26/4/10

Χωρίς χρίσμα αλλά με κάμερες ο Γραφάκος

Την έξυπνη λύση βρήκε απ’ ότι μάθαμε ο Μανώλης Γραφάκος στα Μελίσσια. Δεν πατάει στα δημοτικά συμβούλια αλλά έβαλε κάμερες για να βλέπει ο κόσμος την συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων. Τώρα ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα αναλάβει τις ευθύνες του. Το μόνο πρόβλημα του κ. Γραφάκου είναι ότι δεν θέλει με τίποτα το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας ενώ του ετοιμάζεται δυνατό αντάρτικο.

Τι θα κάνει ο Χιωτάκης;

Επιτυχημένη η παρέμβαση Θεοδωρακόπουλου όπως μάθαμε και η Πεύκη ενώνεται με την Λυκόβρυση. Ετσι αποκτά ενδιαφέρον και η μάχη στην Κηφισιά, Εκάλη Νέα Ερυθραία. Το εκλογικό σώμα αλλοιώνεται η υποψηφιότητα Νίκου Παπανδρέου φαίνεται πολύ πιθανή και ο κ. Χιωτάκης αποκτά και πρόβλημα ενόψει διάλυσης του ΕΣΔΚΝΑ. Δεν αποκλείουμε το σενάριο του να αποσυρθεί ο κ. Χιωτάκης.

Μια τέτοια έκβαση πάντως θα ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα για την Αυτοδιοίκηση.

Χώρια Καλύβια Λαύριο

Χώρια τελικά Καλύβια και Λαύριο και έξαλλος ο Δημήτρης Λουκάς έχει πάρει όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εντός και εκτός Περιφερείας. Ο συνδυασμός Αγίου Κωνσταντίνου και Κερατέας δεν του αρέσει καθόλου. Ειδικότερα η ένωση Καλυβίων με Σαρωνίδα Ανάβυσσο και Π. Φώκαια του στερεί πολλές πολιτικές δυνάμεις που θα του έδιναν το πρόκριμα.

Ο κ. Λουκάς εκτιμά ότι η υπόθεση Κερατέας τον δυσκολεύει πολύ.

Μεταμόρφωση Ηράκλειο ΟΧΙ

Δεν του πέρασε τελικά του Μαστοράκου και δεν θα ενωθεί η Μεταμόρφωση με το Ηράκλειο. Στο ΠΑΣΟΚ μάλιστα έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα με τις μεθοδεύσεις του και κυρίως με την επιμονή του να ζυμώνει την κοινωνία σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Οπως σχολιάζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο θεσμικός του ρόλος στην ΚΕΔΚΕ δεν του επιτρέπει να κάνει προσωπικού χαρακτήρα προτάσεις για το ευρύτερο σχέδιο. Αν θα έμπαινε στον Καλλικράτη η Μεταμόρφωση θα έπρεπε να παρασυρθούν και άλλοι δήμοι όπως η Καισαριανή πράγμα το οποίο θα δημιουργούσε επιπλέον πολιτικά προβλήματα.

Πέρασε στη φάση των εκλογών ο Καλλικράτης

Μας έβγαλαν την ψυχή μέχρι να το ανακοινώσουν, αν και έχει διαρρεύσει όλος ο Καλλικράτης τελικά. Οι τεράστιες και σφοδρές αντιδράσεις όμως κατέληξαν στην επιλογή της επίσημης ανακοίνωσης από τον Πρωθυπουργό. Ενώ όλοι το έχουν το σχέδιο, ούτε το Υπουργείο αφήνει διαρροές, ούτε

Οι μετατροπές παίζουν μέχρι τελευταία στιγμή.

Θα βγει στην διαβούλευση το Σχέδιο και εκεί βέβαια θα γίνει ο κακός χαμός αλλά με γνωστές τις δυνάμεις και τις επιλογές πια. Οτι είναι να γίνει θα γίνει μέχρι την Τετάρτη το πρωί. Εντωμεταξύ τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν στραφεί στην ανίχνευση υποψηφίων. Από εκεί που δεν υπήρχε καμία πρόθεση χρισμάτων, τώρα έχουμε φτάσει στο αντίθετο άκρο και τα κόμματα προσανατολίζονται στο να μην αφήσουν τίποτα όρθιο και να δώσουν ανοιχτή εκλογική μάχη.

24/4/10

Ας προσέξουν λίγο

Τί του έγραψε λοιπόν ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης; « Επιμένει να σιωπά ο κ. Ραγκούσης, δύο ημέρες μετά την καταγγελία μας για την ''ερμηνευτική'' εγκύκλιο που εξέδωσε, (του Ν.3833/2010 που αφορά στον περιορισμό των προσλήψεων) με την οποία επιχειρείται το άνοιγμα των προσλήψεων και των διορισμών σε Δήμους και ΔΕΚΟ, ενόψει μάλιστα του σχεδίου “Καλλικράτης” και των μεγαλοστομιών για οικονομίες κλίμακας που θα επιφέρει με τον υποτιθέμενο εξορθολογισμό του προσωπικού και των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Και έχει δίκιο. Οπως είχαν δίκιο κα οι δημοσιογράφοι όταν του έλεγαν ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις και ότι δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ο νόμος.
Και επειδή τώρα κάνουν αυτό που έλεγαν να μην κάνουμε εμείς και να ασχολούμαστε μόνο με το χωροταξικό καλό θα είναι να προσέξουν και λίγο με την λειτουργικότητα του Καλλικράτη.

23/4/10

Ανεξαρτητοποίηση στην Νέα Φιλαδέλφεια

Η παραίτηση του Π.Κότσιρα και η ανεξαρτητοποίησή του από το συνδυασμό της πλειοψηφίας «Όραμα Πόλης» έγινε γνωστή στο Σώμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας της 19ης Απριλίου.
Ο Π.Κότσιρας δήλωσε ότι είχε ενημερώσει τον Δήμαρχο Σταύρο Κόντο ενώ είχε καταθέσει και στο πρωτόκολλο την παραίτησή του(12/4), από Πρόεδρος του ΑΟΔΝΦ και πρόεδρος της 8ης Σχολικής Επιτροπής. Παράλληλα είπε ότι η απόφασή του αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορούσε να παραχθεί το αυτονόητο έργο και ότι λόγοι ευθιξίας και διαφορετικής αντίληψης στον τρόπο διοίκησης της Δημοτικής Αρχής τον οδήγησαν στην παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση αυτή. Τέλος είπε ότι δεν έχει την πρόθεση με την ενέργειά του αυτή να στραφεί εναντίον του Δημάρχου προσωπικά και ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. Ο Δήμαρχος Σταύρος Κόντος δέχθηκε την παραίτηση-ανεξαρτητοποίηση του Π.Κότσιρα και είπε ότι σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο για εκείνον. Πρόσθεσε ότι κρίνει την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια θετική και αποδοτική λέγοντας: «Θεωρώ ότι ο κ.Κότσιρας ήταν μέρος της προσπάθειας που κάναμε, παρ'όλη την απειρία που είχε, θεωρώ ότι και με τη δική μου συμβολή, το έργο που παράχθηκε ήταν θετικό. Η ουσία είναι ότι μπαίνουμε σε μια προεκλογική περίοδο και όλα συνυπολογίζονται και όλες οι συμπεριφορές αξιολογούνται»
ΑΠΌ ΤΟ www.ekfrasi.net
Να σημειώσουμε εμείς ότι η συνένωση Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδώνα δηιουργεί άλλες προϋποθέσεις για το ΠΑΣΟΚ της περιοχής αν και δεν υπάρχει επικαφαλής προς το παρόν για να οδηγήσει το άρμα σε νίκη, αποδυναμώνεται εντελώς ο κ. Κόντος

Νέα παράταξη στην Νέα Ιωανία

"Νέα Ιωνία- Νέα Πνοή" το όνομα της παράταξης. Ιδρυτική συγκέντρωση την Τετάρτη 28.04 στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας , στις 7μμ



Μια νέα δημοτική παράταξη προστίθεται στο δημοτικό σκηνικό της Νέας Ιωνίας. Ο Δημήτρης Σακαλόγλου και οι συνεργάτες του καλούν στη Διακηρυκτική συγκέντρωση της παράταξης "Νέα Ιωνία- ΝΕΑ ΠΝΟΗ" την Τετάρτη 28.04 στις 7μμ στο Ο.Τ. 150(απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου). Ο Δημήτρης Σακαλόγλου είναι δικηγόρος, ενώ έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Περτσεμλίδη (1999-2002).

ΑΠΟ ΤΟ www.ekfrasi.net


Γέρακας Ανθούσα Παλλήνη

Με το τρίο Γέρακας Ανθούσα Παλλήνη έκλεισε τελικά η υπόθεση της πύλης των Μεσογείων μετά τη συνάντηση Ραγκούση με Παπανδρέου. Τώρα τα επιτελεία Ζούτσου και Κωνσταντά ετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη. Ηδη εδώ και καιρό όπως μαθαίνουμε ο κ. Κωνσταντάς έχει κάνει πολλές επισκέψεις στον δήμο του κ. Ζούτσου για να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις προβαδίσματος.

Ομως μέσα στα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ συζητιέται έντονα ότι το σενάριο αυτό ήταν επιθυμία του κ. Εξαρχου ο οποίος έχει εδώ και καιρό αναγγείλει υποψηφιότητα και μάλιστα έχει στήσει για τα καλά και τις τοπικές κομματικές οργανώσεις. Οι αυτοδιοικητικοί του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ο κ. Ζούτσος που είναι και μέλος της ΤΕΔΚΝΑ αποτελεί την απόλυτη υποψηφιότητα ενός σύγχρονου δημάρχου που μπορεί να προχωρήσει την υπόθεση του Καλλικράτη. Ομως ανησυχούν ότι ο κ. Εξαρχος έχει γερά πλοκάμια στους βουλευτικούς κύκλους και ότι δεν αποκλείεται να επικρατήσει τελικά στις κεντρικές κομματικές επιλογές. Στο ΠΑΣΟΚ φοβόνται για δεύτερο ψηφοδέλτιο.

Αξιοπιστία και ύποπτες παραχωρήσεις

Προεκλογικές παραχωρήσεις παραλιών καταγγέλλουν αντιπολιτεύσεις στα Μεσόγεια καθώς παρουσιάζεται το φαινόμενο, παραλίες φιλέτα να νοικιάζονται σε χαμηλές τιμές και άλλες πολύ λιγότερο πολυσύχναστες σε ψηλές τιμές. Χαρακτηριστική η συζήτηση με έντονες αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο του Κορωπίου όπου αποφασίστηκε η παραχώρηση της παραλίας της Λουμπάρδας προς 60 ευρώ το τετραγωνικό χωρίς όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση να προσδιορίζονται και τα τετραγωνικά. Αντίστοιχα άλλες παραλίες όπως της Αγίας Μαρίνας νοικιάστηκε 55 ευρώ το τετραγωνικό το νησί Ντούνη 40 και τα Σκαλάκια 60 ενώ αυτές δεν συγκρίνονται με τίποτα με την Λουμπάρδα. Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν η Αυτοδιοίκηση δώσει τη μάχη της για να διεκδικήσει την αξιοπιστία της.

Ληστεία στο Δημαρχείο Αλίμου

Ληστεία έγινε στην διάρκεια της νύχτας μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής στο Δημαρχείο του Αλίμου. Οι δράστες μπήκαν από μια δευτερεύουσα είσοδο και διέρρηξαν το Γραφείο της Ταμειακής Υπηρεσίας που βρίσκεται στο ισόγειο και το Γραφείο Δημάρχου στον 4ο όροφο. Από το ταμείο αφήρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε μόνο 940€ και επιταγές, τις οποίες ο Δήμος μπλοκάρισε άμεσα πριν προλάβουν οι δράστες να τις εξαργυρώσουν. Από τον 4ο όροφο πήραν τα κλειδιά του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Δημάρχου, το βρήκαν στο πάρκινγκ του Δημαρχείου και εξαφανίστηκαν με αυτό.

22/4/10

Δίνουν χρίσματα

Μούφα η υπόθεση "δεν δίνουμε χρίσματα" της Νέας Δημοκρατίας. Ηδη έχουν περάσει στρατιές από την Ρηγίλης και έχουν βγει πολύ ικανοποιημένοι. Απλά το φίλτρο γίνεται από πριν. Κανένας δεν πλησιάζει το Σαμαρά αν πρώτα δεν πάρει το χρίσμα. Τα υπόλοιπα του Μιχαλολιάκου είναι φτερά για κατανάλωση.

17/4/10

Αγωνία σήμερα για τον Καλλικράτη

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει ο Καλλικράτης σήμερα Κυριακή καθώς η κυβέρνηση δοκιμάζει τις αντοχές του κράτους και των διαδρόμων. Ισχυρότατες οι πιέσεις βουλευτών, μητροπολιτών και επιχειρηματιών που δεν συμμετείχαν σε καμία διαβούλευση και δεν έχουν γνώση του τελικού σχεδίου. Μεταξύ πρωθυπουργού και βουλευτών ο Υπουργός κ. Ραγκούσης προσπαθεί από τη μία να διατηρήσει τα αντικειμενικά κριτήρια από την άλλη να πείσει ή να ικανοποιήσει βουλευτές που πολλές φορές προβάλουν ορθά επιχειρήματα πολύ απλά διότι η η Ελλάδα δεν είναι ενιαία.
Ενα τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την Χίο όπου γίνεται ένας ενιαίος δήμος ενώ τα ψαρά παραμένουν αυτόνομα. Το ίδιο σχεδόν γ΄νετια και σε πολλές άλλες περιοχές όπως στην Αχαϊα.
Η μακροχρόνια μυστικότητα φέρνει και τα ανάλογα προβλήματα παραμονή που υποτίθεται ότι θα παραδοθεί ο Καλλικράτης στην ΚΕΔΚΕ.
Δεν έγινε ζύμωση, οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν πειστεί και βέβαια οι τοπικοί βουλευτές δεν έχουν καμία διάθεση να αντιπαρατεθούν με τους ψηφοφόρους τους.
Από χθες το πρωί λοιπόν έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων για να πειστούν οι βουλευτές να υιοθετήσουν έναν ενιαίο χαρακτήρα του Καλλικράτη.
Οι πληροφορίες μας όμως αναφέρουν ότι οι περισσότερες υποχωρήσεις έχουν γίνει από πλευράς υπουργού με τρανταχτό παράδειγμα αυτό της Μεταμόρφωσης που φημολογείται ότι θα ενωθεί με το Νέο Ηράκλειο χωρίς να συντρέχει κανένα από τα αντικειμενικά κριτήρια.

16/4/10

Θα μας τρελάνουν

Θα μας τρελάνουν τρελάνουν τελικά. Βλέπουν λέει μείωση της τάξης του 55% από την μείωση των αποδοχών των δημάρχων. Θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος τους κάνει αυτούς τους υπολογισμούς .
Πρώτον οι δήμαρχοι που καταργούνται παίρνουν κάποια ψιλά. Οι δήμαρχοι που θα τους αντικαταστήσουν θα παίρνουν σοβαρούς μισθούς. Δεύτερον τα νομικά πρόσωπα που καταργούνται είτε αμείβουν τους προέδρους τους με 1000 ευρώ είτε καθόλου. Και τρίτον κια σημαντικότερον, το ποσοστό των μισθών των προέδρων είναι αμελητέο μπροστά σε έναν προϋπολογισμό του δήμου.
Επικοινωνιακά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλά είναι αυτά. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Για να λειτουργήσουν με τους νέους όρους οι Καλλικρατικοί δήμοι θα χρειαστούν πολλά λεφτά.
Διαβάστε στο http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_2392.html

14/4/10

Αντιδήμαρχος διαγράφτηκε λόγω ... "Ψινάκη"!

Κάνει θραύση ακόμη και εν αγνοία του ο γνωστός μάνατζερ. Ο Δήμαρχος Δύμης Διονύσης Γκοτσούλιας, διέγραψε από την ομάδα του τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Γκότση, επειδή ονόμαζε «Ψινάκη» άλλο δημοτικό παράγοντα.
Ο κ. Γκότσης, είχε επανειλημμένα δεχθεί παρατηρήσεις από τον κ. Γκοτσούλια, ο οποίος του ζητούσε να σταματήσει να εμπαίζει δια αυτού του τρόπου τον συνάδελφό του, αλλά εις μάτην.
Ο κ. Γκότσης συνέχιζε με αποτέλεσμα να...

φτάσει χθες ο κόμπος στο χτένι και να προχωρήσει στην διαγραφή του και στην έκπτωση από το αξίωμα του Αντιδημάρχου.
Πρέπει να είναι η πιο απίστευτη καρατόμηση αντιδημάρχου τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.
από το http://www.korner.gr/index.php?Datain=4258&LID=1

Μίλησες με τον Λάμπρο;

Οπως σας το είχαμε αναφέρει πολυγραφότατος και υπερκινητικός ο Γιάννης Κωνσταντάτος διεκδικεί με αξιώσεις το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ σε Αργυρούπολη και τώρα και σε Ελληνικό. Οχι δεν μας είπε τίποτα, αλλά εκείνος όπως μάθαμε δεν παραπέμφθηκε στον κ. Μίχο και δεν άκουσε το συνθηματικό: «Μίλησες με τον Λάμπρο;»
Ναι αυτό είναι το συνθηματικό για τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν πρόκειται να πάρουν το χρίσμα όταν απευθύνονται στον κ. Τσούρα και του ζητάνε στήριξη ή και συνάντηση. Ο κ. Τσούρας εντέχνως τους παραπέμπει στον κ. Μίχο ο οποίος με συγκατάβαση αναλαμβάνει και να τους μεταφέρει το κακό μαντάτο, και να τους υποστηρίξει ψυχολογικά αλλά και να τους μεταφέρει τη σημασία του μεγάλου εγχειρήματος Καλλικράτη «που όλοι πρέπει να στηρίξουμε για να πετύχει».
Ο κ. Κωνσταντάτος λοιπόν όπως μάθαμε τηλεφώνησε στον κ. Τσούρα για να τον καλέσει στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου. Ο κ. Τσούρας του απάντησε βέβαια ότι μάλλον δεν θα παραστεί για ευνόητους λόγους, αλλά τον κάλεσε στο γραφείο του και μάλιστα έκλεισαν και συγκεκριμένο ραντεβού.

Οι πρώτες έγκυρες διαρροές

Πεύκη με Λυκόβρυση, Κηφισιά με Εκάλη και Νέα Ερυθραία, Ηράκλειο με Μεταμόρφωση, Νέα Χαλκηδόνα με Νέα Φιλαδέλφεια και Νίκαια με Ρέντη έδιναν χθές από το επιτελείο του Ραγκούση οι γνωστοί πια μελετητές Γιώργος και Φέυ. Αν και ο υπουργός έχει δώσει σαφείς εντολές να μην αφήσουν να δαρεύσει το παραμικρό, αν και την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η επίσημη δημοσίευση, όπως φαίνεται οι πληροφορίες δίνονται επιλεκτικά για να μετρηθούν και οι αντιδράσεις. Από Παρασκευή όπως φαίνεται θα δούμε τα πρώτα τελικά δημοσιεύματα στο τύπο.

Ο Σαμαράς δίνει ήδη χρίσματα

Δεν πρόκειται να πάει η Νέα Δημοκρατία σε εσωκομματικές εκλογές για τα χρίσματα. Στις 29 έχουν τις εσωκομματικές εκλογές ούτως ή άλλως και λίγο πριν και το αυτοδιοικητικό τους συνέδριο. «Δεν θα κάνουμε αυτή την δουλειά» διεμήνυσε ο κ. Μιχαλολιάκος «να φέρνουμε τα μέλη για ψηφοφορίες κάθε λίγο και λιγάκι» Ετσι κι αλλιώς έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει πλήρως και αυτοτελώς την ευθύνη.
Εξάλλου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος έχει αρχίσει να δέχεται υποψήφιους ακόμη και από πολύ μικρούς δήμους. Μια περίεργη διαδικασία έγκρισης. Μέσα σε όλο τον πανικό ο πρόεδρος δέχεται και υποψήφιους – υποψήφιους δημάρχους. Και καλά δεν έχει τίποτα σοβαρότερο να κάνει από το να ασχολείται με την Ανω Παναγιά; Οχι, η Ανω Παναγιά δεν έχει μεγάλη σημασία. Ο στρατός όμως της Ντόρας και οι δήμαρχοι που συμφώνησαν με τον Καρατζαφέρη έχουν μεγάλη σημασία.
Και όπως μαθαίνουμε ήδη έχουν αρχίσει και δίνονται χρίσματα σε κάτι άσχετους που στήριξαν εδώ κι εκεί Σαμαρά.

Υπόνοιες για παραβίαση κριτηρίων

Αλλο κουλό πάλι κι ετούτο. Οι μυημένοι στο σύστημα ΠΑΣΟΚ και Αυτοδιοίκησης είχαν δεδομένο σήμερα ότι η Μεταμόρφωση πάει με το Ηράκλειο. Μειδιούσαν μάλιστα όταν έβλεπαν τον κ. Μαστοράκο ο οποίος καταφανώς ικανοποιημένος μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για το χωροταξικό. Το κουλό είναι ότι η Μεταμόρφωση έχει 26.000 κατοίκους και δεν βρίσκεται στους επίμαχους δήμους για συνένωση. Χρειάζεται πολύ μεγάλη ανατροπή για να γίνει η συνένωση, όσο κι αν βολεύει τον κ. Μαστοράκο που προσπαθεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφού έπεσαν από τα σύννεφα όταν το άκουσαν, εκτίμησαν ότι πολύ περισσότερο η υπόθεση αυτή βολεύει τους Μπάμπαλο, Βλασόπουλο και Βλαντή αφού θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να ενωθούν για να συγκροτήσουν τα μεγάλα πια ψηφοδέλτια.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ενημερώθηκε άμεσα ο κ. Τζίτζιφας ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Κακλαμάνη στον οποίο ο κ. Ραγκούσης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως για αντικειμενικά κριτήρια.

Δύο μέτρα και σταθμά;

Μονοετή θητεία των αντιδημάρχων ζητούν οι δήμαρχοι της ΚΕΔΚΕ. Εμ βέβαια. Οχι μόνο να το ελέγψουν το παιχνίδι αλλά και να τους έχουν και λίγο στην πίεση.
Από την άλλη η ΕΝΑΕ θέλει να ορίζονται οι Αντιπεριφερειάρχες από τους Περιφερειάρχες και να μην εκλέγονται άμεσα, όπως και οι Αντιδήμαρχοι.
Και καλά όλα αυτά. Μπορεί όμως να μας εξηγήσει κανείς με πια λογική η Αντιπεριφερειάρχες εκλέγονται ενώ οι Αντιδήμαρχοι ορίζονται;

Χωροταξικές γκάφες


Σε χωροταξικές γκάφες οδηγεί όπως φαίνεται η ανησυχία για την αίσθηση διαβλητότητας του σχεδίου Καλλικρατη και η εμμονή της ΚΕΔΚΕ στα αντικειμενικά κριτήρια. Η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των Ελλήνων και τα παλαιοκομματικά κατάλοιπα θα προκαλέσουν την θυσία ορισμένων Δήμων. Χαρακτηριστική η απάντηση που δώσανε στην ΤΕΔΚ Αχαίας που προτείνει ομόφωνα ένα λειτουργικό σχήμα τεσσάρων δήμων αντί οκτώ, αλλά όπως τους είπαν «έτσι αποφασίστηκε και για την Ηλεία. Επίσης η ένωση του ανεπτυγμένου και πρωτοποριακού μικρού Αγ. Ι. Ρέντη, που καλείται να εξαφανιστεί μέσα στην τεράστια, υποβαθμισμένη και υπερχρεωμένη Νίκαια. Άλλο ένα παράδειγμα Χολαργού και Παπάγου που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους αλλά συνορεύουν.
«Λογικές οι αντιρρήσεις σας» απαντάει ο Ραγκούσης, «αλλά θα μας πουν ότι το κάνουμε για πολιτικούς λόγους».
Όμως από την άλλη δεν ξεφύγαμε και από τις καλυμμένες παρεμβάσεις. Μαστοράκος και Χαραλάμπους τα κανόνισαν στους δήμους τους μέσω ΚΕΔΚΕ. Το Ηράκλειο πάει με τη Μεταμόρφωση. Είναι τυχαίο ότι μεταξύ των μελών της ΚΕΔΚΕ υπάρχει κλίμα συνάινεσης και ότι δεν βρίσκουν κανένα πρόβλημα στο χωροταξικό;

13/4/10

Έντονη ανησυχία όσο πλησιάζει η ώρα

Εντείνονται οι προσπάθειες και οι πιέσεις από τους πασόκους δημάρχους όσο προχωράει η ώρα και φτάνει η στιγμή της ανακόινωσης. Εντωμεταξύ έχει αρχίσει και ένα παιχνίδι βουλευτών που περιμένουν τις τοπικές κοινωνικές πρωτοβουλίες για να τα στηλώσουν. Θεωρούν όπως φαίνεται ότι με το νομοσχέδιο στη Βουλή θα έχουν καλύτερη θέση διαπραγμάτευσης. Πάντως όσο προχωράει η ώρα, τόσο η αγωνία κορυφώνεται στο Υπουργείο καθώς συνεργάτες του υπουργού εκτιμούν ότι αν ξεκινήσει ο κύκλος των διαπραγματεύσεων δεν θα κλείσει ποτέ. Από την άλλη πολλές τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ότι στο χωροταξικό πολλοί βουλευτές έβαλαν το χεράκι τους και θα τους πιέσουν για ανάκληση. 
Γι αυτό άλλωστε ο Ραγκούσης απαιτεί την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού.

Θα τους μαυρίσουνε λόγω ΑΣΕΠ

Τον μπελά τους έχουν βρει όλοι οι ρουσφετολόγοι δήμαρχοι με τις καινούργιες οκτάμηνες συμβάσεις που τους εγκρίθηκαν. Σαν το βοσκό που φώναζε για πλάκα βοήθεια. Κάθε φορά το ΑΣΕΠ επικαλούντο για να διώξουν τους ανεπιθύμητους και να βάλουν τους δικούς τους. Τώρα πάλι τα ίδια λένε. Αντε να τους πιστέψουν ότι τώρα πραγματικά η υπόθεση πάει στο ΑΣΕΠ. Ασε δε που και τώρα τα ίδια γίνονται αλλά θέλει μεγαλύτερη μαεστρία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μαρκόπουλου με τις νέες θέσεις που προκύρηξε. 35 λεπτά λέει έκανε ο Δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο που τον περίμενε. 35 λεπτά έκανε να πείσει δημότη του, αν τον έπεισε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να μπει ο γιος του στους οδηγούς. Ο κίνδυνος μαυρίσματος είναι τεράστιος.

Κιθαρίστας ή Ντράμερ;

Σε μεγάλο δίλημμα έβαλε τη μισή Ελλάδα ο κ. Ραγκούσης. Δημοτικός Σύμβουλος ή Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας; Κιθαρίστας ή Ντράμερ τελικά. Αμισθο και τιμητικό το ένα, λιγότερο τιμητικό αλλά με έξοδα κίνησης το άλλο. Και το παίζεις και τοπικός δήμαρχος αν και θα έχεις και τον τοπικό αντιδήμαρχο πάνω από το κεφάλι σου. Μεγάλο το δίλημα αδερφέ. Δεν είναι λίγο πράγμα τα έξοδα κίνησης!

Τέξας η Ελευσίνα

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει στο Υπ. Εσωτερικών με τους δήμους Μάνδρας Μαγούλας. Γνωστός επιχειρηματίας που ελέγχει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ασχολείται με πετρέλαια έχει παρέμβει για να μην ενωθούν με Ελευσίνα. Οπως φαίνεται ο Αμπατζόγλου αποτελεί δύσκολο συνομιλητή και η ένταξη των δύο μικρών περιοχών τον ισχυροποιεί. Επιθυμία του όπως φαίνεται είναι η Ελευσίνα να μείνει μόνη της και το ΠΑΣΟΚ να κατεβάσει δική του αξιόλογη υποψηφιότητα έτσι ώστε ο σημερινός δήμαρχος να φύγει από τη μέση. Για να δούμε;

Παίζεται ο Γέρακας

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας ότι τα δημοσιευμένα σενάρια περί χωροταξικού είναι σενάρια φαντασίας.

Δεν υπάρχει τελική άποψη στο Υπουργείο για την υπόθεση Γέρακα, Ανθούσα, Γλυκά Νερά, Παλλήνη Παιανία. Γνωρίζουμε ότι το σενάριο της μεγάλης συνένωσης είναι επιθυμία βουλευτών. Από την άλλη ο Δήμαρχος Γέρακα πιέζει για Γέρακα Ανθούσα, Γλυκά Νερά και μόνο.

Το ίδιο παίζονται και οι δήμοι Αναβύσσου, Παλαιάς Φωκαίας και Αναβύσσου. Δεν έχουν καταλήξει παρά τις φήμες αν θα πάνε με Καλύβια ή Λαύριο. Το σενάριο πάντως των οκτώ δήμων σε ένα μεγάλο δεν παίζει με τίποτα. Η άποψή μας είναι ότι θα καταλήξουν στο Λαύριο για πολιτικούς λόγους. Ο Φιλλίπου παραμένει ισχυρός. Οπως επικίνδυνη κρίνεται και νέα υποψηφιότητα υπαλλήλου του Υπ. Οικονομικών (διευθύντρια) που έχει διατελέσει και νομαρχιακή σύμβουλος.

11/4/10

Κι άλλη χωροταξική γκάφα

Κανείς δεν γνωρίζει πως αλλά κυκλοφόρησε τελικά ο Καλλικράτης στα δημοσιογραφικά γραφεία. Την Πέμπτη το βράδυ συμφωνα με πληροφορίες μας δόθηκε σε μερικούς βουλευτές το κείμενο των 298 σελίδων που δεν περιλαμβάνει το χωροταξικό.

Αυτοί αμέσως τηλεφώνησαν σε κάποιους δημοσιογράφους και το έστειλαν. Κάποιοι από τους βουλευτές υποστηρίζουν ότι το έδωσε ο ίδιος ο Ραγκούσης.

Την Κυριακή το πρωί πάντως το είχε και το Mega.

Οσο για τον υπερβάλλοντα ζήλο ορισμένων δημοσιογράφων να δημοσιεύσουν και το χωροταξικό μάλλον ήταν ατυχές.

Ο χάρτης που δημοσίευσαν τα ΝΕΑ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και αυτός κινείται στα πλαίσια της φαντασίας.

8/4/10

Αυτοδιοικητικό Επεισόδιο για την ΕΡΤ

Χαμός γίνεται με τους Αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ καθώς η γκρίνια πάει σύννεφο και παρέσυρε ακόμη και την διοίκηση της ΕΡΤ. Αφορμή η παρουσίαση στην πρωινή εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη του θέματος του κλεισίματος των δήμων με μοναδικούς προσκεκλημένους τον κ. Καλογερόπουλο και τον κ. Παπαγεωργόπουλο. Έξαλλοι οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ που αποφασίσανε μεν να στηρίξουν την κυβέρνηση εκτεθήκανε όμως επικοινωνιακά καθώς παρουσιάστηκαν ως κομματικοί εντολοδόχοι χωρίς άποψη.

Το πρόβλημα μεταφέρθηκε και στο γραφείο του πρωθυπουργού και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Από την ΕΡΤ απάντησαν εσωκομματικά ότι φταίει ο διευθυντής ειδήσεων που είναι ακόμη «υπηρεσιακός».

Από την άλλη η κίνηση του κλεισίματος είχε επικοινωνιακή επιτυχία αφού στην πρωινή συγκέντρωση των δημάρχων υπήρχε έντονη η παρουσία όλων των καναλιών και το θέμα παρουσιάστηκε στα βραδινά δελτία.

Αναβάλλεται ο Καλλικράτης

Αναβολή μια εβδομάδα ακόμη πήρε η ανακοίνωση του Καλλικράτη καθώς όπως φαίνεται η πρόθεση είναι να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την ευθύνη της παρουσίασης που αυτήν την εβδομάδα θα λείπει στην Κύπρο.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει έντονη ανησυχία αν και ο ίδιος ο Υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι υπέρ της μεταρρύθμισης και της συνένωσης. Μιας συνένωσης όμως χωρίς συγκεκριμένη πρόταση, που αναμένεται να σηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν γίνει συγκεκριμένη και σε συγκεκριμένους δήμους. Κύκλοι αυτοδιοίκητικών του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον Υπουργό ότι είναι κλεισμένος στο γραφείο του και κάνει ασκήσεις επί χάρτου χωρίς να αντιλαμβάνεται τους κινδύνους του εγχειρήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από μια περιοδεία που έκανε ο Υφυπουργός κ. Ντόλιος γύρισε πανικόβλητος στο Υπουργείο και εισηγήθηκε να μην βγει καθόλου ο Καλλικράτης σε δημόσια διαβούλευση, αλλά να πάει κατ΄ευθείαν στην βουλή. Ετσι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη παρουσίαση στους δημοσιογράφους την Δευτέρα του Θωμά το απόγευμα και αναμένεται ο πρωθυπουργός είτε την επόμενη Παρασκευή είτε την Δευτέρα 17 του μηνός.

Κατσίκης Κωνσταντάς στο νέο δήμο

Σε Γέρακα, Παλλήνη Ανθούσα και Γλυκά Νερά θα κοντραριστούν οι Κωνσταντάς και Κατσίκης από τη Νέα Δημοκρατία απ’ ότι φαίνεται. Ο Δήμαρχος της Παλλήνης εκφράζει σε όλους του τόνους την αισιοδοξία του και δεν θεωρεί ότι θα έχει πρόβλημα. Ο κ. Κατσίκης όμως θεωρεί ότι διαθέτει περισσότερες δυνάμεις κυρίως εκτός δήμου του και διαδίδει σε όλους τους τόνους ότι θα αντιδράσει σε περίπτωση που προκριθεί ο Κωνσταντάς.

Η σύγκρουση σίγουρα θα έχει ερείσματα στον Γέρακα καθώς εκεί οι υποψήφιοι δεν παντρεύονται με τίποτα. Κάποιο θα τοποθετηθούν με τον ένα και κάποιοι με τον άλλον.

Με όλα αυτά βέβαια τρίβει τα χέρια του ο Ζούτσος που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Χωρίς κεφάλι η Νέα Σμύρνη

Ο Κουτελάκης πάει για το δικαστήριο 13 Μαϊου. Και ό ίδιος ομολογεί ότι πολιτικά είναι τελειωμένος αν και πιστεύει ότι ποινικά θα αθωωθεί. Η Κατσέλη δήλωσε ότι «θα μείνει δίπλα στην παράταξη». Ο σημερινός δήμαρχος όπως έχουμε πει είναι outsider. Και ο Συρίγος αναμένει αλλά δεν φαίνεται να συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις.

Στην Νεά Δημοκρατία απολύτως τίποτα. Ο Κούπας αν και έχει καταλάβει ότι πολιτικά αδυνατεί, επιμένει. Ελπίζει σε ένα θαύμα απ’ ότι φαίνεται. Η είδηση λοιπόν είναι ότι η Νέα Σμύρνη μένει ακέφαλη προς το παρόν

Με τους Καραμανλικούς ο Κακλαμάνης

Καθόλου τυχαία η αναφορά Κακλαμάνη στον Καραμανλή και στον Παυλόπουλο για το θετικό έργο τους, τουλάχιστον στην Αυτοδιοίκηση όπως είπε. Τώρα που προσεγγίζει τον Σαμαρά με το χρίσμα και απομακρύνεται από την Ντόρα, δεν θέλει να μείνει χωρίς στέγη. Τουλάχιστον προσπαθεί να σώσει τις καλές του σχέσεις με τους Καραμανλικούς.

Πήρε το χρίσμα ο Κακλαμάνης

Είναι προφανές πια ότι ο Κακλαμάνης πήρε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για την Αθήνα. Τα καλύτερα είπε ο Μιχαλολιάκος πριν από λίγες μέρες και εχθές τον ανέβασε και στο πάνελ της γραμματείας αυτοδιοίκησης στην συνάντηση των στελεχών. Ο δε κ. Κακλαμάνη δήλωσε μέλος της Νέας Δημοκρατίας και στρατιώτης.

Που είναι ο Κακλαμάνης;

Αίσθηση έκανε σήμερα η απουσία Κακλαμάνη από την συγκέντρωση των δημάρχων. Και εχτές όμως ο κ. Κακλαμάνη στην ομιλία του στην συνέλευση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ήταν επιφυλακτικός στις αντιπολιτευτικές κορώνες των συναδέλφων. Δήλωσε υποστηρικτής του Καλλικράτη και ότι αναμένει τις επίσημες διαδικασίες για να αντιδράσει. Αποδέχτηκε δε ότι πάντα οι ΚΑΠ καθυστερούσαν το πρώτο τρίμηνο κάθε χρόνου και ότι δεν είναι πρωτοφανής η σημερινή κατάσταση.

Συγκέντρωση Δημάρχων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν οι δήμαρχοι της Αττικής στην πλατεία Κλαθμώνος και στην συνέχεια πορεία ως το Υπουργείο Εσωτερικών όπου συναντήθηκαν με τον υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση. Στην συγκέντρωση μίλησαν πολλοί δήμαρχοι από όλες τις παρατάξεις πλην ΠΑΣΟΚ που όπως γράψαμε δεν συμμετείχε.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ κ. Δ. Καλογερόπουλος επεσήμανε ότι με τις καθυστερήσεις της κρητικής επιχορήγησης αλλά και με την μείωση που φτάνει έως και 35% σε πολλούς δήμους παρουσιάζεται αδυναμία πληρωμής ακόμη και των μισθών.

Απέδωσε όμως και ευθύνες στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε για συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται απαξίωσης και ενοχοποίησης της Αυτοδιοίκησης κυρίως από τα ΜΜΕ. Η προσπάθεια αυτή έχει σκοπό όπως είπε να μειώσει την δυναμική της αυτοδιοίκησης στην διεκδίκηση κονδυλίων στην διαδικασία της μεταφοράς αρμοδιοτήτων εν’ όψει του Καλλικράτη.

Κατά την συνάντηση με τον Υπουργό υπήρξε ένταση σε πολλές στιγμές. Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι ο Υπουργός προσπάθησε να τους διαβεβαιώσει ότι πλην του 10% δεν θα υπάρξει άλλη μείωση και ότι τα χρήματα θα δοθούν κανονικά τους προσεχείς μήνες αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις.

Επίσης μάθαμε ότι οι δήμαρχοι παραπονέθηκαν διότι ο Υπουργός κρατάει αποστάσεις και μυστικότητα στις αποφάσεις του. Χαρακτηριστικό όπως είπαν είναι ότι δεν έχει δεχτεί ακόμη τους εκπροσώπους της ΤΕΔΚΝΑ.

Πρώτες Δημοσκοπήσεις

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που βγήκαν στον αέρα και δίνουν 42% στον Ζαφειρόπουλο στο Χαλάνδρι, 36% στον Γιαννακόπουλο στην Αγία Παρασκευή, 22% στον Νικολάου στο Χολαργό, 52% στον Κόνσουλα στο Βύρωνα αλλά στο δεύτερο γύρο.

Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων βγήκαν παγανιά.

Ο Κόνσουλας έχει καλή διαφορά. Ο Γιαννακόπουλος έχει ελπίδες. Ο Ζαφειρόπουλος το παλεύει αλλά δύσκολα και ο Νικολάου ούτε που να το σκεφτεί.

Αυτά βέβαια ξερά χωρίς πολλές επεξεργασίες. Τεράστια σημασία παίζει ο αντίπαλος. Αν δεν βρουν αντίπαλο στο Χαλάνδρι (που δεν θα βρουν), τότε ο Ζαφειρόπουλος είναι σίγουρος. Αν κατεβάσουν όνομα, την έχασε ο Γρηγόρης.

Βγήκε λέει και μια δημοσκόπηση στο Περιστέρι όπου ο Παχατουρίδης σαρώνει. Δεν έγιναν γνωστά τα νούμερα, αλλά είδαμε την φάτσα του Τσούρα όταν την έμαθε. Ο μορφασμός έφτανε. Αναζητείται κορόιδο για το Περιστέρι.

7/4/10

Κανονικά χρίσματα στην Νέα Δημοκρατία

Θα δοθούν κανονικά τα χρίσματα από την Νέα Δημοκρατία στις επόμενες δημοτικές εκλογές όπως τελικά και συμπερασματικά διαπιστώσαμε από την συνέλευση των στελεχών της Αττικής και την ομιλία του γραμματέα αυτοδιοίκηση κ. Μιχαλολιάκου. Ο κ. Μιχαλολιάκος επεσήμανε ότι οι επόμενες εκλογές είναι και προσωπική του υπόθεση.

Κοινοποίησε ότι όταν ο Αντώνης Σαμαράς του πρότεινε να αναλάβει την συγκεκριμένη γραμματεία έβαλε πρώτον όρο να μιλάνε απευθείας μεταξύ τους και χωρίς μεσάζοντες και δεύτερον όρο να συστήσει γραμματεία που θα επιλέξει αυτός. Αναλαμβάνει δηλαδή πλήρως την ευθύνη του εκλογικού αποτελέσματος.

Τόνισε ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση με την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θα είναι «ο πρώτος πρωθυπουργός της νέας μεταπολίτευσης».

Προειδοποίησε ότι τα χρίσματα δεν θα δοθούν ούτε από τις κομματικές οργανώσεις αλλά ούτε από τους βουλευτές.

Διευκρίνισε ότι «θα επιλέξουμε τους άξιους και τους έντιμους» χωρίς να έχουν σκληρή κομματική ταυτότητα απαραίτητα.

Σημείωσε ότι Θα δοθεί στήριξη και όχι χρίσμα που είναι παρωχημένη έννοια, στις περιφέρειες, στις μεγάλες πόλεις και «όπου αλλού χρειαστεί».

Απείλησε ότι θα χαρακτηριστούν «υπονομευτές» αυτοί που θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις κομματικές επιλογές.

Δεν ξεκαθάρισε ποια θα είναι η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα είναι ενιαία. Αλλού θα δοθούν απ’ ευθείας χρίσματα, αλλού θα γίνει δημοσκόπηση και αλλού θα υπάρξουν τοπικές κομματικές διαδικασίες.

Δεν θα συμμετάσχουν

Δεν θα συμμετάσχει τελικά η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στις κινητοποιήσεις των δημάρχων της ΤΕΔΚΝΑ και δεν θα κλείσει τους Δήμους, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε σε κλειστή κομματική συνεδρίαση. Την απόφαση αυτή έλαβαν οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ με 20 ψήφους έναντι των 10 που υποστήριξαν ότι θα πρέπει τουλάχιστον να συμμετάσχουν στην πορεία των δημάρχων. Ο Δήμος Πειραιά ήδη εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου πριν την κοινή απόφαση των πράσινων. Κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις. Ο επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοικητικό Κίνημα κ. Ασκούνης ανέφερε ότι πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση και ότι η απόφαση για κλείσιμο των δήμων είναι καθαρά ένα πολιτικό παιχνίδι αντιπολιτευτικής κομματικής τακτικής. Με αυτήν την λογική πρότεινε να κλείσουν ραντεβού με τον Υφυπουργό κ. Νόμπλια το οποίο και προγραμματίστηκε για σήμερα το απόγευμα.

Εντωμεταξύ η συγκέντρωση των δημάρχων της ΤΕΔΚΝΑ ισχύει για σήμερα τις 11 αλλά όχι όπως γράφει η ανακοίνωση στα γραφεία της Ενωσης αλλά στην πλατεία Κλαθμώνος.

6/4/10

Με τα τσικό;

Δηλαδή για να είμαστε ειλικρινείς δεν το καταλάβαμε αυτό το καινούργιο του κ. Σαμαρά. Ασυμβίβαστο λέει μεταξύ βουλευτών και υποψηφίων για Περιφερειάρχες.

Δηλαδή πως θα την δώσει την μάχη. Το ΠΑΣΟΚ θα βάλει πρωτοκλασάτο και ευφάνταστο. Η Ν.Δ. θα κατέβει με τα τσικό;

Φυγομαχία μας μοιρίζει.

Σφαγή στη Νέα Δημοκρατία

Κινδυνεύει τελικά η θέση πολλών. Στην Νέα Δημοκρατία γίνεται χαμός και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα από ότι τα περιμέναμε. Ναι η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε μεγαλύτερη ψυχραιμία στην κόντρα Σαμαρά - Ντόρας. Εδώ μιλάμε για εσωτερικό ξεκαθάρισμα βαριάς μορφής. Πρώτη προτεραιότητα απ’ ότι φαίνεται είναι να κοπεί ο μητοστακικός μηχανισμός και δεύτερη να πάρει τους δήμους η Ν.Δ. Κάτι τέτοια βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ και παίρνουν θάρρος. Εδώ για να μην του μπει κανένας βουλευτής στην Περιφέρεια υποβαθμίζει κι αυτές τις εκλογές. Δεν πάμε καλά.

5/4/10

O Μπίρμπας στο Αιγάλεω

Η Δημοτική Παράταξη “ΑΝΑΠΛΑΣΗ” Αιγάλεω, στο Ανοικτό Γενικό Συμβούλιό της, την Δευτέρα 23/3/2010, συζήτησε τον σχεδιασμό της πορείας της, προς τις εκλογές. Εκτιμώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημοτικά δρώμενα,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

ομόφωνα την ανακήρυξη ως υποψηφίου Δημάρχου Αιγάλεω του, εκλεγμένου από τα μέλη μας και από φίλους, επικεφαλής της παράταξης μας ΔΗΜΗΤΡΗ MΠΙΡΜΠΑ (καταμετρήθηκε και ένα λευκό). Παράλληλα αποφάσισε να ξεκινήσει η συγκρότηση του ψηφοδελτίου και να ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι η επεξεργασία του Προγράμματος.

Στην διαδικασία συμμετείχε το σύνολο σχεδόν του Γενικού Συμβουλίου.

Στην συνέλευση προήδρευσε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μυστακόπουλος, με εισηγητές τον Γιώργο Παπαδιά, Γραμματέα της Παράταξης, και τον επικεφαλής μας, και υποψήφιο Δήμαρχο πλέον, Δημήτρη Μπίρμπα.

τι γίνεται στην Καλλιθέα;

Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν είναι τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην παράταξη Ασκούνη. Η διαφορετική θεώρηση του Κώστα Ασκούνη και του Χρήστου Σοφιανίδη σε μία σειρά θεμάτων οδήγησε στην οριστική ρήξη. Ο Κώστας Ασκούνης έθεσε εκτός παράταξης τον Σοφιανίδη, επίτιμο πρόεδρο του Παμποντιακού συλλόγου "ΑΡΓΩ" και επί σειρά ετών ασχολούμενο με τα προβλήματα των ποντίων. Με την σειρά του ο Σοφιανίδης κατήγγειλε πρακτικές και συμπεριφορές που εγείρουν ακόμη και ηθικά ζητήματα για τον δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη. Και σαν να μην έφτανε αυτό...την παράταξη φαίνεται να εγκαταλείπει και ο πιστός συνεργάτης του δημάρχου και δημοτικός σύμβουλος από το 1982! Δημήτρης Χαριάδης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δημήτρης Χαριάδης παραιτήθηκε από πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρίας του Δήμου Καλλιθέας δημιουργώντας μεγάλο κενό! Φαίνεται πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν και νέες εξελίξεις στο "στρατόπεδο" Ασκούνη!

http://www.notiosxtypos.gr/2010/03/blog-post_24.html