπηρεσίες που ευθύνονται περνάνε λόγω Καλλικράτη στους δήμους. Ποιός από όλους τους δήμους θα πληρώσει; Και το κυριότερο, η δημόσια διοίκηση θα στραφεί εναντίον των υπαλλήλων που υπέγραψαν; Η΄για άλλη μια φορά θα είναι όλοι ανεύθυνοι;

24/5/10

Βαρβιτισιώτης Σγουρός στην Γλυφάδα

Δυνατή μάχη αναμένεται στις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Γλυφάδα αν λάβουμε υπόψη τις αναρτήσεις των site. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την ανάρτηση για τον Σγουρό που προωθείται στην γλυφάδα. Σήμερα είχαμε το http://parapolitika.gr που δημοσιεύει ότι ο Βαρβιτισώτης αποφάσισε και αυτός να κατέβει. Και οι δύο αναρτήσεις επικαλούνται γκαλοπ.
Διαβάστε http://parapolitika.gr/el/πολιτική/πάει-για-δήμαρχος-γλυφάδας-ο-βαρβιτσιώτης

Που τα βρήκαν αυτά τα ποσά;

Εντελώς αυθαίρετος από ότι φαίνεται είναι τελικά ο υπολογισμός του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους για την εξοικονόμηση 1,18 δις ευρώ από το πρόγραμμα Καλλικράτης αφού τα ποσά έχουν υπολογιστεί χοντρικά ενώ χρησιμοποιείται πολλές φορές η φράση « Η εν λόγω δαπάνη εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα» που αναμένεται να αποφασιστούν και δεν υπολογίζονται.
Το ΓΛΚ υπολογίζει εξοικονόμηση 780.000.000 ΕΥΡΩ, από την λόγω συνένωσης των Δήμων, 175.000.000 ΕΥΡΩ, από την κατάργηση των δεκατριών (13) κρατικών Περιφερειών και σύσταση επτά (7) Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και 230.732.660 ΕΥΡΩ, από τη μείωση του συνολικού λειτουργικού κόστους, λόγω κατάργησης των πενήντα τεσσάρων (54) Ν.Α. και σύστασης δεκατριών (13) νέων Περιφερειών.
Δεν προβλέπει όμως από που θα βγει η επιβάρυνση των αρμοδιοτήτων των δήμων και πόση θα είναι αυτή, πόσο θα είναι το κόστος του Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής, πόσο θα κοστίσουν οι νέες θέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, πόσες θα είναι οι αποζημιώσεις στους περιφερειακούς συμβούλους, πόσα θα είναι τα έξοδα κίνησης των αιρετών και οι μετατάξεις υπαλλήλων και το κυριότερο προβλέπει έσοδα από έκτακτες επιχορηγήσεις χωρίς να τις υπολογίζει στις δαπάνες του κράτους.
Επίσης υπολογίζει 2.950.000 ευρώ από την συγχώνευση των δήμων, ενοίκια και λοιπά χωρίς να είναι αιτιολογημένο κάτι τέτοιο αφού κανείς δεν εξασφαλίζει ότι τα ενοικιαζόμενα κτίρια θα καταργηθούν ανεξάρτητα αν συγχωνευτούν τα νομικά πρόσωπα. Γενικά το ΓΛΚ υπολογίζει όπως επισημαίνει και στην έκθεσή του ό,τι μπορεί και ό,τι είναι συγκεκριμένο και σημειώνει με νόημα ότι τα υπόλοιπα θα προσδιοριστούν αργότερα. Χαρακτηριστική είναι η παράγραφος « Ετήσια δαπάνη, από την καταβολή εξόδων κίνησης στους Προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, το ύψος της οποίας εξαρτάται από την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. (άρθρα 79, παρ. 3 και 80, παρ. 4)».
Τέλος ο νόμος του Καλλικράτη προβλέπει πολλές πρόσθετες υπηρεσίες και ειδικότητες όπως οι πολεοδομίες και η υπηρεσίες Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Διαφάνειας κλπ τις οποίες επίσης δεν τις υπολογίζει στο κόστος των δήμων.

23/5/10

Και ξύλο μπροστά στους μαθητές

Την καλύτερη εικόνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έδωσαν στην Νέα Μάκρη αφού κατόρθωσαν να πλακωθούν στο ξύλο και να καλέσουν και τη αστυνομία μπροστά στους συγκεντρωμένους μαθητές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε ποιον να πρωτοδώσουμε συγχαρητήρια; Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δ.Σ. για να εκδηλώσουν τη επιθυμία τους ήσυχα και ειρηνικά για την κατασκευή σχολείου. Και πήραν τα καλύτερα μαθήματα από τους δημοτικούς άρχοντες. Κατάλαβαν αμέσως για ποια αυτοδιοίκηση μιλάμε.

Αλλάζουν τα σχήματα σε Νέα Μάκρη Μαραθώνα

Αντάρτικο αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει στη Νέα Μάκρη και τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Κατσαρού: Τσίρκας, Ιωνάς, Αλεβιζόπουλος, και Μαγγίνας, δήλωσαν άρση της εμπιστοσύνης τους από το πρόσωπό του. Το κατηγορούν ότι τα βρήκε με τον Λουίζο και ότι δεν ασκεί αντιπολίτευση. Η εξέλιξη αυτή αποκτάει νέες διαστάσεις αφού η Νέα Μάκρη εντάσεται στο Δήμο Μαραθώνος με έδρα το Μαραθώνα αποτελούμενος από τους δήμους α. Μαραθώνος β. Νέας Μάκρης και τις κοινότητες α. Γραμματικού β. Βαρνάβα, οι οποίοι καταργούνται. Η κόντρα Ζαγάρη και Λουίζου αναμένεται σφοδρή, όμως οι ομάδες που θα σχηματιστούν θα είναι πολύ περίεργες.

Επικοινωνιακή εργολαβία

Φοβερός επικοινωνιακός χειρισμός του MEGA με την υπόθεση Τζάκρη. Αφού βγήκε επιθετικά και εξασφάλισε την τηλεφωνική παρέμβαση της Υφυπουργού, στην συνέχεια προσανατόλισε την συζήτηση στους συγγενείς της. Λες και το ότι 1 στους 4 που προσλήφθηκαν ήταν από το ίδιο χωριό δεν είναι περίεργο! Λες και τα υπόλοιπα χωριά του Νομού Πέλλας δεν είχαν εντοπιότητα!
Λες και οι μαγειρεμένες προσλήψεις με τις κατηγορίες δεν είναι νόμιμες! Εστειλαν και κλιμάκιο να ελέγξει.
Και βέβαια την άλλη υπόθεση της «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» με τις επιδοτήσεις των συλλόγων της περιοχής το κάνανε μαμ. Την ίδια στιγμή που εκατοντάδες ΜΚΟ με σημαντικότατο έργο στις δομές πρόνοιας τρώνε πόρτα λόγω δήθεν ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή η κ. Τζάκρη μοίραζε νομίμως και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της χιλιάρικα σε εξωραϊστικούς συλλόγους της περιοχής της.

22/5/10

ολα ίδια

Με την παλιά καλή συνταγή «μέσω ΑΣΕΠ» φαίνεται ότι προσλήφθηκαν στην Πέλα οι ψηφοφόροι της κας Τζάκρη. Ολα νόμιμα αφού ψηθούν καταλλήλως. Με κατηγοριοποιήσεις, εντοποιότητες, και αριθμό θέσεων που να βολεύουν. Την ίδια στιγμή που υπάρχουν αναμονές και απλήρωτοι εργαζόμενοι. Την ίδια στιγμή που απαγορεύονται οι προσλήψεις. Ολα νόμιμα και ηθικά. Και η ομηρία συνεχίζεται κανονικά με παράθυρα και εξαιρέσεις.
Αφού διασφαλίσουμε ότι το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα, στην συνέχεια φτιάχνουμε το νόμο και καλούμε το ΑΣΕΠ να ελέγξει.

Αθάνατη Ελλάδα

Το είδαμε κι αυτό. Οσοι δήμαρχοι είχαν ευαισθητοποιηθεί στο θέμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κινδυνεύουν με αργία. Αλλοι που όχι μόνο δεν ανακατεύτηκαν αλλά πολλές φορές έκαναν και συμφωνίες με τις εταιρείες και γέμισαν τις περιοχές τους με διαφημιστικές πινακίδες σε πεζοδρόμια και πλατείες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Η ενδεκάτη εντολή “ου μπλέξεις” επιβεβαιώθηκε για μια αφορά ακόμη στην Αθάνατη Ελλάδα.

21/5/10

Πλήγμα και μήνυμα

Την έφαγε τελικά εχθές ο Κακλαμάνης. 50 ψήφοι λιγότεροι από τους Νεοδημοκράτες. Βαρύ το πλήγμα και σημαντικό το μήνυμα. Είδατε που τελικά κανείς δεν είναι τέλειος;

19/5/10

Κομματικά τα παιχνίδια με τον Καλλικράτη

Στένεψε όπως φαίνεται η χοάνη των διαπραγματεύσεων και της αβρότητας και τώρα τα κομματικά χαρακώματα πήραν τον τελικό λόγο. Το πρωί στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ τα σπάσανε Κακλαμάνης και Κοιμήσης με τον μεν πρώτο να θέλει να βάλει κάλπη στη συνέλευση για να μαζέψει και τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ και με τον μεν δεύτερο να αποχωρεί για να μην επιτρέψει στον πρόεδρο να μαζέψει ενισχυμένη πλειοψηφία.
Τώρα το μπαλάκι έχει πέσει στον Κακλαμάνη ο οποίος έστησε κάλπη αλλά κινδυνεύει να βρεθεί προ εκπλήξεων και να βρεθούν θετικά ψηφοδέλτια για τον Καλλικράτη από αυτούς που είναι ευχαριστημένοι με τις χωροταξικές ρυθμίσεις. Και τότε όχι μόνο δεν θα έχει ενισχυμένη πλειοψηφία όπως επεδίωκε αλλά θα βρεθεί και με μειωμένη πλειοψηφία.

9/5/10

Πόλεμος στην υπαίθρια διαφήμιση

Με ανοιχτή επιστολή καταγγέλλει ο Πατούλης την εφημερίδα ΑΘΗΝΑΙΚΗ για εκβιασμό λόγω των συμφερόντων που υπερασπίζεται στην υπαίθρια διαφήμιση.
Ο κ. Πατούλης είχε καταγγείλει και μέσα στην ΤΕΔΚΝΑ ότι λόγω της εκστρατείας για την αποξύλωση της υπαίθριας διαφήμισης η εφημερίδα ΑΘΗΝΑΙΚΗ είχε γεμίσει όλα τα σημεία του Αμαρουσίου με σταντς και πακέτα πολλών αντιτύπων με καταγγελίες για τις προσλήψεις. Οπως είχε πει ο κ. Πατούλης πίσω από την ΑΘΗΝΑΙΚΗ έμαθε ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες διαφημιστικών εταιρειών που εμπορεύονται υπαίθρια διαφήμιση και στα οποία δεν άρεσε καθόλου η εκστρατεία του κ. Πατούλη που ξηλώνει όλες τις διαφημιστικές ταμπέλες.

Κενό στην εποπτία του Καλλικράτη

Σε μια εποχή λοιπόν που η κοινωνία απαιτεί την τιμωρία αυτών που φάγανε και οδηγήσανε τον τόπο στην απόγνωση έρχεται ο Καλλικράτης να δείξει το απόλυτο κενό . Τόσο οι διατάξεις για τον Ελεγκτή Νομιμότητας όσο και η αιτιολογική έκθεση δεν δίνουν καμία ελπίδα ότι θα διορθωθεί η κατάσταση. Κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το τμήμα εποπτείας των ΟΤΑ της Περιφέρειας και το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν αντιμετωπίζεται. Ουσιαστικά ο Καλλικράτης ρίχνεό όλη την ευθύνη στον διορισμένο Περιφερειάρχη. Τότε φίλοι μου, όλα τα λαμόγια θα ήταν της Νέας Δημοκρατίας και οι του ΠΑΣΟΚ παρθένες. Αμ δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν το ίδιο ποσοστό λαμόγιων. Αν ψάξετε θα δείτε ότι οι λαμογιές που περάσανε και από Ελεγκτικό και από Περιφέρεια δεν έχουν καμία σχέση με πολιτικές τοποθετήσεις. Εχουν σχέση με έλλειψη προσωπικού και με έλλειψη κατάρτισης. Οταν στο Ελεγκτικό Συνέδριο περνάνε κατατμήσεις γιατί δεν κοιτάνε προϋπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα, τι σημασία έχει ο διορισμένος περιφερειάρχης;

3/5/10

Κοινό όχι προς το παρόν

Σε κοινό κείμενο αλλά σε έκτακτο συνέδριο πάει τελικά η ΚΕΔΚΕ με κόκκινες γραμμές τις θέσεις που έχει ήδη διατυπώσει. Κακλαμάνης Κοιμήσης αλλά και Γκοτσόπουλος με διαφοροποιήσεις συμφώνησαν ότι ο Καλλικράτης θα ψηφιστεί αφού συπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα σταθερότητας. Η μοναδική επιλογή είναι να πάρει η αυτοδιοίκηση όσα περισσότερα μπορεί και να πιεστεί στα άκρα ο υπουργός για περισσότερες παραχωρήσεις.

Ανιδιοτέλεια στο έπακρο

Μας τρέλανε πάλι ο Δήμαρχος. Κατάγγειλε το Υπουργείο στην εσωκομματική συνάντηση ότι υποχώρησε στους επικεφαλής του Συνασπισμού και ένωσε δήμους που βεολέυονυ εκείνους και έκαψε τον ίδιο. Τι ζητούσε ο Δήμαρχος; Να φτιαχτεί ένας δήμ ος που να ξεκινάει από την θάλλασσα, να διακόπτεται και να παρεμβάλεται ένας άλλος δήμος στο βουνό και στη συνέχεια να κανασυνεχίζει ο δήμος του μέχρι την άλλη θάλασσα. Όχι για προσωπικούς λόγους. Για να πετύχει ο Καλλικράτης κόπτεται.

Κοινό κείμενο στην ΚΕΔΚΕ

Προσπάθεια για κεινό κείμενο χωρίς την διαφωνία «επί της αρχής» γίνεται αυτή τη στιγμή στο παρασκήνιο της ΚΕΔΚΕ. Ο πρόεδρος κ. Ν. Κακλαμάνης έχει ήδη στείλει σαφές μήνυμα στην αντίπερα όχθη για την επιθυμία συννέναισης με σκοπό την περεταίρω διαπραγμάτευση και την επιπλέον κατάκτηση θέσεων υπέρ της ΚΕΔΚΕ.
Η διαφαινόμενη αυτή συμφωνία έρχεται βέβαια να αδειάσει την στάση της παράταξης στην ΤΕΔΚΝΑ που επίμεινε να μην απαλειφθεί ο όρος «επί της αρχής». Ετσι παράτην πρωινή τοποθέτηση του κ. Κακλαμάνη που είπε, «αυτό το κείμενο δεν γίνεται αποδεκτό» σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει γίνει συνενόηση για κεινό κείμενο