21/4/09

Στα δύο η Δεξιά στη Νέα Σμύρνη

Να χαίρεται ή να ανησυχεί άραγε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Γιώργος Κουτελάκης μετά τις εξελίξεις στην αντίπερα όχθη της παράταξης του Στάθη Κούπα; Μια παράταξη που έσπασε τελικά στα δύο μετά την ανεξαρτητοποίηση των κ. Ανδρέα Πάγκαλη και Δημήτρη Μπίσολα. Εμείς θα του προτείναμε να ανησυχεί. Πρώτον διότι ο κ. Κούπας αποτελεί έναν πολύ βολικό αντίπαλο που όπως φάνηκε... δεν πατάει και πολύ καλά στα πόδια του. Και δεύτερον διότι ούτε η κα Κατσέλη δείχνει να αποτελεί σταθερή αξία. Και οι δυο αντίπαλοι φαίνεται να απελευθερώνουν συνεχώς δυνάμεις και το τοπίο να ρευστοποιείται. 
Βέβαια ο κ. Κουτελάκης λογικά αυτήν την εποχή δεν έχει καιρό για τέτοιες σκέψεις. Το βλέμμα του είναι στραμμένο στην δικαιοσύνη. 

Ελλάς Ελλήνων Φυλακισμένων

Πόλεμος προβλέπεται σύντομα να ξεσπάσει μεταξύ Κορυδαλλού και Αχαρνών. Ο λόγος το ενδεχόμενο σενάριο που ξετυλίγουν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την μεταφορά των φυλακών. Φαίνεται ότι η πολύχρονη ασφυκτική πίεση του Δήμου Κορυδαλλού αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά με την συμπαράσταση των βουλευτών της Β' Πειραιά της Ν.Δ. Οσονούπω οι φυλακές και λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρονται. Μόνο που ο τόπος υποδοχής δείχνει το στρατόπεδο Καπότα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου. 

Ο πονοκέφαλος που λέγεται Λογοθέτης

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πονοκέφαλος που προκαλεί ο κ. Λογοθέτης πρώην Δήμαρχος Πειραιά και Νίκαιας, στα κόμματα και στις παρατάξεις. Νέος χαμός έγινε και πάλι στην εκδήλωση που διοργάνωσε. Εκτός από το μεγάλο πλήθος του κόσμου και η παρουσία βουλευτών και πολιτευτών από όλα τα κόμματα ήρθε να δώσει το κερασάκι στην τούρτα. Να μην ξεχνάμε δε ότι μετά από 14 χρόνια ο πρώην Δήμαρχος απαλλάχτηκε και από όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν από την δικαιοσύνη. Δικαιωμένος και μάχιμος τώρα ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα επίθεση για το μεγάλο στοίχημα. Είναι αποφασισμένος να πάρει το αίμα του πίσω. Και μην ξεχνάτε, παρά 3% έμεινε εκτός δεύτερου γύρου στις προηγούμενες εκλογές. 

6/4/09

Μαγειρέματα στις κατανομές

Επτασφράγιστο μυστικό παραμένει ακόμη και σήμερα ο πίνακας που περιμένει το ΥΠΕΣΔΔΑ από το Οικονομικών για τις κατανομές των ΚΑΠ και τα αναδρομικά. Τα παπαγαλάκια λένε ότι οι πίνακες μαγειρεύονται και θα υποστούν ορισμένες διορθώσεις. Για να προσέξουν λίγο οι Δήμαρχοι. Εχουν δικαίωμα να ζητήσουν τις περσινές και τις προπέρσινες κατανομές. Τα κριτήρια δεν άλλαξαν. Το συνολικό ποσό μεταβάλλεται. Εχω την αίσθηση μάλιστα ότι σε ορισμένους δήμους θα αυξήσουν ελάχιστα του ΚΑΠ και θα υποδιπλασιάσουν τα αναδρομικά για να μην φανεί. Και το χειρότερο, έχω την αίσθηση ότι ο πίνακας θα μαγειρευτεί αρχικά στην ΚΕΔΚΕ. Για προσέξτε. Μην σας πιάσουνε και Κότσους. 

2/4/09

Που πας ρε Βλάχο

Το ένα μετά το άλλο, τρώει τα χαστούκια ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Βλάχος. Μετά την παραίτηση του προέδρου του Δ.Σ. κ. Ταλιούρου στην Πετρούπολη και τις απανωτές επιστολές διαμαρτυρίας στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που τον στήριξαν, τώρα ήρθε και το χαστούκι του ΕΣΔΚΝΑ. Ούτε οι Δήμαρχοι σύντροφοί του δεν τον τίμησαν. Μήπως πρέπει να αρχίσει να το σκέφτεται;

Κι άλλος για Χίο τράβηξε

6ος Δημοτικός Σύμβουλος αποχωρεί από την παράταξη του Δημάρχου Γεωργόπουλου στο Ηράκλειο. Ο Στέφος Λεζγής όπως και οι άλλοι αποχωρήσαντες φαίνεται να δυναμώνουν την υποψηφιότητα του αντάρτη Βλασσόπουλου. Το ποιός βέβαια θα είναι ο αντάρτης στο τέλος, θα το δούμε. Η Νέα Δημοκρατία θα έχει σαφή δυσκολία να δώσει το χρίσμα. 

Μπάχαλο στον ΕΣΔΚΝΑ

Για άλλη μια φορά όπως μαθαίνουμε ο Γραμματέας της ΤΕΔΚΝΑ και Δήμαρχος Χολαργού κ. Δημήτρης Νικολάου τα έκανε μπάχαλο στην παράταξη. Ολοι τον κοροϊδεύουν και τον απαξιώνουν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις αλλά εκείνος τελικά κάνει την δουλειά του. Εκβιάζοντας με τη 13η ψήφο κατόρθωσε να πάρει την θέση του Γραμματέα από τον Πατούλη και τώρα πάλι κατόρθωσε να μπει στο Δ.Σ. του ΕΣΔΚΝΑ. Εκτέθηκε το κόμμα που ανέτρεψε το fair play στις θέσεις και έδωσε πάτημα στο ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει συμπαρασύροντας και τον Συνασπισμό. Η Νέα Δημοκρατία απομονώθηκε για χάρη του. Οτι και να λένε, είναι πολύ μπάγκας ο άνθρωπος. Και μην ξεχνάτε ότι έχει τοποθετηθεί υπέρ των απόψεων της Κερατέας. Να δούμε πως θα ξεμπλέξουνε τώρα. Θυμίζουμε ότι και στην ΤΕΔΚΝΑ έφερε και τον εισαγγελέα με τα παιχνίδια του (υπόθεση Σπίνος).