30/8/09

Τα έχουν μετρήσει;

Στην Μεταμόρφωση λοιπόν εντελώς τυχαία εν όψη προεκλογκού χρόνου αγοράζουν 14 νέα απορριμματοφόρα, και προσλαμβάνουν 57 μόνιμους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Είναι σίγουρο ότι η Μεταμόρφωση το 2010 θα λάμπει. δεν ξέρω όμως τι θα γίνε το 2011 και μετά. Οικονομικά το σύστημα μου μυρίζει κατάρευση. Και εξηγούμαι. Είτε ο Δήμος είχε δυνατότητα να το κάνει και έκανε τα χρήματα των δημοτών Κομπόδεμα; Είτε εν' όψη προεκλογικής περιόδου ο Δήμαρχος θέλει να δείξει πάση θυσία καλή εικόνα χωρίς να συνυπολογίζει αν αυτό το σύστημα έχει βιωσιμότητα.
Δείτε τι έγινε στο Χολαργό. Η απόλυτη χρεοκοπία που κατέληξε στις θερινές περσινές απεργίες.

Τρίτη υποψηφιότητα στην Νέα Μάκρη

Ο παραιτηθείς διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Νέας Μάκρης, Ζώης Καρίνος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τις δημοτικές εκλογές του 2010 και δηλώνει απογοητευμένος από τη σημερινή εικόνα που εμφανίζει η πόλη

Το όνομα του δεν είχε εμπλακεί, μέχρι σήμερα, σε οποιοδήποτε σενάριο ονοματολογίας ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2010. Κι όμως… Η τρίτη επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας, μέσα από συνεντεύξεις τους στον τοπικό Τύπο – μετά από αυτές του Ιορδάνη Λουίζου και του Χρήστου Κατσαρού - για το δημαρχιακό θώκο της Νέας Μάκρης, έρχεται από έναν άνθρωπο που γνωρίζει… απ’ έξω κι ανακατωτά τα κατατόπια στο δημαρχιακό μέγαρο.

Την είδηση δημοσίευσε ο Δημότης Ανατολικής Αττικής.

Κι άλλη παραίτηση; Ελεος

Για ήσσονος σημασίας διαφορές με το Σταύρο Γεωργόπουλο. Ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανάκλησης της παραίτησης.
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου κατέθεσε στο πρωτόκολλο του Δήμου ο Νίκος Μαξούτης. Σύμφωνα με πληροφορίες- αφού το κείμενο της παραίτησης δεν δόθηκε στη δημοσιότητα- η αιτία ήταν η μετακίνηση κάποιας υπαλλήλου από το γραφείο του αντιδημάρχου, με απόφαση του Σταύρου Γεωργόπουλου. Οι ήσσονος σημασίας λόγοι της παραίτησης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανάκλησής της, αφού είναι σύνηθες το φαινόμενο των παραιτήσεων και "ξε-παραιτήσεων" από τους εναπομείναντες συμβούλους της πλειοψηφίας ως μέσο άσκησης πίεσης.
Την είδηση αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα ΕΚΦΡΑΣΗ

29/8/09

Δήμαρχος στη Β' Αθήνας

Βόμβα μεγατόνων ετοιμάζεται να πέσει στην Β' Αθήνας. Μαζί με το σπρωξίδι που γίνεται και δημοφιλής δήμαρχος ετοιμάζεται να δοκιμάσει την δική του τύχη. Οπως μαθάινουμε τον έχουν πάρει χαμπάρι στους διαδρόμους της Ιπποκράτους και ετοιμάζονται για αναχαίτιση. Και θα είναι η δεύτερη φορά που το επιχειρούν. Μόνο που αυτή τη φορά είναι καλύτερα προετοιμασμένος και τους περιμένει.

Δάκρυσαν οι Δήμαρχοι

Ο Κουκουλόπουλος έδωσε το μήνυμα στον Παυλόπουλο στο συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ. Δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να παίξετε μόνοι σας με τους 20.000 ανέργους. "Χωρίς εμάς του είπε, δεν πρόκειται να εφαρμόσετε το μέτρο. Υπόθεση μπλόφα βέβαια. Αφού ξέρει καλά ότι κανένας πασόκος δήμαρχος δεν θα τον ακολουθήσει. Οσοι πήραν τις εγκρίσεις τις έχουν ήδη τάξει. "Προεκλογική περίοδος έρχεται" όπως πολύ εύστοχα πέταξε και ο Νάκος.
Τα λεφτά είπε ο Κουκουλόπουλος τα βάζει ουσιαστικά η Αυτοδιοίκηση. Δάκρυσαν λοιπόν οι Δήμαρχοι.

Φωτιά στα μπατζάκια τους

Το αλλαλούμ κατήγγειλαν οι δήμαρχοι με τις φωτιές αλλά και η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία. Καθυστερήσεις και υποεκτιμήσεις απέδιδαν οι δήμαρχοι, αλλά και εκείνοι δεν πήγαν πίσω. Μέχρι που συνέχισαν το χορό πολιτιστικού συλλόγου στο Γραμματικό αν και η φωτιά βρισκότανε λίγα μέτρα έξω από τον οικισμό. Ουσιαστικά χωρίς καμία μέριμνα οι δήμαρχοι απλά κινητοποιήθηκαν πολύ πιο έντονα από την πολιτεία.
Πάντος αλληλεγγύη υπήρξε. Δεκάδες οι υδροφόρες και τα πυροσβεστικά που έφτασαν στους τόπους της φωτιάς από άλλους δήμους. Και οι δήμαρχοι πίσω από τα κανάλια.