28/2/10

Δυναμικό παρόν στη Νέα Μάκρη

Λέτε να βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο της άστοχη επένδυσης; Διότι η παρουσία του κ. Καρίνου στην πολιτική ζωή της Νέας Μάκρης φαίνεται να παίρνει διαστάσεις σοβαρής επένδυσης. Κάθε εβδομάδα βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα και στα εξώφυλλα γνωστών εφημερίδων που όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, απαιτούν γερές οικονομικές ενισχύσεις για να φιλοξενήσουν ανάλογες παρουσίες.
Ο πρώην υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου όμως φαίνεται να μην αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Το φυσάει με λίγα λόγια. Μάζευε λεφτά από τον μισθό του τόσα χρόνια και τώρα τα επενδύει. Μια επένδυση όμως αμφιβόλου αποτελεσματικότητας καθώς ο Καλλικράτης τον περιμένει στη γωνία. Εκτός και αν ο κ. Καρίνος μας αποδείξει ότι έχει μαζέψει τόσα λεφτά από το μισθό του, που μπορεί να ανταγωνιστεί και άλλα μεγάλα ονόματα στον κατασκευαστικό τομέα.

Χαλαρώνει

Βγήκε που βγήκε οριακά ο κ. Αλτιπαρμάκης στην Αρτέμιδα, άφησε να του δημιουργηθούν κια σοβαρά ρήγματα στην παράταξη. Τελευταίο χτύπημα η άρνηση της Δημοτικής Συμβούλου κας Μαρία Μανίκα να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου. Οπως φαίνεται ο κ. Αλτιπαρμάκης δεν έχει και σοβαρές πιθανότητες να ηγηθεί ψηφοδελτίου στις επόμενες εκλογές... και χαλαρώνει.

Νέα υποψηφιότητα στην Αν. Αττική

Υποψηφιότητα δήλωσε ο επί δώδεκα χρόνια δημοτικός σύμβουλος Νέας Μάκρης Νίκος Καραγιάννης μέσω της εφημερίδας ΔΗΜΟΤΗΣ. Μια υποψηφιότητα με πολλά λεφτά όπως λένε πολλοί αφού ο κ. Κατραγιάννης ασχολείται με τα κατασκευαστικά.
Ο κ. Καραγιάννης βλέπει Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, Ραφήνα και Γραμματικό σε ένα.
Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για τη συνέχεια

Αγνές οι προθέσεις Σιώκου

Ολο και πιο επίμονος παρουσιάζεται ο Γιώργος Σιώκος από τα Γλυκά Νερά για την ένωση του Δήμου του με αυτόν της Αγίας Παρασκευής. Η επιμονή του θα μας έβαζε σε υποψίες αν δεν ακούγαμε από κοντά τον δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο που θα τον χαρακτηρίζαμε αν όχι "αντίθετο"... "αδιάφορο". Σε τραπέζι καφέ κεντρικού ξενοδοχείου οι δύο δήμαρχοι εμφανίστηκαν μαζί σαν να προετοίμαζαν την συνένωση. Ο κ. Γιαννακόπουλος όμως όταν έλεγε Καλλικράτης παρέπεμπε στο Χολαργό. Ετσι κρατάμε τις αγνές προθέσεις του κ. Σιώκου.
Να θυμίσουμε μόνο ό τι ο κ. Σιώκος κατέβηκε ως ανεξάρτητος ανήκει όμως στο ΠΑΣΟΚ
http://ekloges-prev.singularlogic.eu/2006static/dimos315.htm

Εμπαινε Ζούτσο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διοργανώθηκε η συνεδρίαση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής στον Γέρακα με οικοδεσπότη τον Δήμαρχος Αθανάσιο Ζούτσο. Οπως δείχνουν τα πράγματα η δημιουργία ενός μεγάλου δήμου τον ευνοεί και το επιδιώκει με ήσυχο τρόπο. Αλωστε οι Σιώκος (Γλυκά Νερά), Δάβαρης (Παιανίας) και λοιποί του το αναγνωρίζουν. Το θέμα είναι ότι επιδιώκεται τώρα η δημιουργία λίγων μεγάλων δήμων σε αντίθεση με τους βουλευτές της περιοχής. Και βέβαια του τη σπάει και ο Δάβαρης που κοιτάει προς Σπάτα, Κορωπί. Είναι άλλωστε ο μόνος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Υπερεκτιμά όμως λίγο τις δυνάμεις του. Το ερώτημα που τίθεται είναι σίγουρος αντιδήμαρχος ή υποψήφιος δήμαρχος;
Σε κάθε περίπτωση όμως ο Ζούτσος και σίγουρα ισχυρότερος θα βγει και σίγουρα δήμαρχος.

Εκσυγχρνίσου δήμαρχε

Για επικοινωνιακή πολιτική κατηγορεί και πάλι ο Καμάρας τον Θεοδωρακόπουλο στην Πεύκη. Τέσσερα χρόνια τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Δεν λέμε ότι δεν έχει δίκιο! Αλλά νισάφι πια. Αν ο άνθρωπος κατόρθωσε να ακυρώσει ένα τέτοιο έργο με κολυμβητήριο, δημαρχείο, αναπλάσεις, θέατρο κλπ χαλάλι του. Αν αυτή είναι η σύγχρονη πολιτική προσαρμόσου ή πήγαινε σπίτι σου. Να βγαίνεις όμως κάθε φορά και να καταδικάζεις τα ΜΜΕ για την τύχη σου πάει πολύ. Λες και τα ΜΜΕ τον ήξεραν και από πριν τον Θεοδωρακόπουλο. Η κάνε κάτι, ή ασχολήσου με τα θεσμικά των αιρετών.
Με όλο το σεβασμό βέβαια γιατί η θητεία σου υπήρξε λαμπρή στο δήμο Πεύκης. Μόνο που αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι δημότες. Οσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, δεν είναι αυτονόητο.

Και δεύτερο αντάρτικο στις Αχαρνές

Σε γενέτειρα των πράσινων ανταρτών θα ανακηρυχθεί τελικά ο δήμος των Αχαρνών αφού μετά την κίνηση Κασσαβού φαίνεται ότι σχηματίζεται και νέα εστία παλιών πράσινων δημοτικών συμβούλων... που αναζητούν "αξιόπιστη δημοτική αρχή". Οι σύντροφοι φαίνεται ότι ξέχασαν την εμπειρία Στριφτού. Και απ' ότι φαίνεται δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τον Φωτιάδη που τους ξελάσπωσε. Πάμε λοιπόν για νέα σελίδα καταποντισμού και τριχοτόμησης. Κάποιοι τρίβουν και πάλι τα χέρια τους. Σε δήμο που το ΠΑΣΟΚ βγάζει 52% και η Νέα Δημοκρατία 19% θα κινδυνέψουν και πάλι να τον χάσουν. Η ακραία αλαζονεία δεν τους έγινε μάθημα.

Γκάλοπ για τις συνενώσεις

Γκάλοπ για τον Καλλικράτη πραγματοποιούν όλο και περισσότεροι δήμοι και φορείς. Στο Ελληνικό καλούν να ψηφίσουν οι πολίτες και να συλλεχθούν υπογραφές από το επίσημο site του Δήμου και με επίσημη ανακοίνωση - απόφαση για μη συνένωση.
Στο Παπάγο η εφημερίδα "Παπάγου Πολιτεία" πραγματοποίησε έρευνα κοινής γνώμης σύμφωνα με την οποία το 68,5% των πολιτών δεν επιθυμεί συνένωση με κανέναν άλλο δήμο.
Το ίδιο γίνεται και σε πολλούς άλλους δήμους της Αττικής.

Δικαιώθηκαν

Δικαιώθηκε ο Δήμος Χαλανδρίου και οι τοπικοί σύλλογοι πουμ προσέφυγαν στον Αρειο Πάγο για να σταματήσουν εκποίηση ακινήτου που ανήκει σε ίδρυμα. Οι προσπάθειες απέδωσαν τελικά καρπούς

Να θυμηθούμε τι θα γίνει με Κουτελάκη

Οπως σας το είχαμε προαναγγείλει παραιτήθηκε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης. Ελαβα έναν δήμο υπερχρεωμένο λέει στην επιστολή του και τον παραδίδω μετά από 12 χρόνια με 7,5 εκατομμύρια πλεόνασμα και χωρίς κανένα προσωπικό περιουσιακό στοιχείο. Κι όμως ο κ. Κουτελάκης παραπέμπεται για παράνομο περιουσιακό όφελος 2,8 εκ ευρώ και με την λέξη "σκόπευε να προσποριστεί".
Επίσης δεύτερο αξιοσημείωτο είναι ότι παραπέμπεται μαζί με αρκετούς πολιτικούς του αντιπάλους όπως τον κ. Σιότροπο και τον κ. Πώποτα. Να δούμε λοιπόν τι θα γίνει. Ισως μετά από 6 ή 7 χρόνια και όταν ο κ. Κουτελάκης θα έχει πεθάνει εντελώς πολιτικά, θα δούμε στα ψιλά των εφημερίδων την ανακοίνωση της αθώωσής του. Οπως ακριβώς έγινε με τον κ. Λογοθέτη. Μετά από εννιά χρόνια δικών αθωώθηκε εντελώς.
Δεν παίρνουμε όρκο αλλά το ξαναγράψαμε. Δεν τον έχουμε για τόσο ηλίθιο. Αντιθέτως ο κ. Κουτελάκης είναι μια σκέτη γάτα με πέταλα που γνωρίζει όσο λίγοι το δημόσιο λογιστικό. Αυτό και μόνο μας βάζει σε υποψίες. Σιγά μην έκανε λαμογιά σε συνεργασία με τον μισό πολιτικό κόσμο της Νέας Σμύρνης. Εμάς η υπόθεση μας βρωμάει.
Ισως τελικά ο Κουτελάκης παραπάμπεται γιατί δεν έκλεψε.
Μετά από κάποια χρόνια να θυμηθούμε να δούμε τι έγινε.

Δεν υπήρξε απαρτία λόγω εκπομπής

Το είδαμε κι αυτό. Ελλειψη απαρτίας παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μελισσίων λόγω απουσίας και της αντιπολίτευσης αν και υπήρχαν σοβαρότατα θέματα να συζητηθούν όπως ο προϋπολογισμός. Είναι γνωστό βέβαια ότι ο κ. Γραφάκος έχει απολέσει εδώ και πολύ καιρό την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ετσι αναγκαστικά η απαρτία εξασφαλίζεται με την βοήθεια της αντιπολίτευσης. Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα πήραν και την κωμικοτραγική τροπή. Η αντιπολίτευση έστειλε επιστολή ότι δεν θα συμμετάσχει καθώς τρία από τα μέλη της είναι καλεσμένα σε εκπομπή για να καταγγείλουν τα οικονομικά του Δήμου.

Δέκα χρόνια μετά δικάζεται ο Τζανίκος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου Παναγιώτη Τζανίκο για την αγορά οικοπέδου από την Δημοτική Επιχείρηση σε τιμή μεγαλύτερη της αντικειμενικής. Να θυμίσουμε μόνο ότι το αδίκημα συντελέστηκε το 2000 και αφορά μια διαφορά γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Να θυμίσουμε επίσης ότι ο κ. Τζανίκος είχε δημιουργήσει τότε μια δημοτική επιχείρηση και αγόρασε την επίμαχη έκταση, αντί να την απαλλοτριώσει ο Δήμος, με τιμή μεγαλύτερη από αυτήν της απαλλοτρίωσης.
Δέκα χρόνια μετά.... θα απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Για να δούμε φέτος!

Στον εισαγγελέα και στην Περιφέρεια προσέφυγαν οι δύο αντιπολιτευικές παρατάξεις του Ζωγράφου καθώς όπως λένε ο Δήμαρχος κ. Καζάκος προσπάθησε να περάσει από το παράθυρο 8 εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης που μετατάσσονται στο Δήμο. Οπως δείχνουν τα πράγματα και από την απάντηση του Δημάρχου η διοίκηση μάλλον την έκανε την λαμογιά της. Ο κ. Κωστόπουλος μάλιστα κατηγόρησε για αντιδημοκρατική συμπεριφορά τον κ. Καζάκο. Για να τον δούμε αυτή την φορά. Θα δώσει και πάλι την νίκη στον κ. Καζάκο; Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη φορά έκοψε 6% από την κα Καφατσάκη και ο κ. Καζάκος με 42,3% έγινε δήμαρχος.
Να δούμε φέτος λοιπόν ποια θα είνα η προτεραιότητά του.

Και υποψήφιος

Μέχρι και γκάλοπ δημοσίευσε ο Πέτρος Μαντούβαλος μετά την αθώωσή του για την υποψηφιότητά του ως δημάρχου Πειραιά. Η συντριπτική λέει πλειοψηφία των πειραιωτών τον θέλει για δήμαρχο. Ολως τυχαίως η έρευνα συνέπεσε με την απόφαση του δικαστηρίου.

Ράβε ξήλωνε στη Σαλαμίνα

Διοικητικός τραγέλαφος στην Σαλαμίνα, αλλά πως αντιμετωπίζεται; Αφού μετά από 50 μέρες ανακάλυψαν στο Δήμο Σαλαμίνας ότι ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να είναι και αντιδήμαρχος στη συνέχεια την πρόσκληση του Δ.Σ. για την εκλογή γραμματέα την έκανε ο δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος. Και αφού ανακάλυψαν ότι ούτε και αυτό γίνεται ακύρωσαν την συνεδρίαση.
Και δεν είναι ο μόνος δήμος όπου ο καθένας κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι. Σε δεκάδες δήμους γίνεται το ίδιο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι κανείς δεν βρίσκει αξία στο να προσφεύγει στις ελεγκτικές αρχές. Ετσι η αυθαιρεσία και η απολυταρχία συνεχίζεται στις "τοπικές δημοκρατίες"

Επιθετικά ο Βαλασόπουλος στην Ηλιούπολη

Συνεχίζει επιθετικά τις συναντήσεις του ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και μέλος της Γραμματείας του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλη Βαλασόπουλος.Προχθές διοργάνωσε συγκέντρωση νέων με μεγάλη επιτυχία όπως παθαίνουμε. Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε την ψυχολογική κατάσταση του κ. Αναγνώστου ο οποίος είχε συγκεντρώσει το 50,8% των ψήφων την προηγούμενη φορά και με την Νέα Δημοκρατία δέκα μονάδες μπροστά.
Στην θέση του δεν θα ανησυχούσαμε. Θα θεωρούσαμε την μάχη εκ των προτέρων χαμένη. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι τι θέση θα πάρει ο κ. Γεωργάκης. Ισως μια καλή κυβερνητική.

Συνάντηση Ντόλιου ΑΔΕΔΥ ΠΟΕ ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων του υφυπουργού Εσωτερικών, Γ. Ντόλιου με τα σωματεία της ΑΔΕΔΥ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΟΣΥΠ και της ΟΣΥΝΑΕ, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχέδιο Καλλικράτης. Όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης, μεταξύ των ομοσπονδιών όσον αφορά τα ζητήματα που θέτουν και έχουν σχέση με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, τις εργασιακές σχέσεις γενικότερα, την διατήρηση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων κτλ.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν κάποιους ενδοιασμούς και ανησυχίες για προβλήματα που θα προκύψουν εξαιτίας της δημιουργίας νέων διευρυμένων νομικών προσώπων, εξαιτίας της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από έναν φορέα σε άλλο ή από το κεντρικό κράτος σε νομικά πρόσωπα.
Εντωμεταξύ όπως μαθαίνουμε τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου για την μεταφορά υπαλλήλων από τις Νομαρχίες στην Περιφέρεια.

Χάσανε την πλειοψηφία Γραφάκος και Θεοδωρόπουλος

Οι Δήμαρχοι Μελισσίων και Γλυφάδας φαίνετια να έχουν χάσει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβολυίου σύμφωνα με το http://www.amarysia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=26419:lr--&catid=144:new&Itemid=218 και το http://www.otanews.gr/document.php?category_id=2&document_id=2101

Επίσης επισκεφθείτε το http://ekloges-prev.singularlogic.eu/2006static/dimos113.htm

Και το http://ekloges-prev.singularlogic.eu/2006static/dimos126.htm

Αρνήθηκε δωρεάν ποδήλατο ο Βούτσης

Αρνήθηκε ο Νίκος Βούτσης να παραλάβει δωρεάν ποδήλατο από το Δήμο Νέας Ερυθραίας της οποίας είναι κάτοικος. Ο κ. Βούτσης έστειλε την παρακάτω επιστολή στην τοπική εφημερίδα "Η Νέα Ερυθραία κάθε βδομάδα"
«Πληροφορήθηκα από ρεπορτάζ της εφημερίδας σας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Ερυθραίας αποφάσισε να δωρίσει, μεταξύ άλλων πολιτικών της περιοχής, και σε εμένα προσωπικά ένα ποδήλατο ως συμβολική κίνηση για τη χρήση των νέων ποδηλατόδρομων που έχουν κατασκευαστεί στη περιοχή μας.
Αν και εκτιμώ τη κίνηση αυτή προς το πρόσωπό μου και συμφωνώ επί της ουσίας με το συγκεκριμένο έργο που αναβαθμίζει την πόλη μας, εντούτοις δεν μπορώ να δεχθώ το ποδήλατο αυτό, το οποίο θα ήθελα αντ’ εμού να παραχωρηθεί δωρεάν σε κάποιο παιδί μιας οικογένειας μεταναστών που ζει και εργάζεται στη γειτονιά μας.
Για μένα, είναι αυτονόητο ότι θα προσέλθω τις προσεχείς μέρες για να παραλάβω κι εγώ, όπως και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, ένα ποδήλατο για την οικογένειά μου σύμφωνα με τους όρους που έχουν τεθεί δημοσίως.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία».
Νέα Ερυθραία, 16/2/2010,
Νίκος Βούτσης

Ενδεχόμενο και μεγάλων δήμων

Δεν αποδίδεται η πραγματικότητα στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες ο Υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης απέκλεισε το ενδεχόμενο ένωσης των 4 δήμων στα Μεσόγεια, με την αιτιολογία ότι θα δημιουργηθεί ένας δήμος μαμούθ. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της εκλογικής Περιφέρειας Αττικής, μάλλον διοχέτευσαν στον τύπο τις επιθυμίες τους. Συγκεκριμένα έδωσαν στον τύπο αυτά που είπαν εκείνοι και όχι αυτά που τους είπε ο Υπουργός.
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες ο Υπουργός παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο τις παρεμβάσεις των δημάρχων της Θεσαλονίκης που ζήτησαν 4 μεγάλους δήμους, όσο και την έρευνα της K Research η οποία δείχνει ότι ο κόσμος θέλει μεγάλους και ισχυρούς δήμους με δυνατότητες.
Ανθρωποι του Υπουργού μας δήλωσαν ότι τα όσα βγήκαν στην δημοσιότητα δεν είναι ανακριβή, δεν αποδίδουν όμως σε καμία περίπτωση το κλίμα και το πνεύμα της συζήτησης.
Να θυμίσουμε βέβαια ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν αντιδράσει και επισήμως στο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μεγάλοι δήμοι με ισχυρούς δημάρχους και με μεγάλο κοινωνικό έρεισμα.

Κώντρα Φασούλα Χρυσού

Συνεχίζεται απ' ότι φαίνεται η έντονη κόντρα Δημάρχων Πειραιά και Δραπετσώνα. Σε πρόσφατη εκδήλωση οι δύο δήμαρχοι Φασούλας και Χρυσός δεν δίστασαν αν και σε άσχετο θέμα να διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Ο κ. Φασούλας ζήτησε μεγαλύτερο σεβασμό και στον ίδιο αλλά και στον μητροπολιτικό ρόλο του Πειραιά. Ο κ. Χρυσός όμως μίλησε για απόντα δήμαρχο για τεράστια ελλείμματα, για υψηλά τέλη και για έλλειψη υπηρεσιών.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ γράφει γύρω στου 5.000 ψήφους στην Δραπετσώνα έναντι 1.300 της Νέας Δημοκρατίας. Η δεξαμενή λοιπόν είναι πολύ ενδιαφέρουσα για τον Πειραιά.
Από την άλλη βέβαια ο κ. Χρυσός δεν θα μπορούσε να βλέπει με καλό μάτι ένα ενδεχόμενο συνένωσης και από Δήμαρχος να γίνει κλητήρας.

Σχέσεις διοίκησης εργαζομένων

Συνεχίζεται όπως φαίνεται η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ εργαζομένων στην καθαριότητα και δήμου Πειραιά. Οι σχέσεις είναι πολύ κακές και η συνεργασία σχεδόν αδύνατη. Οι εργαζόμενοι διατείνονται ότι κόπηκαν δεδουλευμένα μεροκάματα από μερικούς εργαζόμενους και ότι τα απορριμματοφόρα είναι ανασφάλιστα. Ετσι προχώρησαν σε στάση των οχημάτων στα εργοτάξια. Οπως φαίνεται η διοίκηση του Πειραιά έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Τα προβλήματα με τους εργαζόμενους επανεμφανίζονται σε εβδομαδιαία βάση και παρά το γεγονός ότι πριν από δύο εβδομάδες τα πράγματα έδειχναν να εξομαλύνονται, η αντιπαράθεση αναζωπυρώθηκε.
Οπως αποδεικνύεται τελικά η σύγκρουση δημοτικών αρχών και εργαζομένων καταλήγει πάντα σε ήττα και υποχώρηση των πρώτων. Απλά είναι θέμα χρόνου. Το ίδιο συνέβη και στο Χαλάνδρι, το ίδιο συμβαίνει τώρα, στην Κηφισιά στο Ηράκλειο και στο Μαρούσι, το ίδιο συνέβη πέρσι το καλοκαίρι και στο Χολαργό. Οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι πολίτες.
Και βέβαια δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι που φέρνουν ακόμη και στα συλλογικά του όργανα την υπόθεση. Τι θα γίνει με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων. Πρόσφατα ο κ. Ζαφειρόπουλος έφερε το θέμα στην ΚΕΔΚΕ. Δεν βρήκε όμως καμία ανταπόκριση. Το ίδιο και ο κ. Πατούλης στην ΤΕΔΚΝΑ. Σιγή ιχθύος. Ο καθένας προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα ατομικά.

26/2/10

Δυό χρόνια στον εισαγγελέα

Για δύο και πλέον χρόνια βρίσκονται στα συρτάρια του εισαγγελέα εκκρεμείς υποθέσεις καταγγελιών κακοδιοίκησης αιρετών και δημάρχων. Μια πράξη που αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος αλλά και μια πραγματικότητα. Δεκάδες είναι οι υποθέσεις που εκκρεμούν στο γραφείο του εισαγγελέα χωρίς να έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια και χωρίς να έχουν μπει στο αρχείο. Ετσι περιμένει η κυβέρνηση να πατάξει τη διαφθορά; Οταν εκδικαστούν οι υποθέσεις οι δήμαρχοι θα έχουν ξεχάσει και τις υποθέσεις.

25/2/10

Αδύνατη η καθολική εφαρμογή των κριτηρίων

Σε σταυρόλεξο για πολύ ικανούς λύτες έχει εξελιχθεί η υπόθεση Καλλικράτης όπως πληροφορούμαστε και γι αυτό ακριβώς το λόγο έχει επιτευχθεί τελικά η άκρα μυστικότητα της τελικής πρότασης. Με λίγα λόγια κανείς δεν ξέρει τι προβλέπει η πρόταση γιατί πολύ απλά ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί.
Ο κ. Ραγκούσης επιμένει σε αντίθεση με τον κ. Σκανδαλίδη στην εφαρμογή αποκλειστικά και μόνο αντικειμενικών μη αμφισβητήσιμων κριτηρίων στις συνενώσεις, προκειμένου να αποφύγει τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Με την υπάρχουσα όμως δομή και την πρώτη πρόταση που του έφερε φίλος του τεχνοκράτης, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να χαρίζει στην κυριολεξία δήμους στην Νέα Δημοκρατία. Αυτό αποτελεί ένα ισχυρό αντεπιχείρημα για τους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος που ούτως ή άλλως δεν βλέπουν με καλό μάτι την υπόθεση των συνενώσεων.
Από την άλλη όπως πληροφορηθήκαμε η καθολική εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων είναι σχεδόν αδύνατη και δημιουργεί τεράστια ακόμη και διοικητικά προβλήματα.
Υπάρχουν περιοχές που αν συνενωθούν θα έχουν διαφορετικές εφορίες, διαφορετικές πολεοδομίες και διαφορετικές ασφαλιστικές διευθύνσεις μέσα στον ίδιο δήμο.

24/2/10

Λαμογιές και κουκουλωμάτα παντού

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά για την μετατρεπόμενη σε ανώνυμη, δημοτική επιχείρηση νεκροταφείου του Δήμου Αχαρνών. Εκτός των άλλων ερωτημάτων... πώς τα κατάφεραν οι άνθρωποι να βάλουν μια τέτοια επιχείρηση μέσα 3 ολόκληρα εκατομμύρια είναι απορίας άξιον. Ο ορκωτός λογιστής μίλησε για "επιβεβλημένες διορθώσεις", για "μη τήρηση βιβλίων", για "λογαριασμούς που δεν απεικονίζουν το περιεχόμενό τους", για "μεταφορά χρημάτων χωρίς αναφορά στον παραλήπτη", για "κινήσεις χωρίς παραστατικά" και για "έργα χωρίς τιμολόγια". Για να μην μιλήσουμε για τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι 11 μήνες. Και όχι κύριοι. Το θέμα δεν πήγε στο εισαγγελέα. Απλά οι ισολογισμοί ψηφίστηκαν και δεν δημοσιεύτηκαν.
Κι ύστερα η ΚΕΔΚΕ και η ΤΕΔΚΝΑ παλεύουν λέει να αποδείξουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι διάφανη και αξιόπιστη και μπορεί λέει να διαχειριστεί την εθνική ανάπτυξη και την τοπική πρόοδο. Λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και δεν βλέπει σχεδόν σε κάθε δήμο, τις ρεμούλες και τις λαμογιές και κυρίως τα κουκουλώματα!

23/2/10

Υποστήριξη για ενιαία περιφέρεια

Τελικά οι αντιδράσεις για την μία μεγάλη μητροπολιτική περιφέρεια φαίνεται πως είναι μεγάλες. Ο Λάμπρος Μίχος Γραμματέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο κάθε ομιλίας του στην ανάγκη της αδιαίρετης περιφέρειας της Αττικής. Το ίδιο έκανε και ο Περιφερειάρχης κ. Λιακόπουλος σε συνέντευξή του στην aytodioikisi.gr. Και οι δύο είναι on line με Ραγκούση. Και οι δύο υπερασπίζονται τις θέσεις Ραγκούση μέχρι κεραίας.
Στο ίδιο συμπέρασμα της έντονη απειλής καταλήγουμε και από την συμπεριφορά Ραγκούση που αρνείται πεισματικά να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τον Καλλικράτη και τις εξελίξεις που υπάρχουν. Φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ότι η κοινοβουλευτική ομάδα ετοιμάζει αντεπίθεση.

Σιγή ασυρμάτου

Συνεχίζεται η σιγή ασυρμάτου από το Υπ. Εσωτερικών για τον Καλλικράτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη ασχολούνται με την περιφέρεια και δεν έχουν μπει στην Αθήνα. Ομως τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και δημιουργούν έναν τεράστιο εκνευρισμό που οδηγούν σε γραμμές άμυνας. Ετσι όλο και περισσότεροι αυτοδιοικητικοί που φοβούνται αιφνιδιασμούς διατυπώνουν όλο και πιο έντονα τις επιφυλάξεις τους για παν ενδεχόμενο.
Δυστυχώς ο κ. Ραγκούσης δεν διδάχτηκε από το επικοινωνιακό λάθος του μεταναστευτικού. Απείχε επί μακρόν από κάθε ενημέρωση των δημοσιογράφων και άφησε την κοινή γνώμη να διαμορφώνεται αδίκως εναντίον του νόμου. Το ίδιο λάθος επαναλαμβάνεται και πάλι. Τα διαφαινόμενα σενάρια για τελική πρόταση τον Μαϊο έχουν ξεσηκώσει ήδη τεράστιες αντιδράσεις και απαισιοδοξία επιτυχίας ακόμη και στους πιο φιλικά διακείμενους.
Πέραν του περιεχομένου του Καλλικράτη, η κριτική τώρα στρέφεται στην προχειρότητα της σύνταξης της τελικής πρότασης. Και το Υπουργείο που συνεχίζει να μην ενημερώνει ούτε τους δημοσιογράφους, κάνει ότι μπορεί για να επιβεβαιώσει αυτήν την κριτική.
Το σημαντκότερο όμως είναι ότι ως προς το χωροταξικό η κοινή γνώμη έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνει άποψη. Οποιαδήποτε διαφοροποίηση θα δημιουργήσει κι άλλους κραδασμούς. Τεράστιες επικοινωνιακές αδυναμίες από Ραγκούση κατά την γνώμη μας.

21/2/10

Τι δουλειά του κάνει

Γνωστός τρομοκράτης δημοσιογράφος αλλά και υπάλληλος ιδιοκτήτη εταιρείας με διαφημιστικές ταμπέλες ξεκίνησε ανελέητο πόλεμο στον Κώστα Αρβανίτη της ΕΡΤ. Προχθές στο γνωστό blog του έγραφε ότι ο Γερουλάνος είναι πυρ και μανία με τα νούμερα του Αρβανίτη. Μόνο που Αρβανίτης έπιασε 19,9% την Παρασκευή το πρωϊ.
Το λάθος του Αρβανίτη φαίνεται να είναι ότι έχει βγάλει εκστρατεία κατά των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων του "αφεντικού". Τι να κάνει και ο κακομοίρης ο γνωστός bloger; Τι δουλειά του κάνει. Τώρα θα δούμε πολλά τέτοια.

Τι να το κάνεις το χρίσμα;

Ολο και περισσότεροι στο Περιστέρι συζητούν και γράφουν για την υποψηφιότητα του πρώην αντιδημάρχου κ. Κώστα Καράμπελα. Λένε ότι αυτός θα πάρει το χρίσμα. Ποιό χρίσμα όμως; Αν τελικά το ΠΑΣΟΚ δεν δώσει χρίσματα αυτός τι θα πάρει.
Από την άλλη τι σημασία έχει το χρίσμα με τον Παχατουρίδη απέναντι; Θεωρείται ο πιο σίγουρος για την επανεκλογή του σε όλη την Αττική.
Στο Περιστέρι χρειάζεται όνομα. Δεν κάνουν πλάκα στο Περιστέρι.
Ο Μίχος θα έχει τεράστιο πρόβλημα στο Περιστέρι. Εκλογική του περιφέρεια με τεράστια δύναμη αλλά δεν πρόκειται να κάνει τίποτα αν δεν σπάσει αυγά. Και μάλιστα πολλά αυγά.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ψάχνει να βρει τον τρόπο εκλογής από τις τοπικές οργανώσεις. Ο Πρόεδρος περιμένει σύντομα εισήγηση του. Αυτό είναι και το κλειδί. Η διαδικασία θα βγάλει και το αποτέλεσμα.
Στο Βύρωνα λέει όλοι οι πασόκοι του Χαρδαλιά (και δεν είναι λίγοι) ετοιμάζουν τις κομματικές τους ταυτότητες για να ψηφίσουν Κόνσουλα.

20/2/10

Για τα μπάζα η ΚΕΔΚΕ κατά Νικολάου

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Νικολάου από τη μία και Καλογερόπουλου, Πατούλη και Καμάρα από την άλλη στην ΤΕΔΚΝΑ. Στην αρχή υπήρξαν απλά πρωτοφανείς αντεγκλήσεις και η δήλωση του κ. Νικολάου ότι ο πρόεδρος δεν κάνει την δουλειά του και οι συνάδελφοι της ΚΕΔΚΕ είναι για τα μπάζα και στην συνέχεια αποσύρθηκαν στα ιδιαίτερα γραφεία όπου έπεσαν και μερικές ψιλές. Αιτία είναι ότι ο κ. Νικολάου απαιτεί πιεστικότερη δράση προς τον υπουργό κ. Ραγκούση έτσι ώστε να μπορεί ο ίδιος να διαπραγματευτεί την ένωση Χολαργού με Παπάγο. Οσο ο κ. Νικολάου βλέπει ότι δεν του δίνεται πρόσβαση στο υπουργείο και ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένωση με τον Παπάγο, τόσο χάνει την ψυχραιμία του αφού γνωρίζει ότι στο Χολαργό είναι τελειωμένος.

19/2/10

Οπου και να το πιάσεις καίει

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Η υπόθεση ΑΣΕΠ δεν πάει καλά. Πού είναι εκείνοι οι 34 της Ολυμπαικής οι διαπρεπείς νομικοί που θα στελέχωναν την υπηρεσία; Ακόμη στις υποθέσεις του Μαϊου βρίσκονται. Και οι αιτήσεις για τις νέες συμβάσεις φτάνουν κατά χιλιάδες καθημερινά. Στα ΚΕΠ οι συμβάσεις λίγουν. Προς το Μάϊο θα λήξουν και τα οκτάμηνα. Τα νέα θερινά το ίδιο. Στις δημοτικές επιχειρήσεις έχουν λήξει από καιρού.
Ποιός θα τα ελέγξει όλα αυτά ρε παιδιά;
Εδώ ούτε τον μηχανισμό ανάρτησης στιο διαδίκτυο για τις προκηρύξεις δεν έχουν εφαρμόσει.
Ερχεται τσουνάμι.
Τώρα να μου πεις και που δεν έρχεται τσουνάμι. Τους αθλητές με τις επιδόσεις να πιάσουμε, τα περί τύπου και τις αδειοδοτήσεις, τις νέες προκυρήξεις, τη υπόθεση υποχρεωτικών αναρτήσεων, τον εκλογικό νόμο, τον Καλλικράτη, τα αυτοκίνητα δασοπυρόσβεσης;
Από που θέλετε να το πιάσουμε;

Αριστος και δυσάρεστος

Δεν θα του βγει σε καλό του Μίχου το νέο του αξίωμα! Θυμάστε την υπόθεση Παπαδόπουλου; Η που θα συμβιβαστείς με κάθε καρυδιάς καρύδι υποψήφιου υποψήφιου, ή που θα έρθεις σε ρήξη με όλους.
Το έχουμε πει πολλές φορές. Δεν βάζεις ποτέ υπεύθυνο αυτοδιοίκησης από τη Β' Αθήνας. Ενας τέτοιος εξαρτάται από εκατοντάδες δημάρχους και υποψήφιους δημάρχους. Βάζεις από περιοχή χωρίς πολλές υποψηφιότητες.
Τώρα γιατί επέμενε ο Πρόεδρος να μπει ο Μίχος, αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Δεν ήθελε βέβαια να τον κάψει. Σε καλό να του βγει.
Εβαλε τον άριστο για να γίνει δυσάρεστος;

Ποιοί λίγοι ρε παιδιά;

Την ίδια ώρα λοιπόν που ο Μίχος διακηρύσσει παντού την ανάγκη να αποδείξει η Αυτοδιοίκηση ότι είναι φερέγγυα στο να διαχειριστεί παραπάνω πόρους και αρμοδιότητες, την ίδια ώρα πέφτουν βροχή οι καταγγελίες στον ΕΣΔΚΝΑ.
Ο Γεωργόπουλος του Ηρακλείου λέει, διόρισε το γιο του. Ο Χιωτάκης το γιο εκδότη της Κηφισιάς. Κάτι νομικοί βολεύτηκαν κι αυτοί στην υπόθεση με κάτι κουφές προμήθειες. Κάτι άλλοι εργαζόμενοι περνάνε ως ζημιές κάτι κακούς προγραμματισμούς και χρεώνουν εκατομμύρια. Την ίδια ώρα ο Παππούς ζητάει τα λεφτά του. Οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι για ένα διάστημα. Στην ΤΕΔΚΝΑ ακόμη δεν βγήκε κανείς να εξηγήσει τι έγινε μ' αυτά τα μαϊμού τιμολόγια. Ασχολούνται με το ποιός τα υπέγραψε.
Για την υπερτιμολόγηση των Παιδικών Σταθμών ούτε κουβέντα. Απλά τα απέσυραν.
Αντε τώρα να αποδείξεις στην κοινωνία ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Τουλάχιστον ρε παιδιά μη χρησιμοποιείτε αυτό το "αυτοί οι λίγοι που αμαυρώνουν..." Ποιοι λίγοι ρε παιδιά, εδώ μιλάμε για εκατοντάδες.

17/2/10

Πανικός από την PULSE

Πανικό σε μια σειρά δήμων και παρατάξεων έχει δημιουργήσει η δημοσκόπηση της PULSE που διενεργείται αυτές τις ημέρες σε διάφορες περιοχές της Β' Αθήνας. Το πρώτο χτύπημα τρομοκρατίας προέρχεται από το γεγονός ότι στην έρευνα ρωτάνε τους πολίτες για δημάρχους όμορων δήμων που συμπεριλαμβάνονται στα σενάρια των συνενώσεων. Η ερώτηση "αν θέλετε να ενωθείτε με τον τάδε δήμο" παραπέμπει σε έρευνα του υπουργείου εσωτερικών. Για άλλους πάλι σε έρευνα του ΠΑΣΟΚ. Ετσι στα επιτελεία πολλών παρατάξεων έχει ξεσηκωθεί θύελα αντιδράσεων καθώς από το ερωτηματολόγιο λείπουν πολλά ονόματα. Η κατάσταση είναι τραγελαφική αφού η ίδια η εταιρεία διενεργεί τη έρευνα για καθαρά διαφημιστικούς λόγους και απευθύνεται μόνο σε εν' ενεργεία δημάρχους και βέβαια μ πολύ καλά αποτελέσματα για αυτούς. Πρώτα ονόματα που ακούγονται είναι ο Παχατουρίδης στο Περιστέρι, ο Γιαννακόπουλος στη Αγία Παρασκευή και ο Τζίτζιφας στην Μεταμόρφωση οι οποίο όπως μαθαίνουμε σαρώνουν και στους γύρω δήμους.

Παραιτείται ο Κουτελάκης

Την παραίτηση του υποβάλει σήμερα ή αύριο από το αξίωμα του Δημάρχου Νέας Σμύρνης ο Γιώργος Κουτελάκης μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος που του απήγγειλε η εισαγγελέας κα Σπυροπούλου. Ο Δήμαρχος που υποστηρίχτηκε από τον Συνασπισμό, μάζεψε όλα τα έγγραφα και τα αναμνηστικά από το γραφείο του και αποχώρησε. Ο πολιτικός κόσμος της Νέας Σμύρνης αναμένει από ώρα σε ώρα την επίσημη δήλωση της παραίτησής του και ήδη όπως μαθαίνουμε έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες και οι πολιτικές συμφωνίες για την διαδοχή του.
Ο κ. Κουτελάκης κατηγορείται για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος και για πλαστογράφηση τιμολογίων και δηλώνει αθώος. Ο νόμος όμως επιβάλει την εκπτωσή του από το αξίωμα μέχρι την τελική έκβαση της δίκης.

Αποκάλυψη τώρα

Οπως σας το είχαμε γράψει. Ηρθε η ώρα της αποκάλυψης για τον κ. Ιωακειμίδη του Ρέντη. Σε εκδήλωση για τον Καλλικράτη το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν αν θα σπάσει ο χάρτης των σημερινών Νομαρχιών και αν θα γίνουν συνενώσεις μεταξύ δήμων που ανήκουν σε διαφορετικές σήμερα Νομαρχίες. Τι σας λέγαμε ότι ο κ. Ιωακειμίδης έχει κάνει τις συνεννοήσεις του με τον έτερο απερχόμενο όμως δήμαρχο Παπαντώνη του Μοσχάτου. Τι σας λέγαμε ότι ο κ. Κόκαλης έχει φροντίσει να κάνει συμφωνία των δύο καθώς τα συμφέροντα του απλώνονται σε Μοσχάτο και Ρέντη; Δυστυχώς όμως οι δύο δήμοι ανήκουν σε διαφορετικές Νομαρχίες. Και η απάντηση που πήρε από τον κ. Χλέπα δυστυχώς τον απογοήτευσε. Για λόγους μικρού χρονικού περιθωρείου και σύστασης εκλογικών καταλόγων οι δήμοι που θα ενωθούν θα ανήκουν σε ίδιες Νομαρχίες. Μοσχάτο και Ταύρος φωτογραφήθηκαν και ο κ. Ντεράκας πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κάνει πάρτι.

Σφήγκα και στα σίγουρα

Πλεονέκτημα ή μειονέκτημα ο Ραγκούσης δεν συναναστρέφεται με πολιτικά και δημοσιογραφικά κυκλώματα. Ετσι έχει καταφέρει να κρατάει ως εφτασφράγιστο μυστικό το χωροταξικό του Καλλικράτη. Δεν έχει κανέναν επίσημο σύμβουλο για το θέμα και δεν έχει κάνει καμία ανάθεση μελέτης. Επίσης κανένα μέλος, καμίας επιτροπής δεν γνωρίζει το παραμικρό για το θέμα. Οπως πληροφορούμαστε το θέμα χειρίζεται φίλος του μελετητής ο οποίος μάλιστα εργάζεται νυχθημερόν και δωρεάν.
Μόνο ο κ. Σκανδαλίδης έχει μια μικρή ιδέα για το θέμα, αλλά ούτε κι αυτός βέβαια έχει συγκεκριμένη άποψη για την τελική μορφή. Ο κ. Σκανδαλίδης έχει πραγματοποιήσει δύο τρεις συναντήσεις με τον μελετητή και τον κ. Ραγκούση ο οποίος όμως έχει απόλυτο προσανατολισμό στην τεχνοκρατική κατεύθυνση. Ο κ. Ραγκούσης λόγω του ότι δεν διαβουλεύεται σχεδόν με κανέναν για το θέμα, απαιτεί απόλυτη τεχνική τεκμηρίωση και καθολική εφαρμογή συγκεκριμένων κριτηρίων. Με αυτή την έννοια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ο Καλλικράτης δεν θα έχει εκπλήξεις.

Διεκδικούν ξεφνικά περιορισμό της Δημοκρατίας

Ξεσηκώθηκαν λοιπόν κάποιοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και το μέτρο νομιμοποίησης του 42 και του 50%+1. Απορίας άξιον. Καλά αυτοί δεν είχαν πάρει χαμπάρι και δεν είχαν διαβάσει το διάλογο και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ; Διαδικασίες δεν έχουν; Πολιτικά Οργανα της Αυτοδιοίκησης στο κόμμα δεν υπάρχουν; Ξαφνικά ξύπνησαν ένα πρωϊ και είδαν όραμα στον ύπνο τους;
Το 42% ήταν ότι πιο αντιδραστικό και συντηρητικό έχει εφαρμοστεί την τελευταία εικοσαετία στην χώρα. Αιρετοί που παλεύουν για τον περιορισμό της Δημοκρατίας. Ελεος πια. Είναι που είναι ανεξέλεγκτοι, θέλουν να τα κάνουν όλα και με μειοψηφίες στις τοπικές τους κοινωνίας. Τους έχουν που τους έχουν στην μπούκα οι κοινωνίες με τις λαμογιές τους, στο τέλος θα μας πουν να ψηφίζονται μεταξύ τους.

14/2/10

Μπενετάτος ή ΚΚΕ;

Τώρα μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σχέση έχει ο Μπενετάτος της Νίκαιας με το ΚΚΕ; Η το κόμμα δεν ξέρει τι κάνει ο άνθρωπος εκεί πέρα ή ο ίδιος δεν ξέρει το λέει το κόμμα για την Αυτοδιοίκηση. Πρώτα από όλα είναι πρωταθλητής των δανείων τη στιγμή που οι παρατάξεις του ΚΚΕ στα δημοτικά συμβούλια δεν ψηφίζουν ποτέ δάνεια. Βασική λέει αρχή του κόμματος δεν ψηφίζουν καμία δαπάνη που μετακυλείται στους δημότες. Ο Μπανετάτος όμως δεν καταλαβαίνει από αυτά. Το ένα δάνειο μετά το άλλο.
Στην συνέχεια είναι πρωταθλητής κακών σχέσεων με τους εργαζόμενους. Αλήθεια το κόμμα υποστηρίζει τέτοιες πολιτικές; υποστηρίζει πολιτικές που να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους;
Η μήπως τελικά η σοσιαλιστική εξουσία δεν υπόκειται στην πάλη ανέντια στον καπιταλισμό και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων;

Απών ο Φασούλας

Σκίζει μαθαίνουμε ως ο μεγάλος απών ο Παναγιώτης Φασούλας. Ελάχιστα από τα πράγματα που εξαγγέλει ως δήμαρχος... γνωρίζει. Ο Γενικός λένε ουσιαστικά αυτοί που γνωρίζουν διοικεί το δήμο. Ο Φασούλας κάνει σπορ γενικότερα. Καμία σχέση με την εργασιομανία όταν ήταν παίκτης του Ολυμπιακού. Τώρα κάνει απλά δημόσιες σχέσεις και χαιρετάει αβέρτα.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν το πολυκατάλαβε πως μπλέχτηκε με τους εργαζόμενους. Μπήκε λένε στη μέση του παιχνιδιού. Στην συνέχεια όταν έφαγε τις πρώτες δημόσιες καταγγελίες εκνευρίστηκε και αντέδρασε.
Νά λοιπόν που καταλήγει ο ακρατος κομματισμός. Αν ο Φασούλας χάσει τις εκλογές αν και δεν έκανε τίποτα για να τις κερδίσει, θα τις χάσεις με καθαρά κομματικά κριτήρια. Αν πάλι κερδίσει και πάλι με κομματικά κριτήρια θα τις κερδίσει. από έργο πάντως μηδέν. Μόνο πρόγραμμα πλησίματος πλατειών έχει να επιδείξει.... αν το γνωρίζει κι αυτό.

12/2/10

Νέα Παράταξη στην Νέα Ιωανία

Βόμβα στην Νέα Ιωνία με την ανακοίνωση της νέας παράταξης του κ. Δημήτρη Σακαλόγλου. Τεράστιο το πρόβλημα για τον κ. Κουκουλάρη που όπως λένε όλοι δεν τραβάει. Βούτυρο στο ψωμί του Χαραλάμπους. Με την φθορά που έχει, μόνο μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να τον σώσει.
Οπως μάθαμε ο κ. Σακαλόγλου έκανε επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση, έδωσε και όνομα στην παράταξη και μάζεψε και δημοτικούς συμβούλους του Κουκουλάρη.

11/2/10

Μόνο ο Γεωργόπουλος

Πάντως ρε παιδιά έχει γίνει το απίστευτο στο Νέο Ηράκλειο. Ποιός να το πίστευε και ποιος υποψήφιος να το έλπιζε. Να βγαίνεις 23ος σε σειρά εκλογής στην παράταξη που εκλέγει 16 στο δημοτικό συμβούλιο και να γίνεσαι τελικά δημοτικός σύμβουλος. Μόνο ο Γεωργόπουλος θα μπορούσε να το πετύχει αυτό. Και είναι γεγονός. Κλήθηκε να ορκιστεί ο 7ος επιλαχόν του ψηφοδελτίου μετά και από την 7η παραίτηση. Συν δύο ανεξαρτητοποιήσεις; Χαιρετίσματα.

Τίποτα δεν τον σταματά

Πανικός στο επιτελείο του κ. Μαστοράκου από την εκδήλωση κοπής της πίτας του αντάρτη του κ. Μπάμπαλου στο Ηράκλειο. Οχι μόνο για το πλήθος κόσμου και παραγόντων που μαζεύτηκαν αλλά πολύ περισσότερο από την παρουσία των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ανδρέα Λοβέρδου, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, και Χρήστου Πρωτόπαπα.
Ο κ. Μαστοράκος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να είναι επικεφαλής στο Ηράκλειο στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Γι αυτό άλλωστε μαγειρεύει διακαώς τις συνενώσεις οι οποίες όμως δεν δείχνουν να του βγαίνουν.
Περισσότερο τον απασχολεί να μην δικαιωθεί ο κ. Μπάμπαλος. Οπως βέβαια τον απασχολεί και ο νέος ρόλος που θα αναλάβει μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ετσι στριμογμένος έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά τις προτάσεις που του έχουν γίνει για το αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο και την θέση του Αντιπεριφερειάρχη. Ισως να μην το επιθυμεί διακαώς. Αλλά αν δεν πάει Αντιπεριφερειάρχης ο Μαστοράκος, ποιος θα πάει;
Πάντως τον Μπάμπαλο τίποτα δεν τον σταματά.

Bill for περιφερειάρχης

Φουλ τις μηχανές έχει βάλει ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου για την Περιφέρεια Αττικής. Ενας ανερχόμενος και πολύ αγαπητός πολιτικός που με λίγη δουλειά μπορεί να φτιάξει το προφίλ του. Το θέμα βέβαια είναι ποιόν θα έχει απέναντι. Αν βάλει ο Αρης τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει σε κανόνες δημοφιλίας. Μια Φώφη ας πούμε θα ήταν μια καλή υποψηφιότητα. Αμα πάλι πάμε σε τίποτα Ντινόπουλους, ο κ. Οικονόμου είναι μια χαρα.

Εναντίον του Καλλικράτη και ο πρόεδρος

Εντονα εκφράζει την αντίθεσή του στο πρόγραμμα Καλλικράτης ο τ. πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Ο πρόεδρος προειδοποιεί για προχειρότητες και βιασύνες που θα οδηγήσουν σε πολιτικά δράματα. Ζητάει εντόνως διαδικασία που θα δώσει το χρόνο στις τοπικές κοινωνίες να αφομοιώσουν το σχέδιο.
Ξέρει όμως ότι δεν θα ακουστεί και έτσι αρκείται στην κριτική της πρόγνωσης.
Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι σχολιάζει στα πηγαδάκια και όχι μόνο. Σε όλες τις ιδιωτικές συζητήσεις του δεν παραλείπει να σχολιάσει την μυστικότητα και την επιπολαιότητα της υπόθεσης Καλλικράτης.
Ο πρόεδρος άλλωστε έχει πολύ στενές σχέσεις με τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Μοιάζει να τους έχει σαν παιδιά του. Δεν θα χαρίσει λοιπόν σε κανέναν την ευκαιρία να συσπειρώσει κάποιους δυσαρεστημένους,

Ποιός από τους δύο;

Λυκοφιλία αναπτύσσουν όπως φαίνεται Ρακγούσης και Σκανδαλίδης εν' όψη Καλλικράτη. Εχουν μπει σε καθεστώς υποχρεωτικής συνεργασίας για τον πολυαναμενόμενο χάρτη. Ο μεν πρώτος φοβάται το θεριό των αντιδράσεων. Ο Σκανδαλίδης ως εμπλεκόμενος και έμπειρος από την επιχείρηση Καποδίστριας είναι απαραίτητος τόσο για να προβλέψει όσο και για να χειριστεί πολιτικά τις συνενώσεις. Ο δε δεύτερος φοβάται ότι ο Γιάννης θα τα κάνει μπάχαλο με τα αντικειμενικά του κριτήρια. Βρίσκεται όπως λέει εκεί για να κρατάει τα μπόσικα.
Η σύγκρουση όμως δεν θα γίνει μόνο στο χωροταξικό. Οπως λένε τον υπουργό περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες και στην ΚΕΔΚΕ στις 18 του μηνός.
Ο ένας λοιπόν θα βάλει αντικειμενικά κριτήρια για να αποφύγει την δυνατότητα αντιδρέσεων και ο άλλς θα το παίξει πολιτικά. Ποιός από του δύο θα βγει κερδισμένος;

10/2/10

Πόσοι έμειναν στο Ηράκλειο;

Παραιτήθηκαν και ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Μήνας και Μαξούτης από την παράταξη Γεωργόπουλου. Που είχαμε μείνει ρε παιδιά; Εχασα το νούμερο. Και μάλιστα αυτό δεν αποτελεί είδηση. Ούτε βέβαια η καταγγελία Γεωργόπουλου προς τους συνεργάτες του αποτελεί είδηση. Μετά την δέκατη φορά το συνηθίζεις. Τόσοι δεν είναι πια οι ανεξαρτητοποιημένοι; Το πρόβλημα στο Ηράκλειο δεν είναι πόσοι έφυγαν αλλά πόσοι έμειναν.

Μια συνένωση μας σώζει

Παιδιά ακούω όλα και χειρότερα για το Χαλάνδρι. Επικοινωνιακός λέει ο Δήμαρχος. Πολλά μπλά - μπλά και τίποτα στην ουσία. Απίστευτο για μένα να χάσουν το δήμο. Αντιπολίτευση δεν υπάρχει, γνώστης της αυτοδιοίκησης είναι, τα μέσα τα έχει, τι περιμένουν;
Κι όμως μαθαίνω ότι πολλοί δικοί του έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την κυριαρχία Ζαφειρόπουλου αν και δεν έχουν προσωπικές φιλοδοξίες.
Ο ίδιος βέβαια ελπίζει σε συνένωση με άλλο δήμο για να ανακατευτεί η τράπουλα. μια συνένωση με Νέο Ψυχικό ρε παιδιά θα αποτελούσε ένεση.
Εφαγαν και την κατραπακιά στις βουλευτικές εκλογές, απογοητεύτηκαν λίγο οι άνθρωποι.

Στης Δραπετσώνας την ποδιά σφάζονται παληκάρια

Πανικό δημιούργησε στην Δραπετσώνα η εισήγηση που έκανε ο αντιδήμαρχος των οικονομικών του Πειραία κ. Τάκης Αβραμίδης για συνένωση των δύο δήμων. Πρώτα από όλα γιατί θεωρήσανε ότι αυτός κάτι ξέρει. Και δεύτερον διότι ξέρουν ότι με 14.000 κατοίκους δεν την γλιτώνουνε με τίποτα.
Το σχέδιο βέβαια προέβλεπε και συνένωση με Μοσχάτο και Ρέντη. Ετσι ώστε ο Δήμος να μην χάνεται με τίποτα ότι βλακείες και να κάνει ο Δήμαρχος.
Και αντί να κάνουν εναλλακτική πρόταση στην Δραπετσώνα για να αντισταθούν, τα στήλωσαν και έστειλαν διάβημα για να παραμείνουν αυτοτελής δήμος. Τρέχα γύρευε.

8/2/10

«Δημοτικές χωρίς χρίσματα;»

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 5 με τίτλο :
Ο ι αντιδράσεις που συναντά ο «Καλλικράτης» εντός ΠΑΣΟΚ προβληματίζουν τον Γιάννη Ραγκούση και το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό που συζητείται εντόνως τελευταία στο κυβερνών κόμμα είναι να μη δοθούν χρίσματα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, με εξαίρεση δυο τρεις μεγάλους δήμους, έτσι ώστε να έχουν τουλάχιστον τη δυνατότητα να κατέβουν υποψήφιοι πολλοί απ αυτούς που εκφράζουν ήδη τη δυσαρέσκειά τους γιατί οι συγχωνεύσεις των δήμων τους καταργούν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο στο ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται να το ακολουθήσει και η Ρηγίλλης προς αποφυγή εσωτερικών συγκρούσεων.
Επιβεβαιώνουμε.


Από την τελευταία σελίδα της

1/2/10

Γραφειοκρατικός Σοσιαλισμός

Σε γραφειοκρατικές παγίδες όπως φαίνεται έχουν μπλέξει τα κυβερνητικά στελέχη με τις εξαγγελίες και το πρόγραμμα των 100 ημερών αφού δεν εγκρίνουν ούτε τα μικρά πετρελαιοφόρα εκχιονιστικά οχήματα "για να μην γεμίσει" όπως λένε "με τζιπ το Κολωνάκι". Απαντήσεις που έχουν γεμίσει τους δημάρχους με αγανάκτηση αφού δεν ζητάνε χρηματοδοτήσεις αλλά απλές εγκρίσεις. Το Περιβαλλοντικό όμως πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που όπως φαίνεται εφαρμόζεται ως προς τις απαγορεύσεις του κατά γράμμα, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα που δεν μπορούνε όχι μόνο να λύσουνε αλλά ακόμη και να δικαιολογήσουν οι κυβερνητικοί.