26/10/09

Περιμένουν σφοδρές αντιδράσεις στον Καποδίστρια

Ολοι περιμένουν τον Καποδίστρια 2 για να δηλώσουν υποψηφιότητες. Μερικοί βέβαια δεν πιστεύουν λέξη από όλα αυτά και έχουν ξεκινήσει κανονικά τις διαδικασίες με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις. Δυστυχώς για τους δεύτερους τα πράγματα δεν είναι τόσο θετικά. Όπως δείχνουν τα πράγματα οι συνενώσεις θα γίνουν και υπάρχει περίπτωση να είναι και σαρωτικές και στην Αττική. Πρόσφατα διάβαζα για τον προβληματισμό του τραυλού στο θέμα Αμπελάκια – Σαλαμίνας. Μην τον δείτε τον τύπου υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά σας λέω εγώ.
Μερικοί κάνουν σχέδια για ένωση με κάποιον όμορο Δήμο. Στην Πεύκη λέει περιμένουν ένωση με την Λυκόβρυση. Αμ έλα ντε που οι πιθανότητες λένε ότι θα τους φάει όλους το Μαρούσι! Πάντος αύριο το πρωί συναντιέται ο Ραγκούσης με τον Τσάτσο. Θέλει προφανώς να θωρακίσει νομικά την υπόθεση γιατί περιμένει πολλές κα ποικίλες αντιδράσεις. Μην τη φάει από κανένα Συμβούλιο της Επικρατείας και τρέχει και δε φτάνει!

Πόσοι είναι ρε παιδιά;

Τελικά ρε παιδιά τι θα γίνει μ’ αυτόν τον αντιδήμαρχο κ. Ν Μαξούτη στο Ηράκλειο. Δευτέρα παραιτείται, Παρασκευή ξεπαραιτείται. Εχουμε χάσει το λογαριασμό. Τη μία οι παραιτήσεις είναι επτά, την άλλη γίνονται πάλι έξι. Ας αποφασίσει ο χριστιανός για να δούμε κι εμείς τι είδους πλειοψηφία κατέχει ο κ. Γεωργόπουλο;

Party δισεκατομμυρίων στην ΚτΠ

Με μεγάλη δυσκολία οι δημοτικοί σύμβουλοι των πλειοψηφιών στα δημοτικά συμβούλια μπορούν να εξηγήσουν τι είναι αυτό που κόστισε από 200.000 μέχρι 400.000 ευρώ για την δημιουργία του site στο internet. Ρωτάνε στα κρυφά έξω και τους λένε από 10.000 μέχρι 25.000 το πολύ. Πηγαίνουν στους δήμους και ψάχνουν να βρουν γιατί το δικό τους είναι τόσο ακριβό. Και συμπέρασμα δεν βγάζουν. Εξού και η απάντηση που έδωσε δημοτικός σύμβουλος στην Νέα Ιωνία όταν τον παρότρυναν να πάνε να ρωτήσουν έξω στις καφετέριες τους νέους αν ένα site των 350.000 ευρώ είναι ακριβό ή όχι. «Να πάνε οι νέοι να κολλήσουν κανένα ένσημο» τους απάντησε. Και βέβαια τι να τους πει ότι η μίζα έχει πάει σύννεφο;
Και που να δείτε όταν ανακαλύψουν ότι αυτές οι πλατφόρμες που χρηματοδοτήθηκαν από την ΚτΠ δεν λειτουργούν. Εκεί να δείτε το πάρτι που θα γίνει. Δισεκατομμύρια έχουν πάει στο βρόντο.

25/10/09

Και ο Πατακός;

Βόμβα πολλών μεγατόνων έσκασε στην Υδρα όταν ο πρώην Δήμαρχος Χαλανρδίου κ. Κώστας Πατακός άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να ξανακατέβει στο Χαλάνδρι. Υπό τη αίρεση βέβαια του Καποδίστρια 2 που μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς αλλά και ευνοϊκές συνθήκες για το όνομά του. Ο πρώην Δήμαρχος που κατάλαβε γρήγορα το αντιπασοκ κλίμα της προηγούμενης περιόδου και έφυγε χωρίς ήττα, τώρα διαβλέπει μια υπερκομματική προοπτική και μάλιστα σε ευρύτερη περιφέρεια. Ακούγονται τα σενάρια ένωσης με Βριλήσσια ή Ψυχικό αλλά ο κ. Πατακός προσβλέπει σε μια εξωκομματική συνεργασία με δυνάμεις και από την μία και από την άλλη πλευρά.

22/10/09

Ξεκίνησαν χωρίς τον ξενοδόχο

Φούλ τις μηχανές ο Γιώργος Φουντάς στον Αγίο Δημήτριο, ο Θανάσης Ντερέκας στο Μοσχάτο και ο Χάρης Πασβαντίδης στην Αργυρούπολη. Ψήνεται ο Λουκάς Αποστολίδης για Γλυφάδα και ο Παναγώτης Παναγιώτου (Παν - Παν) για Χολαργό. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Αν και κανείς δεν το πιστεύει, οι ενδείξεις λένε ότι η Διοικητική Μεταρρύθμιση και η Μητροπολιτική Διοίκηση στην Αττική θα γίνουν "ο κόσμος να χαλάσει". Μην εκπλαγείτε αν δούμε 8 με 9 δήμους στην Αττική. Και τότε το παιχνίδι θα αλλάξει ριζικά.

Πίκρα

Καθόλου τυχαίες λοιπόν κατά τη γνώμη μας οι δημόσιες προειδοποιητικές παραινέσεις των πασόκων μελών της ΚΕΔΚΕ προς τον κ. Ραγκούση. Οι πράσινοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης έδειξαν με τον πιο εμφανή τρόπο, ότι δεν έχουν καμία επαφή με τον πράσινο υπουργό τους. Οι κ. Κοιμήσης, Δανιηλίδης και Μαστοράκος ηταν μάλλον κατηγορηματικοί. "Η Κυβέρνηση είναι απέναντι". Εμείς μυριστήκαμε πίκρα. Πίκρα γιατί κανείς δεν τους ρωτάει και κανείς δεν τους πληροφορεί για τις προθέσεις. Ανάλογη πίκρα εξέφρασαν εμμέσως και οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

20/10/09

Δημόσιες Σχέσεις

Πάνω απ' όλα πάντως οι δημόσιες σχέσεις. Αν και υπάρχει μεγάλη γκρίνια για την δράση της ΤΕΔΚΝΑ, δεν μιλάει κανένας δημοσίως. Στα πηγαδάκια κρίνονται οι επιδόσεις του Καλογερόπουλου. Και όταν έρθει η συζήτηση στο δημόσιο πεδίο όλα μέλι γάλα.

Εξω οι κάμερες;

Να γιατί τρέμουν τις κάμερες οι δήμαρχοι. Γιατί τα περισσότερα λαμόγια έχουν μάθει να παίρνουν τους Δήμους ρουχουμούχου συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι. Στα μουλωχτά χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανένας.
Γι αυτό και δεν μπορούν να γίνουν ως θεσμός, πρωταγωνιστές της κοινωνίας. Ολοι προσπαθούν να απαγορεύσουν τις κάμερες στα δημοτικά συμβούλια. Προσέχτε συνάδελφοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Είναι δημόσια η συνεδρίαση. Ετσι όμως δεν κάνουμε δουλειά. Εμείς ως καταγραφείς της ιστορίας δεν πουλάμε άγνωστα προϊόντα και αυτοί παιδεύονται να βρουν το δίκιο τους στην έρημο.

19/10/09

Αισχος η κοροιδία

Για μπείτε και θαυμάστε το site του Δήμου Ηρακλείου στο http://www.iraklio.gr. Οτι και να πατήσεις στην ίδια σελίδα σας βγάζει. Είναι σίγουρο ότι αυτό το site πληρώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας καμιά διακοσαριά χιλιάδες ευρώ. Και δεν είναι το μοναδικό βέβαια. Υπάρχουν κι άλλα τέτοια. Το μεγάλο φαγοπότι. Ένα θέμα η υπερτιμολόγηση αυτού του προγράμματος που στοίχισε της παναγιάς τα μάτια στον Ελληνικό Λαό. Ακόμη και αυτά τα site που λειτουργούν κόστισαν 200.000 ευρώ ενώ η δουλειά γινόταν με 50.000 ευρώ.
Τουλάχιστον όμως να λειτουργούν βρε παιδιά τα site. Να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο έτσι κατάμουτρα.

Κάτι ψήνεται

Για κατάχρηση εξουσίας κατηγορούν την Ταμβάκη στην Νέα Ερυθραία http://sepik.net/nea/?p=7790 Είναι πάντως γεγονός ότι δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που μαρτυρούν καθεστώς ευνοιοκρατίας.

Ποιος είναι ο Ραγκούσης;

Βρήκα και έναν ενδιαφέρον ιστοτόπο να διαβάσετε για τον Ραγκούση
http://fileleutheros.pblogs.gr/2008/07/293756.html

Υπερωρίες προσωπικά δεδομένα

Την αρχή των προσωπικών δεδομένων επικαλέστηκαν στην Νέα Ιωνία για να μην δείξουν τις υπερωρίες στην αντιπολίτευση. Σε πλήρη και αγαστή συνεργασία σωματείου και διοίκησης. Φουλ στις πλασματικές υπερωρίες η υπόθεση. Και ας μου πει κάποιος ποιο είναι το προσωπικό δεδομένο και ποιος προφυλάσσεται αν η αντιπολίτευση ελέγξει τις υπερωρίες. Αρε Ραγκούση. Που πας να μπλέξεις. Αντε να καθαρίσεις το τοπίο. Για αυτό λέγαμε ότι κακώς καλεί τους δημάρχους του για να βγάλει συμπέρασμα. Καλείς τα λαμόγια να σου πουν για την διαφάνεια και την αξικρατεία;

Τι θα γίνει με Μαστοράκο;

Τώρα που ψάχνετε για Γενικούς Γραμματείς ρε παιδιά σκεφτείτε και αυτόν τον κακομοίρη τον Μαστοράκο του Ηρακλείου. Ψάχνει κι αυτός τον ρόλο του ο άνθρωπος και αναμφισβήτητα εκτός από τον εξωτερικό του όγκο διαθέτει και έναν όγκο γνώσεων και εμπειρίας στην Αυτοδιοίκηση. Ασε που αν δεν τον αξιοποιήσετε σε κάποια θέση, δεν βλέπετε δήμο στο Ηράκλειο. Μανιάτικο το κρατάει ως φαίνεται στον Μπάμπαλο αν και ο δεύτερος δυναμώνει και πάει. Και η Μαριάννα Ζούρου προσχώρησε στην παράταξή του. Κα όπως μαθαίνουμε ο κ. Μαστοράκος αν και μέλος της ΚΕΔΚΕ δεν κλήθηκε από τον κ. Ραγκούση για να ακούσει τις απόψεις του. Κακό σημάδι αυτό. Κακό για την Αυτοδιοίκηση, κακό για την αποτελεσματικότητα στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και κακό για το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.

Κίνδυνος Μονομέρειας

Συνάντηση είχε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης με Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ. Στην συνάντηση συμμετείχε όπως μάθαμε και ο κ. Κουκουλόπουλος, πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, τέως Δήμαρχος και νυν Βουλευτής. Μια συνάντηση προφανώς για να πάρει γραμμή κυρίως επί άμεσων θεμάτων, ΘΗΣΕΑ, ΟΑΕΔ κλπ. Και αμέσως βέβαια άρχισε η γκρίνια. Κακώς ο Υπουργός συναντιέται μόνο με δημάρχους για να βγάλει συμπεράσματα. Η Αυτοδιοίκηση έχει δημάρχους αλλά έχει και αντιπολιτεύσεις. Και όπως έλεγαν η κακοδαιμονία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλα αυτά που θέλει να χτυπήσει ο κ. Ραγκούσης από τους Δημάρχους προέρχονται. Σταθερά και προσεκτικά είπε στη Βουλή ότι θα προχωρήσει αλλά να μην είναι μονομερής η πληροφόρηση σχολίαζαν κύκλοι της Αυτοδιοίκησης.

Ποιος κέρδισε τελικά;

Γης μαδιάμ τα έκανε πάλι ο Νικολάου στην ΤΕΔΚΝΑ. Ζήτησε να τον σώσουν από τα νύχια του έγκριτου δημοσιογράφου και φίλου του Αρη Σπίνου που του έβγαλε πάλι διάφορα στον Ιστο της Αράχνης.
Και ναι μεν ο Νικολάου είχε μάλλον δίκιο όταν λέει ότι με τα εν λόγω τιμολόγια δεν έχει καμία σχέση, αλλά οι δήμαρχοι δεν έκρυψαν και την δυσαρέσκειά τους. Μια ο ξυλοδαρμός των Δημοσιογράφων, ψήφισμα η ΤΕΔΚΝΑ, μια το καινούργιο κτήριο με τις μίζες στον εργολάβο, απαλλακτικό η ΤΕΔΚΝΑ, τώρα πάλι ψήφισμα υποστήριξης για την εκπομπή του Σπίνου. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά ένας δήμαρχος, «ο Νικολάου τελικά έχει κερδίσει πολλά από την Γραμματεία της ΤΕΔΚΝΑ. Αναρωτιέμαι αν η ΤΕΔΚΝΑ έχει κερδίσει τίποτα από τον Νικολάου.

Τρίτος ο γύρος της Κόντρας

Είχαμε γράψει για την απουσία του κ. Ασκούνη από την προεκλογική εκστρατεία του κ. Μίχου. Οι δύο δήμαρχοι της Β' Αθήνας έχουν πια μακρά ιστορία κόντρας. την πρώτη μάχη την έχασε ο κ. Μίχος όταν ο "αντίπαλός του εκλέχτηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Την δεύτερη μάχη την έχασε ο κ. Ασκούνης όταν προτάθηκε αλλά δεν εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος ενώ ο τέως Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας βγήκε πρώτος επιλαχόν στην Β’ Αθήνας και μάλιστα με διαφορά 67 ψήφων η οποία αμφισβητείται στο Εκλογοδικείο.
Επιβεβαιώνεται τώρα ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είναι και οι καλύτερες αν και κυμαίνονται σε πολύ πολιτισμένο επίπεδο. Πάντος η ευκαιρία για σποντίστες δεν αφήνεται ανεκμετάλλευτη στα πηγαδάκια.
Τώρα έχουν τρίτο γύρο στο πεδίο της αξιοποίησης του Λάμπρου Μίχου. Ακούγεται το όνομά του για Γενικός Γραμματέας Υπουργείου αλλά γράφτηκε κιόλας για Γραμματέας του Κόμματος. Αν και οι φήμες αυτές δεν έχουν κανένα πραγματικό έρεισμα, ανησυχούν πολύ τον κ. Ασκούνη ως αντίζηλο.

8/10/09

Καυτή πατάτα τα χρίσματα

Αλήθεια δεν μας διευκρίνισαν ακόμη, ο κ. Ραγκούσης θα ασχοληθεί και με τις δημοτικές εκλογές; Σύμφωνα με τις εξαγγελίες χάνει την κομματική του ιδιότητα και εντός ολίγου πρέπει να αντικατασταθεί από τη θέση του Γραμματέα. Δεν θα του έρθει βέβαια και άσχημα. Η πατάτα είναι πολύ καυτή. Μετά από αυτήν την νίκη και η ήττα των δημοτικών εκλογών θα είναι δύσπεπτη, και οι ορέξεις έχουν ανοίξει για τα καλά. Υποψήφιος Δήμαρχος που έχει χάσει ήδη δύο φορές, εξαφανίστηκε στην κυριολεξία από το δήμο του, «αφού ούτως ή άλλως κερδίζει» Τέτοια επανάπαυση.
Το παιχνίδι όμως είναι ακαθόριστο. Οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι βουβές. Οποιος αναλάβει την υπόθεση των χρισμάτων θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά για να μην καταγράψει αποτυχία τύπου Αλέκου Παπαδόπουλου. Πάντος οι μηχανές των χρισμέτων αρχίζουν να δουλέυουν στο φουλ.

Να μην χαθεί η ευκαιρεία

Τον Νίκο Εξαρχο πρώην Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού λέει πιέζουν από το ΠΑΣΟΚ να κατέβει δήμαρχος στην Παλλήνη. Στην Παλήνη όπου θυμάστε την υπόθεση του αντάρτικου στην Νέα Δημοκρατία και την απώλεια του δήμου την προηγούμενη τετραετία. Ο αντάρτης έγινε Γενικός Γραμματέας στο Υπ. Οικονομικών και όχι μόνο το βούλωσε, αλλά έβαλε και το γιό του στο ψηφοδέλτιο του χρίσματος. Τώρα που χάθηκε η κυβέρνηση τα πράγματα πάλι αλλάζουν. Δεν είναι απίθανο να επιστρέψουν τα σχήματα στα εξ’ όν συνετέθησαν. Εξ΄ου και η φήμη περί πιέσεων. Μην τρελαθούμε ότι πιέζεται ο κ. Εξαρχος. Το έδαφος προετοιμάζει. Κατά τη γνώμη μας βέβαια δεν είναι και πολύ κακή ιδέα. Παραδοσιακά δεξιά η Παλήνη φαίνεται όμως να κερδίζουν έδαφος ο λεγόμενες δημοκρατικές δυνάμεις. 41 – 26 είναι αυτό. Να την χάσει ο κ. Εξαρχος της εξουσία; Γιατί;

Πολύ γέλιο με τους Περιφερειάρχες

Πάντως ρε παιδιά έχει να πέσει πολύ γέλιο με τα βιογραφικά αλλά και με τις αξιολογήσεις των Γενικών Γραμματεών της Περιφέρειας. Να δούμε κατ' αρχήν ποιος θα τους αξιολογήσει. Και ύστερα να δούμε τι θα ξέρουν αυτοί όλοι. Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε τα βιογραφικά που κατατέθηκαν. Το ποιος επίλέχτηκε θα το μάθουμε. Το ποιός απορίφθηκε όμως δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Για υποψήφιους Περιφερειάρχες

Το υλοποιεί ο Γιώργος το θέμα με τις ανοιχτές προσκλήσεις αλλά μας βάζει σε σκέψεις. Πολύ «προχώ» για αληθινό και ορθό. Λοιπόν καθίσαμε και σκεφτήκαμε ικανά στελέχη της αυτοδιοίκησης για να αναλάβουν με βιογραφικό κα ικανότητες τις Περιφέρειες. Λοιπόν εμείς βρήκαμε τρείς για δεκατρείς θέσεις. Αναρωτιέμαι όμως αν θα τους βρουν και στην κυβέρνηση.
Σκέφτηκα λοιπόν να έχει σπουδάσει περιφερειακή ανάπτυξη. Να έχει δουλέψει με δήμους για να γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και τερτίπια, να είναι ελεύθερος επαγγελματίας για να μην κοιμάται ολόρθος και να έχει άποψη για ευρωπαϊκά προγράμματα και τοπική αυτοδιοίκηση. Εγώ λοιπόν ξέρω τρεις, άντε τέσσερεις από δαύτους. Επίσης στην ίδια συλλογιστική θα έβαζα και άλλους δύο νυν Περιφερειάρχες.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι δύσκολα.
Εχω και μια ερώτηση κρίσης για του υποψήφιους περιφερειάρχες.
Στελεχώνεις ή όχι το τμήμα ελέγχου νομιμότητας των αποφάσεων των δήμων; Εδώ σε έχω μεγάλε.

7/10/09

Για τη φουκαριάρα την μάνα τους.

Να μην ράβετε κουστούμια διαμήνυσε ο Γιώργος... τίποτα ορισμένοι. Στην παραλαβή του Υπουργείου Εσωτερικών νάσου οι υποψήφιοι Γενικοί Γραμματείς και Περιφερειάρχες. Και βέβαια πρώτος και καλύτερος ο Ασκούνης της Καλλιθέας. Για να μη αναφέρουμε κάποιους συνδικαλιστές της πλάκας που ψάχνουν νέα θέση, όχι για να μην δουλεύουν αλλά να. Για να εξασφαλίσουνε και κανα ψύχουλο παραπάνω για τη φουκαριάρα την μάνα τους.
Δεν το παίρνουν το μήνυμα Γιώργο. Οπως δεν το πήραν κι αυτοί του Καραμανλή τον Μαϊο όταν είπε κουράστηκα. Ο Ραγκούσης όμως έδειξε αδιάφορος για τους κουστουμάτους. Η ζωή θα δείξει είπε στους δημοσιογράφους.

1/10/09

Χελώνα ή Αντιλόπη;

O Δήμαρχος Νέας Ιωναίας κ. Χαραλάμπους απαγόρευσε όπως μάθαμε την ρευματοδότηση περιπτέρου της Αντιπολίτευσης
Στις εκδηλώσεις για τις Ιωνικές Μέρες. Είναι γεγονός ότι ο κ. Χαραλάμπους είναι παλιός πολιτικός, αλλά τόσο παλιός δεν το περιμέναμε. Αυτές τις μεθόδους πολιτικής αντιπαράθεσης έχουμε να τις δούμε από το ’80.
Όπως μαθαίνουμε μάλιστα ο κ. Χαραλάμπους έχει κυριευτεί και από ένα περίεργο αίσθημα αλαζονείας. Φαίνεται ότι νιώθει πολύ σίγουρος. Δεν πολυεμφανίζεται στο Δημαρχείο και κυρίως δεν έρχεται σε συχνή επαφή με τον κόσμο. Είναι σίγουρο ότι έχει τα προσόντα λαγού και ο αντίπαλός του κ. Κουκουλάρης τα προσόντα χελώνας. Διατρέχει όμως δύο κινδύνους. Ο πρώτος είναι να επιβεβαιώσει το μύθο του Αισώπου. Και ο δεύτερος να βρεθεί ξαφνικά απέναντι από καμιά αντιλόπη.