30/12/09

Τι γίνεται στην Ηλιούπολη

Τι γίνεται ρε παιδιά στην Ηλιούπολη; Μια παρέμβαση πήγε να κάνει ο κ. Πασβαντίδης και κατάφερε να εντάξει την κατασκευή του Παιδικού Σταθμού στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Νομαρχίας και έπεσαν πάνω να τον φάνε. Αυτή η δήλωση "θα ασχοληθώ τώρα με την αυτοδιοίκηση" θα του στοιχίσει πολλά. Καλά εγώ ξέρω ότι στην Ηλιούπολη θα κατέβει ο Βαλασόπουλος. Γιατί έπεσαν οι σύντροφοι να τον φάνε τον Πασβαντίδη; Λέτε να έχουμε τέτοια κόντρα υποψηφιοτήτων;
Αν αληθεύουν όμως οι φήμες (προσοχή μόνο φήμες) ότι ο κ. Πασβαντίδης απεπέμφθη κατά το γνωστό βίαιο τρόπο από το ψηφοδέλτιο της Β' Αθήνας, γιατί υπήρχαν ύποπτα στοιχεία εναντίον του, δεν νομίζουμε ότι ο άνθρωπος θα έχει και καμιά τύχη στα δημοτικά. Αν λέμε. Και μιλάμε μόνο για Ηλιούπολη. Αν μιλήσουμε και για συνένωση με γύρω δήμους τότε είναι σίγουρο ότι πάμε για μεγάλη κόντρα.

Μελέτες για τις συνενώσεις

Ακόμη και μελέτες ετοιμάζουν όπως μαθαίνουμε οι δήμαρχοι για να τεκμηριώσουν την συνένωση των δήμων τους με άλλους. Στην Νέα Ερυθραία το έληξαν μάλιστα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο Χολαργό ο κ. Νικολάου έχει βάλει λυτούς και δεμένους να συναντήσει τον κ. Ραγκούση για να τον πείσει να μην τον βάλει απέναντι στον Γιαννακόπουλο της Αγίας Παρασκευής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ένας από εκείνους που ετοιμάζουν μελέτη για να πείσουν ότι πρέπει να ενωθούν με Ψυχικό και Παπάγο. Τα βαριά χαρτιά της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή. Ελα όμως που ο κ. Ραγκούσης έχει άλλα στο μυαλό του. Συζητάει λέει έντονα να ενώσει Παπάγο με Καισαριανή και να τους θάψει τους καραβανάδες. Τους βλέπουμε να βγαίνουν στο τρίτο αντάρτικο.
Να σημειώσουμε ότι η ΤΕΔΚΝΑ έχει στείλει έγγραφο με το οποίο ζητάει προτάσεις για συνενώσεις από τα δημοτικά συμβούλια. Το θέμα όμως είναι είναι πολύ δύσκολη η ομοφωνία. Κανένας δεν επιθυμεί ας πούμε να πάει με το Μαρούσι. Ποιός θα τόλμαγε να τα βάλει με τον Πατούλη. Για χαζούς τους πέρασες.

Και ο Κατσίκης Υποψήφιος

Χαμός γίνεται με τις υποψηφιότητες στον Καποδίστρια 2. Πιο επιφυλακτικοί οι της Β' Αθήνας, πιο επιθετικοί στο υπόλοιπο Αττικής. Ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Ζούτσος προετοιμάζει το έδαφος ενώ έχουν ήδη χωρίσει και τους δήμους. Ο Βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου οριοθέτησε και Γλυκά Νερά Παλήνη Γέρακα και Μαρκόπουλο. Ετσι ο κ. Ζούτσος δεν δήλωσε υποψηφιότητα αλλά και δεν διέψευσε. Αυτός που δήλωσε όμως έστω και ανεπίσημα είναι ο κ. Κ. Κατσίκης γιος του βουλευτή Θεόδωρου και Υπ. Δήμαρχος Γλυκών Νερών. Ο κ. Κατσίκης φαίρεται να δηλώνει ευρύτερης αποδοχής στην ευρύτερη περιοχή. Ζούτσος - Κατσίκης λοιπόν στον δήμο πύλη της Αττικής όπως τον έχουν ήδη ονομάσει. Η λοιπόν που γράφουμε πρώτοι την είδηση της χρονιάς, ή που ακόμη δεν τον είδαμε, Δήμο τον βαφτίσαμε.

25/12/09

Στόχος και στη συνέχεια Υφιγένεια

Σας το είχαμε πει για τον Ραγκούση; Στο πρώτο δίμηνο λοιπόν δέχτηκε την πρώτη άδικη επίθεση με την πρώτη ευκαιρία. Το είχαμε γράψει. Το κλίμα στους δημοσιογράφους είναι κακό. Ακόμη και το δελτίο τύπου που εκδόθηκε περιείχε γκάφα ολκής. Δήλωνε ευθαρσώς ότι με κάποιους μιλάει και οι υπόλοιποι είναι αποκλεισμένοι. Με τις πρώτες αναποδιές θα γίνει στόχος και θου Κύριε, και Ιφιγένεια. Μεγάλο το μαγαζί και βαρύ το φορτίο.
Ο Υπουργός δεν είναι Αρχιεπίσκοπος να μπαίνει στη σκηνή όποτε θέλει. Είναι πάντα πρωταγωνιστής και επί σκηνής. Και οι δημοσιογράφοι δεν είναι κειμενογράφοι. Ζυμώνονται και έχουν άποψη.

23/12/09

Οχι στα οικόπεδα από το ΠΑΣΟΚ;

Γνωρίζουν άραγε στο ΠΑΣΟΚ, ότι οι εκπρόσωποί τους στα Μελίσσια και στο Χαϊδάρι είπαν όχι στη σύναψη δανείου για την αγορά οικοπέδων και την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων; Εχουν διαβάσει οι αντιπολιτεύσεις αυτές το βιβλιαράκι του ΙΣΤΑΜΕ για την πράσινη ανάπτυξη στο αστικό περιβάλλον της Αττικής; Αναπάντητα τα ερωτήματα και άγνωστες οι προθέσεις. Είμαστε εναντίον των χρισμάτων, αλλά αφού τα έχουμε να τηρούμε και μια ιδεολογική αναφορά. Εδώ γίνεται αγώνας να πειστούν οι δήμαρχοι να αγοράσουν και κανένα οικόπεδο και να εξασφαλίσουν μια μικρή έστω τράπεζα γης για τις επόμενες γενιές. Και όταν αυτό επιτυγχάνεται από δεξιούς δημάρχους, βγαίνει το ΠΑΣΟΚ να πει όχι;
Πρόταση πρώτη. Να δοθεί το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στους Μαραβέλια και Γραφάκο.
Πρόταση δεύτερη. Να μην δοθεί κανένα χρίσμα σε δήμαρχο που δεν αγόρασε οικόπεδο.
Πρόταση τρίτη. Τα χρίσματα να δοθούν αφού πρώτα εξεταστεί η πολιτική και οι δράσεις των υποψηφίων κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος; Να πάρουν το χρίσμα. Δεν τις εκφράζουν; Να πάνε σπίτια τους.

Που είναι οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων;

Τα αποτελέσματα της έλλειψης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πληρώνουν πολλά προάστια της Αθήνας στο θέμα της στάθμευσης. Μεγάλες υπηρεσίες και υποδομές που στην αρχή δημιουργούν μια κατάσταση εφορίας στους δημότες και οι δήμαρχοι χαίρονται καταλήγουν σε κυκλοφοριακά καρκινώματα. Το νέο δημαρχείο στο Περιστέρι, η φοβερή Παιδική Χαρά στο Φλοίσβο, το καφέ στο Αλσος του Χολαργού, το The Mall στο Μαρούσι και το Μετρό στην Αγία Παρασκευή. Φοβερά επιτεύγματα που χαντακώνουν ολόκληρες περιοχές και τις καταδικάζουν σε μια απόλυτη υποβάθμιση. Η έννοια νόμιμης στάθμευσης απαλείφεται πλήρως.
Μεγάλες υποδομές, συγκεντρωμένες υπηρεσίες, ελκυστικές κατασκευές για να δείξουμε έργο και να απορροφηθούν τα κονδύλια που εγκρίνονται χωρίς μελέτες ή με τυπικές και ανούσιες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μετά αρχίζουν τα προβλήματα και η περιοχή πήζει στο μποτιλιάρισμα και στην κατάληψη πεζοδρομίων και εισόδων πολυκατοικιών από τα αυτοκίνητα. Οι συγκοινωνιολόγοι επιμένουν σε όλα τα φόρα ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με δρόμους. Το πρόβλημα λύνεται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Και όταν ζητάμε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων να το σεβόμαστε και να το ελέγχουμε.

Χαμός στην καθαριότητα

Έκρυθμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον τομέα καθαριότητας στο δήμο Περιστερίου. Αφορμή των επεισοδίων που προκλήθηκαν, η απόφαση της Νομαρχίας να κλείσει το συνεργείο οχημάτων του Δήμου. Η διοίκηση κωλυσιεργεί και οι εργαζόμενοι πιέζουν. Πρώην εργαζόμενος απομακρύνθηκε βιαίως ενώ γράφτηκαν και συνθήματα στους τοίχους... υπέρ της διοίκησης. Το θέμα ήρθε με ένταση και στο Δημοτικό Συμβούλιο με καταγγελίες.
Τώρα βλέπετε μυρίστηκαν Διοικητική Μεταρρύθμιση και εκλογές. Οχι ότι δεν έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, αλλά αναρωτιέται κανείς που βρίσκονταν τόσα χρόνια. Οι απολαβές και τα ωράρια είναι και εκεί προκλητικά. Με τρεις ώρες την ημέρα φτάνουν τα 3.000 ευρώ το μήνα. Μέχρι επιχειρήσεις διαθέτουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων, στις οποίες βρίσκονται ανελλιπώς. Η γενιά των 700 ευρώ είναι παντελώς ξένη προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Και δεν μιλάμε για το Περιστέρι μόνο. Σε όλους τους δήμους το ίδιο γίνεται. Μπαίνουν με τα ρουσφέτια και μετά ζητάνε και νομιμοποίηση.
Είναι αλήθεια ότι οι δήμαρχοι είναι όμηροι των εργαζομένων της καθαριότητας. Τα μισά απορριμματοφόρα είναι ακατάλληλα για κυκλοφορία. Αν πάσα στιγμή μπορεί να γίνει επίκληση των όρων ασφάλειας και να ακινητοποιηθούν. Μια μέρα απεργίας διαλύει τη εικόνα του Δημάρχου.
Ακόμη και στο Χαλάνδρι που ο κ. Ζαφειρόπουλος πραγματικά προσπάθησε να τους τρίξει τα δόντια, του έβαλαν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Τους ζήτησε να τηρούν το ωράριο και έγινε χαμός. Τώρα κάνουν και πάλι ότι θέλουν.
Μ' αυτά και μ' αυτά όμως η καθαριότητα θα περάσει στους ιδιώτες. Με το μισό κόστος θα γίνεται η διπλάσια δουλειά.

Δημοτικές αναταράξεις

Σε αναμμένα κάρβουνα όλοι οι δήμαρχοι και υποψήφιοι εν΄όψη Καποδίστρια 2. Αντιφατικές οι πληροφορίες και κυρίως επικίνδυνα τα πράγματα καθώς η συμμετοχή των αυτοδιοίκητικών στο τελικό σχέδιο είναι μικρή έως ανύπαρκτη.
Χαμός γίνεται στο υπόλποιπο Αττικής. Εκεί έχουν συνειδητοποιήσει πραγματικά την αναδιάρθρωση που έρχεται. Εχουν ξεκινήσει ήδη συνομιλίες ειδικά στις περιοχές Νέα Μάκρη, Μαραθώνας κλπ όπως και στις περιοχές Γέρακας, Παλήνη κλπ. Βλέπετε εκεί τα πράγματα παίζον πολύ πολιτικά. Η σύνθεση των δήμων μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Στην Β' Αθήνας τα πράγματα είναι πολύ πιο ήσυχα. Τουλάχιστον επιφανειακά. Ολοι σχεδόν οι δήμαρχοι ελπίζουν να τη γλιτώσουν. Μόνο ο Πατούλης στο Μαρούσι διεκδικεί κάτι παραπάνω και βέβαια ο Γραφάκος στα Μελίσσια που ελπίζει να σωθεί από τις συνενώσεις. Ανησυζχία βέβαια επικρατεί και στο επιτελείο του Μαραβέλια στο Χαϊδάρι. Είναι που είναι δύσκολη η περίπτωση αν του την πέσει και άλλος δήμος την έκατσε την βάρκα.
Ιδιαίτερα κινητικός παρουσιάζεται και ο γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ κ. Νικολάου που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να προσεταιριστεί τον Παπάγο. Πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να κάνει και μελέτη για να αποδείξει ότι η σωστή συνένωση είναι Χολαργός, Παπάγος και Ψυχικό.
Αντιθέτως ο κ. Χατζηδάκης του Φαλήρου δεν θέλει να ακούσει λέξη για συνενώσεις. Ελληνικό, Νέα Σμύρνη και Αλιμος θα τον πεθάνουν.
Τέλος ήσυχοι παρουσιάζονται και οι κ. Ασκούνης της Καλλιθέας και Χιωτάκης της Κηφισιάς. Οτι και να τους βάλουνε δίπλα τους, καλό θα τους κάνουν. Ξαναμοιράζεται η τράπουλα όπως λένε και ανανεώνεται η εντολή.
Εκείνος τον Καλογερόπουλο να δούμε τι θα τον κάνουμε στο Αιγάλεω. Ούτως ή άλλως το 50%+1 θα τον πεθάνει. Ούτως ή άλλως η μεγάλη του ευκαιρία για την ευρωβουλή χάθηκε μέσα από τα χέρια του. Τώρα μάλλον ζηλεύει την τύχη του αδελφικού του φίλου, Λάμπρου Μίχου. Και ελπίζει στις μονοεδρικές και στην ανάκαμψη της Ν.Δ. στις επόμενες ή τις μεθεπόμενες εκλογές. Μπορεί να μην έχει και αδικο!

Νεα Παράταξη στη Νέα Σμύρνη

Νέα παράταξη στη Νέα Σμύρνη διαβάζουμε στην τοπική εφημερίδα "Τα Επίκαιρα". Αυτό που συζητιότανε εκεί από καιρό έγινε πραγματικότητα. ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝ και ΑΚΟΑ απέσυραν την υποστήριξή τους (τοπικά) από τον Δήμαρχο Γιώργο Κουτελάκη και πάνε για ευρύτερης συνεργασίας παράταξη. Αν θέλετε τη γνώμη μας δεν είναι εύκολος ο δρόμος των ευρύτερων συνεργασιών. Αν θέλετε τη γνώμη μας και οι πασόκοι ψάχνουν δικαιολογία για να αποχωρήσουν ησύχως.
Και αν θέλετε τη γνώμη μας, είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή το Δήμαρχο Νέας Σμύρνης. Εχει άλλα πράγματα στο μυαλό του με τις δίκες και την υπόθεση Πανιωνίου που από ότι λένε οι κακές γλώσσες δεν θα την γλιτώσει. Αδίκως.
Αν θέλετε τη γνώμη μας ο κ. Κουτελάκης είναι πολύ έξυπνος για να την πατήσει σαν μαθητούδι. Το έξυπνο όμως πουλί από τη μύτη πιάνεται. Για αυτό ακριβώς το λόγο δεν την πρόσεξε την υπόθεση γιατί οι ενέργειές του δεν ήταν προς όφελός του. Τουλάχιστον οικονομικό.
Τώρα βέβαια γης μαδιάμ. Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει υποψήφιο (η κα Κατσέλη δεν φαίνεται να το παλεύει) και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει αφορμή να απεμπλακεί.
Το σενάριο μας φαίνεται ακραίο. Στη Νέα Σμύρνη δεν μπορεί να ορθοποδήσει η Νέα Δημοκρατία, δεν έχει υποψήφιο το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μικρός.
Παρ' όλα αυτά θα έχουμε εξελίξεις γιατί και ο κ. Κουτελάκης δεν αισθάνεται καλά τώρα τελευταία.

22/12/09

Πολύ κακό για το τίποτα

Αν και στην επαρχία αναμένεται να γίνει χαμός, στη Β' Αθήνας έγινε μάλλον πολύ κακό για το τίποτα. Κάποιοι μικροί δήμοι όπως Φιλοθέη, Αγιος Στέφανος, Λυκόβρυση Υμηττός Χαλκηδόνα, ίσως να πρέπει να ανησυχούν. Οι υπόλοιποι όμως μάλλον θα μείνουν ανέπαφοι. Εκτός αν επιβεβαιωθεί το μοντέλο των 50.000 κατοίκων. Εκεί από Πετρούπολη και κάτω θα γίνουν συνενώσεις. αν και λίγοι είναι αυτοί που συνορεύουν με πολύ μικρούς δήμους για να χωρέσουν οι συνενώσεις.

19/12/09

Χαμπάρι δεν πήρανε

Είναι προφανές ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την αθλητική επιτροπή της ΤΕΔΚΝΑ. Στο συμβούλιο εκφράστηκαν διαμαρτυρίες καθώς έχει ξεσηκωθεί ολόκληρο κίνημα 35 Αθλητικών Οργανισμών και η Επιτροπή δεν έχει πάρει χαμπάρι. Ο προέδρος κ. Καλογερόπουλος προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα όταν τέθηκε. Και ο δικός του Αθλητικός Οργανισμός συμμετέχει στην υπόθεση. Ορθώς είπε ότι ¨δεν έχει σημασία το πώς έγινε αλλά η ουσία" και ορθώς βέβαια προκάλεσε και ψήφισμα υποστήριξης στην κίνηση των αθλητικών οργανισμών. Πάντως είναι θέμα. Να γίνεται ολόκληρη κίνηση αθλητικών οργανισμών στην Αθήνα με πάνω από πέντε συναντήσεις όπου οι συμμετοχές ανεβαίνουν και πάνε, και η Επιτροπή της ΤΕΔΚΝΑ να μην παίρνει χαμπάρι, είναι θέμα.

15/12/09

Αφαντοι στο Υπουργείο

Απαρατήρητος παραιτήθηκε τελικά ο κ. Ρόβλιας από το ΥΠ.ΕΣ. Ετσι κι αλλιώς δεν είχε και καμία αρμοδιότητα. Αχρείαστος να ναι δεν χτύπησε ούτε μια φορά το τηλέφωνό του από τους δημοσιογράφους. Ετσι κι αλλιώς δεν ήξερε να απαντήσει και σε τίποτα.
Οπως και δεν γνωρίζει τίποτα και κανένας στο γραφείο του Υπουργού. Ανάλογο ρόλο έχει αναλάβει άλλωστε και ο κ. Στεφάνου. Αφαντοι όλοι τους. Τα σχόλια των δημοσιογράφων δίνουν και παίρνουν. Δεν γράφουν όμως ακόμη. Αναμένουν την εκπνοή της κοινωνική ανοχής. Οταν όμως ξεκινήσει η γκρίνια, βλέπουμε να ξεκινάει και το πάρτι.

Πόλεμος για τα οικονομικά της Μεταρρύθμισης

Περί των οικονομικών βλέπουμε να στρέφεται η επόμενη μεγάλη κόντρα Κακλαμάνη - Ραγκούση και εν' όψη Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η ΚΕΔΚΕ έχει κοστολογήσει την Δ.Μ. στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ ο κ. Ραγκούσης με πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι δεν χρειάζεται ούτε ευρώ τσακιστό. Προχωρώντας μάλιστα ακόμη περισσότερο, δήλωσε ότι η Δ.Μ. είναι αναγκαία για την εξοικονόμηση πόρων. Λιγότεροι Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Δ.Σ. Νομικών Προσώπων στους δήμους.
Και το μπαλάκι τώρα πέφτει στους αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ. Παρατηρήσαμε μεγάλη στροφή του Κοιμήση στην ΚΕΔΚΕ. Ο επικεφαλής της πράσινης παράταξης υπερασπίστηκε για πρώτη φορά τον κ. Ραγκούση για το νομοσχέδιο των προσλήψεων. Αν αυτό σημαίνει ότι άνοιξαν κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ κόμματος και Υπουργείου, τότε αναμένεται και αλλαγή εικόνας στην συνήθη ομοφωνία των συνεδρίων της Αυτοδιοίκησης. Η μέχρι τώρα κατεύθυνση είναι η Δ.Μ. να οδηγήσει σε αύξηση πόρων και βελτίωση των οικονομικών. Ο ΥΠ.ΕΣ. έχει άλλες προθέσεις. Στη μέση θα βρεθούν οι πράσινοι δήμαρχοι. Ποιόν να αφήσουν και με ποιόν να πάνε.

10/12/09

Εχθρος

Πάντως τον πήρε και τον σήκωσε τον Ραγκούση στην ΚΕΔΚΕ. Το τι άκουσε ο άνθρωπος δεν λέγεται. Η μάλλον το τι άκουσε για τον κ. Αρναουτάκη. Τι καλός, τι φιλικός, "άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης" Λες και ο Ραγκούσης δεν ήταν δήμαρχος! Τώρα βέβαια να σε χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ εχθρό της Αυτοδιοίκησης, δεν είναι και ότι το καλύτερο για υπουργό εσωτερικών. Καλή αρχή πάντως ρε παιδιά. Τέτοια κόντρα στο πρώτο λεπτό δεν την έχουμε ξαναδεί. Και οι δυο προσπαθούν να βάλουν γκολ από τη αρχή. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τα αίτια της ρήξης.
Είναι προφανές ότι ο Ραγκούσης με τις δημοσκοπήσεις στο συρτάρι και με την κοινωνία μαζί του, διέκρινε ευκαιρία πρώτης νίκης. Από την άλλη ο Κακλαμάνης δεν αφήνει περιθώρια να του πάρουν την αίγλη. Ποντάρει βέβαια στις ενδεχόμενες δυσλειτουργίες του συστήματος. Γνωρίζει καλά ότι σε έξι μήνες θα έχει το πλεονέκτημα. Αφήνει λοιπόν μια παρακαταθήκη.

Καθολική αλλά προσωρινή η ρήξη

Καθολική και ανοιχτή η ρήξη μεταξύ Κακλαμάνη και Ραγκούση λοιπόν. Κατά τη γνώμη μας δεν είναι πολιτικά τα αίτια αν και οι συμπεριφορές συνεκτιμώνται. Γενικά θα λέγαμε δεν ταιριάζουν τα στυλ. Ο κ. Κακλαμάνης είναι ζεστός, ευγενής ιδιότροπος και υπερόπτης. Ο κ. Ραγκούσης απλά φοβισμένος και ανήσυχος. Εχει εντολή να αποπερατώσει το πρόγραμμα των 100 ημερών, χωρίς υπαναχωρήσεις. Αυτό δίνει την εικόνα του αλαζόνα απόμακρου, χωρίς να είναι. Αδυναμία στην τεκμηρίωση έχει και αρκετή άγνοια του αντικειμένου. Αν δεν του τύχει καμία στραβή στο εξάμηνο, η άποψή μας είναι ότι με τον κ. Κακλαμάνη θα γίνουν οι καλύτεροι συνεργάτες. Άλλωστε άμα το ψάξετε, συμφωνούν σχεδόν σε όλα.

6/12/09

Αν.... τότε Καλλίρης

Κώστας Καλλίρης ονομάζεται η νέα υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ στου Ζωγράφου. Ο γιατρός και παλιό γνωστό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης έκανε συγκέντρωση φίλων σε τοπική καφετέρια, όπου και τους δήλωσε ότι ξεκινάει προεκλογικό αγώνα επισήμως. Δήλωσε όμως κατηγορηματικά ότι η υποψηφιότητά του θα περάσει μέσα από τις επίσημες διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Είναι αλήθεια ότι ο Αντώνης Πέτας έχει αρχίσει να φθείρεται ως υποψηφιότητα. Ο κύκλος όμως της κας Καφατσάκη επιμένει. Θα διαπραγματευτεί πολύ σκληρά με την κορυφή του ΠΑΣΟΚ, αν και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα πάμε σε δημοψηφίσματα, αν δοθούν χρίσματα στο ΠΑΣΟΚ και αν ο Ζωγράφος αποτελέσει αυτοτελή δήμο.

4/12/09

Αμφιβολίες

Αρνητικό αρχίζει να γίνεται το κλίμα για τον κ. Ραγκούση στην αίθουσα των δημοσιογράφων του ΥΠΕΣ. Ο Υπουργός δείχνει λίγο ανοργάνωτος. Τους καλεί αιφνιδιαστικά, τους αφήνει να περιμένουν και δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πολιτικό ρεπορτάζ. Το ένα φάουλ μετά το άλλο. Οι τίτλοι που βγήκαν τύπου "τα πήρε πίσω ο Ραγκούσης" δεν ήταν τυχαίοι, για τις προσλήψεις. Πολύ απολυτότητα βρε παιδάκι μου. Οταν του θέτανε τα προβλήματα λειτουργικότητας των υπηρεσιών οι δημοσιογράφοι αυτός, αυτός χρησιμοποιούσε.... εως μπλαζέ ύφος. Τώρα που τα γύρισε για λόγους λειτουργικότητας των υπηρεσιών; Περίμενε καλύτερη μεταχείριση; Και που να δείτε όταν αρχίσουν οι τροπολογίες τι θα γίνει.
Και πραγματικά είναι κρίμα. Είναι καλός, αλλά πολύ αγχωμένος με τον πρόεδρο. Οι νόμοι δεν αλλάζουν έτσι. Και πολύ περισσότερο οι αντιλήψεις και οι νοοτροπίες. Να δείτε τι θα γίνει τον Απρίλιο, όταν καταλάβει ότι θα υποχρεωθεί σε νέα παράταση.
Οταν παραπέμπεις την υπόθεση στο ΑΣΕΠ, αυτά θα παθαίνεις.
Τώρα πάλι με την υποχρεώση ανάρτησης στο διαδίκτυο. Πολύ επιπολαιότητα ρε παιδιά. Ο Θεός θα ελέγχει τελικά την νομιμότητα των αποφάσεων. Θα επανέλθουμε