17/9/09

Πάμε στοίχημα;

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν όλοι οι δήμαρχοι της Β' Αθήνας την εκπλήρωση της υπόσχεσης για κατάτμηση σε τέσσερις περιοχές. Ζαφειρόπουλος, Μαστοράκος, Ευσταθιάδης, Μίχος, Παχατουρίδης, Χιωτάκης και Γιαννακόπουλος, οι πλέον ενδιαφερόμενοι. Και το ξέρουν πολύ καλά οι βαρώνοι της Β' Αθήνας που διατηρούν το πλεονέκτημα να μπαινοβγαίνουν καθημερινά στα ΜΜΕ. Αναμένεται μεγάλη μάχη μετά τις εκλογές.

Στηρίζει;

Περίεργη η στάση πολλών δημάρχων και αιρετών "απέναντι στην υποψηφιότητα του Λάμπρου Μίχου. Ανάμεικτα τα συναισθήματα. Υπάρχουν αυτοί που το έχουν πάρει προσωπικά το ζήτημα και αυτοί που έχουν προσωπικό ζήτημα. Οχι μόνο οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ Γιαννακόπουλος, Σαράντης, και βέβαια οι τέως Τηνιακός, Ειρηνάκης, Σκούρτης, Πατακός κλπ, όχι μόνό οι υποψήφιοι Μπιτούνης, Τσατσαμπάς κλπ. αλλά και οι δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας, Καλογερόπουλος, Ζαφειρόπουλος θεωρούν την υποψηφιότητα υπόθεση της Αυτοδιοίκησης για να σπάσουν και το star system των καναλιών και την Β' Αθήνας που υποσχέθηκε ο πρόεδρος.
Δεν λείπουν όμως και αυτοί που δεν καλοβλέπουν την υποψηφιότητα. Ισως γιατί βλέπουν τον εαυτό τους στην θέση του Δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας. Οι κακιές γλώσσες λένε ότι ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης δεν καλοβλέπει την εκλογή του Μίχου στο Κοινοβούλιο. Είτε γιατί αυτός δεν έχει εξασφαλίσει την θέση του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είτε γιατί θα επιθυμούσε ένα μονοπώλιο στην εκπροσώπηση της Αυτοδιοίκησης στο Κοινοβούλιο. Λαβή πάντως έδωσε η απουσία του από την πρώτη δημόσια εκδήλωση του Μίχου στο Περιστέρι.