26/11/09

Η Δημοτική Ντόρα στο φίις

Μετά την νίκη τους για τον Μίχο, οι αυτοδιοικητικοί έχουν βάλει άλλο μεγάλο στοίχημα για την Μπακογιάννη. Ολα τα μεγάλα ονόματα Κακλαμάνης, Καλογερόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Μαραβέλιας κλπ δίνουν τη μάχη της ζωής τους. Με το προβάδισμα Σαμαρά έχουν αναλάβει όλη την ευθύνη αφού οι εκλογές θα γίνουν στα δημαρχεία τους. Και με πούλμαν αν χρειαστεί θα τους φέρουν να ψηφίσουν. "Τι στο διάολο" λένε. "Ολόκληρο μηχανισμό διαθέτουμε. Δεν θα ανατρέψουμε τις τρεις μονάδες;" Και έχουν δίκιο. Οι δήμαρχοι θα βγάλουν τη Ντόρα αρχηγό. Και δέκα μονάδες μπροστά να ήταν ο Σαμαράς με πολύ μεγάλη δυσκολία θα νικούσε τους δημοτικούς μηχανισμούς που θα φέρουν λεφούσια στην ψηφοφορία. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι είναι και οι μόνοι που μπορούν σήμερα να προσφέρουν δουλειά και ότι άλλη εξυπηρέτηση.

23/11/09

Τρέμε Gage

Μάθαμε λοιπόν ότι ο κ.Ραγκούσης χρησιμοποιεί υπολογιστή Mac και ότι συμμετείχε με νέες ιδέες στο Συμβούλιο των Υπουργών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Επίσης από την ανακοίνωση του Συμβουλίου τσιμπήσαμε την πρόταση "υπογραμμίστηκε ότι τα ανοιχτά πρότυπα, και οι ανοιχτές τεχνολογικές πλατφόρμες αποτελούν κλειδί στην διαλειτουργικότητα υπηρεσιών ..." και λέμε. Ρε λες να ανοίξει κανένας πόλεμος μεταξύ Microsoft και Apple με επίκεντρο την Ελλάδα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης; Εμείς θα λέγαμε επιτέλους αλλά άλλο μας μυρίζεται. Διαπραγματευτική ικανότητα απίστευτης ισχύος και από το πουθενά. Θυμάστε που είχε ήρθε ο κ. Bill Gage τον κ. Αλογοσκούφη για να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα των πρωτοκόλλων; Ολόκληρος Gage επισκέφθηκε την Ελλαδίτσα για να το πετύχει. Φανταστείτε τώρα να του ανατρέψει όλη τη υπόθεση ο Ραγκούσης και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ερε γλέντια.

18/11/09

Τι θα κάνει όταν έρθει;

Στην Σουηδία λέει πήγε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης για να παρακολουθήσει συνέδριο με θέμα της Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Να δούμε όμως τι θα πει όταν έρθει και κυρίως τι θα κάνει με όλα αυτά τα άχρηστα portal των 200.000 ευρώ που έχουν αναρτήσει για πλάκα οι δήμοι. Να δούμε τι θα κάνει όταν κληθεί να απαντήσει γιατί δεν δουλεύει το ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Θα πάει κανένας φυλακή από την Κοινωνία της Πληροφορίας ή θα αρχίσουμε τις λαμογιές για να ξεγελάσουμε τους Ευρωπαίους και πάλι;

Τέρμα. Κωνσταντάτος

Πανικός έγινε στην Αργυρούπολη με την παρουσίαση του Γιάννη Κωνσταντάτου που πάει για υποψήφιος Δήμαρχος. Μόνο η παρουσία Ξενογιαννακοπούλου, Ευθυμίου, Πρωτόπαπα, Δαμανάκη και όλως των μελών της τοπικής του ΠΑΣΟΚ αρκούν για να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι θα είναι παρόν στις διαδικασίες. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω την στιγμή μάλιστα που ο κ. Κωνσταντάτος κέρδισε το πρώτο στοίχημα. Ενα τεράστιο αμφιθέατρο γέμισε ασφυκτικά και ο ίδιος ο κ. Κωνσταντάτος ενθουσίασε.

17/11/09

Ασυμβίβαστο

Αξιόλογη υπενθύμιση μας έκανε το troktiko στην σελίδα http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_8950.html Μας θύμισε την υπόθεση της δικαστικής και πολτικής τρέλας που εκτιλήχθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας πριν από δύο χρόνια περίπου όταν είχαν περάσει χειροπέδες στον Δήμαρχο Καλυβίων κ. Πέτρο Φιλίππου που ήταν τότε και πρόεδρος της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής. Ο κ. Φιλίππου κατά τη διάρκεια της δίκης είχε φωνάξει «Πρώτα θα μας θάψεις και μετά θα μας πάρεις την παραλία"! μέσα στο δικαστήριο. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον οδήγησε στο αυτόφωρο με χειροπέδες και είχε γίνει χαμός στον κόσμο της Αυτοδιοίκησης. Αυτό που δεν είχαμε σημειώσει ήταν ποιά ήταν αυτή η δικηγόρος προς την οποία απευθύνθηκε ο κ. Φιλίπππου και η οποία υπερασπιζότανε το Grand Resort που είχε περιφράξει την παραλία και είχε αποκλείσει τους κατοίκους των Καλυβίων από την πρόσβαση στην θάλασσα. Το troktiko μας θύμισε ότι ήταν η Γλυκερία Σιούτη Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Είναι βέβαια επιτρεπτόν η κα Σιούτη να ασκεί δικηγορία και να υπερασπίζεται οποιονδήποτε θέλει να βρει το δίκιο του στην δικαιοσύνη. Αυτή όμως η δραστηριότητα συνδυάζεται με την συνεργασία με έναν Πρωθυπουργό της πράσινης ανάπτυξης; Τι γίνεται όταν επαγγελματική συνείδηση και ιδεολογία συγκρούονται; Και καλα΄η κα Σιούτη κάνει τη δουλειά της. Ο Πρωθυπουργός όμως τι κάνει;

Ρεζίλι έγινε

Δεν είναι βέβαια λίγοι οι δήμαρχοι που στα χαρακτηριστικά τους εγγράφουν και τη φήμη του καρδιοκατακτητή. Και δεν είναι λίγοι και αυτοί που είναι και κάποιας προχωρημένης ηλικίας. Αλλοι το κάνουν κομψά και άλλοι χονδροειδώς. Όπως ο δήμαρχος βορείων προαστίων που εμφανίστηκε σε καφετέρια της γειτονιάς και προσέγγισε μεγάλη παρέα ευπαρουσίαστων νεαρών θηλυκών παρουσιάζοντας περιχαρής το ανιψάκι του. Φανταστείτε όμως όταν λίγο μετά την αποχώρησή του μια διπλανή παρέα αποκάλυψε στις κοπέλες ότι δεν επρόκειτο για το ανιψάκι του…. Αλλά για τα εγγονάκι του. «Ετσι λέει στους αγνώστους για να φαίνεται μικρότερος» τους είπαν. Ρεζίλι έγινε ο κακομοίρης.

Προσωπική η κόντρα;

Σε προσωπική κόντρα έχει μετατραπεί το θέμα των προσλήψεων. Ραγκούσης και Κακλαμάνη έχουν απασφαλίσει για την τελική αναμέτρηση. Ο Δήμαρχος επενδύει στο κίνημα συμβασιούχων και δημάρχων, ο υπουργός στην κοινή γνώμη. Όπως πληροφορηθήκαμε στην συνάντηση με τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ραγκούσης δεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλο. Οι παραβρισκόμενοι διέκριναν μια εμπάθεια που μπορεί να οδηγήσει σε εκτροχιασμούς. Μερικοί μάλιστα από αυτούς τον προειδοποίησαν χαμηλόφωνα. «Ο Νικήτα δεν είναι κανένα παιδάκι… παιδάκι μου» Ο Υπουργός πάντως παρουσιάστηκε πολύ σίγουρος και αποφασισμένος. Υποστήριξε ότι έχει την κοινωνία και το δίκιο με το μέρος του και προέβλεψε διάσπαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα. «Μην μιλάτε για κίνημα εναντίον μας» τους είπε. «Εγώ βλέπω κίνημα εναντίον του Κακλαμάνη». Πολύ ενδιαφέρουσα η κόντρα που μόλις ξεκίνησε και θα έχει βάθος χρόνους μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Αρνητικές οι πρώτες εντυπώσεις

Αρνητικές οι εντυπώσεις και οι πρώτοι σχολιασμοί για τον διορισμό του κ. Δημήτρη Στεφάνου στην θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Σήμερα μάλιστα έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στην συνάντηση Ραγκούση με τους Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ. «Αυτό ήταν που θα γινότανε η αξιοκρατική επιλογή;» ρωτούσαν οι περισσότεροι. «Έπρεπε να περάσει ένας μήνας για να βάλει τον κολλητό του ο Γιώργος;»
Ο κ. Στεφάνου έχει πολύ δύσκολο έργο σε άγνωστο αντικείμενο. Οι αυτοδιοικητικοί φαίνεται να πειράχτηκαν από τον διορισμό ενός ανθρώπου που δεν γνωρίζει το χώρο τους και τα προβλήματά τους. Υστερά από τόση αναμονή περίμεναν κάτι καλύτερο. Τώρα ελπίζουν στους Περιφερειάρχες.

Κινηματικός ο Νικήτας

Νωρίς – νωρίς βγήκαν τα μαχαίρια στην αυτοδιοίκηση με πεδίο μάχης τις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα. Σήμερα μάθαμε ότι από το δήμο Αθήνας οι συμβασιούχοι των ΚΕΠ παροτρείνονταν να απεργήσουν και να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. «Ότι κάνετε σε δύο μήνες μέχρι να λήξει η σύμβασή σας» τους έλεγαν. «Μετά δεν θα σας υπολογίζει κανένας». Σε ορισμένα ΚΕΠ μάλιστα παρουσιάστηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος για να συζητήσει με τους συμβασιούχους και να τους ενημερώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμαρχος και τις μετρήσεις που έχει στα χέρια του ο κ. Ραγκούσης γνωρίζει και την δημόσια διαβούλευση που αξιώνει τέλος στα ρουσφέτια. Όμως σε άλλες ομάδες πληθυσμού επενδύει. Από την μία στους Αθηναίους συμβασιούχους σε επίπεδο δημοτικών εκλογών, από την άλλη στους δημάρχους που διεκδικούν το δικαίωμα του ρουσφετιού σε επίπεδο εκλογών ΚΕΔΚΕ.

16/11/09

Βάλτε μας στο παιχνίδι

Αν θέλετε να σας στηρίξουμε, βάλτε μας στο παιχνίδι είναι το μήνυμα που στέλνουν τα κομματικά στελέχη προς όλα τα μέλη της Κυβέρνησης. Αυτό θα είναι και το μήνυμα που θα δώσουν σήμερα το πρωϊ οι αυτοδιοικητικοί του ΠΑΣΟΚ στον Υπουργό κ Ραγκούση. Ασκούνης, Μαστοράκος, Γιαννακόπουλος και Σαράντης έχουν ραντεβού με τον υπουργό για να του καταθέσουν τις απόψεις του για το νέο νόμο για τις προσλήψεις. Τι θα του πούνε; Ουσιαστικά να τους δώσει ένα τράτο ρουσφετιών μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Τι θα τον ρωτήσουν; Τι σκέφτεται να κάνει με το χωροταξικό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

13/11/09

Μετανιωμένοι

Το μάλε βράσε γίνεται στην Νέα Δημοκρατία μεταξύ των δημάρχων και των υποψήφιων δημάρχων. Αυτοί που πριν ήταν ουδέτεροι τώρα τρέχουν να αξιοποιήσουν το ρεύμα Σαμαρά αφού είχαν χάσει την πρωτιά με την Ντόρα. Οι άλλοι που είχαν προλάβει να πιάσουν πρώτη θέση τώρα αρχίζουν και εγκαταλείπουν τις θέσεις τους.

Πολλές οι ευχές για τον Καρίνο

Πολύ προσεκτικοί όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Νέας Μάκρης στην αναγγελία της υποψηφιότητας Καρίνου. Ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας που μπήκε με επίσημη δήλωση στο στίβο της πολιτικής φαίνεται να έχει μεγάλο εκτόπισμα και πολλές - πολλές γνώσεις. Τώρα τον υποδέχτηκαν με την προσδοκία να τον πάρουν μαζί τους; Τον υποδέχτηκαν αφήνοντας μια πισινή μήπως και συνεργαστούν μαζί του; Θα δείξει.

11/11/09

Φωτιά στα μπατζάκια τους

Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη καμία πληροφορία για την επιτροπή παρακολούθησης της ΚΕΔΚΕ που συνεδρίασε σήμερα. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. ολοι οι δήμαρχοι της χώρας τηλεφωνάνε στους τρεις που συμμετείχαν στην επιτροπή. Οταν του πιάσουμε θα σας ενημερώσουμε.

Πρώτο καμπανάκι

Εκνευρισμένος συναντάται συχνά ο Υπουργός Γιαννης Ραγκούσης με την παραγωγικότητα των υπαλλήλων του Υπουργέιου παρά το γεγονός ότι τους υποστηρίζει συνεχώς και επισήμως. Να δούμε όμως που θα φτάσει η υπομονή του. Αυτοί που κατηγορούσαν για φασίστα τον Ανδρεουλάκο τώρα δεν πατάνε στο γραφείο τους. Στο υπουργείο κανένα σχεδόν τηλέφωνο δεν απαντάει. Ο υπουργός έψαχνε προχθές εργαζόμενη για να πάρει στοιχεία και εκείνη είχε πάει λέει να δώσει κάτι κλειδιά στον αδερφό της. Ετσι απλά έλειψε γύρω στις τέσσερις ώρες.
Ο κ. Ραγκούσης παρουσιάζεται όμως και για έναν λόγο ακόμη εκνευρισμένος. Ο Πρόεδρος του χτύπησε το πρώτο καμπανάκι όταν ζήτησε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και συγκρότηση στο θέμα των προσλήψεων. Πολλές παλινδρομήσεις παρατήρησε.

Ημέρες Χούπη;

Tα ξέχασε όπως φαίνεται ο κ Παυλόπουλος τα περί τέλους της πολιτικής του καριέρας με την αποχώρηση του Καραμανλή. Οι φίλοι του λένε ότι άπαντες του ζήτησαν να παραμείνει και πείστηκε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άνοιξε δικηγορικό γραφείο στην Μιχαλακοπούλου και προσδοκεί να αξιοποιήσει εμπειρία και γνωριμίες που απέκτησε ως υπουργός. Οι κακές γλώσσες μιλάνε για σταδιακή απόσυρση παράλληλα με τους συμβασιούχους του. Και οι πιο ψύχραιμοι εκτιμούν ότι αναλαμβάνει αντιπολίτευση στον Ραγκούση για να πάρει το αίμα του πίσω. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το μεγάλο πεδίο των συμβασιούχων αποτελεί μια καλή ευκαιρία και τα γαλάζια παιδιά μια πολύ καλή πελατεία που δεν τον αφήνει αδιάφορο. Κάποιοι θυμόνται και τις ημέρες Χούπη.

1/11/09

Τι θα ρε παιδιά με τις Λαϊκές;

Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνει αποφάσεις για τα όρια της λαϊκής αγοράς στην Καραϊσκάκη αλλά οι μικροπωλητές την απόφαση αυτή τη γράφουν στα ... όριά τους!Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Ιουνίου καθορίστηκαν για άλλη μια φορά οι χώροι τους οποίους θα καλύπτουν οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές. Και για πολλοστή φορά δηλώθηκε με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο από τον Δήμαρχο κ. Κ. Τσίρο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Π. Ζώη ότι η λαϊκή αγορά της Καραϊσκάκη θα τελειώνει στην οδό Κυμοθόης. Ανέφεραν μάλιστα ενώπιον κατοίκων και καταστηματαρχών της οδού Παπαφλέσσα, που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση, ότι «την Τρίτη 7 Ιουλίου τελειώνουν τα ψέματα! Η λαϊκή αγορά θα σταματά στην οδό Κυμοθόης!»Θα προέβαιναν, όπως είπαν, και σε δυναμικές ενέργειες τοποθετώντας ως εμπόδια απορριμματοφόρα του Δήμου Γαλατσίου.Ηρθε η Τρίτη 7 Ιουλίου και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα! Οχι μόνο δεν περιορίστηκε η έκταση της λαϊκής αγοράς αλλά επεκτάθηκε κι άλλο και από τις δύο πλευρές της. Οπως μας δήλωσαν, διαμαρτυρόμενοι και αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και καταστηματάρχες, «ο δήμος δεν μπορεί ή δεν θέλει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι’αυτό κι εμείς από την επόμενη Τρίτη 14 Ιουλίου θα υποχρεώσουμε τους μικροπωλητές να περιοριστούν μέχρι την οδό Κυμοθόης όπως προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.»Χαρακτηριστική ήταν η φράση τους: «Ελάτε την Τρίτη το πρωί, στις 14 Ιουλίου, να δείτε πώς εφαρμόζονται οι αποφάσεις!»
http://www.palmosnews.gr/Default.aspx?content_type=article_main&id=12&art_id=194

Χειρότερα και από καφενείο

Το Προεδρείο αδυνατεί να εφαρμόσει τον πρόσφατα ομοφώνως ψηφισθέντα Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματοςοι συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο
Όπως διαβάζουμε στον Παλμό του Γαλατσίου http://www.palmosnews.gr/Default.aspx?content_type=article_main&id=12&art_id=190
«Εχει γίνει κουραστικό για εμάς (τουλάχιστον) που παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας να βλέπουμε τα περισσότερα από τα μέλη του να παρεκτρέπονται και να συμπεριφέρονται ανάρμοστα. Αυτό που κυρίως χαρακτηρίζει τις συνεδριάσεις είναι ότι απουσιάζει ο ουσιαστικός διάλογος. Υπάρχει ένας εκνευρισμός, μια εμφανής εμπάθεια και μία ένταση για να πει ο καθένας την άποψή του, που τους κάνει ν’ αγνοούν τη ροή της συζήτησης. Ο εριστικός τρόπος που εκφράζονται οδηγεί στο συχνό φαινόμενο των προσβλητικών χαρακτηρισμών και των υστερικών καβγάδων με το Προεδρείο να αδυνατεί να επιβάλλει την τάξη. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιουνίου, η κατάσταση ήταν τόσο ανεξέλεγκτη και χαώδης που μας άφησε πιο έκπληκτους από ποτέ. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και στην προσπάθειά τους κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ν’ αποδείξουν την απαίσια συμπεριφορά του συναδέλφου τους και να περισώσουν το κύρος τους, φέρονταν περιφρονητικά. Οι συνεχόμενες αντιπαλότητες οδήγησαν σε πολύωρη χάβρα και βαβούρα με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει τραγική και το Δημοτικό Συμβούλιο να χαρακτηριστεί ως το χειρότερο όλων των εποχών! Ο τίτλος που θα προσέγγιζε την πραγματική περιγραφή είναι «Δημοτικοί Σύμβουλοι σε κατάσταση αλλοφροσύνης»!
Μην στενοχωριέσαι σύντροφε. Σχεδόν τα ίδια γίνονται παντού.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Είναι ο 5ος Γενικός Γραμματέας που παραιτείται...
http://www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=163
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για τον 5ο στη σειρά που παραιτείται, σε διάστημα 3 ετών, ενώ αν προσθέσουμε και την παραίτηση των πολιτικών προσώπων, αριθμός των παραιτήσεων ξεπερνά τους 13! Ως αυτήν τη στιγμή και παρά τις προσπάθειες προσφάτως ξε-παραιτηθέντος αντιδημάρχου η παραίτηση είναι εν ισχύ.

Λες να;

Περισσότεροι από 250 πολίτες της πόλης παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του ΑΚΕΠ στο Ηράκλειο όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ΕΚΦΡΑΣΗ
http://www.ekfrasi.net/full_product.php?prod_id=165 Η βροχή λέει δεν εμπόδισε τους φίλους της ΑΚΕΠ να παραστούν στα εγκαίνια των γραφείων της στην οδό Νεότητος 6. Την Κυριακή από τις 11 το πρωί πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν στο σημείο αναφοράς της νέας δημοτικής κίνησης, συνομίλησαν με τον πρόεδρο της Παντελή Βλασσόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη της συντονιστικής επιτροπής. Τα γραφεία της παράταξης, ιδιαίτερα προσεγμένα και σε κεντρικό σημείο της πόλης θα βρίσκονται στη διάθεση των δημοτών καθημερινά τις ώρες 11-13:00 και 17:30-20:00, όπως ενημέρωσε ο κ. Βλασσόπουλος στο καλωσόρισμά των παρευρισκόμενων. Παρά τον ασχημο καιρό τα πηγαδάκια των συζητήσεων δε διαλύθηκαν και οι διάλογοι καλά καρατήσαν μέχρι το μεσημέρι, με τη συνοδεία κρασιού και εδεσμάτων. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν οι Ανδρέας Δαυίδ, Γιάννης Κεσκινίδης, Στέφανος Λεζγής, Μαρία Γαλακτοπούλου και άλλα στελέχη της παράταξης.Η επόμενη εκδήλωση της παράταξης είναι η χοροεσπερίδα που είναι προγραμματισμένη για τις 14.11.2009