26/3/09

Νέα παράταξη στο Ηράκλειο

Νέα παράταξη από τα σπλάχνα της πλειοψηφίας του Δημάρχου Γεωργόπουλου έκανε την επίσημη πρώτη της εκδήλωση - ίδρυση στο Νέο Ηράκλειο. Οπως μάθα με η ιδρυτική πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενώμενο. Η αίθουσα αποδείχτηκε πού μικρή για τον κόσμο που παραβρέθηκε εκεί. Παρούσες και όλες οι παρατάξεις για τους δικούς της λόγους η κάθε μία. Παρόντες και οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν παραιτηθεί από την παράταξη Γεωργόπουλου. Παρόντες και δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη αλλά ανοίγουν και μία πόρτα στο νέο σχήμα. Επικεφαλής της παράταξης ο Παντελής Βλασόπουλος

6η παραίτηση στο Ηράκλειο

6ος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψούσας παράταξης Γεργόπουλου, ο Στέφανος Λεζγής, παριατήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δύο από τους 6 έχουν ανεξαρτητοποιηθεί με αποτέλσμα ο κ. Γεωργόπουλος να διατηρεί ακόμη οριακή πλειοψηφία του ενός. Σε συνδιασμό με την πρόσφατη ίδρυση της νέας παράταξης ΑΚΕΠ από τα σπλάχνα της παράταξης Γεωργόπουλου όλα δείχνουν πια ότι ο νυν δήμαρχος θα έχει μία και μοναδική θητεία στο Ηράκλειο.

19/3/09

Επιτέλους και μια ενημέρωση

Να δώσουμε και τα συγχαρητήριά μας στο Δήμαρχος Καισιαριανής κ. Τζόκα για το portal του Δήμου και την ενημέρωση των πολιτών. Ενημερώνει τους Δημότες ότι θα πραγματοποιηθούν έργα του ΟΤΕ πού και πότε. Κάνει δηλαδή αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο ΟΤΕ, κάθε δίκτυο κοινής ωφέλειας και κάθε εργολάβος. Σε ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές Φώτης Κουβέλης και Θεόδωρος Πάγκαλος το Υπουργείο Ανάπτυξης κα το ΥΠΕΨΩΔΕ απάντησαν ότι ενημερώνουν τους πολίτες. Οσο ενημερωθήκατε εσείς για κάποιο έργο άλλο τόσο ενημερώθηκαν και οι δημότες. Και αντί να βάλουν ένα τέλος στην ασυδοσία των εργολάβων, τους δικαιολόγησαν κι όλας. 

Σωθήκαμε δεν παραιτείται

Τελικά όπως το είχαμε πει. Μεγάλο παιχνίδι παίχτηκε με την παραίτηση Κακλαμάνη. Show με τα όλα του. Τι πήρε ο Κακλαμάνης με την διαπραγμάτευση; Μέχρι τέλους Απριλίου και αν. Θα ξεκινήσει λέει διάλογος οπότε ικανοποιήθηκε το αίτημά του. Λες και δεν είχε διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών! Ηταν αποκλεισμένος ο κακομοίρης. Και τώρα που απείλησε με παραίτηση πέτυχε διάλογο. Ασε που αυτό που συμφώνησαν ουσιαστικά ανοίγει και την πόρτα της περαιτέρω φορολόγησης των πολιτών. Θα δεχτεί λέει και εναλλακτική πρόταση από τον κ. Παπαθανασίου ο οποίος βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα. Του φόρτωσαν ξαφνικά την καυτή πατάτα επί τιμή και τρέχα γύρευε. Αλλη  μια επιτυχία Κακλαμάνη. 

16/3/09

Ανεξάρτητοι οι εργαζόμενοι στην Νέα Ιωνία

Παραδόξως για την εποχή άντεξαν οι εργαζόμενοι στην Νέα Ιωανία και ξαναψήφισαν την ανεξάρτητη παράταξή τους. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η ΠΑΣΚΕ σε συνεργασία με την δημοτική αρχή επιχείρησαν να διασπάσουν την κίνηση και κατέβασαν κομματικό ψηφοδέλτιο. Οι συνδικαλιστές με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν φοβερά πράγματα με εκβιασμούς και απειλές. Μπράβο, πολύ έξυπνη η κίνηση. Σε μια εποχή όπου η κοινωνία γυρίζει αλλού το βλέμμα της και αποστρέφεται τον κομματισμό, κάποιοι επιμένουν να προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στο κόμμα τους. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιοι ετοιμάζονται να κυβερνήσουν. 

Απάτη εκατομμυρίων

Απάτη με πλαστά έγγραφα λαθρομεταναστών και με πολλά εκατομμύρια αποκαλύφθηκε στη Μεταμόρφωση. Υπάλληλος του γραφείου διαχείρισης φακέλων μεταναστών εξέδιδε πλαστά έγγραφα γάμων, παραμονής κλπ. Ανάλογο περιστατικό είχαμε προ καιρού και στην Αργυρούπολη. Αλλη μια επιτυχία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι δήμοι είναι ανέτοιμοι να διαχειριστούν τέτοιου είδους υπηρεσίες. Η μάλλον είναι πολύ πιο ευάλωτοι. 

Προβλήματα και στην Γλυφάδα

Περίοδος πολιτικών μεταναστεύσεων στους Δήμους και τα πρώτα καμπανάκια των επόμενων εκλογών χτυπάνε έντονα. Ο Αντιδήμαρχος Γυλαφάδας κ. Καραπάνος παραιτήθηκε. Οι φήμες τον ήθελαν να παραιτείται και από δημοτικός σύμβουλος. Με 25% και με τον Λανδράκη απέναντι η καρέκλα του κ. Θεοδωρόπουλου τρίζει. 

Ελπίδες για δεξιά στροφή στη Σαλαμίνα

Ελπίδες αποκτά η Νέα Δημοκρατία στην Σαλαμίνα αφού η νικηφόρα κεντροαριστερή συνεργασία Σοφρά δεν δείχνει να πατάει καλά στα πόδια της. Πέντε διαρροές κατέγραψε στην εκλογή του προέδρου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου. Τα αντάρτικο Μπασιαρά θα πρέπει να αξιοποιηθεί δεόντως. Μόνο που πρέπει να κλείσει το μέτωπο Αγαπίου - Μακρή. Ο κ. Αγαπίου θα πρέπει να καταλάβει ότι ως δήμαρχος δεν απόλαυσε και την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή. Και αν δεν το καταλάβει θα πρέπει κάποιος από μέσα να του το δείξει. 

Κατεβαίνει ο Μούρτζης στην Αιγινα

Επανέρχεται το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας στην Αίγινα αφού όπως όλα δείχνουν ο κ. Μούρτζης αποφάσισε να ξανακατέβει και να πάρει την εκδίκησή του από τον κ. Κουκούλη. Με το προβάδισμα 22,17 έναντι 18,51 του κ. Γκότση έχει τρανταχτό επιχείρημα για την υποψηφιότητα. Ο τέως Δήμαρχος όμως δεν έχει ελπίδες να πάρει δήμο απέναντι στην μισή Νέα Δημοκρατία και στον ανεξάρητο σημερινό Δήμαρχος κ. Κουκούλη. Ετσι κι αλλιώς όπως έδειξαν τα πράγματα δεν έχει και καμία διεισδυτικότητα στην τοπική κοινωνία. 

Στην απομόνωση ο Ανδρεόπουλος

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Ανρεόπουλου με την αριστερή αντιπολίτευση στο Χαλάνδρι. Για μια φορά ακόμη δεν δέχτηκε συνεργασία στα συλλογικά όργανα. Αλήθεια που πάει ο νέος χωρίς το 23% απέναντι στον Ζαφειρόπουλο. Καλή η σκέψη στην επένδυση στους νέους από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2006 αλλά πρέπει να υπάρξει και το κατάλληλο πρόσωπο. Και όπως μαθαίνουμε στο Χαλάνδρι μόνο πετυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή. Οι εκκολαπτόμενοι αντάρτες ανδριεύουν και θεριεύουν. Το ΠΑΣΟΚ βέβαια έδωσε εντολή κεντρικά "ουδεμία συζήτηση να μην ανοίξει για τις υποψηφιότητες του 2010". Και καλά κάνει, εκλογές εθνικές και ευροεκλογές έχει μπροστά του. Οταν φτάσει όμως  η ώρα θα είναι πολύ αργά να μαζέψει τα κομμάτια του. 

15/3/09

Εκδότης ή Δήμαρχος;

Χαμός στην κόντρα εκδοτών και δημάρχων. Με το τσουβάλι οι αγωγές. Οι Δήμαρχοι του Χολαργού και του Παλαιού Φαλήρου οι πρωταθλητές. Καμία εφημερίδα δεν έχει μείνει παραπονεμένη. Εχουν όπως λένε οι ίδιοι βαλθεί να τις κλείσουν. Και βέβαια αυτοί οι δύο επικριτές των ΜΜΕ δεν χάνουν την ευκαιρία "δι ασήμαντον αφορμήν" να βγουν στα ΜΜΕ να πουν την άποψή τους. Παλιότερος υπέρμαχος "της τιμής και της υπόληψης δημόσιων προσώπων" ο κ. Μίχος από την Αγία Βαρβάρα. Και τώρα μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και ο κ. Κουτελάκης της Νέας Σμύρνης. Αφού ο κ. Κουτελάκης ως δημοσιογράφος και τοπικός εκδότης κατόρθωσε να γίνει Δήμαρχος, στην συνέχεια ανακάλυψε τον κίνδυνο που υπάρχει από τον τύπο. Τώρα βέβαια άλλαξε στρατηγική. Εγινε και Εκδότης και Δήμαρχος.  Δύο σε ένα. Σοβιετικού Τύπου δημοσιογραφία. 

14/3/09

Με το ίδιο νόμισμα

Θυμάστε πως ο Μητσοτάκης πληρώθηκε από το Σαμαρά με το ίδιο ακριβώς νόμισμα 30 χρόνια μετά... τη αποστασία; Τελικά είναι αλήθεια ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Κακά τα ψέματα. Ο Γεωργόπουλος δήμαρχος Ηρακλείου, μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί πριν το 2006. Κι όμως με την διάσπαση του χώρου και την αλαζονία του Μαστοράκου το είδαμε και αυτό. Τώρα η επανάληψη ως φάρσα λέγεται Παντελής Βλασσόπουλος. Ο Μπάμπαλος του Γεωργόπουλου ένα πράγμα. Οπως μαθαίνουμε και στο θέμα της αλαζονείας δεν πάει πίσω ο κ. Γεωργόπουλος. Γνωστός με το ψευδώνυμο Λος-τρε. Γνήσιος διάδοχος του κου Μαστοράκου που τη  είχε δει κάπως. Ρε πως τους τρελαίνει αυτή η Καρέκλα; Και καλά ο κ. Μαστοράκος έκανε δώδεκα χρόνια να την ψωνίσει. Οκτώ για την ακρίβεια. Ο νυν που την ψώνισε σε τέσσερις - πέντε μέρες; Ποντάρουμε Μπάμπαλο για την επόμενη τετραετία. Και επειδή την κάνουμε νωρίς την πρόβλεψη απαιτούμε και ψηλές αποδόσεις. Οπως μαθαίνουμε μάλιστα ο κ. Μαστοράκος έχει αρχίσει να βλέπει την πραγματικότητα. Ετσι κι αλλιώς το μαγαζί της γυναίκας του στην Τζιά πάει φυσέκι. 

Βαριές καταγγελίες για την Κερατέα

Πολύ χοντρές οι αποκαλύψεις του Δημάρχου Στ. Ιατρού για την χωματερή της Κερατέας. Καταγγελίες για εκβιασμούς προκειμένου να δεχτεί την χωματερή. 
ΔΕΝ έχουν τελεσιδικήσει οι προσφυγές. Η αρχαιολογική υπηρεσία απαγορεύει την έναρξη των έργων. Είχαν εντολή οι μελετητές να υποδείξουν την Κερατέα. Του έχουν κόψει όλες τις χρηματοδοτήσεις προκειμένου να δεχτεί την χωματερή. Δημιουργούν παράνομες χωματερές με μπάζα για να απαξιώσουν την περιοχή. 
Άλαλοι οι Νάκος, Μανιάτης, Χιωτάκης. Σαν να μην συνέβαινε τίποτα, έκαναν του αδιάφορους.

Υποψήφιος ή γιατρός;

Στα αζήτητα μου φαίνεται ότι πάει η παράταξη του κ. Κατσαρού στη Νέα Μάκρη. Διασπασμένη όπως μαθαίνω στα δύο η παράταξή του. "Λίγο" τον χαρακτηρίζουνε. Το εγχείρημα Γιατρός αντί Λουίζου  μάλλον απέτυχε. Οι κ.κ. Μαγγίνας, Αλεβιζόπουλος, Τσίρκας και Ιωνάς μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούν. Και μην νομίζουν ότι αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Τους πληροφορούμε ότι οι υποψήφιοι γιατροί στην Αυτοδιοίκηση παρουσιάζουν αυτό το χαρακτηριστικό της ιδιότυπης αλαζονείας. Αλλο το πελατολόγιο, άλλο το "καλή έξωθεν μαρτυρία" και άλλο η πολιτική κοντά στον δημότη. Καλό το πελατολόγιο του γιατρού αλλά να μην ξεχνούν ότι υπάρχουν κι άλλοι γιατροί στο δήμο ανταγωνιστές. Ο Υποψήφιος πρέπει να είναι πολιτικός. Δεν αρκεί να είναι γιατρός. Αλλάξτε πουλέν όσο γίνεται πιο γρήγορα. 

13/3/09

Να τελειώνουμε με τις χωματερές

Τι γίνεται ρε παιδιά με την χωματερή της Αμερικάνικης Βάσης στη Νέα Μάκρη. Πολύ ωραίες οι ευχές και οι εξαγγελίες από το Δήμαρχο κ. Λοϊζο. Μήπως όμως θα πρέπει και κάποια στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους όχι μόνο οι Δήμαρχοι αλλά και οι εισαγγελείς και οι επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης; Είναι δυνατόν να ανοίγουν νέες παράνομες χωματερές στην εποχή μας; Οπως μαθαίνουμε: Σουφλιάς, Παυλόπουλος, Δούκας και οι Χιωτάκης (ΕΣΔΚΝΑ) και Νικολάου (γραμματέας ΤΕΔΚΝΑ) ενδιαφέρονται προσωπικά για τους οικονομικούς όρους των έργων.  Ας γίνει επιτέλους μια δίκαιη μοιρασιά και ας τελειώνουμε μ΄αυτήν την υπόθεση. 

Ειδηση το προεδρείο στο Μαραθώνα

Επιτέλους στο Μαραθώνα κατόρθωσαν να βγάλουν προεδρείο. Η κόντρα Ζάγαρη - Στάμου καλά κρατεί. Και έπεται συνέχεια όπως μαθαίνουμε. Μετά τις πολεμικές τέχνες όλοι ευχήθηκαν να ασχοληθούν και με την πολιτική. Δεν θα θέλαμε να γίνουμε μάντεις κακών ειδήσεων αλλά από την άλλη θα μας επιτρέψετε να είμαστε επιφυλακτικοί. 

Προσοχή κυκλοφορούν τ. Δήμαρχοι

Μεγάλο σουξέ οι τ. Δήμαρχοι. Οπως και να το κάνεις είναι δεξαμενή. Κάνουν και δεξίωση στο Caravel. Μια ακόμη ευκαιρία δημοσίων σχέσεων. Θα πήξουμε πάλι στις τιμητικές πλακέτες. Τέως Δήμαρχοι όμως κυκλοφορούν και σε εμπορική συσκευασία. Ως εκπρόσωποι διαφόρων εταιρειών κυκλοφορούν από Δημαρχείο σε Δημαρχείο και πουλάνε εμπειρία. Επιχειρησιακά Σχέδια ο ένας, μελέτες ο άλλος, ευρυζωνικά ο τρίτος. Μέχρι και διεκδίκηση δημοτικών τελών από ΔΕΚΟ και Κοινωφελείς Α.Ε. μοιράζουν. Αυτό το τελευταίο θα το παρακολουθήσουμε και θα σας ενημερώσουμε. Μάθαμε ότι λόγω ανέχειας αρκετοί νυν Δήμαρχοι πέσανε στο τυρί, χωρίς να δουν την φάκα. 

Ζήτω η μαιμού διαχειστική επάρκεια

Εχει πολύ πλάκα ρε παιδιά. Μ' αρέσει που ο κάθε δήμαρχος βγάζει διαφήμιση για την διαχειριστική επάρκεια που αποκτάει. Λες και είναι κανένα βραβείο. Ενα πτυχίο μαιμού που το παίρνεις με παραγγελία, αρκεί να χώσεις κανένα εικοσάρικο σε μία από τις διάφορες εταιρείες που κυκλοφορούν και πλουτίζουν. Μια προσωρινή άδεια για ένα μεταβατικό στάδιο ένός χρόνου. Σε δύο χρόνια που θα πέσει μέσα ο πιστοποιημένος έλεγχος να σας δω. Τότε οι σημερινοί χαρούμενοι δήμαρχοι θα χώσουν άλλα 100.000 ευρώ για να πάρουν και την έγκυρη και σοβαρή επάρκεια. Και τότε μάλιστα θα πρέπει και να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε μια εβδομάδα. Τότε να σας δω εσάς που το γλεντάτε. Και τα άχρηστα λεφτά έχωσαν, και το χρόνο τους τρώνε ασκόπως. 

Του έμεινε κανένας;

Και ο Γιάννης Κεσκινίδης παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου των Παιδικών Σταθμών και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου για λόγους ευθιξίας. Αλήθεια του έχει μείνει κανείς ρε παιδιά του Δημάρχου; Ευτυχώς που για λόγους ευθιξίας φεύγουν εντελώς από το Δημοτικό Συμβούλιο. Φανταστείτε να μένανε. Νομίζω έχουν παραιτηθεί μέχρι στιγμής έξι ή επτά. Ο κ. Γεωργόπουλος από αρχηγός της πλειοψηφίας θα γινότανε αρχηγός της ελάσονος αντιπολίτευσης. Πολύ πετυχημένη η θητεία. Απεργίες και παραιτήσεις. Αλήθεια η ευθιξία δεν φτάνει ποτέ στο ύψος του Δημάρχου; 

Μην το πείτε σε κανέναν

Σε τρομερή έξαρση οι τοπικές εφημερίδες. Πριν από τρεις μήνες σε έρευνα που διεξήγαγε η FOCUS BARI στην Ανατολική Αττική, το 71% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι διαβάζουν τοπικές εφημερίδες. Πριν από ένα μήνα σχετική έρευνα της MARC στις περιοχές Νέα Ιωνία, Ηράκλειο και Φιλαδέλφεια ανεβάζει το ποσοστό αυτό στο 68,5%. Σε σοβαρότατο προβληματισμό βρίσκονται λοιπόν οι διαφημιστικές εταιρείες. Πως να το κρύψουν από τους πελάτες τους; Και πως να μπλέξουν με 279 εφημερίδες μόνο στην Αττική; Πως να κάνουν τόσες συμβάσεις; Και τι ποσοστά να παίρνουν από την κάθε μία; Κάθισαν και τα μέτρησαν και μόνο για τα τηλεφωνήματα και τα συμβόλαια θα χρειαζόταν να προσλάβουν πάνω από δέκα υπαλλήλους. Το έκαναν γαργάρα λοιπόν. Και όταν ρωτήθηκαν αμφισβήτησαν την εγκυρότητα των εταιρειών. Οταν βέβαια τους ρώτησε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων για άλλη έρευνα της ίδια εταιρείας απάντησαν ότι είναι εγκυρότατη. 

Μανιάτης σώζει Γραφάκο

Με παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης κ. Μανιάτης έσωσε τον Δήμαρχο κ. Γραφάκο που έχει χάσει την πλειοψηφία του Δ.Σ. και άγεται και φέρεται από την αντιπολίτευση και η οποία του επέβαλε διετή θητεία στο Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης. Τι να κάνει ο κ. Γενικός, επινόησε ένα νομικό επιχείρημα ¨περι δίκαίου αίσθημα" και ακύρωσε την απόφαση. Και βέβαια έφαγε το χαστούκι από το Δημοτικό Συμβούλιο που υπερψήφισε καταγγελία εναντίον του. Μεγάλη η θυσία. Δεν είναι και λίγο να σε καταγγέλλει ένα διαπαραταξιακό Δημοτικό Συμβούλιο. Μεγάλη η χάρη που του χρωστάει ο κ. Γραφάκος. Καλή η ενδοκομματική κάλυψη ρε παιδιά αλλά και λίγο μέτρο. Το ξέρουμε ότι λίγες είναι οι μέρες σας αλλά μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας. Οσο για τον κ. Γραφάκο κουράγιο. Ενάμιση χρόνο ακόμη θητεία έχει και απαλλάσσεται  των καθηκόντων του. Χωρίς βέβαια να λέμε ότι ο κ. Γραφάκος δεν είναι ένας καλός δήμαρχος. Ισα - ίσα το blogspot τον εκτιμά ιδιαιτέρως. Αλλά το ότι είναι καλός δήμαρχος δεν έχει καμία σχέση με την πιθανότητα επανεκλογής του. 

Για ψύλλου πήδημα

Αισχος. Υψηλόβαθμο μέλος της ΤΕΔΚΝΑ απέλυσε υπάλληλό του, γιατί τον έπιασε στα πράσα με την... αντιδήμαρχο. Η δύστυχη καθαρίστρια της οποίας η σύμβαση είχε μόλις λήξει, βρέθηκε κατά λάθος στο υπόγειο του Δημαρχείου για να καθαρίσει έναν κάδο. Και τότε έπεσε πάνω στον πηδήκουλα δήμαρχο που τόσες ήταν οι ορμές του που δεν κρατιόταν και δεν προλάβαινε να πάει στο ξενοδοχείο την αντιδήμαρχο. (Λεπτομέρια της σκηνής !). Ο Δήμαρχος χωρίς να σταματήσει να πηδάει στο όρθιο άρχισε να βρίζει την άτυχη καθαρίστρια που "δεν είχε καμία δουλειά να βρίσκεται στο υπόγειο". Και αφού πέρασαν δύο μέρες της κοινοποίησε και την απόλυση "διότι είχε εγκαταλείψει το πόστο της εν' ώρα εργασίας". 
Λένε ότι ο κύριος αυτός δεν ασχολείται μόνο με γυναίκες. Στο παρελθόν λένε οι κακιές γλώσσες ικανοποιούσε και υψηλόβαθμα στελέχη της Ρηγίλλης 

Κινητή υστερία και στα Μελίσσια

Την υστερία τους ως ψυχόδραμα εξέφρασαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Μελισσίων καταλήγοντας ότι "και τις κεραίες δεν θέλουν και σήμα δυνατό θέλουν". Ο γνωστός πια δικηγόρος κεραιοδιώκτης κ. Κωνσταντίνος Διάκος έκανε πάλι την εισήγησή του χαρακτηρίζοντας "άβουλα πειραματόζωα" τους ιδιοκτήτες των κτιρίων που τα νοικιάζουν για την εγκατάσταση των κεραιών. Οχι ότι δεν έχει δίκιο.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η εταιρεία Vodafon ετοιμάζει ολόκληρο project για την εγκατάσταση μικρών κεραιών σαν αυτές που έχουν τα ραδιόφωνα, στις κολώνες της ΔΕΗ. Μαθαίνουμε επίσης ότι η ΔΕΗ εκφράζει τις αντιρρήσεις της προφανώς για να εισπράξει το ακριβές αντίτιμο. Και το σημαντικότερο που μαθαίνουμε είναι ότι η Vodafon ετοιμάζεται να βάλει μπροστά τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής για το πιλοτικό πρόγραμμα. 

12/3/09

Πονηρούλα η Δήμαρχος

Πονηρούλα η Δήμαρχος Νέας Ερυθραίας κα Ταμβάκη και δεν βάζει μυαλό. Φαίνεται ότι ζήλεψε την λαμπρή πορεία του τ. Δημάρχου Αμαρουσίαου κου Τζανίκου και την συνεργασία του με τον "δημοτικό μεγαλοκατασκευαστή" κο Βωβό. Αλλαγή χρήσεων γης μου ήθελε η κακομοίρα, έφαγε το χαστούκι της από το ΣτΕ. Ξέχασε όμως το χαστούκι που είχε φάει από τους πολίτες το 2002. Επίσης δεν ξέχασε να τα βάλει με τον τοπκό τύπο. Αυτό είναι διαχρονικό. Ειδικά όταν της θυμίζει τα ραντεβουδάκια με τον "δημοτικό μεγαλοκατασκευαστή". Και το χειρότερο είναι ότι κάνει τα deals χωρίς να διαβάζει την νομολογία. "Οι διατάξεις Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, οι οποίες προβλέπουν μετατροπή επί το δυσμενέστερον των υφιαστάμενων χρήσεων γης είναι ανίσχυρες" έχει αποφασίσει το ΣτΕ. Που πας κυρά μου;

Με το ξύλο η συνεργασία στο Μαρούσι

Πολύ ξύλο πρέπει να 'πεσε παιδιά στο Μαρούσι. Για να φτάσουν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου... πρέπει να πόνεσε πολύ. Οι δύο Γιαννακόπουλοι, ο Ραγκούσης, ο Ρώτας και ο Μαγιάκης στο ίδιο τραπέζι; Αυτοί ούτε καλημέρα δε λένε. Οι πραιτοριανοί του Δημάρχου έκαναν καλή δουλειά. Πόσο καλό του έκαναν δεν ξέρουμε. Αν κατόρθωσαν να ενώσουν την αντιπολίτευση... εύγε τους. Αυτό που δεν κατόρθωσε ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε έναν ολόκληρο χρόνο το 2006, το πέτυχαν σε ένα βράδυ, αυτοί φέτος.

Βουλευτής ή καφετζής;

Στο τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο στις 2 Απριλίου θα συζητηθεί η υπόθεση της αδειοδότησης της καφετέριεας του γιού του Δημάρχου Λάμπρου Μίχου... από το Δήμο. Η υπόθεσε κυκλοφορεί λεπτομερώς στα πρωτοσέλιδα της Αγίας Βαρβάρας. Μεγαλύτερη είναι η ζημιά του να αποσυρθεί η άδεια ή τα πρωτοσέλιδα για το Δήμαρχο; Αν υπολογίσει κανείς ότι ο κ. Μίχος σκοπέυει να παραιτηρθεί για να κατέβει βουλευτής στην Β' Αθήνας, μάλλον το δεύτερο.

Μπρος γκρεμός και πίσω Χωματερή

Δεν έχει τέλος όπως όλα δείχνουν η υπόθεση ΧΥΤΑ Γραμματικό Κεραταίας. Ο ΕΣΔΚΝΑ έδωσε νέα διορία μέχρι τον Μάϊο. Ομως οι εργλάβοι αρνούνται να μπουν μέσα και να αρχίσουν το έργο. Οι βουλευτές του υπολοίπου παίζουν τα δικά τους παιχνίδια. Με 151 δύσκολα παίρνεις τέτοιες αποφάσεις. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι από το Μάϊο θ' αρχίσουν τα όργανα.

10/3/09

Η Αγία χωματερή Κεραταίας

Γνωστό λαμόγιο νυν Δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας στα Β.Π. μαθαίνουμε ότι εποφθαλμιά την θέση του υποψηφίου Δημάρχου Κερατέας. Αφού ως Δήμαρχος ξετίναξε οικονομικά ένα ολόκληρο Β.Π., τρώγοντας 14 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε χρόνια, τώρα μυρίστηκε ψητό στην χωματερή της Κεραταίας. Για να σας βοηθήσουμε ο κύριος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤΕΔΚΝΑ. Χωρίς λόγο και χωρίς άποψη, τα έσπασε με τον κ. Χιωτάκη για να κάνει τον νταή και τον αντιρρησία συνείδησης στον ΕΣΔΚΝΑ του οποίου και την προεδρία διεκδικούσε. Τώρα Δήθεν υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Κεραταίας.  Και επειδή το Β.Π. ξεκοκακλίστηκε πια, το ψητό μύρισε "ωραίαν ευωδίαν" από την επικείμενη Αγία Χωματερή. Ινδαλμά  του ο Παπαδήμας. Ακούει για τα εκατομμύρια των αντισταθμιστικών και του τρέχουν τα σάλια. Παρεμπιπτόντως είναι η ίδια φάτσα που εν μέσω της απεργίας της Χωματερής Ανω Λιοσίων πριν από τέσσερα χρόνια, είχε πετάξει τα σκουπίδια του Β.Π. σε παράνομη χωματερή της Χαλκίδας. 

Χωρίς τον ξενοδόχο στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

Προβλήματα μαθαίνουμε παρουσιάζει το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ καθώς παρατηρείται ασυμφωνία στις κατανομές των βαρών. Προβλέπουμε να έχει την ίδια τύχη με τις 60.000 προσλήψεις των ανέργων. Από 70 - 30 συμμετοχή του ΥΠΑΝ περάσαμε στο 30 - 70. Με πόρους της Αυτοδιοίκησης και αυτό. 72 Δήμοι στην Αττική θα μοιράσουν 13 εκατομμύρια. Τα υπόλοιπα οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Δήμοι. Αθήνα, Μαρούσι, Περιστέρι, Αιγάλεω κλπ. Οι πρωταγωνιστές. Τα λαμόγια όμως και πάλι εν δράση. Γνωστοί δήμαρχοι των Β.Π. έσπευσαν να αναθέσουν τις μελέτες πριν ακόμη βγουν οι προκηρύξεις. Αθάνατη ψωροκώσταινα στον παλμό της Ευρώπης. Οπως τα γνωστά λαμόγια των ΒΠ έδρασαν και στις προσλήψεις των ανέργων. Μέχρι 270 νέες προσλήψεις ενέκρινε προσφάτως δημοτικό συμβούλιο που αποτελεί αύξηση 100% των σημερινών θέσεων εργασίας. Πλάκα μου κάνετε; Θα χάσουμε την ευκαιρεία; Εκλογές έρχονται. 

Λάδι και γαργάρα

Επιβεβαιώθηκαν τα παιχνίδια Κακλαμάνη αφού η όλη ιστορία αποδείχτηκε φιάσκο. Πίσω ολοταχώς με την κυβερνητική υπόσχεση για το 10% του ΕΤΑΚ. Θα... δώσει η Κυβέρνηση τα 350 εκατομμύρια. Λάδι ο πρωθυπουργός στους ξενοδόχους, λάδι ο Κακλαμάνης στους Δημάρχους, Λάδι και η θάλασσα των επικείμενων κινητοποιήσεων.  Τρία στα τρία ένα πράμα. 
Αλήθεια, τί έγιναν ρε παιδιά αυτά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ των παρακρατηθέντων. Σαν χθες ήταν που ο Παυλόπουλος τα κατήγγειλε από το βήμα του συνεδρίου της Θεσσαλονίκης. Πως περνάνε τα χρόνια. Και το 2004 και το 2005 και το 2006 και το 2007 και το 2008. Ούτε λέξη για τις μικροδιαφορές προϋπολογισμού και μεταφερθισών αρμοδιοτήτων. Ολα λάδι και γαργάρα. 

9/3/09

Το κόλπο της τύφλωσης

Αν όμως το καλοσκεφτεί κανείς, δεν τους ζητάει και πολλά ο Νικήτας Κακλαμάνης για να μην παραιτηθεί! Από 3,5 δις που εκτιμούσαν τους παρακρατηθέντες τα τρία τελευταία συνέδρια, το ποσό κατέβηκε στα 1,7. Και από το 2004 που ήταν η τελευταία εκτίμηση, τα 4 τελευταία χρόνια παραγράφονται περιέργως. Και τώρα τί τους ζητάει ο άνθρωπος τελικά; Μια υπόσχεση. "Αν δεν αποσυρθεί λέει η σχετική διάταξη των παρεπιδημούντων ή έστω αν δεν υπάρξει μια υπόσχεση ότι το ποσό των 350 εκατομμυρίων θα αντικατασταθεί". 
Τελικά πια είναι η απόσταση μεταξύ δυναμικής αντίδρασης και κίνησης εντυπωσιασμού; Πόσο δύσκολο είναι για την Κυβέρνηση να δώσει μια υπόσχεση; Και πόσο καλυμμένοι νιώθουν οι τουριστικοί δήμοι από τις απαιτήσεις Κακλαμάνη; 

Νίκος Στέφος στη Νέα Σμύρνη

Νίκος Στέφος ονομάζεται το νέο ανερχόμενο αστέρι της Νέας Δημοκρατίας στην Νέα Σμύρνη που θα κληθεί ίσως να χτυπήσει τον Γιώργο Κουτελάκη. Ο Νίκος Στέφος θα πρποσπαθήσει να διώξει την πολύχρονη κακοδεμονία της παράταξης. Σε εκδήλωση που διοργάνωσε για την κοπή της πίτας του πέρασε το πρώτο εμπόδιο της πολυδιάσπασης και συγκέντρωσε τον μεγάλο κορμό των παραγόντων. Επίσης δέχτηκε και επιστολές από πολλά σημαντικά στελέχη του κόμματος σε υπουργικό επίπεδο. Να δούμε... γιατί οι φατρίες εκεί είναι ισχυρές. 

4/3/09

Μεγάλο παιχνίδι Κακλαμάνη

Είναι από παλιότερα γνωστή η πρόθεση του Νικήτα Κακλαμάνη να εγκαταλείψει την θέση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ. Οι αμφιτεροβαρείς πολιτικές επιλογές εδώ και πολύ καιρό έχει προδώσει τις προθέσεις του για την κατάληψη της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εξού και οι σχεδόν ίσες αποστάσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ. 
Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν βγαίνει κερδισμένη η Αυτοδιοίκηση από το μεγάλο παιχνίδι του Κακλαμάνη. 

2/3/09

Σκάνδαλο 61 Δημάρχων

Σκάνδαλο με 61 δημάρχους αποκάλυψε το pressmme http//pressmme.blogspot.com με έγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λεονάρδου Ρακιτζή, όπου επισημαίνει σοβαρές καταγγελίες που έθεσε υπόψη του η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ σχετικά με Δημάρχους που έχουν χορηγήσει πλαστές βεβαιώσεις προϋπηρεσίας εργαζομένων στα ΚΕΠ προκειμένου να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση γεγονός που τους έδωσε προβάδισμα στην μονιμοποίηση τους. 

Το πρώτο γκάλοπ για τους Δημάρχους

Για διαφημιστικούς λόγους διενεργήθηκε το πρώτο γκάλοπ για τους δημάρχους της Β' Αθήνας και σε δείγμα 1200 ατόμων. Πρώτος ο κ. Παχατουρίδης του Περιστερίου, δεύτερος ο κ. Τζίτζιφας της Μεταμόρφωσης, τρίτος ο κ. Μίχος της Αγίας Βαρβάρας και τέταρτος ο κ. Γιαννακόπουλος της Αγίας Παρασκευής. Ολοι οι υπόλοιποι δήμαρχοι βρίσκονται κάτω από το 30% σε αποδοχ΄από τις τοπικές τους κοινωνίες. 

Κάλιο 288 και στο χέρι

1,7 δις περιμένουν οι Δήμαρχοι με αγωνία. Γαργάρα το άρθρο 42. Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι όπως είπε και ο Κακλαμάνης. Τα μέτρησε, τα έβαλε κάτω, μέτρησε και τις ημέρες μέχρι τις εκλογές και είπε οκ. Θα πάρει την μερίδα του λέοντος από τα 288 εκατομμύρια τον Απρίλιο και μην τον είδατε τον Παναή.