26/3/10

Ιστορικές βλακείες

Υποχώρησε όπως μάθαμε ο Ραγκούσης στην τοπική οργάνωση του Ελληνικού. Βρήκαν και εκεί την χρυσή τομή και θα τους πάνε με Αργυρούπολη. Ο υπουργός έδειξε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν ακούει λογικά επιχειρήματα να αλλάζει το χάρτη. Λογικά όμως επιχειρήματα. Οχι βλακείες για ιστορικούς δήμους το Πικέρμι.

Εξω τα βατράχια της Ντόρας

Προς τον Κακλαμάνη κλείνει μάλλον η ιστορία του χρίσματος της Αθήνας. Οι Σαμαρικοί έχουν αρχίσει ήδη να ψάχνουν υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο. «Δεν θα ανεχτούν» λέει «πλειοψηφία της Ντόρας». Αυτή θα είναι συνεπώς η χρυσή τομή. Πίεση προς τον Νικήτα να αδειάσει την Ντόρα. Ενα σημείο υποχώρησης που θα του εξασφαλίσει το χρίσμα. Πάλι τα βατράχια θα την πληρώσουν στον καβγά των βουβαλιών.

Εκνευρισμός για τους βιαστικούς

Πυρ και μανία είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με τους βιαστικούς που βγήκανε και ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να κοπούν καναδυό για παραδειγματισμό.

Δεν χρειάζεται και να ψάξουνε πολύ. Τόσους μητσοτακικούς έχουν στο χώρο. Ενα δύο στη σέντρα και τέλος.

Λέμε και καμια μ... να περνάει η ώρα

Ενδεια ειδήσεων τέχνας και σενάρια κατεργάζεται όπως φαίνεται και έτσι αναγκαστικά ένα από τα σοβαρότερα μέχρι τώρα site της Αυτοδιοίκησης το www.aftodioikisi.gr , άκουσον – άκουσον, άκουσε ότι σε μία τοπική εφημερίδα γράφτηκε ότι ο κ. Γιαννακόπουλος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κατάγγειλε Μπόμπολα και Λαλιώτη για τη χάραξη του Μετρό και το δημοσίευσε http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6186

Και βέβαια άλλη πάλι ένδεια στο troktiko αναπαράγει την είδηση http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_4306.html

Και κανένας ρε παιδιά δεν έκανε τον κόπο να σηκώσει το τηλέφωνο του κ. Γιαννακόπουλου έτσι από περιέργεια; Ο ίδιος ο Δήμαρχος διαψεύδει κατηγορηματικά την δήλωση. Αναμένει λέει τα πρακτικά της επίμαχης συνέλευσης και θα απαντήσει καταλλήλως.

Ο Δήμαρχος εξήγησε σε γνωστό δημοσιογράφο της αυτοδιοίκησης ότι αναμένει τα πρακτικά και θα απαντήσει καταλλήλως.

Πανικός στην Νέα Ιωνία

Πανικός στην Νέα Ιωνία και στην παράταξη του κ. Χαραλάμπους μετά την παραίτηση του πρώην Δημάρχου κ. Μπουρδούκου. Ο πανικός επιδεινώνεται δε από το γεγονός ότι ο κ. Μπουρδούκος κάνει συχνές πυκνές πια εμφανίσεις με άλλον πρώην δήμαρχο Ηρακλή Γκότση που ετοιμάζεται για τον προεκλογικό αγώνα της δημαρχίας. Ο νυν έχει κάθε λόγο να ανησυχεί. Αν αποδειχτεί δε ότι η τωρινή ανησυχία του είναι βάσιμη τότε θα λέγαμε ότι είναι ήδη κατόπιν εορτής. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε αναφέρει την αλαζονεία και την απουσία που του καταλογίζουν. Πρόσφατα μάλιστα βγήκε και κάλυψε και καταγγελλόμενο εκβιασμό από εκδότη σε επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Αν τώρα τα κατανοεί όλος αυτά... θα λέγαμε κατόπιν εορτής. Σημειώστε πάντως ότι ο κ. Μπουρδούκος δεν είναι κανένας άσχετος διαμαρτυρόμενος! Ως πρώην δήμαρχος έχει λάβει τα μηνύματα και εγκατέλειψε ίσως εγκαίρως το πλοίο.

23/3/10

Από Καλλιθέα

Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν είναι τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην παράταξη Ασκούνη. Η διαφορετική θεώρηση του Κώστα Ασκούνη και του Χρήστου Σοφιανίδη σε μία σειρά θεμάτων οδήγησε στην οριστική ρήξη. Ο Κώστας Ασκούνης έθεσε εκτός παράταξης τον Σοφιανίδη, επίτιμο πρόεδρο του Παμποντιακού συλλόγου "ΑΡΓΩ" και επί σειρά ετών ασχολούμενο με τα προβλήματα των ποντίων. Με την σειρά του ο Σοφιανίδης κατήγγειλε πρακτικές και συμπεριφορές που εγείρουν ακόμη και ηθικά ζητήματα για τον δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη. Και σαν να μην έφτανε αυτό...την παράταξη φαίνεται να εγκαταλείπει και ο πιστός συνεργάτης του δημάρχου και δημοτικός σύμβουλος από το 1982! Δημήτρης Χαριάδης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δημήτρης Χαριάδης παραιτήθηκε από πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρίας του Δήμου Καλλιθέας δημιουργώντας μεγάλο κενό! Φαίνεται πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν και νέες εξελίξεις στο "στρατόπεδο" Ασκούνη!

http://www.notiosxtypos.gr/2010/03/blog-post_24.html

Μήνυμα προς όλους τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα προς όλους τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα θα στηρίξει όσες αυτοδιοικητικές δυνάμεις θα βοηθήσουν να προχωρήσει ο "Καλλικράτης" και θα απομονώσει εκείνες τις δυνάμεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην πορεία του, έστειλε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης. «Θα πρέπει να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε εκείνες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους, οι οποίοι εγγυώνται τη λειτουργία του «Καλλικράτη» στην πράξη, προκειμένου να κερδίσουν τις δυνάμεις που, με την εκλογή τους, θα ακυρώσουν στην πράξη τον "Καλλικράτη"», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυνίδης.

21/3/10

Παγωμένοι με Κακλαμάνη στη Νέα Δημοκρατία

Παγωμένα στην κυριολεξία είναι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με την άκρως συναινετική συμπεριφορά Κακλαμάνη στο σχέδιο Καλλικράτης. «Είπαμε ότι είμαστε υπέρ, αλλά όχι και έτσι!» Αν δεν υπήρχε και αυτή η μικρή νύξη για την αμφισβήτηση της τελικής κατάληξης στην βουλή, θα είχαν επαναστατήσει. Οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν ότι ο πρόεδρος έχει σίγουρες πληροφορίες για αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ όταν το σχέδιο φτάσει στη βουλή. Επίσης εκτιμούν ότι η γενναιοδωρία Ραγκούση θα ανακοπεί από τον Παπακαωνσταντίνου. Το είπε άλλωστε σαφώς ο πρόεδρος. «Ολοι οι υπουργοί Εσωτερικών ήταν μαζί μας. Οι Υπουργοί Οικονομικών μας την χαλάγανε τη δουλειά».

Αυτό που τους ξινίζει όμως είναι ότι και η συνάντηση με Αρναουτάκη πήγε πολύ καλά. «Θα κάνουμε αντιπολίτευση ή θα στηρίζουμε από εδώ και πέρα το ΠΑΣΟΚ;» αναρωτιούνται.

Ασε που οι περισσότεροι ανησυχούν διότι δεν γνωρίζουν ποια παιχνίδια θα παιχτούν για το χρίσμα της Αθήνας. Εκεί λένε κάτι ετοιμάζει ο πρόεδρος κα δεν τους το λέει. Πολύ φοβούνται ότι θα έχουν ξαφνικά έναν πρόεδρο με χρίσμα ΠΑΣΟΚ.

Δεν έδωσε λύση η παραίτηση Κουτελάκη

Δεν αποτέλεσε διέξοδο τελικά η παραίτηση Κουτελάκη στη Νέα Σμύρνη όπως πολλοί υποστηρίζαμε και ελπίζανε. Το αντίθετο θα λέγαμε. Η ένταση πήρε και ανεξέλεγκτες διαστάσεις ρεβανσισμού ελλείψει συντονιστή. Και μην ξεχνάτε ότι οι εμπλεκόμενοι προέρχονται και από τις δύο παρατάξεις.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κουτελάκη εξέδωσαν όχι τυχαία και ανακοίνωση για να δηλώσουν παρών και ζωντανοί. Από την μεριά Κατσέλη οι δηλώσεις είναι σκληρές. Οχι το ΠΑΣΟΚ δεν σώθηκε με την παραίτηση Κουτελάκη. Το ρήγμα είναι βαθύ. Εξού και η εκλογή Τζουλάκη ως αντικαταστάτη. Ενα out sider για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις μέχρι την τελική επιλογή.

16/3/10

Ωραίοι εκπρόσωποι εργαζομένων

Λαμογιά έκανε πάλι ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ στον Πειραιά και πλακάκια με την διοίκηση που έχει ανόιξει πόλεμο με τους εργαζόμενους στο Δήμο. Ωραίους συνδικαλιστές έχετε ρε!
http://www.atticanet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=802:2010-03-16-21-35-11&catid=99:2009-04-06-11-28-16&Itemid=823

Of side ο Παπαγεωγόπουλος

Αναπάντεχα καλό το κλίμα σήμερα στην ΚΕΔΚΕ αιφνιδίασε τους παρευρισκόμενους και πέταξε of side τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Ο Βόρειος σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ φαίνεται ότι συνεχίζει να διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία των αντιπολιτευτικών κορώνων και βλέποντας τον πρόεδρο να συναινεί στις βασικές αρχές της τοποθέτησης του Ραγκούση έχασε την ψυχραιμία του. Αρχισε λοιπόν να διακόπτει και να πιέζει τον υπουργό ο οποίος τον αγριοκοίταζε αμίλητος και προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου. «Μέχρι σήμερα εγώ προεδρεύω» είπε ο Κακλαμάνης απευθυνόμενος στον Παπαγεωργόπουλο «και σκοπεύω να συνεχίσω να το κάνω. Εγώ δίνω τον λόγο» είπε αυστηρά και με στεντόρεια φωνή για να παγώσει την εικόνα του ακροατηρίου. Ως μία κακή στιγμή που δεν αρμόζει στις συνήθειες φιλοξενίας χαρακτήρισε τη στάση Γεωργόπουλου και ο κ. Ραγκούσης.

Η σκηνή βέβαια δεν ήταν τυχαία ούτε αυθόρμητη. Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι οι δήμαρχοι πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας έχουν φτάσει σε υψηλών τόνων κόντρες για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η ΚΕΔΚΕ τον Καλλικράτη και το ΥΠΕΣ. Στα παρασκήνια του πρόσφατου συνεδρίου μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες έντονου φραστικού επεισοδίου όταν ο θερμόαιμος θεσσαλονικιός χαρακτήρισε τον Κακλαμάνη «πουλημένο».

Σήμερα όμως δεν του έκατσε. Τα μέλη της παράταξής του χαρακτήρισαν το λιγότερο άκομψη και πρωτόγονη την συμπεριφορά του.

15/3/10

Σφήγκα ο Υπουργός

Εκτιμούμε ότι θα απογοητεύσει και πάλι ο κ. Ραγκούσης οσους περιμένουν κάτι σημαντικό από την σημερινή συνάντηση στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Οπως έγινε και στην συνάντηση του Σαββάτου όπου οι 14 βουλευτές δεν βγήκαν σε τίποτα σοφότεροι, έτσι θα γίνει και σήμερα στην ΚΕΔΚΕ. Ισως το πολύ – πολύ να φανεί ένα μικρό φωτάκι για τα οικονομικά αλλά πέραν αυτού ΄τιποτα το αξιόλογο. Ούτε καν το χρονοδιάγραμμα για το χωροταξικό δεν αναμένεται να ανακοινωθεί. Επίσης περίεργη είναι και η κίνηση του κ. Ραγκούση να βγει πριν από την ΚΕΔΚΕ στο Mega.

Φαίνεται ότι ο κ. Ραγκούσης αντιμετωπίζει προβλήματα στήριξης. Η επαναλαμβανόμενη φράση του κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους βουλευτές “το θέλει ο πρόεδρος” φαίνεται ότι δεν έπεισε.

Κοινό συμπέρασμα όλων άντος είναι ότι ο άνθρωπος είναι σφήγκα. Δεν ξέρουμε κατά πόσο ένας Υπουργός σφήγκα είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τύπος πολιτικού προσώπου.

11/3/10

Το Μεγάλο Σάββατο

Εφτασε λοιπόν η ώρα. Το Σάββατο είναι η μεγάλη μέρα. Συνάντηση Ραγκούση με τους αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ. Στο στενό πυρήνα θα εκτεθεί για πρώτη φορά ο Καλλικράτης. Αναμένονται διαρροές over.

Ισως να αναμένουμε και ψιλοκοντρούλες.

Την Τρίτη στις 11 τελικά αποδέχτηκε να πάει ο Ραγκούσης στην ΚΕΔΚΕ για να παρουσιάσει το θεσμικό. Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν θα παρουσιάσει ούτε εκεί χωροταξικό. Ομως αυτό που είναι σίγουρό είναι ότι θα δώσει μια ανεπίσημη ιδέα στον πρόεδρο.

Θα μάθουμε περισσότερα την Παπρασκευή στο Τιτάνια

Ούτως ή άλλως μέχρι την Τρίτη θα έχουμε πληροφορίες.

Πάλι τα ίδια

Την κάνανε πάλι την κουτσουκέλα και περάσανε τροπολογά απλλαγής από τους οικονομικούς καταλογισμούς των αιρετών μέχρι το 2005. Να το σχολιάσουμε;

Τα πνευματικά δικαιώματα να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή, όχι το αντίστροφο

Το αναγκαστικό κλείσιμο διαδικτυακού χώρου που διευκόλυνε χρήστες να ανταλλάσουν μεταξύ τους ψηφιακά αρχεία, και η σύλληψη των υπευθύνων του, βρίσκονται στα ακραία όρια της νομιμότητας, αν όχι πέρα από αυτά.
Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωσή της υιοθετεί και αναπαράγει τους ανακριβείς ισχυρισμούς της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), που είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον του συγκεκριμένου ιστότοπου (gamato.info) και είχε σοβαρό οικονομικό συμφέρον για τη διακοπή της λειτουργίας του. Στην πραγματικότητα:
· Αρχεία διαμοίραζαν μόνο οι απλοί χρήστες του ιστοτόπου, οι διαχειριστές τους διευκόλυναν μόνο να βρουν ο ένας τον άλλον).
· Φοροδιαφυγή ήταν αδύνατο να υπάρξει σε ένα ιστότοπο στον οποίο δε γινόταν καμιά οικονομική συναλλαγή.
Η αστυνομία παρέλειψε να αναφέρει πότε κατατέθηκε η μήνυση και πότε ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα. Θα θέλαμε περισσότερη και πιο επαρκή ενημέρωση από την αστυνομία για τις δικές της πράξεις, όχι την αναπαραγωγή των όσων ισχυρίζονται οι ανταγωνιστές του ιστοτόπου.
Πολιτική σημασία όμως έχει το συνολικότερο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Δυστυχώς στο θέμα αυτό οι ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων και μαζί τους η αστυνομία, επιμένουν να δίνουν μια μάχη χαρακωμάτων εκ των προτέρων χαμένη, με πρώτο θύμα την ελευθερία του λόγου και της επικοινωνίας στο διαδίκτυο.
Το υπάρχον μοντέλο εμπορευματοποίησης της γνώσης και του πολιτισμού, με τους περιορισμούς που θέτει, περιορίζει την πρόσβαση στα αγαθά αυτά σε ευρεία κοινωνικά στρώματα που στερούνται οικονομικών πόρων και κυρίως στους νέους. Αυτό εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες τόσο στις αναπτυγμένες χώρες, αλλά ακόμη περισσότερο διευρύνει το χάσμα μεταξύ των χωρών αυτών και του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, προς όφελος εταιριών διανομής που ελάχιστη σχέση έχουν με την πνευματική δημιουργία.
Εξίσου αδιέξοδο είναι βέβαια είναι το μοντέλο της απεριόριστης δωρεάν χρήσης που έχει επικρατήσει στην γκρίζα πλευρά του διαδικτύου. Η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε οι δημιουργοί να αμείβονται και οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχουν ήδη διαθέσιμες διεθνείς πρακτικές, όπως πχ. ένα τέλος πρόσβασης στο internet που θα αποδίδεται στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων.
Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να συλλάβουν τους σχεδόν 1 εκατομμύριο χρήστες του διαδικτυακού χώρου που αντιμετωπίζει την επίμαχη δίωξη…
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.3, 5:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Στην Αθήνα, μπροστά στη Βουλή

8/3/10

ΠΑΣΟΚ ΚΕΠ ΠΑΣΟΚ

"Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους πολίτες πως το Α’ Παράρτημα του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στην Αγία Μαρίνα δεν λειτουργεί προσωρινά, με αποκλειστική υπαιτιότητα της κεντρικής διοίκησης". Μια κλασική ανακοίνωση που εκδίδεται από εκατοντάδες δήμους σε όλη τη χώρα. Ομως δεν είναι μόνο αυτά που κλείνουν. Είναι και αυτά που λειτουργούσαν με 10 και 15 υπαλλήλους και έχουν μείνει με δύο και τρεις αλλά παραμένουν ανοιχτά. Ο κ. Ραγκούσης μίλησε για εξορθολογισμό. Κι εμείς που μιλάγαμε για αναβάθμιση του πολύ πετυχημένου θεσμού. ΠΑΣΟΚ τα ξεικίνησε, ΠΑΣΟΚ θα τα σταματήσει.

Για να δούμε τη συνταγή

Κατηγορίες δέχεται πανταχόθεν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Χαραλάμπους για παιχνίδι επιχορηγήσεων στους τοπικούς συλλόγους. Οι διακρίσεις μάλιστα που κάνει οδηγούν και σε έναν άτυπο πόλεμο μεταξύ των ίδιων των συλλόγων ενώ οι παρατάξεις τον καταγγέλλουν για προεκλογική καμπάνια.

Για να δούμε τελικά όμως ποιός θα έχει δίκιο και πως θα δουν το παιχνίδι αυτό οι ίδιοι οι σύλλογοι; Εκ του αποτελέσματος θα κρίνουμε.

Υπάρχουν κάποιοι άλλοι δήμαρχοι που δεν δίνουν δεκάρα για τους συλλόγους. Αυτοί θα έχουν καλύτερη τύχη;

Η πρώτη παράταξη σε Παλλήνη, Γέρακα Ανθούσα

Παράταξη δημιουργήθηκε σε Ανθουσα, Παλλήνη Γέρακα με επικεφαλής τον Νίκο Εξαρχο πρώην Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 100 και πλέον πολίτες από όλους τους παραπάνω δήμους συγκεντρώθηκαν και συμφώνησαν τόσο στο ενιαίο σχήμα των περιοχών τους εν’ όψη Καλλικράτη όσο και στον επικεφαλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζούτσος ένιωσε κάπως. Ο κ. Κωνσταντάς όμως ένιωσε χειρότερα.

Ομοβροντία για Ραγκούση

Ισχυρό εσωκομματικό χτύπημα έφαγε σήμερα ο Ραγκούσης όταν πήγε στην βουλή το νομοσχέδιο για τις κρίσεις των Διευθυντών του δημοσίου με την διαδικασία του επείγοντος. Μετά τον Δένδια και τον Κουβέλη ακολούθησαν οι Σκανδαλίδης, Παπαϊωάννου και Κακλαμάνης. Αντί να τον στηρίξουν οι τρεις τελευταίοι του έδωσαν και κατάλαβε. Αν κατάλαβε δηλαδή τι τον περιμένει όταν θα φέρει τον Καλλικράτη. Αν κατάλαβε το μήνυμα που ήταν σαφέστατο. "Οσο δεν μιλάς μαζί μας και το παίζεις μάγκας με τις πλάτες του Παπανδρέου θα σε μεταχειριζόμαστε ανάλογα". Το ίδιο μήνυμα που είχε πάρει λίγες ημέρες πριν από τον Βενιζέλο και λίγο πιο πριν από τον Πάγκαλο στο Υπουργικό Συμβούλιο. "Στον Καλλικράτη θα τα πούμε, όταν θα έχουμε τις τοπικές κοινωνίες με το μέρος μας".

Τι να κάνει ο κακομοίρης το μάσησε κι αυτό και το μάζεψε άρον - άρον. Με τον Καλλικράτη όμως έχει πρόβλημα. Τον έχει έτοιμο μεν, δεν τολμάει να τον βγάλει χωρίς τις πλάτες του αρχηγού δε.

Εκεί να δείτε επίθεση που θα δεχτεί. Εκεί να δείτε τι θα πει ομοβροντία. Δήμαρχοι, βουλευτές, υπουργοί και τοπικές κοινωνίες όλοι μαζί.

Περιμένουν νέο πάρεδρο

Τελικά πήρε άδεια και έφυγε λόγω συνταξιοδότησης ο πάρεδρος του Ελ. Συν. της Αγίας Παρασκευής που δεν υπέγραφε το ένταλμα της Αγίου Ιωάννου για να προχωρήσει το έργο. Δεν βρήκε καμία παρατυπία, βρήκε όμως τρόπο να απαλλαγεί από το έργο. Σκασίλα του που εκατοντάδες καταστηματάρχες και πολίτες ταλαιπωρούνται. Εκείνος ετοιμάζεται να απολαύσει την τρίτη ηλικία του.
Τώρα λέει θα περιμένουν τον νέο πάρεδρο.

Δεύτερη φορά απέτυχε ο Γεωργόπουλος

Για δεύτερη φορά απέτυχε ο κ. Γεωργόπουλος στο Νέο Ηράκλειο να περάσει απόφαση λήψης δανείου 1.490.000 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες. Ούτε οι δικοί του, ούτε οι της αντιπολίτευσης συναίνεσαν. Τώρα θα επιχειρήσει για τρίτη φορά.
Είναι γεγονός ότι τώρα με τον Καλλικράτη και με τις πιθανές συνενώσεις οι δήμαρχοι έχουν λησάξει με τα δάνεια. Δεν είναι όμως πολύ καλά πληροφορήμένοι απ' ότι φαίνεται. Θα τους μείνουν καζίκια στους περισσότερους.

Υπό εποπτεία ο Γραφάκος

Την απαραίτητη υποχώρηση - παραχώρηση εξουσιών έκανε ο Γραφάκος στα Μελίσσια μετά και την δεύτερη καταψήφιση του προϋπολογισμού. Εξι μήνες πριν από τις εκλογές αναγκάστηκε τεκλικά να φτιάξει μια διαπαραταξιακή επιτροπή για να διαμορφώσει την πολτική επιλογή του Δήμου και να ψηφίσει βέβαια και τα απαραίτητα δάνεια.

Υποψήφιος Δήμαρχος ο Καπλάνης

Υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε και από τηλεοράσεως ο Γιώργος Καπλάνης που αναπλήρωσε το μέχρι πρότεινως Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρο Μίχο. Προφανώς ο κ. Καπλάνης περίμενε να πάρει έγκυρες πληροφορίες περί ένωσης ή μη της Αγίας Βαρβάρας με το Χαϊδάρι. Οταν έμαθε ότι κάθε δήμος θα πάει μόνος του την μπουμπούνισε.
Τελικά το σενάριο της ένωσης μόνο των πολύ μικρών δήμων της Αττικής είναι μάλλον έγκυρο. Ο κ. Καπλάνης λόγω Μίχου έχει τη δυνατότητα να ξέρει κάτι παραπάνω.

Ασκήσεις επί χάρτου στις αξιολογήσεις

Πολύ ωραίος και αντικειμενικός θεωρητικά λοιπον ο νέος νόμος αξιολόγησης προϊσταμένων που παιρνάει στη βουλή. Ομηρος και αυτός της κακοδαιμονίας της δημόσιας διοίκησης. Ενας νόμος στραμένος στην αντικειμενικότητα αλλά όχι στην αποτελεσματικόητα. Το μεγάλο πρόβλημα δεν βρίσκεται ούτε στους στους Γενικούς Διευθυντές, ούτε στους Διευθυντές. Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στους προιστάμενους των τμημάτων και στην αξιολόγησή τους. Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια παραμένουν ώς έχουν. Και βέβαια και η αξιολόγησή τους θα παραμείνει ως έχει. Ολοι 10 θα παίρνουν όπως και σήμερα. Μπορεί η Δημόσια Διοίκηση να νοσεί αλλά κάθε τμήμα ξεχωριστά λειτουργεί τέλεια όπως διαπιστώνει κανείς από τις αξιολογήσεις.
Η λύση βρίσκεται καθαρά στην μισθοδοσία. Μόνο με bonus και με μεγάλη διαφορά μισθού στους προϊσταμένους θα ανοίξει σοβαρή συζήτηση.
Επίσης η λύση βρίσκεται στην αξιολόγηση από τους πολίτες. Οταν γεμίσει ο φάκελος με παρατηρήσεις πολιτών και όταν αυτό έχει επίπτωση στην ανέλιξή τους και στον μισθό τους, τότε να δεις πως δουλεύουν οι υπάλληλοι.
Αλλιώς στην θεωρία όλα ωραία είναι.

7/3/10

Επιτυχία Καραχάλιου στην Νέα Μάκρη

Πρωτοβουλία με επιτυχία ανέλαβε όπως μάθαμε ο Νίκος Καραχάλιος για την ανάδειξη ενιαίου σχήματος και επικεφαλής στην Νέα Μάκρη. Ο κ. Καραχάλιος κατόρθωσε να μαζέψει τους πάντες και να τους πείσει να μπουν στο μαντρί καθώς η Νέα Μάκρη διαφαίνεται ως έρδα της ευρύτερης περιοχής εν' όψη Καλλικράτη. Προσήλθαν άπαντες νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και παράγοντες. Συμφώνησαν να αφήσουν απ' έξω τις προσωπικές φιλοδοξίες, τα μίση και τα πάθη και να αξιοποιήσουν την διαφαινόμενη κατάρευση Λουϊζου. Μια κατάρευση όμως που έρχεται από το 50,4%. Καθόλου έυκολη υπόθεση. Η ενότητα δεν φτάνει. Πρέπει να βρεθεί και προσωπικότητα.

Καχύποτποι

Καλή η ενέργεια του Γιώργου Σιώκου δημάρχου Γλυκών Νερών να ζητήσει ένωση με την Αγία Παρασκευή, δείχνει ωριμότητα καθώς εξήγησε ότι υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο κ. Γιαννακόπουλος, αλλά άσφαιρη καθώς οι δύο δήμοι ανήκουν σε διαφορετική νομαρχία. Οπως ξεκαθαρίστηκε από την Επιστημονκή Επιτροπή του Υπουργείου, δεν είναι δυνατύ προς το παρόν η συνένωση δήμων διαφορετικών νομαρχιών λόγω των εκλογικών καταλόγων. Μήπως ο κ. Σιώκος την ήξερε αυτή την λεπτομέρεια όταν έκανε τη δήλωση;

Παράβίαση του άρθρου 68 εκατέρωθεν

Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να έχει ο κ. Χατζηδάκης στο φάληρο με την ακραία προεκλογική εκστρατεία που έκανε για την εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και με τις επίσημες δηλώσεις του ότι θα παραιτηρθεί από δήμαρχος και μέλος της Νέας Δημοκρατίας αν δεν γίνει αρχηγός η Ντόρα. Με δηλώσεις τους τον κράζει όλος ο πολτικός κόσμος του Φαλήρου και του ζητάνε να υλοποιήσει τις δηλώσεις του.
Ο τέως δήμαρχος κ. Καψάνης του γράφει σε δημόσια ανακοινωση πολύ εύστοχα. "Παραβιάσατε κατάφορα το άρθρο 68 του Κώδικα Δήμων και Κοντήτων σύμφωνα με το οποίο ο Δήμαρχος "ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τη διασφάλιση της ενότητας της τοπικής κοινωνίας. Ηρθατε όμως σε ευθεία αντίθεση με το 64% των φαληριωτών που δεν ψήφισαν τη Ν.Δ. στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και επιπλέον με το 62% των νεοδημοκρατών που δεν ψήφισαν την Ντόρα Μπακογιάννη..."
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Χατζηδάκης καταγράφεται ως ένας από τους πιο αυταρχικούς και κομματικούς δημάρχους της Αττικής. Ομως το ζήτημα είναι; Αυτό το 64% και 62% θα κάνουν κάτι για να αναστείλουν αυτά τα χαρακτιρηστικά του κ. Χατζηδάκη;
Και ο ίδιος ο κ. Καψάνης θα κάνει κι αυτός κάτι, ή θα δώσει τις προτεραιότητες αλλού; Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές έδειξε και αυτός να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ παρά για τον κοματισμό του κ. Χατζηδάκη. Μάλλον κι αυτός παραβίασε το άρθρο 68.

ΣΧιζοφρενική πληροφόρηση

Πανικό κατάφερε και πάλι να δημιουργήσει το νέο δημοσίευμα των νέων για την ένωση των δήμων της Αττικής. Δήμαρχοι και αιρετοί έτρεχαν πάλι απο γραφείο σε γραφείο. Και αυτό μερικές ώρες μετά την ενημέρωση που έκανε ο κ. Ραγκούσης στους δημοσιογράφους όπου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανείς που αν ξέρει έστω και ένα στοιχείο της σχεδίου και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση αποκάλυψης σε κανέναν δημοσιογράφο στα πλαίσια της ισότητας. Χριστό τον έκαναν οι δημοσιογράφοι τον Υπουργό που για πρώτη φορά ήταν χαλαρός και υπομονετικό λόγω στάσης εργασίας των υπαλλήλων του Υπουργείου, να τους δώσει έτσω ένα μικρό στοιχείο για τον Καλλικράτη. Το μόνο που τους αποκάλυψε είναι ότι έχει βγει στις 670 σελίδες. Και λίγες ώρες μετά την κατηγορηματική άρνηση του Υπουργού βγαίνουν Τα Νέα με το Σχέδιο των συνενώσεων.
Και τρεις παρατηρήσεις.
Α) Η συγκεκριμένη αρθρογράφος δεν συμμετείχε στην ενημέρωση και δεν ήξερε τα όσα είπε ο κ. Ραγκούσης.
Β) Υπάρχουν δύο περιπτώσεις στο σενάριο που είναι σίγουρα ανακριβείς. Αγία Βαρβάρα και Χαϊδάρι δεν ενώνονται. Ηράκλειο και Νέα Ιωνία δεν ενώνονται. Το είπε ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης μιλώντας για πολύ μικρούς δήμους εντός Β' Αθήνας.
Γ) Το ίδιο το άρθρο λέει ότι υπάρχουν σενάρια και διαβουλεύσεις, αρα όλα παίζονται.
Παρ' όλα αυτά ζούμε στην εποχή της σχιζοφρενικής πληροφόρησης. Βγάζεις ένα χάρτη, δίνεις κάποια σενάρια, και η εφημερίδα γίνεται ανάρπαστη. Μέχρι το βράδυ δεν υπήρχε ούτε ένα φύλλο στα περίπτερα. Και ουσιαστικά δεν γράφεις τίποτα καινούργιο. Ασε που υπήρχαν πολλά σίγουρα λάθη στο δημοσίευμα. Ελεος

6/3/10

Εσκεμένες παρεξηγήσεις Κακλαμάνη Ραγκούση

"Ξεκαβάλα ρε μαγάλε" Αυτή ήταν ακρβώς όπως μάθαμε η έκφραση του Υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση όταν πληροφορήθηκε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης του έστειλε και νέο τελσίγραφο για την Τετάρτη 15 Μαρτίου σνα συμμετάσχει στην συνεδρίαση του Δ.Σ. και να παρουσιάσει τον Καλλικράτη.
Ο κ. Ραγκούσης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όχι μόνο ήταν λάβρος στους χαρακτηρισμούς του μπροστά στους δημοσιογράφους για τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ αλλά τον διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας ότι Τρίτη βράδυ που του εξήγησε τηλεφωνικά ότι δεν μπορεί να προσέλθει στο συμβούλιο, λόγω του νόμου για την Ιθαγένεια απέσπασε την συγκετάθεση του κ. Κακλαμάνη και έκλεισαν το τηλέφωνο σε πολύ καλό κλίμα. Την επόμενη όμως έφαγε την καταγγελία και εις διπλούν.
Είναι προφανές βέβαια ότι η ένταση δεν οφείλεται σε μια απλή παρεξήγηση. Και οι δύο θέλουν να κρατήσουν αποστάσεις και να δημιουργήσουν ένα αμυντικό κλίμα έντασης.
Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι δεν θα πάει ούτε την επόμενη Τετάρτη στην ΚΕΔΚΕ λόγω του νομοσχεδίου για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων. Οταν όμως ρωτήθηκε αν θα πάει την επόμενη ή την μεθεπόμενη δεν απάντησε. Αρα είνα προφανές ότι ο κ. Ραγκούσης αποφεύγει επιμελώς να συναντηθεί με την ΚΕΔΚΕ.
Από την άλλη ο κ. Κακλαμάνης δεν έχει σκοπό να περιμένει το timing που θα επιλέξει ο Υπουργός Εσωτερικών. θέλει να ξεκινήσει τον πόλεμο με δική του επιλογή για να μπορεί να αντιδράσει αποφασιστικά στον Καλλικράτη όταν χρειαστεί.

Μιλάνε για ηλίθιους συμβούλους

Χαμός έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών την περασμένη Παρασκευή με την αιφνιδιαστική περικοπή επιδόματος πέραν της μείωσης του 12%. Στους διαδρόμους δεν μλάγανε για λάθος πολτική αλλά για ηλίθιους συμβούλους που κάψανε ουσιαστικά του Υπουργούς που αναγνωρίσανε το λάθος τους. Ολα τα τμήματα από το πρωί δεν ασχολήθηκαν με τίποτα άλλο από την διόρθωση του λάθους έστω και την τελευταία στιγμή με τροποποίηση της τροποίησης της του σχεδίου νόμου. Τελικά 12:45, η προθεσμία κατάθεσης έληγε στις 13:00 ακριβώς η διορθωμένη μορφή έφτασε στη βουλή.
Είχαν που είχαν στάση οι υπάλληλοι στις 12:00 όσο δούλεψαν ασχολήθηκαν με το επίδομα. Ευκαιρία βέβαια για τους περισσότερους να βγουν στους διαδρόμους να καπνίσουν το τσιγάρο τους και να εξαπολίσουν τα πρικρόχολα σχόλιά τους.

4/3/10

Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πεύκης

Για «περίεργες συνεργασίες με τους "Ρεπουμπλικάνους"» έκανε λόγο ο κ. Βάζος, αναφερόμενος στην από κοινού καταγγελία της υπόλοιπης μειοψηφίας στον Νομάρχη Γιάννη Σγουρό για το εν λόγω έργο. Η παραπάνω δήλωση πυροδότησε την αντίδραση του επικεφαλής της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ Γιάννη Βογιατζάκη, ο οποίος του απάντησε ότι «και εσύ συνεργάζεσαι με τους ταγματασφαλίτες!». Στο σημείο εκείνο, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μέγας αντέδρασε έντονα και λίγο έλειψε οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι «να πιαστούν στα χέρια».
Από το http://www.amarysia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=26486:2010-03-03-12-25-55&catid=145:new&Itemid=210

Παραίτηση στην Αργυρούπολη

Το βράδυ της Τετάρτης, 3-3-2010, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργυρούπολης, υπέβαλε αναπάντεχα την παραιτησή του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αργυρούπολης (ΠΟΔΑ) κ. Στ. Αναγνώστου. Η παραίτηση όμως αυτή δεν φαίνεται να συνδέται με το ανωτέρω τραγικό συμβάν.
Σημειώνεται ότι αρχές του 2010 ο κ. Στ. Αναγνώστου είχε διαδεχθεί στον Π.Ο.Δ.Α. τον πρώτο πρόεδρο και δημιουργό/ιδρυτή του δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Κωνσταντάτο.
Από το http://www.silvercity.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2926:k-&catid=81:europe&Itemid=198

Πρόστιμο στον Αγίο Δημήτριο

Πρόστιμο ανέγερσης (3.028,75 ευρώ) και διατήρησης (1.514,25 ευρώ) για την εξέδρα στον Ασύρματο, υπεβλήθη στον Δήμο Αγίου Δημητρίου από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Αττικής κατόπιν διενέργειας αυτοψίας που έκαναν υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας.

Αυτοψία (έπειτα από ανώνυμη καταγγελία κατοίκου) διενήργησε στις 26 Ιανουαρίου του 2010 η διεύθυνση της Πολεοδομίας Αττικής στον χώρο του πάρκου του Ασυρμάτου, προκειμένου να εξετάσει την κατασκευή της εξέδρας από οπλισμένο σκυρόδεμα που έχει κατασκευαστεί στο χώρο. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας της Πολεοδομίας, έκριναν την κατασκευή ως αυθαίρετη σύμφωνα με το Ν.1337/83 και σύμφωνα με το άρθρο 22 του Γ.Ο.Κ./85 ως κατεδαφιστέα. Για το γεγονός ότι δεν έχει πάρει καμία έγκριση από την ΕΠΑΕ (Επιτροπή Πολεοδομικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου) και καθ’ υπέρβαση του άρθρου 19 10Κ/83 και ΕΟΚ 2000, με βάσει την έκθεση επιβάλλεται στον (φερόμενο ιδιοκτήτη – νομέα – κάτοχο – κατασκευαστή) Δήμο Αγίου Δημητρίου πρόστιμο: Ανέγερσης: 3.028,75 ευρώ και Συντήρησης: 1.514,25 ευρώ. Συνολικά: 4.543,00 ευρώ.
Η απόφαση της Πολεοδομίας κοινοποιήθηκε στο Δήμο Αγ. Δημητρίου την 1η Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον Νόμο, έχει το δικαίωμα ο Δήμος να υποβάλλει ένσταση κατά της παρούσας έκθεσης εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης.

Προστάτες του Περιβάλλοντος οι δήμαρχοι

Απορριματοφόρα του Δήμου Αγίου Δημητρίου ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια όπως μαθαίνουμε στην περιοχή του Ασύρματου, ακριβώς δίπλα από τον χώρο που γίνεται δεντροφύτευση από τους δημότες κάθε Κυριακή. Και δεν είναι ο μοναδικός δήμος. Οι περισσότεροι δήμοι μπροστά στην αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν σύστημα μεταφόρτωσης και μπροστά στην αδιαφορία της πλειοψηφίας των πολιτών για το που πάνε τα σκουπίδια που απομακρύνονται από τα σπίτια τους, κάνουν την ίδια δουλειά. Στη συνέχεια όλοι αυτοί οι δήμαρχοι θα βγουν στα κανάλια στις 5 Ιουνίου για να στηρίξουν την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Επιτυχία η γραφειοκρατία

Από την περασμένη Ανοιξη περιμένουν να εγκριθούν 70 θέσεις προσωπικού στα δημοτικά ιατρεία του Νέου Ηρακλείου. Ετσι στα γρήγορα θα δουλέψει η υπόθεση της αναπλήρωσης κενών θέσεων μέσω ΑΣΕΠ όπως υποστήρίζει ο Υπουργός. Το μόνο που βλέπεουμε εμείς είναι μείωση των δαπανών. Αν αυτός είναι ο στόχος τότε πετύχαμε. Αν όμως ο στόχος είνα η εξυπηρέτηση του πολίτη τότε αποτύχαμε.

Ολο και χειρότερα

Ολο και χειρότερα τα κάνει ο Ραγκούσης κατά την άποψή μας κι ας μας συγχωρέσει ο Θεός. Ο ποολιτικός βγαίνει και πείθει, συνδελέγεται συνεχώς και διαμορφώνει απόψεις και αντιλήψεις για να γίνει ύλη η ιδέα. Δεν κρύβεται, δεν απαντάει με ξερά δελτία τύπου και δεν αφήνε στο σκοτάδι μια κοινωνία ολόκληρη με σκοπό τον αιφνιδιασμό.
Η επιτυχία του εγχειρήματος Καλλικράτης έγκυται πάνω από όλα στην κατανόηση και την συνάινεση αυτών που θα κληθούν να τον υλοποιήσουν. Αν αυτοί αντιδράσουν από την πρώτη στιγμή σε ένα κάκιστο κλίμα που διαμορφώνεται, τότε ο Καλλικράτης ακόμη και αν δεν αποτύχει, θα αποδώσει μικρό ποσοστό των δυνάμεών του.
Δεν κατανοούμε την τακτική του θέματος.

Ευτυχώς πίσω στην διαφθορά

Για πρώτη φορά γλίτωσε η Αυτοδιοίκηση από το στόχαστρο της οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια" Ευτυχώς που υπάρχουν τα Νοσοκομεία, οι Πολεοδομίες και οι Εφορίες και καταλάβανε τις πρώτες θέσεις στην διαφθορά. Αλλιώς εν μέσω Καλλικράτη θα τρώγαμε κι αυτή τη λέζα.

Ξεκινάει κύκλος καταγγελιών

Γύρω στις 400 κενές θέσεις μένουν στο Δήμο των Αθηναίων από τις λήξεις των συμβάσεων με την Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου. Και δεν μιλάμε για συμβάσεις που εξυπηρετούν την Επιχείρηση αλλά όλο το δήμο. Μέχρι και στο ληξιαρχείο δουλεύουν. Εχθές όμως ήρθε αρνητική απάντηση από το ΑΣΕΠ που τις απορρίπτει όλες. Και από αύριο ξεκινάει το Τσουνάμι που είχαμε προβλέψει από τον Νοέμβριο με την κατάθεση του νόμου για τις προσλήψεις. Από αύριο ξεκινάνε οι διαμαρτυρίες των δημάρχων για χιλιάδες κενές θέσεις στις υπηρεσίες. Οπως σχολίαζε παράγοντας της Αθήνας οι υπηρεσίες θα κρεμάσουν και οι καταγγελίες θα ξεκινήσουν.

Ετοιμοπόλεμοι μερικοί

Σκοτωμός έγινε στο προσυμβούλιο της παράταξης Κακλαμάνη της ΚΕΔΚΕ. Για μια φορά ακόμη ο θεσσαλονικιός δήμαρχος ζήτησε να κατέβουν στους δρόμους και να κλείσουν τα δημαρχία. Τελικά και πάλι επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι εκτιμώντας ότι εν μέσω οικονομικών μέτρων υπάρχει ο κίνδυνος μέχρι και γραφική να γίνει η Αυτοδιοίκηση.

Ενα βραβείο ρε παιδιά

Απαιτούμε τώρα βραβείο πούλιτζερ για την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση που διαθέτουμε. Οταν ένα blog αποκαλύπτει τον Νοέμβριο τις πολύ κακές σχέσεις που εξυφαίνονται μεταξύ Ραγκούση και Κακλαμάνη, προβλέπει ότι τον Μάρτιο θα υπάρξει δεύτερος γύρος σύγκρουσης. Οταν ένα blog αποκαλύπτει τον Ιανουάριο ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Καλλικράτης και πριν από μία εβδομάδα προβλέπει ότι δεν θα προσέλθει ο κ. Ραγκούσης στην συνάντηση. Ε.. νομίζουμε ότι δικαίως αξιώνει ένα δημοσιογραφικό βραβείο.

1/3/10

Απίστευτη ελεγκτική ιστορία

Μια ακόμη απίστευτη ιστορία καθημερινής ελεγκτικής τρέλας εξελίσσεται στην Αγία Παρασκευή καθώς ο πάρεδρος αρνείται να υπογράψει ένταλμα πληρωμής για την ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου διότι αμφισβητεί.... "τον τίτλο του έργου". Παρά το γεγονός ότι το έργο έχει περάσσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους και τις εγκρίσεις και έχει περάσει ακόμη και από τη φάση δύο ενστάσεων ο πάρεδρος τώρα αμφισβητεί ότι η Αγίου Ιωάννου είναι ιστορικό κέντρο της πόλης και δεν υπογράφει το ένταλμα.
Την στιγμή λοιπόν που σπαταλώνται εκατομμύρια ευρώ και περνάνε αβέρτα οι κατατμήσεις και οι απ' ευθείας αναθέσεις ή οι "μελέτη - κατασκευή" χωρίς λόγο, τώρα μας ενοχλεί ο τίτλος του έργου.
Με αυτούς τους ευθυνόφοβους θα φτιάξουν τον Καλλικράτη και θα ελέγξουν τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης. Και την ίδια στιγμή θα δίνουν βέβαια συγχωροχάρτι σε όλα τα λαμόγια που θα τσουβαλιάζονται με τις λεπτομέρειες και θα φωνάζουν για τους ασφυκτικούς ελέγχους.