31/5/09

Διαφοροποιήσεις στο ΠΑΣΟΚ

Τις αντιρρήσεις της εξέφρασε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην ΤΕΔΚΝΑ μέσω του επικεφαλής κ. Λάμπρου Μίχου (Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας) για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ των 20.000 θέσεων. Να ληφθούν και άλλα κριτήρια στην κατανομή πέραν του πληθυσμιακού, όπως η ανεργία κατά περιοχή ζήτησε ο κ. Μίχος. Επισημάνθηκε δε ότι τελικά παρά την νομοθετική ρύθμιση για μη νομιμοποίηση οι εργαζόμενοι - άνεργοι θα δικαιωθούν στο μέλλον έστω και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια όπως και σήμερα και θα φορτωθούν στους δήμους και με αναδρομικές απαιτήσεις. Οπως φαίνεται δεν υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ καλή λειτουργία συνενόηση μεταξύ Κουκουλόπουλου και Μίχου παρά την παρουσία του κ. Ασκούνη που είναι μέλος του Πολτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης. 

Συγκεκριμένες προτάσεις από την ΤΕΔΚΝΑ;

Να κάνουμε και προτάσεις παρότρεινε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ στο συμβούλιο αναφερόμενος στις συνεχείς αρνήσεις για την εγκατάσταση οχλουσών χρήσεων στο λεκανοπέδιο. ανα φερόταν στην επιλογή του χώρου των δύο ΧΥΤΑ, στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Ελαιώνα, στην πληροφορία ότι οι μετανάστες θα μεταφερθούν στον Ασπρόπυργο στην μετεγκατάσταση των φυλακών και στην δεύτερη φάση δημόσιας διαβούλευσης για το  χωροταξικό. "Να λέμε όχι στις προτάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ και των Υπουργείων" υποστήριξε, αλλά να κάνουμε και συγκεκριμένες προτάσεις για να είμαστε αξιόπιστοι και να έχουμε κύρος". Και βέβαια στο θεωρητικό όλοι συμφώνησαν. Οταν όμως έφτασε η συζήτηση επί συγκεκριμένων θεμάτων, όλοι σηκώθηκαν για κάφε και τσιγάρο και για κουβεντούλα στο διάδρομο. 

30/5/09

Δύο ψηφοδέλτια για τις εκλογές;

Κατάντια για την αυτοδιοίκηση το Δημοτικό Συμβούλιο στο Μαρούσι που συζητούσε την αλλαγή χρήσεων γης. Μια κορυφαία απόφαση που μπορεί να καθορίσει την ποιότητα ζωής στο Μαρούσι για τα επόμενα 50 χρόνια. Κι όμως πέραν των εισηγητών ουδείς γνώριζε το θέμα. Ενα κάρο μπούρδες πολιτικάντηδων λόγων χωρίς αρχή μέση και τέλος χαρακτήρισαν τις τοποθετήσεις οι παρευρισκόμενοι. Εκπληκτοι έμειναν οι ανυποψίαστοι πολίτες. "Μα είναι δυνατόν να ψηφίζουν για το μέλλον του Αμαρουσίου, χωρίς να γνωρίζουν καν το θέμα;" ρώταγαν. Μα τι λές κυρία μου, που λέει και ο Λαζόπουλος, έχεις την εντύπωση ότι γενικά στα δημοτικά συμβούλια ισχύει κάτι διαφορετικό; Εχεις την εντύπωση ότι κόσμος ξέρει τι ψηφίζει; Προχθές ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Καλογερόπουλο το δήλωσε ευθαρσώς. "Ολοι θα θέλαμε" είπε απευθυνόμενος προς τους δημάρχους "να είχαν εκλεγεί κάποιοι άλλοι στα Δημοτικά Συμβούλια" και αναφερότανε στην ποιότητα. Εκανε μάλιστα την πρόταση για δύο ψηφοδέλτια ξεχωριστά. Ενα για Δήμαρχο και ένα για δημοτικό συμβούλιο. Αλλη μια φορά που το ακούμε αλλά δεν βλέπουμε κανέναν να το υιοθετεί. Και είναι τόσο απλό.

Ενστάσεις στην Πεύκη

Δεν θα είχε όπως δείχνουν τα πράγματα ιδιαίτερο πρόβλημα ο κ. Θεοδωρακόπουλος Δήμαρχος Πεύκης με την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση της τ. αντιδημάρχου Μ. Μαμαλάκη αν εκείνη δεν ελάμβανε ενεργό συμμετοχή στην ένσταση που κατατέθηκε στην Περιφέρεια για το Δάνειο με το οποίο θα προμηθεύονταν δύο λεωφορεία για την Δημοτική Συγκοινωνία και δύο σάρωθρα για την καθαριότητα. 
Η κ. Μαμαλάκη όπως φαίνεται χρησιμοποιεί τώρα την εμπειρία που απέκτησε ως μέρος της διοίκησης... εναντίον της διοίκησης. Βέβαια η κα Μαμαλάκη δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα αν και ο δήμαρχος την καλεί συνεχώς και δημοσίως να παραιτηθεί. Ενας δεύτερος όμως δυσαρεστημένος θα ταράξει πολύ τα νερά. 

29/5/09

Κι άλλος στην έξοδο Γεωργόπουλου

Τελικά αναρωτιόμαστε. Μετά τις παραιτήσεις, των Παντελή Βλασσόπουλου, Μαρίας Γαλακτοπούλου, Γιάννη Κεσκινίδη και ο Στέφανος Λέσγης αποτελεί παρελθόν για την δημοτική ομάδα Οραμα για το Ηράκλειο του Δημάρχου Σταύρου Γεωργόπουλου που τυγχάνει και αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, αλλά αυτό αποτελεί είδηση πια; 
Κάποιοι βέβαια το είχανε πορβλέψει. από τη στιγμή που έγινε η συστατική συγκέντρωση της νέα παράταξης Βλασσόπουλου και μαζεύτηκε τόσος κόσμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Γεωργόπουλου διαγκωνίζονται στην έξοδο. 

Εκτπωση εν δράση

Εξέλιξη με πολλούς αποδέκτες η έκπτωση του αξιώματος δημοτικού συμβούλου του Ελληνικού για ψευδή βεβαίωση. Τώρα μάλιστα που πλησιάζουν οι εκλογές χρειάζεται και λίγη προσοχή. Οι ψευδείς βεβαιώσεις αποτελούν ένα μικρό χούι των αιρετών. Ελα μωρέ ποιός τιμωρείται; Να όμως που κάποιες φορές στραβώνει η δουλειά και σου κάθεται ανάποδα. Ο Περιφέρειάρχης εξέδωσε επίσημη απόφαση και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού αποδέχτηκε. 

Σύγκρουση Νικολάου Πολύδωρα στο Χολαργό

Σε ανοιχτή σύγκρουση προχώρησε όπως μαθαίνουμε ο Γραματέας της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Χολαργού με τον τοπικό βουλευτή κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Και λέμε τοπικό βουλευτή διότι όπως είναι γνωστός ο τέως Υπουργός είναι γέννημα θρέμμα Χολαργιώτης και ο απόλυτος ρυθμιστής της εκεί κατάστασης. Σημερινή είδηση λοιπόν ο κ. Νικολάου απάλλαξε αιφνιδιαστικά τον αδελφό Αντώνη Πολύδωρα από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου. Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η κόντρα των δύο ανδρών υπέβοσκε εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα όμως επισημοποιήθηκε. Και το σημαντικότερο είναι ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πολύδωρας δεν διαχώισε την θέση του μόνος του. Ακολουθούν και άλλοι τρεις που κατά καιρούς έχουν συγκρουστεί δημοσίως με τον Δήμαρχο. Μια τέτοια εξέλιξη βέβαια σημαίνει απώλεια της πλειοψηφίας από το Δημοτικό Συμβούλιο και επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι ο Γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ έχει είδη επενδύσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές για την Κερατέα. 

12/5/09

Που πάει το χρήμα ρε παιδιά;

Σύνδεσμος λέει των 21 ΟΤΑ. Το τι γίνεται εκεί μέσα, ουδείς γνωρίζει. Τους πετύχαμε στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Το τι προγράμματα, τι (ψηφιακά εκτυπωμένα) φυλλάδια, τι πλούσια δράση!!! Ποτέ κανείς δεν πήρε χαμπάρι για όλα αυτά. Ρωτήσαμε και συναδέλφους, τίποτα. Πλήρης άγνοια. Ενας τέτοιος σύνδεσμος που κάνει τόσες και πλούσιες δράσεις περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του και την λεγόμενη Τεχνική Βοήθεια. Είναι δηλαδή η εσωτερική και εξωτερική επικοινωνία για την οποία εισπράττει αρκετό χρήμα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τώρα πως είναι δυνατόν να ρέει τόσο χρήμα και κανείς να μην παίρνει χαμπάρι τι γίνεται είναι ένα ερώτημα 

Νικολάου πρόεσδρος

Ερε γλέντια που θα γίνουν στην ΤΕΔΚΝΑ. Διάδοχος του κ. Καλογερόπουλου επιδιώκει να γίνει ο κ. Νικολάου δήμαρχος Χολαργού. Και παρά την αρνητική εικόνα όλων, ο κύριος Νικολάου θα τα καταφέρει. Και θα τα καταφέρει όπως κατάφερε με την 13 ψήφο στους 25 να γίνει γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ. Παυλόπουλος, Ζαγορίτης και Κακλαμάνης δεν θέλουν να ακούσουν ούτε λέξη για αυτόν. Θα υποχωρήσουν όμως είναι σίγουρο. Ο κύριος Νικολάου όπως και την προηγούμενη φορά έστειλε μήνυμα ότι αν δεν ψηφιστεί θα παραδοθεί η προεδρία στο ΠΑΣΟΚ με τηυν 13η ψήφο του.

Στην Ευρωβουλή ο Καλογερόπουλος

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ μπαίνει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και αποχωρεί από την Αυτοδιοίκηση. Κακό του κεφαλιού της Νέας Δημοκρατίας και απίστευτο πολιτικό λάθος. Πρώτα από όλα διότι αποδυναμώνει την ΤΕΔΚΝΑ από έναν σοβαρότατο και ικανότατο χειριστή θεμάτων. Δεύτερον διότι αφήνει το κενό στο Αιγάλεω και τρίτον διότι βάζει σε περιπέτειες το συλλογικό όργανο. 

10/5/09

Κάσδαγλης στη Βούλα

Επισήμως δήλωσε την υποψηφιότητά του στις επόμενες δημοτικές εκλογές της Βούλας ο Ανδρέας Κάσδαγλης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Λίγες οι πληροφορίες για την ανταπόκριση. Αναμένονται εξελίξεις. Ετσι κι αλλιώς ο Δήμος παρουσιάζει γενικότερα τεράστια κινητικότητα και ρευστότητα στο τοπίο. 
Γι αυτό μην το δένετε. 

Φουλ για προσλήψεις

Αντικειμενικά κριτήρια δήλωσε ο κ. Κακλαμάνη ότι θα επιβάλει για τις 20.000 θέσεις εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ. Οι Δήμαρχοι που δεν το γνωρίζουν, τρέχουν και δεν φτάνουν. Εχουν σπάσει τα τηλέφωνα της Πετραλιά. Ειδικά στην Β' Αθήνας ισχυρότατες οι πιέσεις. "Οτι προλάβουμε πριν πέσουν" λένε οι δήμαρχοι. Η πενταμελής επιτροπή δεν έχει καμία αξία όπως όλοι γνωρίζουν. το ζήτημα είναι αν θα προστατεύσουν τους δημάρχους και τα κοινωνικά κριτήρια ή θα το αφήσουν ξέφραγο αμπέλι και θα γίνει της Πόπης; Ο πρόεδρος πάντως ανέβαλε τη συζήτηση για το επόμενο Δ.Σ. Εκεί αναμένεται να γίνει χαμός. 

Στοπ στις ρευστοποιήσεις

Να μην κάνουν όρεξη διαμήνυσε ο ΥΠΕΣΔΔΑ στους δημάρχους με τα οκταετή ομόλογα των παρακρατηθέντων. Τα λεφτά θα τα παίρνουν μετρητά κάθε 31 Δεκεμβρίου. 321 εκατομμύρια η δόση και πολλά τους είναι. Τους έφαγε και 1 εκατομμύριο και δηλώσαν και ευχαριστημένοι. Κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι όπως είπε και ο Νικήτας. Και βέβαια για τα 230 του 2% ούτε κουβέντα. Ακόμη περιμένουμε εκείνη την παραίτηση. Και θα την περιμένουμε για πολύ ακόμη όπως φαίνεται. Μέχρι να ξεχαστεί το show.
Α και μην ξεχάσω. ΣΑΤΑ Χίος η κατανομή. 10 εκατομμύρια για την Αθήνα, 4 για την Λάρισα και οι υπόλοιποι βλέπουμε. 

Ευρωγέλια στην ΤΕΔΚΝΑ

Ερε γλέντια που θα γίνουν στην ΤΕΔΚΝΑ αν μπει στο ευρωψηφοδέλτιο ο Δημήτρης Καλογερόπουλος. Να δούμε τι θα γίνει με η μάχη της διαδοχής τώρα που σφίγγουν τα πράγματα. Να δείτε Νικολάου πρόεδρο και να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. 

Απευθείας αναθέσεις στους δικούς μας

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Αργυρούπολη με τον Ευσταθιάδη. Κατάτμηση μελέτης σε δύο και ανάθεση στους συνεργάτες του ιδιωτικού του γραφείου γράφουν οι τοπικές εφημερίδες. Αισχος κύριε πρόεδρε. Ρεζίλι στα γεράματα. Τόση μεγάλη πείνα έχει πέσει; 20.000 ευρώ στα δύο για να πιάσουμε το όριο των απ' ευθείας αναθέσεων και να το δώσουμε στους δικούς μας. Τελικά για να αποκατασταθεί επανήρθε ο Δήμαρχος; 
Κάτι τέτοια βλέπουν κάποιοι έντιμοι από το συνδυασμό και την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Να δούμε τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες δημοτικές εκλογές με τις οποίες "δεν ασχολείται". Οπως φαίνεται αποκτά προβλήματα και εκεί που υποτίθεται ότι δεν είχε. 

3/5/09

Φωτιά με ΔΑΔΑ στην Βούλα

Αποστολάτος και Τσιριγιώτη ενώθηκαν στη Βούλα. Το 29 με το 11 κάνουν λοιπόν 40% Ενα περισσότερο από το Δήμαρχο Μάντεση. Και το όνομα αυτών ΔΑΔΑ. Σημαδιακό το όνομα που άναψε όντως φωτιές μετά την συγκέντρωση που διοργάνωσε στο DIVANI στο Καβούρι. Εγινε όπως μάθαμε χαμός. Σαφής απόδειξη ο πανικός και οι αντιδράσεις του Δημάρχου. Το πρόβλημα είναι ότι τον κ. Αποστολάτο δεν τον στήριξαν στο δεύτερο γύρο στις προηγούμενες εκλογές. Γιατί θα τον στηρίξουν τώρα;

Κλυδωνισμοί στην Αργυρούπολη

Ψιλομπάχαλο στην Αργυρούπολη και ο Δήμαρχος Ευσταθιάδης δείχνει να τρίζει γενικότερα. Μεγάλη καμπάνα η άρνηση του Γιάννη Κωνσταντάτου να αρνηθεί το αξίωμα του αντιδημάρχου "για να υπερασπιστεί" όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση "τις αξίες του". Η περίπτωση Κωνσταντάτου δεν είναι τυχαία. Πολλοί τον θεωρούν το μέλλον της παράταξης στην Αργυρούπολη. Είναι και μέλος του τομέα Ενημέρωσης του ΠΑΣΟΚ. Κρατείστε το όνομα. Θα σας χρειαστεί. Να μην αναφέρουμε για υπόθεση της καταδίκης συνεργάτης του που τον άδειασε επισήμως δηλώνοντάς τον ως παράπλευρη απώλεια. Η καταδίκη έγινε για μια εφημερίδα όπου ο ανυποψίαστος συνεργάτης υπέγραφες αλλά όπως αποδείχτηκε δεν έγραφε. Την εφημερίδα την έγραφε ο ίδιος ο κ. Ευσταθιάδης. Και όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε τον συνεργάτη του αλλά του απέκρυψε και την μήνυση. Οπως μαθαίνουμε ο Δήμαρχος καβάλησε το καλάμι και αδειάζει κόσμο και κοσμάκι. 

Ενισχύθηκε το ΠΑΣΟΚ

18 από τις 35 έδρες και απόλυτη πλειοψηφία πήρε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές των εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Από μία έδρα χάσανε οι τρεις παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αφού η παράταξη του ΠΑΣΟΚ κέρδισε 3 περισσότερες από αυτές που κατείχε. Οι εκλογές έγιναν στο τελευταίο συνέδριο στα Χανιά. 

Γρίφος ο Μαστοράκος

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση του Μαστοράκου στο Ηράκλειο αλλά αντί να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο μπερδεμένα. Γρίφος ο τ. Δήμαρχος. Ουτε "κατεβαίνω", ούτε "δεν κατεβαίνω. Συναινετικός και κομματικός προσπάθησε να περάσει το σύνθημα της Ενότητας. Προχώρησε μάλιστα και σε αυτοκριτική. Αυτοκριτική που κατέληγε στο "θα διορθωθώ". "Να διορθωθεί γιατί;" αναρωτήθηκαν πολλοί. "Λες να βλέπει την κατάρρευση Γεωργόπουλου και να του άνοιξε και πάλι η όρεξη" αναρωτήθηκαν άλλοι. 
Η ουσία βρίσκεται αλλού παιδιά. Ετούτη τη φορά ο Μπάμπαλος θα ισχυροποιηθεί και από Δεξιά. Αν βρεθεί και πάλι στην θέση του Αντάρτικου θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά. Μέχρι και δεύτερο γύρο βλέπει. Και θέλετε να μάθετε και το καλύτερο. Στο δεύτερο γύρο, θα έχει απέναντί του το Μαστοράκο.